Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ασχετο, επειδη συμπτωματικα ακουγα σημερα ιστοριες απο φιλους.
Οι ούγκανοι 20χρονοι και τα βλαχαδερα που φωναζουν στον στρατο,πιστευετε το κανουν και απο μεσα τους γελανε,ή ξερωγω οταν βρεθουν με τους αλλους γελανε ολοι μαζί ;
Ή το κανουν επειδη ετσι εμαθαν οτι πρεπει να κανουν,έτσι το νοιωθουν ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασχετο, επειδη συμπτωματικα ακουγα σημερα ιστοριες απο φιλους.

Οι ούγκανοι 20χρονοι και τα βλαχαδερα που φωναζουν στον στρατο,πιστευετε το κανουν και απο μεσα τους γελανε,ή ξερωγω οταν βρεθουν με τους αλλους γελανε ολοι μαζί ;

Ή το κανουν επειδη ετσι εμαθαν οτι πρεπει να κανουν,έτσι το νοιωθουν ;

Δε ξέρω αλλά η πλειοψηφία έτσι είναι. 

Το αποκαλούν χαβαλέ και καλά κάνουν. Απλά μερικοί είναι τελείως γτπ. Πχ ένας έλεγε οτι ήμαστε άχρηστοι βλάκες και γιωτάδες ενώ αυτός έχει ζώα (κτηνοτρόφος) και τα φροντίζει και εμείς δε ξέρουμε τίποτα!

Γενικά αν ασχολείσαι με αθλητικά, λες ιστορίες για γκόμενες, αυτοκίνητα, ιστορίες για ξύλο,ακούς σκυλάδικα/μπουζουκια κτλ θα περάσεις τέλεια, αξέχαστα και άψογα - ζωάρα

Μου είχε τύχει περίπτωση που ήμουν με 3-4 ώρες ύπνο για 5 μέρες διότι ήταν κάποια βλαχαδερά με πολλά που θέλαν να πάνε για αναβολή και όλο το βράδυ δε κοιμόντουσαν (παρά μονο οταν ειχα εγώ υπηρεσία με αλλον και δε μαλακιζόμασταν) και όλο το βράδυ καναν φάρσες με κινητό σε άσχετους αλλά και σε αξιωματικούς με μπινελίκια κτλ ή πετάγαν κράνη στο πάτωμα για πλάκα το βράδυ, ή για πλάκα εβαζε ξυπνητήρι κάθε 15 λεπτά ολο τρο βράδυ.. έτσι μετά γινόταν κόντρα ποιος δε θα κοιμηθεί... Λέγανε δε θα κοιμηθείς το βράδυ μεταξύ τους και γελάγανε.

• Like 1

Αξιζει να γινει καποιος εφεδρος υπαξιωματικος - Δεκανεας; Τι ειδους εκπαιδευση περνας;

Αυτές οι ερωτήσεις αν αξίζει το ένα και το άλλο στο στρατό, τι να αξίζει δλδ;;

Το μόνο που αξίζει ειναι να εχεις κανα βυσμα να σε πάει κοντά στο σπίτι σου ή σε χαλαρή μονάδα που θα πάρεις και κάνα χαρτί με προυπηρεσία (από το τπτ εστω θα παρεις ενα χαρτι)

Τώρα αν κάποιος γουστάρει στρατό ή το έχει μέσα του ας πάει ε.δ η ελδυκ ή υεα...

Γι αυτό που ρωτάς... Λιγο πιο πανω απο το απολυτο τπτ ειναι ο δεκανεας και δεν μπορείς να το διαλέξεις νομίζω.

Ενας φιλος μου εγινε δεκανεας λογω ειδικοτητας, τυχαια του την δωσανε χωρίς βύσμα. Αρχικά τον κανανε υπαξιωματικο κινησης, μετα απο ενα διαστημα περασε ΛΥΒ (κατι σαν δευτερο σπεν, οχι τπτ τρομερο) και πηρε δεκανοσιμο εφεδρου.

Εκανε πολλα περίπολα απο οτι μου ελεγε και ειχε και ευθυνες λογω βαθμου, δεκανεας αλλαγης κλπ...Δεν αλλαξαν πολλα δλδ στη θητεια του με το δεκανοσημο, φανταρος παρέμεινε οπως οι υπολοιποι. Και τα χρηματα ειναι κανα δυο ευρω μόλις πανω απο τους στρατιωτες...

Άρα ... πίτες...

ΛΥΒ = Λοχος Υπερ Βυσμάτων , συνηθως αν οχι παντα στον Λ.Δ. , λοχος διαλύσεως :P εξαρταται τη  μοναδα, εμεις ειχαμε τους δυο απο τους 4 γραφεις δε-κανείς [ :P ] , τον οδηγο του δικα ο οποιος ηταν και ΥΚΟΑ [ υπαξ.κινησης -οδηγος αυτοκινητου] . εχω ακουσει -ισως και φιδια βεβαια- οτι βγαινουν ολοι δεκανεις ωστε να μην υπαρχουν ανωτεροι απ τον τυπικο επ.οπ. :P
Συμφωνω και με φωταρας13 ..

Ουτως η αλλως ο ΕΠΟΠ παραμενει ανωτερος απο τον αντιστοιχο εφεδρο σε βαθμο (είτε δεκανέας, είτε λοχίας).

Οπως φυσικα ο μονιμος ανθλγος ειναι ανωτερος απο τον ΔΕΑ...

η παλαιοτητα δεν ισχυει για στρατιωτικους ιδιου βαθμου ? εννοω οτι ο εποπ δεκανεας ειναι ανωτερος ιεραρχικα απ τον εφεδρο δεκανεα, ενω ο εφεδρος λοχιας ειναι ανωτερος απο τον εποπ δεκανεα?

Ναι έτσι είναι καλά το λες. Η ιεραρχία δεν αναιρείται από τη μονιμότητα. Μόνο μεταξύ ομοιόβαθμων διαφορετικού όπλου και σώματος ισχύει η αρχαιότητα.

εννοειται αυτο ρε συ ... σε μια μη βυσματικη μοναδα ο δεα ως αρχιφυλακας πυλης κατεγραφε τους εποπ που ερχοντουσαν αργοπορημενοι το πρωι !! καπου εδω στο τοπικ το χα διαβασει παλιοτερα ...αλλαγενικα βυσμα > ολων :P

Εγώ ένα έχω να πω... Επειδή περιμένω μετάθεση να φύγω από εδώ, μακριά από Κομοτηνή!! Οι 2 πιο βυσματικες ταξιαρχιες (21 και 29) όλης της παραμεθοριου για στελέχη! Που συνεπάγεται το μέγιστο φιδιασμα σε βάρος των φανταρων!

Αν εισαι εσσο του παππου μας ισως μαλλον μπορει :P

Ειναι φιδια οπως το αντι-κουκου στο πρωινό. . Βεβαια αν καποια ντουζιερα δεν εχει κουρτινα , μπορει να δεις πραγματα που ισως can not be unseen :P (εννοω μερικοι κανουν ντουζ κ ας μην εχει κουρτινα συνηθως οσοι καναν αθλήματα κ ετσι ή οσοι δεν εχουν ...προβλημα με το να τους δει ο καθενας γυμνο :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...