Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασε ρε.. στην αλεπού αλεπουδιές? θα έβρισκα ένα τροπο να τους ξεφτιλήσω τα συστήματά τους πάλι..

και την θητεία που έκανα δηλαδή με πληρώνανε χωρίς να κάνω τίποτε ουσιαστικά

πάνε χρόνια απο τότε αλλα περιπου στα 205.00 δρχ..

Είχα κάνει αλεπουδιά..

Τον τραχανά που βγήκε απ τη μύτη μου και επέστρεψε στο πιάτο να τον φάω πάλι ή θα γίνω σιχαμένος;

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τον τραχανά που βγήκε απ τη μύτη μου και επέστρεψε στο πιάτο να τον φάω πάλι ή θα γίνω σιχαμένος;

αν δεν ειχες συναχι go on... Θα σου κανει κ εμβολια ο στρατος οποτε δε θα νιωθεις...

Δημοσ.

για πειτε καμια καλη ειδικότητα για ΔΒ, στρατου ξηρας...

καλη εννοω μουφα, αραλικι, φραππε, λαπτοπ, οχι σκοπιες κ υπηρεσίες κλπ. :lol:

με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αυτά

-ΧΨΤΣ-ΚΤ (Χειριστής Ψηφιακών Τερματικων Συστηματων - Κρυπτογράφος) (Καλαμάτα):

Χειριστής του ΑΣΔΑ (Αυτομ.Συστ.Διακίνησης Αλληλογραφίας) και του Κρυπτογραφικού. Θεωρείται καλή ειδικότητα καθώς η υπηρεσία που σου αντιστοιχεί είναι στο ΚΕΠΙΚ μπροστά σε έναν υπολογιστή. Στις περισσότερες μονάδες οι φαντάροι με αυτή την ειδικότητα κανουν υπηρεσίες στο ΚΕΠΙΚ, ειδικά σε Ταξιαρχίες/Μεραρχίες, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι γλιτώνουν πάντα τις σκοπιές και τα περιπολα.

-ΧΕΜ (Χειριστής Ενσυρμάτων Μέσων) (Καλαμάτα):

Σε περιπτωση που υπάρχει αντιστοιχη υπηρεσία στην μονάδα καλώς (πολύ σπάνια, σχεδόν ποτε), αλλιώς εξυπηρετεί άλλες υπηρεσίες όπως τηλεφωνικό, σκοπιές, περιπολα κτλ.

-ΧΑΜ (Χειριστής Ασυρμάτων Μέσων) (Καλαμάτα): Ισχύει ότι και στους ΧΕΜ.

-Γραφέας ΚΕΠΙΚ (εκπαίδευση στη μονάδα): καλή εφόσον κάνεις υπηρεσίες στο ΚΕΠΙΚ, εξαρτάται απο την μονάδα. Αλλιώς μια απο τα ίδια.

-ΧΣΕΖΜ ("ΕΡΜΗΣ") (Καλαμάτα)Σε περιπτωση που υπάρχει αντιστοιχη υπηρεσία στην μονάδα καλώς (πολύ σπάνια, ίσως σε μερικές μονάδες στη παραμεθόριο), αλλιώς εξυπηρετεί άλλες υπηρεσίες όπως τηλεφωνικό, σκοπιές, περιπολα κτλ.

-ΤΑΜ (Τεχνίτης ασυρμάτων μέσων) (Πύργο): Διαρκεί πολύ καιρό η εκπαίδευση (στη ΣΕΤΤΗΛ) και επειτα τπτ. Σκοπάνθρωπος.

-ΤΕΜ (Τεχνίτης Ενσύρματων Μέσων)(Πύργο). Ισχύει ότι και για τους ΤΑΜ.

-Οδηγός (Σπαρτη). Εφόσον παρει κανείς καταλληλότητα μετά την εκπαίδευση μπορεί να κάνει υπηρεσίες οδηγού μονάδας (οδηγός διοικητή-ΥΕΣΑ-Επιφυλακής) και να γλιτώσει τις υπόλοιπες υπηρεσίες, αν όχι, σκοπάνθρωπος.

-Μάγειρας (Σπάρτη-Γύθειο). Το λέει και η λέξη. Μαγειρία και πάλι μαγειρία. Υπάρχουν περιπτώσεις που η μάγειρες δεν περνάνε ασχημα οποτε μην αυτοκτονήσει τζάμπα κανας μαγειρας.

-ΧΜΗΠ-ΑΚ (Χειριστής Μέσων Ηλεκτρονικού Πολέμου-Ακροατής) (Λάρισα): Ίσως η πιο βυσματική ειδικότητα...

-ΧΡΕ (Χειριστής Ραντάρ επιφανείας)(Χαιδάρι). Εκπαίδευση στο Χαϊδάρι μετά συνήθως πας σε φυλάκιο... Θεωρείται βυσματική ειδικότητα...

-ΗΤΟ (Ηλεκτροτεχνίτης Τροχοφόρων Οχημάτων) (Πάτρα). Εκπαίδευση στο Μηχανικό στην Πάτρα. Άγνωστο το τι κάνεις μετά...

-ΧΑΤΟΑ (Χειριστής Ασυρμάτου Τηλεφώνου-Οδηγός Οχήματος) (4 εβδομάδες Σπάρτη και 2 εβδομάδες Καλαμάτα). Ισχύει ότι και για τους οδηγούς.

-Οπλουργός (Πάτρα). Δεν έχω ιδέα τι είναι, απλώς έτυχε αυτή η ειδικότητα σε κάποιους.

-ΤΦ (Τυφεκιοφόρος - χωρίς εκπαίδευση): Το τουφέκι σου και αντε στη σκοπιά.

εγώ ήμουν XAM, πολύ σκοπια <_<

Δημοσ.

με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αυτά

-ΧΨΤΣ-ΚΤ (Χειριστής Ψηφιακών Τερματικων Συστηματων - Κρυπτογράφος) (Καλαμάτα):

Χειριστής του ΑΣΔΑ (Αυτομ.Συστ.Διακίνησης Αλληλογραφίας) και του Κρυπτογραφικού. Θεωρείται καλή ειδικότητα καθώς η υπηρεσία που σου αντιστοιχεί είναι στο ΚΕΠΙΚ μπροστά σε έναν υπολογιστή. Στις περισσότερες μονάδες οι φαντάροι με αυτή την ειδικότητα κανουν υπηρεσίες στο ΚΕΠΙΚ, ειδικά σε Ταξιαρχίες/Μεραρχίες, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι γλιτώνουν πάντα τις σκοπιές και τα περιπολα.

-ΧΕΜ (Χειριστής Ενσυρμάτων Μέσων) (Καλαμάτα):

Σε περιπτωση που υπάρχει αντιστοιχη υπηρεσία στην μονάδα καλώς (πολύ σπάνια, σχεδόν ποτε), αλλιώς εξυπηρετεί άλλες υπηρεσίες όπως τηλεφωνικό, σκοπιές, περιπολα κτλ.

-ΧΑΜ (Χειριστής Ασυρμάτων Μέσων) (Καλαμάτα): Ισχύει ότι και στους ΧΕΜ.

-Γραφέας ΚΕΠΙΚ (εκπαίδευση στη μονάδα): καλή εφόσον κάνεις υπηρεσίες στο ΚΕΠΙΚ, εξαρτάται απο την μονάδα. Αλλιώς μια απο τα ίδια.

-ΧΣΕΖΜ ("ΕΡΜΗΣ") (Καλαμάτα)Σε περιπτωση που υπάρχει αντιστοιχη υπηρεσία στην μονάδα καλώς (πολύ σπάνια, ίσως σε μερικές μονάδες στη παραμεθόριο), αλλιώς εξυπηρετεί άλλες υπηρεσίες όπως τηλεφωνικό, σκοπιές, περιπολα κτλ.

-ΤΑΜ (Τεχνίτης ασυρμάτων μέσων) (Πύργο): Διαρκεί πολύ καιρό η εκπαίδευση (στη ΣΕΤΤΗΛ) και επειτα τπτ. Σκοπάνθρωπος.

-ΤΕΜ (Τεχνίτης Ενσύρματων Μέσων)(Πύργο). Ισχύει ότι και για τους ΤΑΜ.

-Οδηγός (Σπαρτη). Εφόσον παρει κανείς καταλληλότητα μετά την εκπαίδευση μπορεί να κάνει υπηρεσίες οδηγού μονάδας (οδηγός διοικητή-ΥΕΣΑ-Επιφυλακής) και να γλιτώσει τις υπόλοιπες υπηρεσίες, αν όχι, σκοπάνθρωπος.

-Μάγειρας (Σπάρτη-Γύθειο). Το λέει και η λέξη. Μαγειρία και πάλι μαγειρία. Υπάρχουν περιπτώσεις που η μάγειρες δεν περνάνε ασχημα οποτε μην αυτοκτονήσει τζάμπα κανας μαγειρας.

-ΧΜΗΠ-ΑΚ (Χειριστής Μέσων Ηλεκτρονικού Πολέμου-Ακροατής) (Λάρισα): Ίσως η πιο βυσματική ειδικότητα...

-ΧΡΕ (Χειριστής Ραντάρ επιφανείας)(Χαιδάρι). Εκπαίδευση στο Χαϊδάρι μετά συνήθως πας σε φυλάκιο... Θεωρείται βυσματική ειδικότητα...

-ΗΤΟ (Ηλεκτροτεχνίτης Τροχοφόρων Οχημάτων) (Πάτρα). Εκπαίδευση στο Μηχανικό στην Πάτρα. Άγνωστο το τι κάνεις μετά...

-ΧΑΤΟΑ (Χειριστής Ασυρμάτου Τηλεφώνου-Οδηγός Οχήματος) (4 εβδομάδες Σπάρτη και 2 εβδομάδες Καλαμάτα). Ισχύει ότι και για τους οδηγούς.

-Οπλουργός (Πάτρα). Δεν έχω ιδέα τι είναι, απλώς έτυχε αυτή η ειδικότητα σε κάποιους.

-ΤΦ (Τυφεκιοφόρος - χωρίς εκπαίδευση): Το τουφέκι σου και αντε στη σκοπιά.

εγώ ήμουν XAM, πολύ σκοπια <_<

τα βρηκα και εγω αυτά αλλα δεν βγαζω ακρή για αυτό ψάχνω προσωπικές γνώμες... Βισματα διαθεσιμα. Μεχρι ωρας εχω ακουσει για ηλεκτρονικο πόλεμο και ρανταρ οτι λενε. Ισχύει;

Δημοσ.

Συγνωμη αν εχει ξανααπαντηθει..

Τι πρεπει να κανει καποιος για να παρει αναβολη λογω σπουδων ?

Το χαρτι εγγραφης στη Σχολη και η αυτοπροσωπη παρουσια σε Στρατολογικο Γραφειο για αιτηση αρκει ?

Αν εχω καταλαβει καλα καλειται για καταταξη αφου συμπηρωσει τα 18 και μεσα σε ενα χρονο αναλογα τον νομό ?

Δημοσ.

Συγνωμη αν εχει ξανααπαντηθει..

Τι πρεπει να κανει καποιος για να παρει αναβολη λογω σπουδων ?

Το χαρτι εγγραφης στη Σχολη και η αυτοπροσωπη παρουσια σε Στρατολογικο Γραφειο για αιτηση αρκει ?

Αν εχω καταλαβει καλα καλειται για καταταξη αφου συμπηρωσει τα 18 και μεσα σε ενα χρονο αναλογα τον νομό ?

ναι, αυτό που πρεπει να ζητησει ο υιος ειναι ενα χαρτι για τη στρατολογία απο τη σχολή και να το πάει στη στρατολογία απο όπου θα πάρει και το χαρτι της αναβολής (9 χρονια αν θυμαμαι καλα). Ενδεχομένως να το εδιναν και στην εγγραφη.

Δημοσ.

Ευχαριστω.Αν δεν κανει αιτηση για αναβολη μολς του ερθει το χαρτι να παρουσιαστει μπορει τοτε να ζητησει αναβολη ?

Νομίζω μπορεί να πάρει αναβολή μέχρι και κάποιες μέρες πριν παρουσιαστεί ( δεν θυμάμαι πόσες ακριβώς..βάλε μια 10αριά να είσαι μέσα, πάρε ένα τηλέφωνο στρατολογία ή κοίταξε στο site τους ). Αν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγο ( και τα κατάλληλα τηλέφωνα )μπορείς να πάρεις και αν έχει περάσει αυτό το όριο...Προσωπικά δευτέρα παρουσιαζόμουν και πήρα αναβολή την παρασκευή... :P

Δημοσ.

τα βρηκα και εγω αυτά αλλα δεν βγαζω ακρή για αυτό ψάχνω προσωπικές γνώμες... Βισματα διαθεσιμα. Μεχρι ωρας εχω ακουσει για ηλεκτρονικο πόλεμο και ρανταρ οτι λενε. Ισχύει;

μονάδα από μονάδα διαφέρει, στην μονάδα μου στον εβρο κανεις δεν γλύτωνε τίποτα γιατί ο δίκας ήταν στρατοκαυλος μέχρι και ιωταδες έβαζε να κανούν βολες/ασκησεις/σχολειο μαχητη.

Δημοσ.

Ευχαριστω.Αν δεν κανει αιτηση για αναβολη μολς του ερθει το χαρτι να παρουσιαστει μπορει τοτε να ζητησει αναβολη ?

ναι γίνεται αλλα δεν ειναι και οτι καλύτερο... Κάποιες φορές η φορμα για να δεις ποτε και αν παρουσιάζεσαι (με ποια σειρά) στο stratologia.gr λειτουργεί. Σε εμένα δε λειτουργησε γιατι ήμουν από αναβολη μαλλον. Με εχει ακόμα ως μη υπόχρεο... :lol:

Ρίξτε μια ματιά... καλύτερα πάντως κάποια στιγμή να το βάλει σε μια σειρά για να ειναι ανετός... Κατα τ'αλλα μπορεί και μια μερα μετα να την κόψει αν το θελήσει.

υ.γ.: όπως παει η κατασταση μάλλον για 6μηνο και μετα καταργηση πάει... Ως το 2020 που θα του δωσουν αναβολη σπουδών μπορει και να μην υπάρχει η θητεία...

Δημοσ.

μονάδα από μονάδα διαφέρει, στην μονάδα μου στον εβρο κανεις δεν γλύτωνε τίποτα γιατί ο δίκας ήταν στρατοκαυλος μέχρι και ιωταδες έβαζε να κανούν βολες/ασκησεις/σχολειο μαχητη.

Δεν είναι μόνο μονάδα από μονάδα..αλλά είναι και σε τι περίοδο θα πέσεις, ( αν έχει κόσμο δηλαδή ή όχι ), αν έχει αλλάξει κανένας Διοικητής και τι ορέξεις θα έχει ο νέος...κτλ, κτλ, μπορεί να πει κάποιος οτι πέρναγε καλά σε ένα στρατόπεδο και να αλλάξει κάτι και οι επόμενοι να φάνε λούκι...παίζουν πολλά....

Δημοσ.

Και τι κάνανε οι γιωτάδες στις βολές και τις ασκήσεις χωρίς όπλο;

Δημοσ.

Και τι κάνανε οι γιωτάδες στις βολές και τις ασκήσεις χωρίς όπλο;

κάνανε βολή με όπλα άλλων, εδώ τους πέρασε σχολειό μαχητή, στα όπλα θα κολλούσε? :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...