Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας μαγκες,

Χθες ορκιστηκε η Α ΕΣΣΟ, εγω ημουν στο ΚΕΕΔ, λογω πενθους δεν ανεβηκε ουτε σημαια το πρωι, δεν ειπαμε εθνικο υμνο, ζητω το εθνος,ο στρατος και οι ειδικες δυναμεις και προφανως δεν παρελασαμε. Θα πω μερικα πραγματα σχετικα με οσους θα πανε ΚΕΕΔ.

Καταρχας, τα περασαν ολα στους ελεγχους, depon, πραγματα για αλλεργιες, nivea κρεμα, οτι θες... Επειδη κιολας οταν πηγαμε εμεις ειχε πουτσοκρυο (σχετικα με αυτο αργοτερα) μας αφησαν κ sleeping bag!

Η πιο δυσκολη μερα ειναι η πρωτη, μην σας παρει απο κατω...

Το κρυο που ενιωσα στο ΚΕΕΔ δεν το εχω ξανανιωσει ποτε στην ζωη μου και ειμαι και απο Βολο που εχει φουλ υγρασια. Πραγματικα σε διαπερνα, σε ξυριζει! Εμεις ειχαμε 0 βαθμους με real feel -4 και στην Τριπολη -10 και σε μας σε γαμουσε το κρυο πραγματικα!!

Γενικα οι εγκαταστασεις ενταξει στρατος ειναι, το φαγητο ειναι ικανοποιητικο για στρατο. Οι τουαλετες καθαριζονται σχεδον καθημερινα, απλα αμα εχετε μλκισμενα οπως εμεις που πανε και χεζουν στο ασπρο τοτε θα εχετε προβλημα.. Νερο ζεστο στην αρχη δεν ειχε αλλα μετα ο Λοχαγος εκανε ενα προγραμμα που ελεγε απο τις 11-12 κανουν μπανιο η 1η ΔΡΙΑ απο το κρεβατι 1-9, 12-1 τα κρεβατια 10-19 κτλ οποτε παντα ειχε ζεστο νερο!! Επισης μας εδειναν αδεια οταν ειχαμε εκπαιδευση και θελαμε να κανουμε μπανιο να παμε να κανουμε... 

Τωρα απο πειθαρχεια, εμεις ειχαμε τεραστιο θεμα! Δεν επιτρεπεται να πας πουθενα μονος σου προφανως, και δινεις 6 αναφορες λοχου την ημερα, βασικα οτι και να κανετε πριν θα δινεται αναφορα δεν ειναι πεζικο... Η ορθοστασια που φαγαμε στην αναφορα σε συνδυασμο με καψονι επειδη μιλουσανε τα πιτσιρικια δεν υπαρχει...9 μεταβολες στην σειρα μετρησα... Εμεις ειμασταν ατυχοι γιατι υπηρχαν πολλα ατομα που μιλουσαν ολη την ωρα και τρωγαμε καψονι... Και το περιεργο ειναι οτι πολλοι θα πανε ειδικες δυναμεις μετα, οποτε στο ΠΕΝ θα φανε πολυ πουτσα, πραγματικα θα βγουν ανθρωποι απο κει μεσα! Οποτε να ξερετε οτι θα τσιμπατε για τις μλκιες των αλλωνων...

Για κινητα περνουσαν παρα πολλοι, να ξερετε οτι οποιος παρει δεν υπαρχει περιπτωση να το κλεψει κανενας! Στο κλεψιμο δεν δινουν ανοχη και το ξεκαθαρισαν απο την 1η μερα! Στην προηγουμενη ΕΣΣΟ που ενας μλκας εκλεψε κατι εβαλε ολος ο λοχος απο 1 ευρω για να του δωσουν τα λεφτα...

Τωρα για μενα για να κλεισω, οποιος θελει να παει ειδικες δυναμεις δεν εχει νοημα να παει στο ΚΕΕΔ! Ειναι τζαμπα ταλαιπωρια!!! Πας πεζικο και δηλωνεις μετα τι θελεις να πας! Αλεξιπτωτα ετσι και αλλιως πανε βυσματα, οποτε δυσκολο να μπεις απο οποιοδηποτε κεντρο... Τωρα αν θες να πας ΟΥΚ (βατραχανθρωποι) γινεται απο το ΚΕΕΔ, αν δεν γινεται απο κεντρο πεζικου τοτε αυτος ειναι ο μονος λογος για να πας ΚΕΕΔ...Εμεις ειχαμε 4 ατομα που πηγαν ΟΥΚ...

