Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ τις περισσοτερες αναμνήσεις απο το στρατο τις έχω εκει που ήμασταν τέντα δηλαδη Έβρο (κατά Ορεστιάδα). Καλή εμπειρια ήταν, έκανα και κάποιες σκοπιές εκει που ειναι ο τωρινος φράχτης 30-50 μετρα απο Τουρκία, βέβαια τοτε (2009) δεν υπήρχε φράχτης. Οι Τουρκοι ειχαν σκοπιά απέναντι αλλά μολις βράδιαζε έφευγαν, εμεις κάναμε κανονικά ολα τα νούμερα.

Μια μέρα (Μάιος 2009) κάναμε πορεια εκτος των αλλων και κατα μηκος των συνορων και οι Τουρκοι βάραγαν σειρήνα :P

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καμια σχεση απλα. μην παραπληροφορεις.

Πλάκα κάνεις έτσι; Στην εργασία μου(αν θέλεις σου λέω και τι κάνω) αν δεν έχεις χαρτί της απόλυσης σου από το στρατό, απλά δεν μπαίνεις πλέον, και σε άλλες εργασίες το ζητούσαν όταν ήμουν στο ψάξιμο. Και εμένα μου φαίνεται (φαινόταν) ηλίθιο όλο αυτό αλλά μην λες ότι παραπληροφορώ, όταν όπου έχω πάει το ρωτάνε,ζητανε, πιάνονται από παντού στο βιογραφικό σου, μετράει και αυτο μαζί και το αν είναι να πας στρατό, οπότε οι περισσότεροι εργοδότες δεν σε παίρνουν γιατί υπολογίζουν οτι θα πρέπει να πας να υπηρετήσεις.

• Moderators
Δημοσ.

Τους νοιαζει απλα να εχεις χαρτι οτι δεν εχεις σταρτιωτικες υποχρεωσεις! Τωρα αν εκανες τη θητεια, την πληρωσες, εβαλες βυσμα ή πηρες ι5 (μονο για αστυνομια/λιμενικο/πυροσβεστικη και γενικα σωματα ασφαλειας εχεις θεμα) δεν τους νοιαζει

• Like 5
Δημοσ.

αυτο ακριβώς, σε όλες τις δουλειές κοιτάνε αν ειναι εκπληρωμένες οι στρ. υποχρεώσεις, όχι αν έχεις υπηρετήσει. Δεν ειναι το ίδιο πράγμα ;) 

• Like 2
Δημοσ.

Ξέρω, χαζή ερώτηση για στρατό αλλά θεωρητικά έστω που θα μπορούσα να παραπονεθω (ανωνυμα )εφόσον έχει βάση το παράπονο μου για αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή εδώ στο φυλάκιο που είμαι ;

Πέραν του ότι εχω κλείσει σερί 2 εβδομάδες στο φυλάκιο που είναι στη μέση του πουθενά... Υπάρχουν παιδιά που έχουν κλείσει 1 μήνα και .. και έχουμε κάθε μέρα υπηρεσία χωρίς καμία έξοδο προφανώς, μας μείωσαν τη δύναμη σε 6 άτομα απο 8 ενώ υπάρχει 24ωρο περιπολο 2 ατόμων και 24 ωρο κάμερες 1 ατόμου άρα πλέον το περιπολο έγινε 12ωρη ενοπλη υπηρεσία ή με αλλα λόγια ανά 3 ωρες έχεις 3ωρο περιπολο ολη μέρα και νύχτα και δεδομένου οτι μέχρι τις 3 το μεσημέρι δεν επιτρέπεται να κοιμηθείς πλεον ο ύπνος συμπυκνωνεται σε 2 2,5 ωρα στη καλύτερη και υπο τη προϋπόθεση οτι δε κάνεις τπτ άλλο δε φας δε κάνεις μπανιο κλπ κλπ. Και το ιδιο ισχύει για τις κάμερες που είναι και αυτες ανα τριωρο.

Δε παίζει να μην υπάρχει κάποιου είδους έστω και τυπικά όριο στις ώρες ένοπλης υπηρεσίας την μέρα αλλά και στο πόσο καιρό μπορείς να παραμείνεις σε φυλάκιο μιλάμε έχουμε αρχίσει να σκουντουφλαμε όρθιοι να αποκοιμιομαστε με το όπλο στο χέρι.

