Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά να σας κάνω μια ερώτηση αν και δεν έχω φτάσει στην ηλικία αυτή για να υπηρετήσω για την πατρίδα , εκεί στο στρατό και όχι μόνο δεν πληρώνονται οι στρατιώτες , δεν αμείβονται με 5-10 ευρώ , γιατί το είπα , γιατί έχω ακουστά πως σε άλλες χώρες γίνεται κάτι τέτοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ρε παιδιά να σας κάνω μια ερώτηση αν και δεν έχω φτάσει στην ηλικία αυτή για να υπηρετήσω για την πατρίδα , εκεί στο στρατό και όχι μόνο δεν πληρώνονται οι στρατιώτες , δεν αμείβονται με 5-10 ευρώ , γιατί το είπα , γιατί έχω ακουστά πως σε άλλες χώρες γίνεται κάτι τέτοιο.

Οι απλοί φαντάροι παίρνουν κάπου 8-9€ το μήνα...

Παίρνεις το αστρονομικό ποσό των 8.2 €. Εγώ πάντως έβαλα 1500€ στην τσέπη σαν ΔΕΑ. :D

και εκανες 15 μηνακια ... σε εστειλαν τουλαχιστον σπιτι σου?

Παίρνεις το αστρονομικό ποσό των 8.2 €. Εγώ πάντως έβαλα 1500€ στην τσέπη σαν ΔΕΑ. :D

Τι είναι το ΔΕΑ ??? Πώς και δεν σου έκλεψαν τα 1500 ευρώ ??? ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΤΕ ΜΕ 8-9 ΕΥΡΩ????

Εμεις ειχαμε καλο φαγητο... 

με εξαιρεση κατι ψαρια ολα τα αλλα ηταν μια χαρα...  στο στρατο θα βαλεις και μαλιστα πολλα κιλα..

τα μονα εξοδα εξοδα που ειχα ηταν οι καφεδες και μια φορα περιπου την εβδομαδα φαγητο απο εξω...  καπου στα 50 το μηνα

αν αγορασεις καφε απο εξω "π.χ το μεγαλο του φραπε" ενα μηνα θα εισαι με 5 ευρο...

δεν ειχα οικονομικο θεμα.. δεν εκανα οικονομια.. απλα ετσι εκατσε...

αρκετοι εβγαιναν μονο με καφε και αυτο του φτηνους ελομαζ που τους πληρωναν με τα 8+_ ευρο που επαιρναν το μηνα μαζι με ζαχαρη..

οσο αναφορα το εξω.. οπως εισαι τωρα ετσι θα εισαι και εκει..  

τα πραματα αλλαξαν απο τοτε που ημουν εγω βεβαια. 

Βack in my time, επαιρνα ως Ε1 enlisted περι τα $1300 pcm, πλεον εχει ανεβει λογικα.

Βack in my time, επαιρνα ως Ε1 enlisted περι τα $1300 pcm, πλεον εχει ανεβει λογικα.

Πολλές άγνωστες λέξεις τι είναι το Ε1 (πέραν του ότι διαβάζεται έψιλον ένα και είναι γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου) enlisted , και 1300 pcm ?? :huh:  :blink:

Πολλές άγνωστες λέξεις τι είναι το Ε1 (πέραν του ότι διαβάζεται έψιλον ένα και είναι γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου) enlisted , και 1300 pcm ?? :huh:  :blink:

Δεν μιλάει για Ελλάδα ο unabomber! Εδώ είπαμε 8-9€ θα παίρνεις! :P

και εκανες 15 μηνακια ... σε εστειλαν τουλαχιστον σπιτι σου?

14 μήνες αλλά οι μήνες του στρατού ήταν 5. 1 στο ΚΕΝ και 4 στη σχολή. Οι υπόλοιποι ήταν δουλειά στον Ε.Σ δηλαδή πας το πρωί και περιμένεις να πάει 2.30 να φύγεις. Κάνεις υπηρεσίες αλλά την επόμενη έχεις απαλλαγή και αν η υπηρεσία πέφτει Πέμπτη να σου το τριήμερο. Είσαι σε δικό σου σπίτι και έχεις το μισθό σου. ΟΚ πολλά δεν είναι αλλά είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες σου. Σπίτι μου όχι δεν ήμουν μιας και δεν κατάγομαι από παραμεθώριο περιοχή.

Τι είναι το ΔΕΑ ??? Πώς και δεν σου έκλεψαν τα 1500 ευρώ ??? ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΤΕ ΜΕ 8-9 ΕΥΡΩ????

Δοκιμος Εφεδρος Αξιωματικός. Τα 1500 γιατί να μου τα κλέψουν; Ήταν του μισθού, δεν τα έτρωγα όλα και μου μειναν στην άκρη. Με 8-9€ προφανώς δε ζεις, βάζεις από την τσέπη.

E1 Private

Enlisted - καταταγμενος εν ενεργεια και οχι backup.... 

pcm- per calendar month...

Σε us army αναφερομαι.  :-)

Η αναβολη μου  εληξε στις 31/12 και λογικα αρχες της ανοιξης θα μου ερθει το χαρτι για να παρουσιαστω τοτε.Το θεμα ειναι πως θελω να δουλεψω μεσα στην ανοιξη(και οσο μπορω μεσα στο καλοκαιρι) και να φυγω μεσα στο καλοκαιρι ή τον Σεπτεμβριο αμα γινεται.Υπαρχει τροπος αναβολης για ~3 μηνες+ περιπου?

Επισης σχετικα με αυτο

ενοειται και παιζει ρολο τι πτυχια εχεις και τι τεχνες ξερεις να κανεις.

Δηλωνουμε αβερτα ή το αποφευγουμε για να γλυτωσουμε τυχων χωσιμο?

Ναι μπορείς να ζητήσεις αναβολή για 3 μήνες. Αναφέρεις ψυχολογικούς λόγους. Για το 2ο δεν είναι κάτι στάνταρ.Άλλοι δήλωσαν ειδικότητα και τους χώσαν άλλοι όχι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...