Οποιος θελει να ρωτησει τιποτα σχετικα με ΚΕΕΔ ας ρωτησει :D

Σχεδόν ακριβώς όπως τα έχω αναφέρει κι εγώ.

Σε ποιο λόχο ήσουν; Εμείς στον 1ο δεν είχαμε ζεστό νερό ούτως ή άλλως, δεν υπήρχε η δυνατότητα δηλαδή. 18 μέρες στο ΚΕΕΔ, απ' τη διμοιρία μου (50 άτομα), μόνο 3-4 άτομα κάναμε μπάνιο.

Πόσο είσαι; Αυτό με τα πιτσιρίκια είναι πραγματικά τραγικό. Εμείς μαρτυρούσαμε γιατί μερικά ήταν ο ορισμός του μαλακιστηριού. Αλλά στο ΤΠΕΝ ήταν τα πιο δύσκολα. Επίσης, δε νομίζω πως θα βγουν άνθρωποι όπως λες.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο οτι στα ΠΕΝ τα "κακα παιδια" θα στρωσουν χαρακτηρα δεν ισχυει ξεχαστετο, ΠΕΝ μπορει να περασει και η κουτση μαρια και να παρει τον πρασινο μπερε δυστηχως. Οσον αφορα το ΚΕΕΔ επειδη υπηρετησα εκει ειναι τσιρκο, και οσον αφορα το ζεστο νερο αμα θες να λεγεσε καταδρομεας/πεζοναυτης τι το θες;

Δημοσ.

Ναι θελω στρατό βαρβάτο και να πάει οποίος εχει τα κακαλα να πάει. Εγω δεν θα πήγαινα.

Με βυσματαρα υπηρέτησα όχι απλά βύσμα, και ήμουν ο γιος των αφεντικών και αυτος που διάλεξαν οι πρώην των άλλον. Και όλα τα δάχτυλα εμενα έδειχναν. Βύσμα, φίδι κλπ. Γιατί; Γιατί μπορούσα και τα έκανα. Και ξεφτίλιζα όσα στελέχη μπορούσα και αν μπορούσα ακομα περισσότερα. Γιατί έτσι ειναι το σύστημα και έτσι γινεται. Δεν θα το κανω εγω; Θα το κανει ο άλλος. Άρα θα το κανω εγω για να τον προλάβω. Ατόφια ελληνική νοοτροπία. Ας αλλάξει το σύστημα να αλλάξω και εγω.

Εγω για τα στελέχη μιλάω όμως και όχι για τους φαντάρους. Για να δω πόσοι εποπ που το παίζουν ιστορία θα πηγαιναν Αφγανιστάν η δεν ξερω που άλλου. Ποσά λοχαγοπουλα θα τρέχανε αντί να αράζουν στα γραφεία. Μια φούσκα ειναι ο στρατός. Αν γινει τίποτα χτυπά ξύλο, ψάξε στα πλοία πόσοι θα τρέχουν στα αμπάρια να εξαφανιστούν.

Δημοσ.

Τζόνι έχεις τον στρατό που σου αξίζει, αφου πέρασες καλά, προς τι το παράπονο.

Αλλά γιατί πηγές; Εχασες χρόνο. Μπορούσες να φυτεύσεις κρουασανιες όπως άλλοι.

Καθικια δεν είναι μονο οι λοχαγοί είναι και οι φαντάροι να ξέρεις. Ίσως και μεγαλύτερα καθικια, γιατί δεν παίζουν ως ίσοι προς ίσους. Κλαμα, τηλεφωνηματα, βυσματα αλλα κατ τα αλλα γαμουνε εξω και είναι σκληροί. Άντε πες ο λοχαγός την έχει δει με τον βαθμό του, που μέσα σε μια περίφραξη έχει μια μαγική ιδιότητα.

Θέατρο παίζει και γελάει και αυτός μέσα του.

Εύχομαι ο στρατός να γίνει όπως θες. Θάνατος στους Τζιχαντιστες για μένα. Πάμε μαζί να τους φάμε. Ούτε εγώ γουσταρω το Ισλάμ, αλλά δεν θα ήθελα να στείλω εποπια να σκοτώνονται για εδάφη αλλωνων.

