Pablo_Hasan Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Ανάλογα την μονάδα. Για να δικαιολογήσεις ειδική άδεια (αγροτική, φοιτητική κλπ), θέλει δικαιολογητικά. Άλλου παπά ευαγγέλιο αν ο δίκας θέλει να στην δώσει σαν τιμητική ή άγραφη ή ότι άλλο. Μην λέμε μαλακίες, αυτά μετά ίσως τονίζω το ίσως, να ελεγχθούν απο κάποιον (οι άδειες). Ο δίκας δεν θα σου δώσει εσένα αγροτική χωρις δικαιολογητικά με ρίσκο να εκτεθεί. δεν υπάρχει περίπτωση να ελεγθει τίποτα, τόσος κόσμος κάνει εικονική θητεία και κανένας δικας δεν κατηγορήθηκε ποτέ.
j0hnn1e Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Ναι αλλα αυτό ειναι για άτομα που έχουν βύσμα. Αλλο αν εχεις βύσμα. Γίνεσαι φάντασμα στο πι και φι και παίρνεις όσες μέρες θες άγραφες αγροτικές κλπ κλπ. Εδω μιλάμε για ενα τυχαίο φαντάρο που θέλει να πάρει αγροτική άδεια. Σιγά μην του πει ο δικας έλα αγόρι μου να σου δωσω όσες μέρες θέλεις. Έτυχε περίπτωση να καλέσουν στο 1ο γραφείο ακ των υστέρων γι φαντάρο που είχε απολυθεί να ρωτήσουν για τις (δηλωμένες) άδειες που δεν υπήρχαν σωστά δικαιολογητικά.
MikeJ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Ναι γενικά είναι θέμα μονάδας και διοικητή και θέμα επανδρωσης. Για να λέω και κανα θετικό για τη μονάδα μου, ειδική άδεια έχουν πάρει όλοι. .. οι περισσότεροι αγροτική και φουλ 12 ήμερη... λες και ξαφνικά η ελληνική νεολαία στράφηκε στα χωράφια και έγιναν όλοι αγρότες . Και ούτε καν ασχολήθηκαν με τα δικαιολογητικα στους περισσοτερους δεν τα ζήτησαν καν. Εγώ ζήτησα και πήρα 10 ήμερη φοιτητική χωρίς προβλήματα. Καλό είναι θα έλεγα να την ζητήσετε οσο το δυνατόν νωρίτερα μπορείτε και ιδανικά μόλις έχουν σκάσει στη μονάδα οι νέοι από την τελευταία εσσο οπότε και είναι κάπως καλά τα πράγματα από άποψη υπηρεσιών και άρα πιο πιθανό να λάβετε θετική απάντηση. Αλλά και πάλι είναι θέμα μονάδας και διοικητή. Εγώ για τα ΤΑΠ να θέλω να ρωτήσω γιατί ο καθένας έχει άλλη άποψη και δεν έχω βρει σίγουρη απάντηση. Στην περίπτωση που δικαιούσαι μετάθεση πρέπει να χρησιμοποιησεις τα ΤΑΠ πριν πας στη νέα μονάδα για να μην τις χάσεις ή μπορείς να τις πάρεις στην νέα μονάδα κανονικά και με το νόμο ; ρωτάω γιατί κανονικά τα ταπ είναι άδεια που σου δίνεται υποχρεωτικά όπως η κανονική και δεν είναι στην ευχέρεια του διοικητή να στη δώσει ή όχι άλλα κάποιοι λένε ότι αν πάρεις μετάθεση πλέον δεν ισχύει αυτό αλλά ότι είναι στο χέρι του νέου διοικητή. Αλλιώς έχω διαβάσει οτι στη νεα μονάδα μπορείς να τα πάρεις αλλά υποχρεωτικά το πρώτο μήνα. Γενικά 5 άτομα ρώταω 5 απόψεις διαφορετικές ακούω.
ParhsG Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δυστυχώς δεν είχα βρει τι λέει ο νόμος και οι στρατολόγοι δίνουν διαφορετικές απαντήσεις. Μάλλον είναι υποχρεωμένος να στις δώσει ο δίκας της μονάδας που τις πήρες.. Εγώ πχ έχασα τις μισές επειδή δε τις πήρα.
