Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά, όταν μπαίνεις και δηλώνεις πόλη για μονάδα. Που ξέρω εγώ που υπάρχει συναφής ειδικότητα; έχει μια λίστα με τις πόλεις ή πρέπει να γνωρίζω από μόνος μου που υπάρχει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, στο πυροβολικό ρίχνουμε βολές με όπλα όπως στο πεζικό; ή μόνο τέτοια κάνουμε >

Κύπρο έριξα και με τυφέκιο και με Πυροβόλο.

Τα ΚΨΜ έχουν και είδη ξυρίσματος κλπ ;

Κύπρο είχαν και ήταν όλη μέρα ανοικτά μέχρι λίγο πριν το σιωπητήριο. Τώρα για Ελλάδα δεν ξέρω.

Επεξ/σία από PC_MAGAS
  • Like 1

Δεν μπορώ να βρω κάποιο Site με τα πράγματα που δίνουν μέσα στον στρατό. Μπορείτε να με Help;

Μην βασίζεσαι στα ΚΨΜ. Πολλές φορές είναι κλειστά (δεν είναι όλη μέρα ανοιχτά). Χωρίς να γνωρίζω, με αυτά που έχω ακούσει, δεν νομίζω ότι θα έχει.

Παιδιά, γνωρίζει κανείς αν στην Θήβα τα μπάνια είναι κοντά στους θαλάμους;

Μπορεί κάποιος να μας πει 2 πράγματα για την επιλογή της μονάδας. Γνωρίζω ότι συνήθως δεν τα λαμβάνουν υπόψιν τους, αλλά να μας πείτε λίγο πως και τι.

• Αν δηλώσω σύνορα, Φλώρινα πχ, θα με πάνε; (το είχα σιγουράκι γιατί θέλουν κόσμο στα σύνορα και δεν δηλώνει κανείς εκεί. ΑΛΛΑ μετά έβλεπα ότι, ότι και να κάνεις Έβρο θα πας)

αν πας τέταρτη μοίρα (το λεγόμενο "ξενοδοχείο"), είναι στον ίδιο όροφο με τους θαλάμους. τώρα τι γίνεται στις υπόλοιπες μοίρες δεν γνωρίζω, αλλά σίγουρα είναι πιο παλιά τα κτίρια στις άλλες.

την πρώτη μέρα θα σας δώσουν (χωρίς να είναι απόλυτο γιατί αυτά αλλάζουν από εσσό σε εσσό, τα βασικα μένουν ίδια). 3 περισκελίδες (παντελόνια), 3 χιτώνια, 1 τζάκετ, 1 τζόκει, 1 μπερε, 3 ζευγάρια κάλτσες, 1 ζευγάρι άρβιλα, 1 ζώνη, 3 κοντομάνικα φανελάκια,2 μακρυμάνικα φανελάκια, 1 πετσέτα μικρή/μεσαία/μεγάλη, 1 βρακί, 1 ταμπελάκι ονόματος,και μια εσωτερική επένδυση πάνω κάτω. + σαπουνοθηκη + παγουρίνο + λουκάνικο.

διαβασε το φεκ για την σωματική ικανότητα. Σε τι γλώσσα γράφεις κώδικα; Ο γνωστός μου που ήταν και αυτός στο γες, μου ειχε πει ότι προγραμμάτιζε σε php. 

υποτίθεται ότι ο στρατός εχει μόνιμους (σώμα ερευνας και πληροφορικής) δεν την παλευουν και έχουν αναγκη φαντάρους;

PHP, MySQL & C++, εξαρτάται από το project το οποίο δουλεύω κάθε στιγμή. Γενικά, δεν έχω δει στέλεχος να γράφει κώδικα. Και στο ΣΕΠ, φαντάροι φαίνεται να κάνουν τη δουλειά. Αραιά και που, υπάρχει κάνα στέλεχος που επιβλέπει.

Τώρα για το ποιός κάνει τι, από ότι καταλαβαίνω, υπάρχει ένας ανταγωνισμός μεταξύ διαβιβάσεων και έρευνας/πληροφορικής για πολλά projects και γίνονται παρεμφερή πράγματα και στα 2 σώματα. Οπότε σε οποίο από τα 2 και αν είσαι, αν ελιχθείς κατάλληλα θα χωθείς στο κατάλληλο σημείο και θα περάσεις καλά (εκτός αν προτιμάς να κάνεις περίπολο από το να γράφεις κώδικα...)

αμα δηλωσεις εβρο θα πας σε νησι και αν δηλωσεις νησι θα πας εβρο...απλα πραγματα

Σε μας ένας που δήλωσε Διδυμότειχο πήγε εκεί, όπως και ένας που δήλωσε Λήμνο. Αλλά πόσο γενικό είναι τώρα αυτό, δεν ξέρω.

PHP, MySQL & C++, εξαρτάται από το project το οποίο δουλεύω κάθε στιγμή. Γενικά, δεν έχω δει στέλεχος να γράφει κώδικα. Και στο ΣΕΠ, φαντάροι φαίνεται να κάνουν τη δουλειά. Αραιά και που, υπάρχει κάνα στέλεχος που επιβλέπει.