Αμα δεν κουνηθεί κανείς προς τον χειρότερο θα παει. Μην κάνω παράθεση αμερικανών προέδρων με στρατό γαμαουα που θαυμαζεις που λένε τι πρέπει να κανείς εσύ για την χώρα σου και όχι αυτη για σένα. Κάπως έτσι πάει για όλα. Δεν αλλάζει τίποτα αν δεν σηκωθείς από τον "καναπέ". Μεταφορικό ήταν αυτό.

• Like 2
Δημοσ.

Για καθαρά επαγγελματικούς λόγους δεν φύτεψα κρουασανιές και δεν έτρεχα με τα σόβρακα. Αλλιώς πίστεψε με, δεν θα υπηρετούσα σε αυτο το σύστημα.

Και ναι, κάποιοι φαντάροι είναι καθίκια όπως και όλοι (οι περισσότεροι έστω) στο στρατό και όπως η μισή κοινωνία μας. Γιατί έτσι μάθαμε οτι γίνεται, ρουσφέτι, βύσμα και ζωάρα εις βάρος άλλων ή με συνέπεις που "έλα μωρέ, κάνε αυτό τώρα και βλέπουμε". Δεν στοχοποιώ θρησκείες ούτε θα κάτσω να δω αν ο Αλλάχ είναι καλύτερος απο το Θεό ή αν ο Τζιχάντι Τζον ήταν καλύτερο παιδί απο εμένα τον Τζον, το θέμα μου είναι η καλοπέραση των στελεχών (και των φαντάρων) που πρέπει αν κοπεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αλλά προφανώς τόσες γεννιές έτσι έμαθαν, επειδή όπως λες ο "καναπές" είναι ωραίος.

• Like 1
Δημοσ.

Ο στρατος ειναι απλα ενα χασιμο χρονου για ολους, κανονικα θα πρεπε να ηταν μονο εκπαιδευση 3 μηνες κ μετα δρομο και οχι υπηρεσιες που θα πρεπε να κανουν στελεχη κτλ κτλ κτλ

Ομως ο στρατος εχει και 1 καλο, καποια ατομα τα κανει πραγματικα ατομα οταν τελειωσουν την θητεια τους. Ξερω ατομα που πριν τον στρατο ηταν ολο μαγκια κτλ και οταν βγηκαν σε χαιρετουσαν στον δρομο και σου μιλουσαν κομπλε, γιατι εμαθαν οτι στον στρατο μλκιες δεν περνανε. Εε καποια ατομα εδω μεσα μαλλον εχασαν την τελευταια ευκαιρια να γινουν πραγματικα "ανθρωποι"..

• Like 1
Δημοσ.

και άλλοι έγιναν χειροτεροι εκει μέσα, μπήκαν απονήρευτα παιδια και καλά να υπηρετήσουν την πατρίδα και βγήκαν οι μεγαλύτεροι ρουφιάνοι και χώστηδες. 

Τώρα αυτά περι καθρέπτης της κοινωνίας ειναι σάπιες δικαιολογίες των καραβανάδων και των φίλων τους σαν τον Aris. Θέλουν να δικαιολογήσουν τα χάλια τους και βρήκαν αυτή την καραμέλα. Ο στρατός ειναι κλειστο σύστημα και μόνο να χρησιμοποιείται αυτο το παραμυθάκι δειχνει την αποτυχία του. 

Δημοσ.

Αντικειμενικός = αυτός που δεν βάζει τα προσωπικά πιστεύω στη συζήτηση και έχει ουδέτερη στάση

Λάθος άποψη = αυτός που υποστηρίζει κάτι πιστεύοντας ότι έχει δίκιο Εγώ δεν έχει. Αν ξέρει ότι έχει άδικο και συνεχίζει τότε Είναι ηλίθιος αν δεν ξέρει ότι έχει άδικο απλά λέγεται άγνοια ή μπορεί απλά να μην γνωρίζει μια λεπτομέρεια που αλλάζει τα δεδομένα.

