karabouzouk... Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Φίλε μου είμαι αυτή τη στιγμή φαντάρος στην Κύπρο. Διάβασε πολύ προσεκτικά αυτά που σου γράφω!!!! Παρουσιάστηκα 16 Νοεμβρίου στη Σπάρτη και μετά από λίγες μέρες ήρθε επιτροπή για ειδικές δυνάμεις. Ήμουν κι εγώ όπως εσυ κολλημένος να πάω αλεξίπτωτα, μόνο για την εμπειρία. Τελικά αποδείχτηκε πως αλεξίπτωτα παίρνουν πλέον μόνο όσους έχουν καλό βύσμα. Τώρα κατέληξα να είμαι ειδικές δυνάμεις στην Κύπρο και να καταριέμαι την ώρα που σκέφτηκα να μπω στην όλη διαδικασία!! Και αυτά στα λέει ένα άτομο που γυμνάζεται κάθε μέρα τα τελευταία 7 χρόνια!! Φιλική μου συμβουλή είναι να μην πας ειδικές δυνάμεις και απλά να κοιτάξεις να περάσεις μια χαλαρή θητεία.. Παρόλα αυτά, αν επιμένεις για αλεξίπτωτα και παρουσιαστείς κι εσύ στη Σπάρτη όπως εγώ, έχεις το δικαίωμα να δηλώσεις για Τ.ΕΝ.ΕΦ. Εκεί γίνεσαι αλεξιπτωτιστής και παίρνεις τον πράσινο μπερέ αλλά δεν κάνεις εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων. Στο τμήμα αυτό που βρίσκεται μέσα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και θεωρείται από τα πιο βυσματικά τμήματα, μπορείς να πας μόνο αν είσαι ΣΕΜ, όχι πεζικό. Καλή θητεία!! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Εσύ δηλαδή γιατί δεν κατάλαβα καλά σε πήραν ειδικές δυνάμεις αλλά όχι αλεξιπτωτιστές..? Γενικά αν πας ειδικές δυνάμεις δεν έχεις δικαίωμα αν δεν τη παλεύεις να το δηλώσεις και να πας κανονικά πεζικό..?
Whiteyez Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Γενικά αν πας ειδικές δυνάμεις δεν έχεις δικαίωμα αν δεν τη παλεύεις να το δηλώσεις και να πας κανονικά πεζικό..? Μπορείς να φύγεις, δεν σε κρατάει κανένας.
paylidis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Μπορείς να φύγεις, δεν σε κρατάει κανένας. Σωστα. Πολλουν τους παιρνουν με το ζορι εκει και φευγουν 1-2 μερες αφου παρουσιαστούν, συχνα όμως με αποδοκιμασίες κλπ μπουρδες των στρατοκ@υλ*ν αλλα στα @@ σου...
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 συχνα όμως με αποδοκιμασίες κλπ μπουρδες των στρατοκ@υλ*ν αλλα στα @@ σου... Ελα ρε!Παιζει τετοιο πραγμα?Προδοτης,δεν αγαπας την πατριδα κ ιστοριες δηλαδη? Μπορεις να απαντας καταλληλως ή τρως κ παλι 50?
karabouzouk... Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Μπορείς να φύγεις, δεν σε κρατάει κανένας. Σωστα. Πολλουν τους παιρνουν με το ζορι εκει και φευγουν 1-2 μερες αφου παρουσιαστούν, συχνα όμως με αποδοκιμασίες κλπ μπουρδες των στρατοκ@υλ*ν αλλα στα @@ σου... Αυτό ήξερα και γω ότι όποτε δεν μπορείς άλλο φεύγεις.. Αλλά τι τον κρατάει το φίλο που έχει μετανιώσει λέει και δεν φεύγει..? Μήπως μετά όταν πας στο πεζικό έχεις διαφορετική μεταχείριση..? αλλά δε νομίζω να παίζουν τέτοια..
