aris1986 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 http://peripatrhs.blogspot.gr/2014/12/19-1986.html?m=1 μνημόσυνο χτες. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Το <δυστυχες συμβαν> του Καραγωγου ειναι γνωστο. Εκεινο που γνωριζουν ελαχιστοιειναι ποσα τετοια εγιναν στη 7ετια δηλαδη επι χουντας στον Εβρο, με σκοτωμενουςδικους μας φανταρους, γιατι οι Συνταγματαρχες ηταν: ειτε τυπικα-χεσμενα-θρασυδειλα-τσουτσεκια, ειτε γιατι τηρουσαν πιστα εντολες που λαμβαναν απο τους πατρωνες τους... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
midenmidenefta Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Το <δυστυχες συμβαν> του Καραγωγου ειναι γνωστο. Εκεινο που γνωριζουν ελαχιστοι ειναι ποσα τετοια εγιναν στη 7ετια δηλαδη επι χουντας στον Εβρο, με σκοτωμενους δικους μας φανταρους, γιατι οι Συνταγματαρχες ηταν: ειτε τυπικα-χεσμενα-θρασυδειλα- τσουτσεκια, ειτε γιατι τηρουσαν πιστα εντολες που λαμβαναν απο τους πατρωνες τους... Επειδη ειμαι Εβριτης (και αρκετα ανω του μεσου ηλικιακου ορου των υπολοιπων στο ινσομνια), θεωρω πως απο αφηγησεις των ντοπιων θα γνωριζα τα συμβαντα στα οποια αναφερεσε... μα δεν τα γνωριζω... Επιπλεων, και για να μην αναφερω διαφορα απο την εποχη που ημουν παιδι/εφηβος, επειδη υπηρετουσα την θητεια μου (οχι στον Εβρο) κατα την περιοδο που συνεβη μια σοβαρη κριση (Ιμια): τα μονιμα στελεχη της μοναδας μου και ολων των βαθμιδων αντεδρασαν πολυ διαφορετικα απο οτι περιγραφεις, και ειδικα (και συμφωνα με οσα γνωριζω λογω εντοπιοτητας) στον Εβρο αντεδρασαν με σοβαρη ετοιμοτητα και γενναιοτητα (ο στρατος -στελεχη... και "φανταρια"- εκει ηταν ετοιμος ακομη και για επιθετικη ενεργεια). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 midenmidenefta, μιλαμε για αρκετα χρονια πισω απο εσενα (και εμενα!) ετσι?Λοιπον, το εχω καταρχην ακουσει -> σε τηλεφωνικη παρεμβαση τηλεθεατη,το εχω διαβασει και το εχω συζητησει με ανθρωπο που βρεθηκε τοτε εκει.Η μεταθεση στα συνορα δεν ηταν <τυχαια> = αν ησουν η τελευταια τρυπα του ζουρνα-ή (γιος) αριστερου- παντως οχι γιος βιομηχανου, ενδεχομενως να βρισκοσουν εκει-ενιοτε και για "να πληρωσεις"...! Σκεψου οτι, ακομη και χρονια μετα, το Διδυμοτειχο για παραδειγμα,θεωρουνταν [και ηταν εν ολιγοις] ως "τιμωρητικο" για τοποθετηση..Απο την Τουρκια, εχουν βληθει-πυροβοληθει ελληνες στρατιωτες, και το παραδοξο ηταν πως: οι διαταγες πουελαμβαναν ηταν να...αποχωρησουν και παντως να μην ανταπαντησουν στα πυρα, μαλιστα επι ποινη φυλακης*!Δε το πιστευα οταν το ακουσα, μα το ακουσα x2 φορες. Το αποτελεσμα ηταν να υπαρξουν θυματα -οπως υπηρξαν και στα ναρκοπεδια τοτε εκει -> αν ησουν<καραενοχλητικος αριστερος>, μπορουσαν να σε αναγκασουν [οι Εσατζηδες] να τρεξεις μεσα απο...ενα ναρκοπεδιο! (σχετικες μαρτυριες επισης υπαρχουν, αλλα δεν θελω να καταληξει σε πολιτικο θεμα)Ασφαλως, και για λογους εθνικης ασφαλειας(!) τετοια περιστατικα, δεν εβγαιναν ποτε στις εφημεριδες.Ακομη και οι οικογενειες ειτε θα δεχονταν οτι τους ελεγαν, η και να καταλαβαιναν διαφορετικα τί θα μπορουσαν να κανουν?Ηταν καπως, σαν οσους "αυτοβουλως αυτοκτονησαν μετα την ανακρισιν", πεφτοντας απο τον 5ο οροφοτης Ασφαλειας Αθηνων, case closed. Επαναλαμβανω δεν θελω να γινει πολιτικο το θεμα, ομως ηταν πολιτικες (επιλογες) ολα εκεινα..*οπου φυλακη σημαινε: πειθαρχειο, ξυλο, κλωτσομπουνιδι, αναλογως τα γουστα μεχρι Στρατοδικειο για κερασακι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