Οπότε εκτός από λάθος παρατήρηση χρησιμοποιείς και λάθος λέξη

Ναι ναι. Πάρε τωρα την εξέλιξη της υποθεσης. Θα πρέπει ολοι να προσέχουν τι γράφουν για εκεινους που ειναι ορκισμένοι να δώσουν και τη ζωή τους για να κοιμομαστε εμεις ασφαλείς.

http://www.naftemporiki.gr/story/1066475/poiniki-dikografia-gia-ubristiki-anartisi-se-baros-ton-nekron-aksiomatikon-tou-polemikou-nautikou

Προσωπικα ημουν μεσα σε αυτους που έκαναν την καταγγελια η οποια δεν θα ειχα κανενα προβλημα οπως τους ειπα να ειναι και επώνυμη. Πρέπει να ειμαστε αμειλικτοι σε κάτι τέτοια και να βρισεις εναν τέτοιο θα του δωσεις μια αξια που πιθανον δεν έχει. Τα διαβαζεις μεγάλε? μπορει να εισαι και μαζι μας τωρα ... κανεις δεν ξερει ιντερνετ ειναι!

Δημοσ.

Ναι ναι. Πάρε τωρα την εξέλιξη της υποθεσης. Θα πρέπει ολοι να προσέχουν τι γράφουν για εκεινους που ειναι ορκισμένοι να δώσουν και τη ζωή τους για να κοιμομαστε εμεις ασφαλείς.

http://www.naftemporiki.gr/story/1066475/poiniki-dikografia-gia-ubristiki-anartisi-se-baros-ton-nekron-aksiomatikon-tou-polemikou-nautikou

Την πάτησε ο καλλιτέχνης;;

• Like 1
Δημοσ.

Την πάτησε ο καλλιτέχνης;;

Κατι δεν μου κολλουσε λογικά παντως με το αυτεπάγγελτο οπως εγραψα και χθες επειδη οι γονεις / συγγενεις δεν ζητησαν την διωξη αυτο σημαινει οτι αναιρειται η προσβολή της μνήμης του νεκρου? δεν μου καθοταν καλα.

Κατα τα αλλα δυστυχως έχουμε γεμισει υπουλους ανθρωπους που περιμένουν στη γωνια οταν πάθεις κάτι να στην φέρουν και να βγουν να μιλήσουν περιφρονητικα προσπαθόντας να αμαυρώσουν τη φημη και το ονομα σου. Ακριβως αυτο εγινε και στη συγκεκριμενη περιπτωση ο τύπος δεν γουσταρε στρατούς κτλπ δεν δεχοταν οτι κάποιος που ειναι στρατιωτικος μπορει να αναγνωρισθει για τις υπηρεσιες του στη πατριδα οποτε την καταλληλη στιγμή βγηκε και έκανε την επιθεση του.

• Like 2
Δημοσ.

έφοσον έχεις κάνει θητεία, έχεις δώσει και εσύ στρατιωτικό όρκο, το ξέχασες;

Κατα τα άλλα, οι άλλοι πιλότοι που μεταφέρουν τόσο κόσμο καθημερινά, σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, δεν έχουν πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και προσφορά απο τους στρατιωτικούς που θα υπερασπιστούν την χώρα αν χρειαστει;

Έγραψα και παραπάνω, αν γίνει το παραμικρό πρώτοι θα πάνε αυτοί, εξαρτόμαστε από αυτούς σε μεγάλο βαθμό. Άλλο πράγμα εντελώς οι πιλότοι που μεταφέρουν κόσμο.

Ναι έχουμε δώσει όλοι όρκο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το topic κλείνει μέχρι να καθαριστεί από τα offtopic μηνύματα και προσωπικές επιθέσεις. Αν αυτά είναι πολλά, δεν θα ανοίξει ποτέ.

Ευχαριστώ.

• Like 2
Δημοσ.

Ήμουν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, αλλά όχι Στρατονομία, Ειδικές Δυνάμεις.

Εμείς πήζαμε με 10 μέσα κι εκείνους τους πήγαινε περίπου 3 έξω. Δεν τους ακουμπούσε τίποτα.

Επειδή στο ίδιο στρατόπεδο στεγάζονται και οι Ειδικές Δυνάμεις, οι πρώτοι που θα τον πιουν είναι αυτοί, και τελευταίοι οι Στρατονόμοι, κι αν.

Όσο ήμουν εγώ εκεί, ζωάρα οι Στρατονόμοι.

Το στρατόπεδο είναι κοντά στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Κατεχάκη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...