Τώρα για το ποιός κάνει τι, από ότι καταλαβαίνω, υπάρχει ένας ανταγωνισμός μεταξύ διαβιβάσεων και έρευνας/πληροφορικής για πολλά projects και γίνονται παρεμφερή πράγματα και στα 2 σώματα. Οπότε σε οποίο από τα 2 και αν είσαι, αν ελιχθείς κατάλληλα θα χωθείς στο κατάλληλο σημείο και θα περάσεις καλά (εκτός αν προτιμάς να κάνεις περίπολο από το να γράφεις κώδικα...)

Αυτό είναι το κάθε όνειρο του Πληροφορικού που τον καλεί η μαμά...πατρίδα. Αυτό είναι ο ορισμός της Ζωάρας. Btw από τα projects στο στρατό λαμβάνεις κάποια εμπειρία στο πως να γράφεις σωστά - καθαρά κώδικα και πως να αναπύσεις ένα λογισμικό agile ή μάπα το καρπούζι;

• Like 2

Αυτό είναι το κάθε όνειρο του Πληροφορικού που τον καλεί η μαμά...πατρίδα. Αυτό είναι ο ορισμός της Ζωάρας. Btw από τα projects στο στρατό λαμβάνεις κάποια εμπειρία στο πως να γράφεις σωστά - καθαρά κώδικα και πως να αναπύσεις ένα λογισμικό agile ή μάπα το καρπούζι;

Είναι όντως...

Θα έλεγα πως επαφίεται σε εσένα να μάθεις ότι θες. Γενικά ο κώδικας που έχω δει μέχρι τώρα δεν είναι κακογραμμένος, αλλά είναι εμφανώς κώδικας που είναι γραμμένος από άτομα χωρίς μεγάλη εμπειρία. Δεν ακολουθεί κάποια guidelines, δεν έχει σχόλια, η αρχιτεκτονική είναι σχεδιασμένη πολλές φορές για να γλυτώσει effort παρόλο που οδηγεί σε προβλήματα σε τυχόν επεκτάσεις. Δεν είναι παράλογα όλα αυτά γιατί οι περισσότεροι φαντάροι είναι φρέσκοι απόφοιτοι, χωρίς πολύ εμπειρία. Τα στελέχη τώρα, έχουν αρκετές γνώσεις, αλλά δεν είναι πληροφορικάριοι και το σημαντικότερο δεν έχουν δουλέψει ως πληροφορικάριοι ποτέ, πέρα από την οποιαδήποτε περιστασιακή τους απασχόληση μέσα στο στράτευμα. Από την άλλη, τα άτομα που συνεργάζομαι εγώ, είναι ξύπνια και καταλαβαίνουν τι τους λες και γενικά καταλήγουμε σε καλές λύσεις, οπότε θα έλεγα ότι αν έχεις διάθεση να ψαχτείς και να μάθεις τότε μπορείς (δεδομένου ότι δεν σε πιέζουν και πολύ χρονικά), αλλά αν περιμένει να σε πάρει o guru από το χεράκι και να στα δείξει, τότε tough luck...

Είναι όντως...

Θα έλεγα πως επαφίεται σε εσένα να μάθεις ότι θες. Γενικά ο κώδικας που έχω δει μέχρι τώρα δεν είναι κακογραμμένος, αλλά είναι εμφανώς κώδικας που είναι γραμμένος από άτομα χωρίς μεγάλη εμπειρία. Δεν ακολουθεί κάποια guidelines, δεν έχει σχόλια, η αρχιτεκτονική είναι σχεδιασμένη πολλές φορές για να γλυτώσει effort παρόλο που οδηγεί σε προβλήματα σε τυχόν επεκτάσεις. Δεν είναι παράλογα όλα αυτά γιατί οι περισσότεροι φαντάροι είναι φρέσκοι απόφοιτοι, χωρίς πολύ εμπειρία. Τα στελέχη τώρα, έχουν αρκετές γνώσεις, αλλά δεν είναι πληροφορικάριοι και το σημαντικότερο δεν έχουν δουλέψει ως πληροφορικάριοι ποτέ, πέρα από την οποιαδήποτε περιστασιακή τους απασχόληση μέσα στο στράτευμα. Από την άλλη, τα άτομα που συνεργάζομαι εγώ, είναι ξύπνια και καταλαβαίνουν τι τους λες και γενικά καταλήγουμε σε καλές λύσεις, οπότε θα έλεγα ότι αν έχεις διάθεση να ψαχτείς και να μάθεις τότε μπορείς (δεδομένου ότι δεν σε πιέζουν και πολύ χρονικά), αλλά αν περιμένει να σε πάρει o guru από το χεράκι και να στα δείξει, τότε tough luck...

Οπότε πήγες εσύ να τους μάθεις-μεταλαμπαδέψεις τις γνώσεις σου.

-- Αυτό το έχουμε οι Έλληνες. Πάντα, ΜΑ ΠΑΝΤΑ!, οτι κάνουν οι άλλοι είναι μάπα. Και εμείς το κάνουμε καλύτερα.

Και ποιο είναι το αστείο; ότι τα ίδια θα λένε και για σένα οι επόμενοι... 

κλασικά την ιδρώνουν την φανέλα οι μονιμάδες ;) Πάντως μην το δένεις κόμπο ότι θα εισαι μέχρι το τέλος χαλαρά, ο γνωστός μου βαρούσε δωδεκάωρα όταν προετοιμαζαν την σελίδα της στρατολογίας με το που παρουσιαζεται ο καθένας...

Οπότε πήγες εσύ να τους μάθεις-μεταλαμπαδέψεις τις γνώσεις σου.

-- Αυτό το έχουμε οι Έλληνες. Πάντα, ΜΑ ΠΑΝΤΑ!, οτι κάνουν οι άλλοι είναι μάπα. Και εμείς το κάνουμε καλύτερα.

Και ποιο είναι το αστείο; ότι τα ίδια θα λένε και για σένα οι επόμενοι... 

Δύο παρατηρήσεις:

α) Δεν είπα ότι είναι μάπα, τη δουλειά του την κάνει, απλώς έχει κάποια σφάλματα που είναι τυπικά για καινούργιους πληροφορικάριους που δεν έχουν δουλέψει σε μεγάλα project.

β) Καλό θα ήταν γενικά να ξέρεις τι έχει κάνει ο άλλος στη ζωή του πριν πεταχτείς να πεις την σοφία σου. Αν δεν ξέρεις, δεν μιλάς. Μπορεί να ξέρει όντως κάτι παραπάνω.

κλασικά την ιδρώνουν την φανέλα οι μονιμάδες ;) Πάντως μην το δένεις κόμπο ότι θα εισαι μέχρι το τέλος χαλαρά, ο γνωστός μου βαρούσε δωδεκάωρα όταν προετοιμαζαν την σελίδα της στρατολογίας με το που παρουσιαζεται ο καθένας...

Μπορεί όντως να αλλάξει η κατάσταση ραγδαία, όπως έχει συμβεί σε πολλούς στο στρατό. Η σωτηρία μου σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ως 35χρονος μπορώ από χθες να εξαγοράσω όποτε θέλω και να πάω σπίτι και αν ζορίσει έστω και λίγο η κατάσταση τότε πήρα τον πούλο μου και τα λέγαμε.

οποιος ξερει να μου απαντησει συντομα γιατι φευγω αυριο το απογευμα...

1)μακρυμανικες παραλλαγης ποσες να παρω;

2)γυαλια ηλιου να παρω;

3)φοραω 42.5 αθλητικα να παρω 43.5 αρωυλες;

4)πουδρα για ποδια ποια προτεινετε;

5)dactarin να παρω;

6)pubex να παρω;

7)strepsils να παρω;

8)ποσα γαντια μιας χρησεως;

9)σετ ραπτικης να παρω; αν δεν εχω ξαναραψει ειναι ευκολο;

10)πρασινο σαπουνι σκονη να παρω;

11)σακουλες για απλυτα ποιες να παρω;

12)σφουγγαρι για τα μαγειρια θα χρειαστει;

13)σεντονι χρειαζεται;

14)αυτοκολλητα να βαζω πανω στα κλειδια για να μη τα μπερδευω χρειαζεται;

15)πετσετες να παρω;

16)νεσεσσερ με ποσα λεφτα;

17)βερνικι για αρβυλα χρειαζεται; τι προτεινετε;

18)λαστιχακι για να μαζευω το παντελονι χρειαζεται;

19)ποιο ξυραφακι μου προτεινετε;

20)αδιαβροχο σημειωματαριο χρειαζεται;

21)ωτοασπιδες χρειαζεται;

ευχαριστω πολλυ οσοι μου απαντησουν

οποιος ξερει να μου απαντησει συντομα γιατι φευγω αυριο το απογευμα...

1)μακρυμανικες παραλλαγης ποσες να παρω;

2)γυαλια ηλιου να παρω;

3)φοραω 42.5 αθλητικα να παρω 43.5 αρωυλες;

4)πουδρα για ποδια ποια προτεινετε;

5)dactarin να παρω;

6)pubex να παρω;

7)strepsils να παρω;

8)ποσα γαντια μιας χρησεως;

9)σετ ραπτικης να παρω; αν δεν εχω ξαναραψει ειναι ευκολο;

10)πρασινο σαπουνι σκονη να παρω;

11)σακουλες για απλυτα ποιες να παρω;

12)σφουγγαρι για τα μαγειρια θα χρειαστει;

13)σεντονι χρειαζεται;

14)αυτοκολλητα να βαζω πανω στα κλειδια για να μη τα μπερδευω χρειαζεται;

15)πετσετες να παρω;

16)νεσεσσερ με ποσα λεφτα;

17)βερνικι για αρβυλα χρειαζεται; τι προτεινετε;

18)λαστιχακι για να μαζευω το παντελονι χρειαζεται;

19)ποιο ξυραφακι μου προτεινετε;

20)αδιαβροχο σημειωματαριο χρειαζεται;

21)ωτοασπιδες χρειαζεται;

ευχαριστω πολλυ οσοι μου απαντησουν

ξέχασες το ταμπόν...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...