MikeJ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι στη παραμεθωριο αν μείνεις μέχρι τέλους τα ΤΑΠ πρέπει να σου δωθουν υποχρεωτικά... λογίζονται σαν κανονικές μέρες άδειας δλδ ή τις παίρνεις ή τις πληρώνεσαι (δε παίζει) άρα τις παίρνεις... Απλά στη περίπτωση της μετάθεσης δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το αν αυτές οι μέρες σε ακολουθούν ως μέρες που υποχρεωτικά πρέπει να λάβεις η όχι. Για να λες όμως ότι εσύ έχασες τις μισές προφανώς δεν είναι υποχρεωτικό να στις δώσουν άρα θα κοιτάξω να τις ξοδέψω πριν σκάσει η μετάθεση για παν ενδεχόμενο αν και θα προτιμούσα να τις κρατήσω αλλά δεν θέλω να το ρισκάρω... δεν θέλω να τους χαρίσω ούτε μισή μέρα αφού βλέπω και αυτοί δεν δίνουν τπτ απο τιμητικές θα απολυθω με τις απολύτως ελάχιστες μέρες που δικαιούμαι... Σκεφτείτε ότι 5 φαντάροι καθαριζαμε 5 ώρες σερί την παραλία μπροστά απο το φυλάκιο από σωσίβια και προσωπικά είδη των μεταναστών με ένα λατέξ γαντακι ως εξοπλισμό ( αφού δεν κολλησαμε τπτ πάλι καλά). .. γεμίσαμε ένα φορτηγό ολόκληρο. ..και ολα αυτά παραμονή χριστουγεννων υπό το βλέμμα του υποδιοικητη της ταξιαρχιας και δε πήραμε ούτε μισή μέρα τιμητικη. Και μετά κερδίζει ο άλλος το φλουρί στη βασιλόπιτα και παίρνει 4 μέρες άδεια... τρελή δικαιοσύνη και λογική by ΕΣ...
Pablo_Hasan Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 τα ταπ ειναι υποχρεωτική άδεια ειτε μεινεις στην παραμεθώριο ειτε όχι, καλο ειναι να τα πάρεις πριν φύγεις γιατι δεν τα στέλνουν με τον ατομικο φάκελο οπλίτη και χάνονται. Αν όμως πάρεις μια βεβαιωση απο το πρώτο γραφειο/στρατολογία που να γράφει ότι έχεις τόσο υπολοιπο ταπ με υπογραφή και σφραγίδα του δικα τότε ειναι υποχρεωμένοι να στα δώσουν στην επόμενη μονάδα. σας ειχαν δώσει ένα γάντι ή ένα ζευγάρι γάντια; σε εμάς ήταν τόσο απαλευτοι που έδιναν ένα ένα τα πλαστικά γάντια όταν κάναμε καθαριότητες...
lifeowner771 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Στη μοναδα μου οσοι εχουν ερθει απο παραμεθωριο, εχουν ΤΑΠ και τα κρατανε για το τελος.. Απλως φροντισε να παρεις μια "βεβαιωση" οτι τα εχεις ακομα και δεν τα εχεις χρησιμοποιησει.
andreapaog328 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Ανάλογα την μονάδα. Για να δικαιολογήσεις ειδική άδεια (αγροτική, φοιτητική κλπ), θέλει δικαιολογητικά. Άλλου παπά ευαγγέλιο αν ο δίκας θέλει να στην δώσει σαν τιμητική ή άγραφη ή ότι άλλο. Μην λέμε μαλακίες, αυτά μετά ίσως τονίζω το ίσως, να ελεγχθούν απο κάποιον (οι άδειες). Ο δίκας δεν θα σου δώσει εσένα αγροτική χωρις δικαιολογητικά με ρίσκο να εκτεθεί. τι χαρτιά μου λες. εδώ με το που πήγα αθήνα οι τύποι σου λέει βύσμα θαναι και αυτός και μου δίνανε διανυκτέρευση απο μονοι τους κάθε μέρα χωρίς καν ναχω σπίτι και ναμαι απ την αθηνα. παρε και καταλαβε.