Προφανώς ρωτάω που εννοώντας όχι στονδιοικητή ο οποίος ξέρει τι γίνεται αλλά αλλού. . Στην ταξιαρχια πχ ;

Πέρα απ όλα τα άλλα είναι και επικίνδυνο θεωρώ να έχεις άτομα με όπλο και πυρομαχικα που από την αϋπνία είναι σε κατάσταση ζόμπι και δε βλέπουν μπροστά τους.

Όσο ήμασταν 8 άτομα παλευόταν καθώς κάναμε 8 ώρες περιπολο τη μέρα και μπορούσες να κλείσεις 7-8 ώρες ύπνου σπαστου στα 3 φυσικά αλλά αντεχοταν. Τώρα δε παλεύεται...

Δημοσ.

δυστυχώς δεν υπάρχει τιποτα επισημο, πήγε να κάνει ένα γραφειο επικοινωνίας ο Μπεγλίτης και σκυλιάσανε οι καραβανάδες ότι καταργει την ιεραρχια και άλλα τέτοια σαπια. Το μόνο που μένει ειναι η σελίδα του Σπαρτακου, ανεπισημα, το γες διαβάζει την σελίδα και πέρνει μέτρα.

Δημοσ.

Ο τύπος που πουλάει το βιβλίο της διαβίωσης σε ζούγκλα υπάρχει ακόμα στα κέντρα. 

Υπάρχει και χειρότερο. Συφάνταροι το αγόρασαν και το διάβασαν με μεγάλη ευλάβεια κατά τη διάρκεια της θητείας.......

Δημοσ.

Mike μηνα κ εκλεισα στο φυλάκιο με αποκορύφωμα καθε πρωι να μένουν 2 άτομα μονο κ να αλλαζουν καθε 2 ώρες μεχρι τις 3. Υπνος ουτε γι αστείο. Πραγματική τρελα δεν μιλαγες με κανεναν....μονο ο ταξίαρχος (αν εισαι σε ταξιαρχία) μπορει να κανει κατι

Δημοσ.

Υπάρχει και χειρότερο. Συφάνταροι το αγόρασαν και το διάβασαν με μεγάλη ευλάβεια κατά τη διάρκεια της θητείας.......

ο τυπος εχει απλα μεταφρασει τον αγγλικο οδηγο που ειναι για διαφορετικό περιβαλλον απο το ελληνικο

Δημοσ.

Ξέρω, χαζή ερώτηση για στρατό αλλά θεωρητικά έστω που θα μπορούσα να παραπονεθω (ανωνυμα )εφόσον έχει βάση το παράπονο μου για αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή εδώ στο φυλάκιο που είμαι ;

Πέραν του ότι εχω κλείσει σερί 2 εβδομάδες στο φυλάκιο που είναι στη μέση του πουθενά... Υπάρχουν παιδιά που έχουν κλείσει 1 μήνα και .. και έχουμε κάθε μέρα υπηρεσία χωρίς καμία έξοδο προφανώς, μας μείωσαν τη δύναμη σε 6 άτομα απο 8 ενώ υπάρχει 24ωρο περιπολο 2 ατόμων και 24 ωρο κάμερες 1 ατόμου άρα πλέον το περιπολο έγινε 12ωρη ενοπλη υπηρεσία ή με αλλα λόγια ανά 3 ωρες έχεις 3ωρο περιπολο ολη μέρα και νύχτα και δεδομένου οτι μέχρι τις 3 το μεσημέρι δεν επιτρέπεται να κοιμηθείς πλεον ο ύπνος συμπυκνωνεται σε 2 2,5 ωρα στη καλύτερη και υπο τη προϋπόθεση οτι δε κάνεις τπτ άλλο δε φας δε κάνεις μπανιο κλπ κλπ. Και το ιδιο ισχύει για τις κάμερες που είναι και αυτες ανα τριωρο.

Δε παίζει να μην υπάρχει κάποιου είδους έστω και τυπικά όριο στις ώρες ένοπλης υπηρεσίας την μέρα αλλά και στο πόσο καιρό μπορείς να παραμείνεις σε φυλάκιο μιλάμε έχουμε αρχίσει να σκουντουφλαμε όρθιοι να αποκοιμιομαστε με το όπλο στο χέρι.