midenmidenefta Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 midenmidenefta, μιλαμε για αρκετα χρονια πισω απο εσενα (και εμενα!) ετσι? Λοιπον, το εχω καταρχην ακουσει -> σε τηλεφωνικη παρεμβαση τηλεθεατη, το εχω διαβασει και το εχω συζητησει με ανθρωπο που βρεθηκε τοτε εκει. Η μεταθεση στα συνορα δεν ηταν <τυχαια> = αν ησουν η τελευταια τρυπα του ζουρνα -ή (γιος) αριστερου- παντως οχι γιος βιομηχανου, ενδεχομενως να βρισκοσουν εκει -ενιοτε και για "να πληρωσεις"...! Σκεψου οτι, ακομη και χρονια μετα, το Διδυμοτειχο για παραδειγμα, θεωρουνταν [και ηταν εν ολιγοις] ως "τιμωρητικο" για τοποθετηση.. Απο την Τουρκια, εχουν βληθει-πυροβοληθει ελληνες στρατιωτες, και το παραδοξο ηταν πως: οι διαταγες που ελαμβαναν ηταν να...αποχωρησουν και παντως να μην ανταπαντησουν στα πυρα, μαλιστα επι ποινη φυλακης*! Δε το πιστευα οταν το ακουσα, μα το ακουσα x2 φορες. Το αποτελεσμα ηταν να υπαρξουν θυματα -οπως υπηρξαν και στα ναρκοπεδια τοτε εκει -> αν ησουν <καραενοχλητικος αριστερος>, μπορουσαν να σε αναγκασουν [οι Εσατζηδες] να τρεξεις μεσα απο... ενα ναρκοπεδιο! (σχετικες μαρτυριες επισης υπαρχουν, αλλα δεν θελω να καταληξει σε πολιτικο θεμα) Ασφαλως, και για λογους εθνικης ασφαλειας(!) τετοια περιστατικα, δεν εβγαιναν ποτε στις εφημεριδες. Ακομη και οι οικογενειες ειτε θα δεχονταν οτι τους ελεγαν, η και να καταλαβαιναν διαφορετικα τί θα μπορουσαν να κανουν? Ηταν καπως, σαν οσους "αυτοβουλως αυτοκτονησαν μετα την ανακρισιν", πεφτοντας απο τον 5ο οροφο της Ασφαλειας Αθηνων, case closed. Επαναλαμβανω δεν θελω να γινει πολιτικο το θεμα, ομως ηταν πολιτικες (επιλογες) ολα εκεινα.. *οπου φυλακη σημαινε: πειθαρχειο, ξυλο, κλωτσομπουνιδι, αναλογως τα γουστα μεχρι Στρατοδικειο για κερασακι Το "δεν θελω να γινει πολιτικο το θεμα" ειναι περιττο... οταν η αρχικη σου αναρτηση ειναι "Το <δυστυχες συμβαν> του Καραγωγου ειναι γνωστο. Εκεινο που γνωριζουν ελαχιστοι ειναι ποσα τετοια εγιναν στη 7ετια δηλαδη επι χουντας στον Εβρο, με σκοτωμενους δικους μας φανταρους, γιατι οι Συνταγματαρχες ηταν: ειτε τυπικα-χεσμενα-θρασυδειλα-τσουτσεκια, ειτε γιατι τηρουσαν πιστα εντολες που λαμβαναν απο τους πατρωνες τους...", και συνεχιζεις με αναφορες σε "θυματοποιημενος αριστερους" απο φρικτους -υποθετω- μη-αριστερους! Εγω γεννηθηκα προ "μεταπολιτευσεως", και παροτι δεν εζησα ουσιαστικα (καθοτι βρεφος/νηπιο) την 7ετια, θα γνωριζα (εστω απο διηγησεις... ΤΙΠΟΤΕ -ουτε καν "ακρως απορρητα"- δεν μενει κρυμμενο απο τους ντοπιους...) ολα αυτα τα φρικτα που αναφερεις πως γινονταν στον Εβρο διοτι Εβριτης. Επι της ουσιας: στον Εβρο (και στα λοιπα ακριτικα σημεια) υπηρετουσαν και υπηρετουν ΟΛΩΝ τα παιδια, ειτε αριστερων, ειτε δεξιων (ακομη και "βιομηχανων", και τοτε και τωρα) - και οχι, δεν υπαρχει περιστατικο που Τουρκοι σκοτωναν Ελληνα/ες και οι κακοι Χουντικοι αδιαφορουσαν, ουτε περιστατικο που οι κακοι δεξιοι/Χουντικο εβαζαν αριστερους σε ναρκοπεδια για την καυλα τους. Ισως και οι δυο χρειαζομαστε μια γερη επιπληξη απο καποιον moderator... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Ξεκινησε διαβαζοντας το "Εγω και ο θειος Χαρις" του Αρζογλου -απο μνημης αυτο θυμαμαι τωρα.Αλλα ο,τι και να πουμε, σιγουρα ολοι θα κοιμηθηκαν & συννενοηθηκαν: να δουν το ιδιο ονειρο..! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ParhsG Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Αν καποιος δε παρει τις κανονικες αδειες ενω απολυθει ισχυει οτι τις πληρωνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Θεωρητικά ναι. Αλλά σχετικά απίθανο να μην του τις δώσουν, ακριβώς για να μην πληρώσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tz3s Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Θα τις πάρεις γιατί αλλιώς τις πληρώνει ο ίδιος ο διοικητής από την τσέπη του... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
midenmidenefta Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 [...] Αλλα ο,τι και να πουμε, σιγουρα ολοι θα κοιμηθηκαν & συννενοηθηκαν: να δουν το ιδιο ονειρο..! Οταν η συντριπτικη πλειονοτητα των Ελληνων αγνοει πως η ετησια καταθεση στεφανων στο Πολυτεχνειο γινετε στην "κεφαλα" του καθηγητη Σβαρωνου (ο οποιος ουδεμια σχεση ειχε με αυτο την επιμαχη περιοδο... αλλωστε απουσιαζε στο εξωτερικο - παρεμπιμπτωντως: ακομη και ο ιδιος, προφανως εν ζωη, κατεθεσε στεφανι στο μνημειο του!) και σε μια πλακα που αναγραφει μια ντουζινα ονοματων φοιτητων που εδωσαν την ζωη τους υπερ του εθνους... την περιοδο -οπως αναγραφετε εκει- 1941-44 (!!!)... ε... τοτε η συζητηση περι "ονειροπαρμενων" πρεπει να γινει με αλλα δεδομενα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeJ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 <p> </p> <p>μόνο δυο βλάκες σε όλη τη θητεία; οι εποπ κομπλέ; </p> <p> </p> <p>Που υπηρετείς; πόσο καιρό εισαι εκεί; </p> Κέντρο στη Καλαμάτα που δεν είχε εποπ , μόνο στελέχη. τώρα στη Χίο που έχει άπειρους εποπ Ίσως είναι θέμα διοικητή και ταξιαρχου αλλά οι εποπ εδώ είναι ελάχιστα πάνω από φαντάροι ( το κανονικό δλδ) τα περιπολα γίνονται με έναν εποπ και εναν φαντάρο. Σποπιες επίσης κάνουν οι εποπ. Χθες πχ λόγω έλλειψης ατόμου ήρθε εκτάκτως ένας εποπ να κάνει μαζί μου σκοπιά 3-6 το πρωί ούτε καν διαμαρτυρηθηκε που τον βάλαμε σε αυτή την ώρα ( εδώ στο φυλάκιο που είμαι τώρα τα βρίσκουμε μεταξύ μας τα νούμερα οι φαντάροι.). είχε φέρει αεροθερμο μαζί και μου είπε να κάτσω μαζί του μέσα στο φυλάκιο του σκοπού και να φέρω και καρέκλα που κανονικά δεν επιτρέπεται. Υπερκομπλε η κατάσταση. Ακόμα και σε αγγαρείες τύπου να κατεβάσουμε απο τη καναδεζα προμήθειες για την αποθήκη πχ δεν σου λένε καντο εσύ... σου λένε έλα να βοηθήσεις για να τελειώνουμε πιο γρήγορα και συμμετέχουν και οι ίδιοι δε κάθονται να σε κοιτάνε. Όποιος τρώει είτε εποπ είτε φαντάρος πλένει μόνος του το δισκο του κλπ. Από θέμα ανθρώπων είναι πολύ καλά η κατάσταση εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 τυχαια βρέθηκες εκεί ή βύσμα. Όπως καταλαβαινεις δεν ειναι ο κανονας αυτο αλλά η εξαιρεση. ένα αρθράκι σχετικό με τη θητεία. Μήπως έχει παρατραβήξει το αστείο της υποχρεωτικής θητείας; Ας αφήσουμε όμως εμένα στην άκρη. Σε κάποιον που τραβιέται μέχρι την άλλη άκρη της χώρας για να υπηρετήσει τη θητεία του, τι ακριβώς να πούμε; Σε κάποιον που αναγκάζεται να αφήσει στη μέση τις σπουδές του, τη δουλειά του , που οδηγείται σε χωρισμό με την κοπέλα του για να έχει κάποιον πάνω από το κεφάλι του να ελέγχει αν δίπλωσε σωστά την κουβέρτα του, ποιο επιχείρημα να φέρουμε; Ότι υπηρετεί με περηφάνια την πατρίδα; Πραγματικά, ποια χρησιμότητα προσφέρει; Οι σκοποί μπορούν να αντικατασταθούν από σκυλιά και κάμερες. Όσο για το σκάψιμο και το σφουγγάρισμα, υπάρχουν συνεργεία που μπορούν να εκτελέσουν αυτές τις εργασίες πολύ αρτιότερα. Αλλά ξέχασα, όλα αυτά κοστίζουν, ο φαντάρος τα κάνει δωρεάν. Ας τα κάνουν τότε οι Επαγγελματίες Οπλίτες, οι οποίοι πληρώνονται από το ελληνικό κράτος. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά στη δική μου μονάδα, οι ΕΠ.ΟΠ. περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους βλέποντας ταινίες και διαβάζοντας εφημερίδα, αφήνοντας στους φαντάρους τη βρώμικη δουλειά.Αλλά πες ότι είμαι κακομαθήμενος εγώ και βαριέμαι να σφουγγαρίζω και να πλένω και να ξεροσταλιάζω στον ήλιο και τη βροχή αγκαλιά με ένα G3. Στους γονείς παιδιών που αυτοκτόνησαν στη σκοπιά ή έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας άσκησης που πήγε λάθος, τι επιχείρημα μπορούμε να θέσουμε; Δυστυχώς υπάρχουν αδύναμοι χαρακτήρες που τον υποχρεωτικό εγκλεισμό του στρατού και την ψυχολογική πίεση, δεν μπορούν να τα αντέξουν. Παράπλευρες απώλειες σε περίοδο ειρήνης δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.Σέβομαι απόλυτα την άποψη πως για ένα κομμάτι της κοινωνίας ο στρατός αποτελεί μια μορφή οικονομικής ανάσας. Η δωρεάν στέγη και τροφή που προσφέρεται, βοηθά οικογένειες που περνούν δύσκολα. Σέβομαι και την άποψη πως τα υπάρχοντα στρατόπεδα δεν μπορούν να συντηρηθούν μόνο από τους μόνιμους και επαγγελματίες στρατιωτικούς.Όταν λοιπόν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης εφαρμόζουν την προαιρετική θητεία με κάποια αμοιβή, εμείς γιατί επιμένουμε στην υποχρεωτική θητεία για όλους, η οποία έτσι κι αλλιώς κοστίζει πολλά λεφτά στον κρατικό μηχανισμό;Ας πάνε στρατό όσοι το επιθυμούν, ώστε να αποφύγουμε τους φαντάρους που δεν κάνουν τίποτα, που βάζουν βύσμα για να εξαφανιστούν, που αυτοκτονούν ή κάνουν τα πάντα για μια απαλλαγή. Φτάνει πια. Όποιος περνάει την πύλη του στρατοπέδου, θα πρέπει να το έχει επιλέξει. http://www.oneman.gr/editors/konstantinos-ampatzis/mhpws-exei-paratravhksei-to-asteio-ths-ypoxrewtikhs-thhteias.3575620.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xSlade Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Μια απορία. Γιατί οι περισσότεροι θέλουν να μπουν Αεροπορία και όχι ΠΝ; Είναι ακόμα πιο χαλαρά εκεί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Παίρνουν περισσότερους στην ΠΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xSlade Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Παίρνουν περισσότερους στην ΠΑ... Όχι επειδή είναι ακόμα πιο χαλαρά; Έτσι νόμιζα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις