Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άρθρο 1
Καθορισμός του ύψους του χρηματικού προστίμου,
που επιβάλλεται στους ανυπότακτους,
λιποτάκτες και έφεδρους 
Το χρηματικό πρόστιμο, που επιβάλλεται κατ’ εφαρμογή 
της παραγράφου 5 του άρθρου 51 και της παραγράφου 3 
του άρθρου 52 του ν. 3421/2005 (ΦΕΚ Α΄ 302) σε ανυπότα−
κτους και λιποτάκτες αντίστοιχα, καθορίζεται ως εξής:
α. Στους ανυπότακτους σε έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ. 
β. Στους έφεδρους ανυπότακτους σε χίλια (1.000) 
ευρώ.

https://www.stratologia.gr/pdf/FEK%20B%20517-2011.pdf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σε ευχαριστω, αν και δεν βρισκω πως διακρινοντε οι εφεδροι φανταροι οπου υπηρετουν την θητεια τους απο τους μετακπαιδευομενους.

Το καλυτερο μαλλον παντως ειναι να βγαλει καποιος χαρτι απο γιατρο ωστε να μην τον ξαναφωναξουν. Αν ειναι δυνατον ομως, να εχεις απολυθει και να μην σε αφηνουν σε ησυχια.

ενδιαφέρον θα είχε αν μοιραζόσαστε όσοι έχετε εκπληρώσει τη στρατιωτική σας θητεία πόσο σας κόστισε οικονομικά καθώς και τι έξοδα είχατε.

ενδέχεται σύντομα να κληθώ και εγώ να υπηρετήσω και δεδομένου ότι δεν έχω εισόδημα ούτε εγώ ούτε οι γονείς μου καθώς και ότι επίσης δεν παίζει βύσμα, είναι κάτι που με προβληματίζει σε σημείο που αναρωτιέμαι αν θα έχω καν την δυνατότητα.

Υπάρχει αντίστοιχο thread.

Ανάλογα με την ζωή που θες να κάνεις μπορείς να την βγάλεις από 50€ εως άπειρα ανά μήνα.

Αν απορείς με το 50, ναι ξέρω άτομα που την έβγαζαν και με λιγότερα γιατί απλά δεν είχαν, φυσικά μιλάμε για δύσκολη ζωή.

Ειδικά αν καπνίζεις το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο.

Από κει και πέρα για μια normal ζωή 150-200€ είναι μια χαρά.

Φυσικά εξαρτάται και από την μονάδα που θα είσαι:

Αν έχεις υπηρεσίες κάθε μέρα δεν θα προλαβαίνεις να ξοδεύεις λεφτά και θα ξοδεύεις μόνο όσα σου χρειάζονται για τις βιοτικές σου ανάγκες (τηλεπικοινωνίες, σνακς, καθαριστικά κτλ).

Αν είσαι σε μονάδα με λίγες υπηρεσίες και είστε κάθε μέρα έξω, εκεί φεύγουν τα πολλά λεφτά.

• Like 1

Εάν δεν τρως έξω, δεν καπνίζεις,δεν λιώνεις στις μαλακίες του ΚΨΜ,μένεις σχετικά κοντά και δεν βγαίνεις δεν είναι (τόσα)πολλά.

Το θέμα είναι όμως ότι κάπου πρέπει να βγει το πήξιμο του στρατού, άλλοι το πάνε στα τσιγάρα, άλλοι στο έξω(ταβέρνες/τσάρκες/γκόμενες/μπουρδέλα) και άλλοι στο σπίτι(ταξίδι επιστροφής σε κάθε άδεια).

Επίσης προετοιμάσου για πολύ γκοτζίλα και εμετικό φαγητό εάν τρως αποκλειστικά στην μονάδα.

Έτσι δύσκολα δεν θα ξοδέψεις, προσωπικά ήξερα μόνο κανά δύο που το έκαναν για κάποιους μήνες μέχρι να φύγουν,μεγάλο πήξιμο έφαγαν.

• Like 1

Καλως η κακος χρειαζεσαι χρηματα στο στρατο,το ποσα χρειαζεσαι ειναι αναλογα την ζωη που θες να κανεις,την μοναδα,το μερος που ειναι η μοναδα σ,ποσο συχνα θες να πηγαινεις σπιτι σου....Τα εξοδα που δεν μπορουσα να αποφυγω ηταν το καθαρηστηριο γιατι δεν ειχα χρονο να τα πλυνω μονος,τα σνακ στο κψμ γιατι με 20 ωρες πηξιμο κατι επρεπε να τρωω,εξοδα για να παω σπιτι μ μια φορα στους 2 μηνες περιπου οπως ταξι/λεωφορεια/καραβια,εξοδους δεν ειχα παρα μονο κατι υπηρεσιακα για 2-3 ωρες μια φορα την βδομαδα κ στον μηνα επερνα κ μια εξοδο οποτε εξοδα για καφεδες κ βολτες δεν ειχα αλλα απο οτι ξερω αν καποιος εχει εξοδο δεν μπορει να φαει μεσα στο στρατοπεδο,ξερω οτι ο μαγειρας μαγειρευει γιαυτους που εχουν υπηρεσια (τουλαχιστον ετσι γινοταν τοτε)..

Στρατός χωρίς χρήματα=Αναβολή

Με λίγα χρήματα=Βασανιστήριο(Βλέπε φράση "το σκ@@ό παξιμάδι")

Με όσα χρήματα πρέπει=Ολα καλά

Με παραπάνω χρήματα απ'οσα χρειάζονται =Γαμάτος

• Like 4

Το κόστος διαφέρει ανάλογα με την μονάδα που σε στέλνουν, το πόσο συχνά θα έχεις υπηρεσία , την πόλη/χωριό κτλ. 

Πέρα από τα λεφτά σε αυτόματα μηχανήματα/ΚΨΜ/εξόδους θα πρέπει να υπολογίζεις και το κόστος μεταφοράς από και προς την μονάδα.

Προσωπικά μου έφυγαν πολλά λεφτά. Αν τα υπολογίσεις και βλέπεις ότι δεν βγαίνεις με τίποτα πάρε αναβολή.

Δε νομίζω πως υπάρχει στάνταρ απάντηση σε αυτό, όσα μπορεί χαλάει ο καθένας. Από (σχεδόν) καθόλου μέχρι αρκετά! Όταν ήμουν στη Σαλαμίνα είχα χαλάσει αρκετά θυμάμαι...

δεν γνώριζα για το ήδη υπάρχον θέμα. αν είναι ανάγκη ας συγχωνευτεί.

έχω τη δυνατότητα για αναβολή, ή καλύτερα για μη διακοπή αυτής αφού λόγω σπουδών έχω για ένα- δύο χρόνια ακόμα.

το θέμα είναι ότι θα αποφοιτήσω σύντομα (νωρίτερα εν πάσει περιπτώσει απο την λήξη της αναβολής) και αναρωτιέμαι για δύο θέματα:

1) κυρώσεις που προβλέπονται για κακή χρήση αναβολής. αυτό για την περίπτωση που δεν διακόψω με το πέρας των σπουδών.

2) θέσεις εργασίας που απαιτούν εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Δε νομίζω πως υπάρχει στάνταρ απάντηση σε αυτό, όσα μπορεί χαλάει ο καθένας. Από (σχεδόν) καθόλου μέχρι αρκετά! Όταν ήμουν στη Σαλαμίνα είχα χαλάσει αρκετά θυμάμαι...

Σαλαμίνα ναυτικό;

πουστοβυσμα ;)

• Like 2

Σαλαμίνα ναυτικό;

πουστοβυσμα ;)

Ναυτικό ναι, νομίζω δεν έχει κάτι άλλο. Ειλικρινά, χωρίς κανένα βύσμα. Ο μόνος ήμουν εκεί που ήμουν έτσι. Αν είχα θα το έγραφα :)

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...