Whiteyez Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 συχνα όμως με αποδοκιμασίες κλπ μπουρδες των στρατοκ@υλ*ν αλλα στα @@ σου... Δεν είδα ποτέ κάτι τέτοιο.
paylidis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Ελα ρε!Παιζει τετοιο πραγμα?Προδοτης,δεν αγαπας την πατριδα κ ιστοριες δηλαδη? Μπορεις να απαντας καταλληλως ή τρως κ παλι 50? εφοσον θα φυγεις τους λες παρτε τα @@ μου και λιώστε λακαμαδες... Ενημερωτικά, μεχρι την ορκομοσία θεωρείστε/θεωρούμαστε πολίτες και έχουμε δικαίωμα αρνησης εκτέλεσης ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ εντολής. Μπορειτε επισης να αρνηθείτε τις ποινές ως τότε. Δηλαδή, καποιος που θέλει να παει να δει αν του αρεσει και αν δεν του αρεσει να ξαναπαρει αναβολη (εφικτό) μπορει να παει να τους κανει πο*τανα και να φυγει (αν δεν τον διωξουν αυτοι πρώτα προς 401 μεριά). Δεν είδα ποτέ κάτι τέτοιο. ισχύει. Πεφτει τρελο καζο και απο "ανωτερους" και απο κεφτεδομυαλους γομαρολοκατζηδες...
snik Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Φευγεις απο ειδικες δυναμεις αν θες αλλα συνηθως μετα η μεταθεση που θα σου δωσουν θα ειναι σε δυσκολη μοναδα. Γενικα ο ΕΣ εχει μια συνηθεια να στελνει σε δυσκολες μοναδες κοσμο που "κοβεται" απο καπου. Παντως πρωτη φορα νιωθω τοσο αχρηστος στην ζωη μου, ολα τα αλλα χρονια εκανα κατι αλλα τωρα απλα περιμενω να κυλαει ο χρονος κανοντας ασκοπα πραγματα. Ωρες ωρες καθομαι και σκεφτομαι μηπως να τους παρατησω ολους και να βγω εξω να συνεχιζοντας την προηγουμενη ζωη μου οπου θα μπορουσα να βγαζω και χρηματα; Δεν ξερω αν ειναι η απαλεψια του στρατου η αν ειναι κατι που θα μου περασει αλλα προς το παρον η ψυχολογια μου δεν ειναι και στην καλυτερη κατασταση. Οχι και τιποτα αλλο οι περισσοτεροι γνωστοι μου ειναι σε μια χαρα μοναδα και εγω που δεν γουσταρα την ιδεα του στρατου απο την αρχη με εχουν παει στην πιο δυσκολη μοναδα των τεθωρακισμενων. Ελπιζω να βρω κατι για μεταθεση γιατι δεν με βλεπω καλα εδω.
paylidis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Φευγεις απο ειδικες δυναμεις αν θες αλλα συνηθως μετα η μεταθεση που θα σου δωσουν θα ειναι σε δυσκολη μοναδα. Γενικα ο ΕΣ εχει μια συνηθεια να στελνει σε δυσκολες μοναδες κοσμο που "κοβεται" απο καπου. Παντως πρωτη φορα νιωθω τοσο αχρηστος στην ζωη μου, ολα τα αλλα χρονια εκανα κατι αλλα τωρα απλα περιμενω να κυλαει ο χρονος κανοντας ασκοπα πραγματα. Ωρες ωρες καθομαι και σκεφτομαι μηπως να τους παρατησω ολους και να βγω εξω να συνεχιζοντας την προηγουμενη ζωη μου οπου θα μπορουσα να βγαζω και χρηματα; Δεν ξερω αν ειναι η απαλεψια του στρατου η αν ειναι κατι που θα μου περασει αλλα προς το παρον η ψυχολογια μου δεν ειναι και στην καλυτερη κατασταση. Οχι και τιποτα αλλο οι περισσοτεροι γνωστοι μου ειναι σε μια χαρα μοναδα και εγω που δεν γουσταρα την ιδεα του στρατου απο την αρχη με εχουν παει στην πιο δυσκολη μοναδα των τεθωρακισμενων. Ελπιζω να βρω κατι για μεταθεση γιατι δεν με βλεπω καλα εδω. σε π*δηξαν... Αντε καλο κουράγιο και μη μασας, γραφτους. Πες πως κανεις ενα διαλλειμα για ξεκουραση απο τις σπουδες...
snik Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Το μονο που με παρηγορει προς το παρον ειναι οτι παμε καλα απο υπηρεσιες (αν και τωρα με την σειρα μου σχεδον παντου ειναι καλα) αλλα δυστυχως αυτο θα αλλαξει μετα απο 1 μηνα που θα φυγουν οι 8μηνοι. Στην υλη μου οι μισοι μην πω και παραπανω ειναι οχταμηνοι και με το ζορι θα βγαινουν οι υπηρεσιες οταν φυγουν.
paylidis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Το μονο που με παρηγορει προς το παρον ειναι οτι παμε καλα απο υπηρεσιες (αν και τωρα με την σειρα μου σχεδον παντου ειναι καλα) αλλα δυστυχως αυτο θα αλλαξει μετα απο 1 μηνα που θα φυγουν οι 8μηνοι. Στην υλη μου οι μισοι μην πω και παραπανω ειναι οχταμηνοι και με το ζορι θα βγαινουν οι υπηρεσιες οταν φυγουν. δεν δικαιουσαι κανενος ειδους αδεια; (φοιτητική, αγροτική κλπ; Κλασσικο ειναι να την παιρνουν την αδεια οταν απολυεται σειρα και μεχρι να μπει καποια άλλη) Α, να σημειώσω ότι εδω ειδα ότι: Οπλίτες θητείας και των τριών σωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των οπλιτών θητείας με βαθμό δόκιμου έφεδρου αξιωματικού δκαιούνται δωρεαν μετακίνηση Ισχύει; Για όλα τα μέσα;
Pablo_Hasan Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Ισχύει; Για όλα τα μέσα; μετρο, λεωφορεια, τραμ και προαστιακό
paylidis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 μετρο, λεωφορεια, τραμ και προαστιακό κυριλλε Thanks! (θα ειναι η πρωτη φορά που θα μπω χωρίς να κόψω εισητηριο - lol)
mastor10 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 δεν δικαιουσαι κανενος ειδους αδεια; (φοιτητική, αγροτική κλπ; Κλασσικο ειναι να την παιρνουν την αδεια οταν απολυεται σειρα και μεχρι να μπει καποια άλλη) αν η μοναδα ειναι να μπει σε εμπλοκη λογο του οτι απολυοντε η μετατίθενται ατομα τοτε οι αδεις καθυστερουν μεχρι να μπει σε μια σειρα η μοναδα και να υπαρχουν ατομα για υπηρεσια
panosno1com Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2011 >ΗΤΟ (Ηλεκτροτεχνίτης Τροχοφόρων Οχημάτων) (Πάτρα). Εκπαίδευση στο Μηχανικό στην Πάτρα. Άγνωστο το τι κάνεις μετά.. -> Νομιζω πως λέγεται ΚΕΤΧ (Κεντρο Τεχνικου) αυτο που ειναι στη πάτρα. Το μηχανικο ειναι στο Ναυπλιο και το Λουτρακι! Ως ΣΕΜιτζης (ή ΚΕΕΜιτης ) γνωρισα μερικους τετοιους. Αν παραμεινεις στο Σωμα , τοτε πας στον όρχο οχημάτων και κανεις επισκευες στα οχηματα (λεμε τωρα σιγα την εκπαιδευση που σου δινουν) . >-Οπλουργός (Πάτρα). Δεν έχω ιδέα τι είναι, απλώς έτυχε αυτή η ειδικότητα σε κάποιους. Ειχα εναν σειρουλα μου Ι-3 αοπλο με τετοια ειδικοτητα. Και καλα αν παραμεινεις στο Σωμα και πας σε μοναδα που υπαρχει λοχος τεχνικου, τοτε επιδιορθωνεις τα όπλα (δλδ το σκοπευτρο (δε θυμαμαι ορολογιες πλεον) να σημαδευει σωστα , αν υπαρχει εμπλοκη στο οπλο κτλ) . Επισης στις βολες εισαι βοηθος σε αυτον τον υπαξιωματικο ο οποιος ελεγχει ή (επι)διορθωνει τα οπλα εκεινη τη στιγμη.. >-ΤΑΜ (Τεχνίτης ασυρμάτων μέσων) (Πύργο): Διαρκεί [b]πολύ καιρό[/b] η εκπαίδευση (στη ΣΕΤΤΗΛ) και επειτα τπτ. Σκοπάνθρωπος. Ναι ισχυει. Εκανα Σπαρτη 2 μηνες ( <<βασικη>> και "ειδικη" εκπαιδευση) και πηγα μοναδα. Μετα απο 3 βδομαδες, μη πω 4 ,(απ τη στιγμη που πηγα μοναδα) βλεπω 2 νεα ατομα. Λεω επ τι εγινε ηρθε κιολας η νεα σειρα;;; ( Αναμενοτανε σε +3 βδομαδες ακομη) . Μου απαντησανε οχι, εκπαιδευση ΣΕΤΤΗΛ ημασταν και ηρθαμε ------------- φιλε paylidis εμεις ειχαμε εναν ΔΒ στη μοναδα, ρανταριστας. Ουσιαστικα ηταν "φιλοξενουμενος" στη μοναδα. Δεν τον επιανε τιποτα! (Δεν ειχαμε Λόχο ΔΒ εμεις ). Η υπηρεσια που εκανε ειναι σε παρατηρητηρια. Στη μοναδα μας, επιανε υπηρεσια 7 το απογευμα, και ηταν μόνος του ως τις 1 τα ξημερωματα που ερχοτανε ο ΕΠ.ΟΠ. με αντιστοιχη ειδικοτητα. Τοτε ειτε "αλλαζανε" ειτε καθοντουσαν μαζι και ο μονιμάς ειχε το ραντάρ και τετοια πραγματα και ο κληρωτός ηταν σαν.... βοηθος ξερω γω. Εννοειται πηγαινε επανω στο παρατηρητηριο (τουλαχιστον το δικο μας) με τα ακουστικά και το mp3 , και κανα βιβλιαρακι να διαβασει και κανα φαγωσιμο που ειχε αγορασει απ εξω ή απ το ΚΨΜ. Οταν εφυγε αυτος, ο αλλος που ηρθε ισχυαν τα ιδια μονο που αυτος επαιρνε και psp . Τα πρωινα που καναν φαντάροι απο μας υπηρεσια στο παρατηρητηριο ,τα μηχανηματα δε δουλευανε , ειχες κυαλια και καλα να δεις αν μπει κανας εχθρος απ τη θαλασσα.... Ε παιρνανε λαπιτοπι και τετοια . οταν παλιωσα (οσο παλιος μπορει να θεωρησαι πλεον) τοτε πηγαινα και εγω επανω οταν δεν ειχα δουλεια... δλδ οταν φιδιαζα και βλεπαμε ταινιες... Το προσχημα ειναι πως τους πηγαινα φαγωσιμα και καλα επειδη δε μπορουν να εγκαταλειψουν τη θεση τους :Ρ Και τι κάνανε οι γιωτάδες στις βολές και τις ασκήσεις χωρίς όπλο; επικουροι/βοηθητικοι οσοι ερχοντουσαν . Οι αλλοι παραμενουν στη μονάδα
Προτεινόμενες αναρτήσεις