Προφανώς ρωτάω που εννοώντας όχι στονδιοικητή ο οποίος ξέρει τι γίνεται αλλά αλλού. . Στην ταξιαρχια πχ ;

Πέρα απ όλα τα άλλα είναι και επικίνδυνο θεωρώ να έχεις άτομα με όπλο και πυρομαχικα που από την αϋπνία είναι σε κατάσταση ζόμπι και δε βλέπουν μπροστά τους.

Όσο ήμασταν 8 άτομα παλευόταν καθώς κάναμε 8 ώρες περιπολο τη μέρα και μπορούσες να κλείσεις 7-8 ώρες ύπνου σπαστου στα 3 φυσικά αλλά αντεχοταν. Τώρα δε παλεύεται...

Άμα το φυλάκιο είναι στη μέση του πουθενά είναι η καλύτερή σας. Μη κάνετε καν την υπηρεσία. Κοιμηθείτε. Εμείς παρακαλάγαμε να μας στείλουν στο φυλάκιο για να κοιμηθούμε και να βλέπουμε τηλεόραση. Το φυλάκιο στο χωριό Γιαννούλη στον Έβρο, ωραίες στιγμές φιδιάσματος.

Δημοσ.

Ναι μόνο που δεν είμαστε μόνοι μας.. Υπάρχει και αρχιφυλακας που είναι εποπ και επειδή αυτοί χεζονται σε περίπτωση που σκάσει τη μέρα κανας διοικητής (έρχεται που και που) και το βράδυ εξωτερική έφοδος και μας βρει μπουρδελο και τους ξεχεσουν.. θέλοντας και μη μας έχουν προβλεπε...

Ναι το έχω σκεφτεί για το σπαρτακο και ξέρω ότι το κοιτάει και ο διοικητής μας αλλά φοβάμαι ότι καρφωνομαστε πολύ έτσι...

Δημοσ.

Καλό κουράγιο αδερφε.

Ισως να κανεις αυτο που σου προτειναν και πιο πάνω,να γραψεις στον σπαρτακο για να τους εκθέσεις τους γελοίους.

Ναι το έχω σκεφτεί για το σπαρτακο και ξέρω ότι το κοιτάει και ο διοικητής μας αλλά φοβάμαι ότι καρφωνομαστε πολύ έτσι...

Να μην ήταν γελοίοι.

Την φοβούνται ΠΑΡΑ πολύ την εκθεση.

Δημοσ.

Ρε παιδιά αυτές τις μέρες θα περάσει περιοδεύουν ένα ξαδερφακι έμαθα ότι πλέον δεν πας στο Ρουφ αλλά απλά σε ένα ΚΕΠ.

Ισχύει και αν ναι τι χαρτιά παίρνεις μαζί ο ξάδερφος λέει δεν του έδωσαν τίποτα στο σχολείο εμάς μας είχαν δώσει ένα χαρτί από την στρστολογια.

Δημοσ.

Ναι μόνο που δεν είμαστε μόνοι μας.. Υπάρχει και αρχιφυλακας που είναι εποπ και επειδή αυτοί χεζονται σε περίπτωση που σκάσει τη μέρα κανας διοικητής (έρχεται που και που) και το βράδυ εξωτερική έφοδος και μας βρει μπουρδελο και τους ξεχεσουν.. θέλοντας και μη μας έχουν προβλεπε...

κοιτα, εφόσον η υπηρεσία δεν σου παρέχει διαυλο επικοινωνίας, ειναι σαν να σου λέει ειτε να βάλεις βύσμα, είτε να βγεις δημόσια να τα πεις. Δεν υπάρχει καμία οδηγία για τις υπηρεσίες των φαντάρων, ούτε πόσες μέρες ειναι το max. το μήνα, ούτε πόσες ώρες ειναι το max. την ημέρα. Αφήνουν ελευθερους τους διοικητάδες να κάνουν ό,τι θέλουν, οπότε και εσύ κάνεις ό,τι μπορείς για να προστατευτείς. 

Ακόμα και να στραβώσει ο δίκας που δημοσιοποιήθηκε το θέμα δεν μπορεί να σας τιμωρήσει, δεν θέλει παραπάνω δημοσιότητα. Το πιο πιθανό ειναι να κάνει τον κινέζο, ότι και καλά δεν ήξερε, κτλ. θα βρει και καναν υπαξ που φτιάχνει τις υπηρεσίες να του τα φορτώσει  ;)

• Like 1
Δημοσ.

Και να το δει? Θα σας πάει εμπλοκή λες? Χειρότερα δεν πάει νομίζω.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...