j0hnn1e Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Τι σχέση έχει η διανυκτέρευση με την ειδική άδεια; Μήλα και καρπούζια συγκρίνεις. Όταν ο φάκελος σου θα πάει πίσω στη στρατολογία θα λέει πουθενά διανυκτερεύσεις 100 και δικαιολογητικά 0; Όχι. Όταν ο φάκελος του Χ πάει πίσω στη στρατολογία με 32 μέρες περασμένες σαν ειδική άδεια, με 0 δικαιολογητικά και αποφασίσει ο Φ στρατόκ..λος να πει για να δω τον φάκελο, τι θα γίνει; θα πάρει την μονάδα και θα πρήζει απο το 1ο γραφείο μέχρι τον διοικητή. Μην μπερδεύετε την ... με την βούρτσα σε κάποια πράγματα. Και άλλο είναι να έχεις βύσμα. Εκει θα πει στον ΛΔ ο διοικητής "ο τάδε πήρε αγροτική" και θα σου δώσει άγραφη ο δίκας, κανείς δεν θα ζητήσει το δικαιολογητικό σε αυτή την περίπτωση. Εσύ βέβαια αν (χτύπα ξύλο) πάθεις κάτι στην διανυκτέρευση, χωρίς να έχεις χαρτιά και λοιπά, πάλι θα τρέχουν όλοι να καλύψουν τον κώλο τους γιατί ήσουν έξω και όχι μέσα στο στρατόπεδο.
andreapaog328 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 παραδειγμα δίνω αδερφέ. για να δεις ποσο οτι ναναι ειναι η φαση.
j0hnn1e Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Ναι δεν αντιλέγω σε αυτό που λες, ούτε το αμφισβητώ. Συμφωνώ οτι είναι για τον π... γενικά και κάνουν ότι θέλουν. Απλά τονίζω τις διαφορές και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης..
siracos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Ξέρει κανείς πως είναι εδώ ; 174 μεα/απ Αλεξανδρούπολη
panos2171 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δε σημαίνει πως έχουν όρεξη να σου απαντήσουν όμως. Μπορεί να τον πάρουν στο ψιλό , να φάει βρίσιμο κτλ. Oύτε ο πρώτος θα ναι ούτε ο τελευταίος.
PC_MAGAS Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 σε όλα τα κέντρα εχουν πολύ δουλειά τα μαγειρεία, λογικο ειναι με τόσα άτομα. Αλλά με τόσα άτομα δεν πιάνει εμπλοκή, στις μονάδες μπορεί να μην ειναι τόσο πακέτο τα μαγειρεία, αλλά αν δεν έχουν άτομα στέλνουν φαντάρους στο ενδιάμεσο απο τις σκοπιές Όπως η 188 ΜΜΠ. Αν και στο Κέντρο λάντρευα τα μαγειρία. Ίσως επειδή ένιωθα ότι κάτι έκανα και δεν βαριόμουν. Όπλα, πυρομαχικά, ξιφολόγχες, όλα τα καλα. 10 έριξε αλλα έγιναν 5 γιατί τα καημένα τα παιδιά είχαν να πάνε 5 μέρες σπίτι τους. Περιττό να πω οτι η περίπολος είχε υπογραφές για 3 ώρες μετά και κοιμόταν και αυτή. Ευτυχώς είχαμε πύλη! Τέτοια περιστατικά να φάνε και οι κότες. 188ΜΜΠ Style!!! Παμε λιγο σε ερωτησεις: 2)Ποσα χρηματα περιπου θα χρειαστω κατα την διαρκεια της θητειας μου αλλα και για την αγορα των απαραιτητων?Το μονο μεγαλο μου - ειναι οι μετακινησεις(μενω Κρητη),κατα τα αλλα δεν καπνιζω,δεν πινω και δεν τρωω(εννοω συσκευασμενα,ετοιμα,πολυ κρεας κτλ) 3)Σε τι χρειαζεται το sleeping bag?5)Καποια συμβουλη? 2) Ανναλόγως εγώ σε ΕΛΔΥΚ επειδή έπαιρνα λεφτά μου φτάναν. Λογικά εάν δεν καπνίζεις, δεν πας σε μυστήρια μπαρ την βγάζεις καθαρή. Το Budget είναι στο χέρι σου. 3) Οι κουβέρτες έχουν σκόνη ίσως να είσαι αλεργικός ίσως όχι 5) Κλείδωνε τα πάντα έχε spare λουκέτα. Εμένα Σε Ελδύκ μία πόρα πήρα καπνό (για άλλους) και μου τον έκλεψαν από το φοριαμό. (Ίσως αντίποινα επειδή είχα καρφώσει)
testtesttest Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 http://www.lifo.gr/now/greece/90720 Καποιοι χασαμε απλα τις ωρες μας. Αλλοι εχασαν ο,τι πολυτιμοτερο εχουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις