Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό με τη κλεψιά δεν το είχα σκεφτεί. Αυτό συμβαίνει κυρίως στο κέντρο; στη μονάδα μετά είναι πιο safe?

Παντού πρόσεχε!

Δημοσ.

Αυτό με τη κλεψιά δεν το είχα σκεφτεί. Αυτό συμβαίνει κυρίως στο κέντρο; στη μονάδα μετά είναι πιο safe?

Στο κεντρο ειναι πιο επιφοβο λογω του οτι θα ειστε πολλοι περισσοτεροι και επισης δε θα ξαναβρεθεις με τους πιο πολλους απο κει μεσα.Στη μοναδα ειναι πιο "μονιμα" τα πραγματα.

Μπορει και να εισαι τυχερος βεβαια, ποτε δε ξερεις.Εγω ετυχα με πολυ καλα παιδια στο κεντρο αλλα και στη μοναδα.Τα κινητα τα φορτιζαμε χυμα σε 2-3 πολυπριζα που ειχαμε φερει και ποτε δεν υπηρξαν κλεψιες.Στη μοναδα μεχρι και λεφτα αφηναμε πανω στα κρεβατια :)

Δημοσ.

Και εγώ παρόμοια φάση με το Mikeasdf και σε κέντρο και σε μονάδα. Ισχύει αυτό που σου είπαν. Στο κέντρο είναι αυστηροί με κινητό με κάμερα και θα στο πάρουν αν σε δούνε με αυτό, παρόλα αυτά αν το κρύβεις στοιχειωδώς δεν θα έχεις θέμα. Στις μονάδες είναι πολύ πιο χαλαροί από όσο ξέρω. Εδώ που είμαι εγώ (ΓΕΣ) δεν ασχολείται κανείς με αυτά. Σου λέει κάτι ταξίαρχος και βγάζεις smart phone να το σημειώσεις και όλα ΟΚ. Το ίδιο και με όλα τα στελέχη γενικά. 

Τώρα για τα άλλα που λες, δεν είναι εύκολο να στο περιγράψω αλλά αυτό που έγραψες...θα κάνεις ακριβώς το αντίθετο. Όταν έχεις μια δουλειά και την τελειώσεις, δεν πας να ρωτήσεις τι άλλο να κάνεις γιατί δεν παίζει να σε αφήσουν να κάτσεις. Πιο πιθανό είναι να σκάψεις παρά να κάτσεις. Απλώς πρέπει να αναπτύξεις μια τεχνική να φιδιάζεις έντεχνα, δηλαδή να αράξεις κάπου χωρίς όμως να κινδυνεύεις να σε δούνε και να σε χώσουν. Αυτό ισχύει περισσότερο για υπηρεσίες και πόστα που δεν έχουν αυστηρά ωράρια. Αν έχεις π.χ. μαγειρεία 9-12 (λέμε τώρα) ΠΡΕΠΕΙ να είσαι εκεί 9-12. Δεν μπορείς να φύγεις στις 10 αν τελειώσεις και μπορείς να αράξεις λίγο αλλά δεν μπορεί να γυρίσεις στη μονάδα στις 16.00 και να πεις τώρα τελείωσα. 

Δημοσ.

Νταξει, το ΓΕΣ δεν νομίζω ότι είναι αντιπροσωπευτικο παράδειγμα μονάδας...

Σίγουρα όχι, αλλά από ότι λέει και η σειρά μου και εκεί που είναι αυτοί (Λήμνος, Έβρος, Μυτιλήνη) εξίσου χαλαρά είναι, απλώς αν δεις πάνω από ταγματάρχη είσαι στην τσίτα, ενώ εδώ για να γίνει αυτό πρέπει να δεις από ταξίαρχο και πάνω. Ταγματάρχες βλέπεις 20 μέχρι να πας για κάφε, δεν γίνεται να τεντώνεσαι κάθε φορά. 

Δημοσ.

Έτσι όπως το είπα είναι σαν να θέλω να λουφάρω.

Όχι ρε! δεν έχω κανένα θέμα να μου αναθέτουν πράγματα, απλά δεν θέλω πχ να τελειώσω κάτι 12 ώρα, μετά να κάθομαι να περιμένω και να μου φωνάξουν που κάθομαι.

Για αυτό ρωτάω... όταν τελειώνεις κάτι, που πας; γενικά -> "Σε βρίσκουν ή τους βρίσκεις για να μάθεις τι άλλο θα κάνεις" ?

@Πάμε στο κινητό,

γενικά δεν έχω θέμα να μου το πάρουν. απλά ρωτάω αν έχει τίποτα νομικές επιπτώσεις. πχ φυλακή κλπ.

Tώρα με τρομάξατε. Εκεί που σχεδίαζα να το πάρω στην άδεια της ορκωμοσίας, τώρα λέω να πάω πρώτα στη μονάδα και να δω πως είναι. Το πρόβλημα όμως με τη μονάδα είναι ότι μπορεί να είναι 600 χιλιόμετρα μακριά. :(

Δημοσ.

@Πάμε στο κινητό,

γενικά δεν έχω θέμα να μου το πάρουν. απλά ρωτάω αν έχει τίποτα νομικές επιπτώσεις. πχ φυλακή κλπ.

Tώρα με τρομάξατε. Εκεί που σχεδίαζα να το πάρω στην άδεια της ορκωμοσίας, τώρα λέω να πάω πρώτα στη μονάδα και να δω πως είναι. Το πρόβλημα όμως με τη μονάδα είναι ότι μπορεί να είναι 600 χιλιόμετρα μακριά. :(

Υπάρχει και το ταχυδρομείο ;)

Λες στους δικούς σου και στο στέλνουν δεματάκι

Και για να σε προλάβω: Όχι, δεν πρόκειται κανείς να ψάξει το πακέτο πριν το πάρεις στα χέρια σου... Στρατό πας, όχι φυλακή :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά; δεν βρίσκω κινητό χωρίς κάμερα. Ακόμα και αυτά 20 ευρώ έχουν κάμερα.

Κάποιο κινητό χωρίς κάμερα, ΜΕ ΦΑΚΟ και με ράδιο παίζει; επίσης να έχει απαλά πλήκτρα και να μην ακούγονται.

Επεξ/σία από GiwrgosPapaas
Δημοσ.

Και εγώ παρόμοια φάση με το Mikeasdf και σε κέντρο και σε μονάδα. Ισχύει αυτό που σου είπαν. Στο κέντρο είναι αυστηροί με κινητό με κάμερα και θα στο πάρουν αν σε δούνε με αυτό, παρόλα αυτά αν το κρύβεις στοιχειωδώς δεν θα έχεις θέμα. Στις μονάδες είναι πολύ πιο χαλαροί από όσο ξέρω. Εδώ που είμαι εγώ (ΓΕΣ) δεν ασχολείται κανείς με αυτά. Σου λέει κάτι ταξίαρχος και βγάζεις smart phone να το σημειώσεις και όλα ΟΚ. Το ίδιο και με όλα τα στελέχη γενικά.

Οι λόγοι ειναι εντελως διαφορετικοί όμως....
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω ποιος σε τρόμαξε. Λέμε:

- Στο κέντρο πάρε το αλλά μην το βγάζεις δε καμία περίπτωση παρουσία στελεχών γιατί θα στο πάρουν και θα φας και 5Φ που είναι η ποινή. Στο κέντρο δεν μετράνε οι ποινές βέβαια.

- Στη μονάδα δεν ασχολείται κανένας. Πάρε το και έχε το άνετα και απροκάλυπτα. 

Όσον αφορά το άλλο σου ερώτημα, όπως σου έγραψα αν τελειώσει η υπηρεσία ή το πόστο σου, δεν κάνεις τίποτα, δεν λες τίποτα σε κανέναν, πας και αράζεις, απλώς όχι απροκάλυπτα. Αν έχεις αγγαρεία του στυλ "Πηγαίνετε και φέρτε 10 τραπέζια από το εστιατόριο" θεωρητικά όταν τελειώσετε, πρέπει να πας να πεις "κ.ΧΥΖ σας αναφέρω ότι μεταφέραμε 10 τραπέζια από το εστιατόριο στο .....". Πολλές φορές δεν το κάνεις ούτε αυτό, αλλά αν το κάνεις (κόβεις τι φάση είναι το στέλεχος και πράττεις ανάλογα) δεν τον προτρέπεις να σου βάλει κάτι να κάνεις. Το λες, σου λέει μπράβο, φεύγεις και πας και αράζεις. Απλά πράγματα.

Δημοσ.

To 130 ειναι οτι πρεπει. Καλη μπαταρια, φακος, ραδιο, καρτα μνημης. Απλως μην κανεις την βλακεια που εκανα εγω, να το παρω σε κοκκινο. Ειναι σαν κωνος ασφαλειας  :P

Mετα τη 1 βδομαδα κεντρου βεβαια, (ΚΕΕΜ) ειδα πως ηταν χαλαρα στο λοχο μου, ειμασταν και λιγα ατομα, να φανταστεις αφηναμε πορτοφολια, κινητα στα κρεβατια κα ειπα στους δικους μου να μου φερουν το τηλεφωνο το πιο καλο. Βεβαια φροντιζεις να μην το βγαζεις στη μουρη των στελεχων.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά δεν είναι αυτό λόγος, απλά εκεί είναι βυσματοφωλια. Ποιους να τεντωσουν; Τα δικά τους παιδιά;

Πάρα πολλοί είναι, αλλά αρκετοί δεν είναι. Τα υπερ-βύσματα είναι ή φαντάσματα ή καβαντζωμενοι στις πολύ καλές θέσεις. Αλλά υπάρχουν και πολλοί που έχουν έρθει μετά από μήνες παραμεθωρίου και αυτοί τρώνε τέντωμα. Τα στελέχη δεν ξέρουν πάντα ποιος είναι ποιος και απλά δεν ασχολούνται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...