Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επίσης,μια απορία σχετικά με τα Ι,στο χαρτί-βεβαίωση που ζητάνε όταν θες να προσληφθείς σε μια δουλειά γράφει εάν ήμουν Ι και τον λόγο;

Γράφει ότι είσαι νόμιμα απαλλαγμένος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ότι πρόβλημα υγείας έχεις ακόμα και το πιο απλό προφανώς και να το αναφέρεις για το δικό σου καλό και αναλόγως θα σου ορισουν το Ι.

Εγώ αναφέρομαι σε άτομα που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα και απλά ψάχνουν αφορμές και βρίσκουν γιατρούς να τους δίνουν βεβαιώσεις κλπ.

Για μετέπειτα μην σε απασχολεί. Δεν έχεις πλέον θέμα, δε φαίνεται. Εκτός αν σε ενδιαφέρουν σωματα ασφαλείας κλπ.

Ότι Ι και να είσαι τις ίδιες καθαριοτητες θα κάνεις και τις ίδιες υπηρεσίες. Απλά οι ένοπλοι έχουν επιπλέον τις ένοπλες υπηρεσίες και είναι υπεύθυνοι για το όπλο τους ( την καθαριότητα του και την φύλαξη του , ποθ είναι μεγάλο άγχος γενικά γιατί ένα πυρο να χάσεις την έχεις μπιπ).

Για αυτό και εγώ μιλάω για αδικία μεταξύ ενοπλων και αοπλων. Θα έπρεπε οι ένοπλοι να έχουν κάποια "προνόμια" για ολο το μανίκι που τρώνε το οποίο οι αοπλοι γλυτώνουν.

MikeJ, αντε να τα ξαναγραψω +μια φορα, αν και ειναι πολυ απλα:
:ph34r:
α) το +95% των στρατευσιμων βαζει καθε ειδους & λογης βυσμα
    (προσκυναει + φιλαει κατουρημενες ποδιες ακομη αν χρειαστει)

β) εαν φιλοτιμουνταν να προσπαθησουν ολοι, εστω λιγο, να αρνηθουν τον...
    "δεδομενο βιασμο", τοτε τα πραγματα θα ηταν καλυτερα, για ολους, ναι!

Η ενημερωση που κανω σε φιλους, ξεκιναει παντα απ' την επιλογη: να μην υπηρετησουν :shifty:
Δεν συζητω δευτερολεπτο για τσιμπουκοβυσματισμο. Σαν επιλογη ελαχιστης προσωπικης
τους (αυτο)αμυνας, αναφερω τον...γιωτισμο, γιατι ολοφανερα ο γιωτας(!) σε αντιθεση με το
κ#λοβυσμα, θα μπορουσε πολυ να προσφερει (στην) διαφορα και αλλαγη της καταστασης
!

Η επιλογη του...βυσματισμου, κανει ολαταπαντα ανταλλαξιμα, εξαγορασιμα, εν πολλοις
συντηρει την παντοδυναμια μιας καταστασης 1000% αρρωστημενης, μη το συζηταμε :X
Οταν -σχεδον καθολικα, διαολε!- αντικαθισταμε το δικαιο με το βυσμα, χανουμε ολοι!

Στον αντιποδα, αν ολοι γιωτευαμε(sic), το σαπιο αυτο οικοδομημα δεν θα μπορουσε να
σταθει αλλο = θα κατερεε νομοτελειακα. Οπως δηλαδη, αν ολοι, αρνιομασταν να παμε B)
Ο γιωτευομενος λοιπον εν δυναμει, προσφερει σε ολους μας, εστω μια αφετηρια που αν
ακολουθησουμε τον ιδιο δρομο θα ωφεληθουμε ολοι! Αρα, αυτος, γιατι να κατηγορηθει?

Το μονο που θα του "χρεωνα", ειναι πως δεν αγωνιστηκε περισσοτερο (για παραδειγμα
δεν επελεξε ανυποταξια κ.λπ.). Σκεφτειτε το μαγκες & ξεκολληστε! Μηπως ετσι, σωθουν 
οι επομενες σειρες εστω. [Αν και με ~95% γενικο βυσματοπροσκυνημα, δεν ειμαι καθολου αισιοδοξος]

:rolleyes:

Επίσης ο στρατός είναι ακόμα υποχρεωτικος.. Αυτά που λέτε όποιος δε θέλει δε πάει κλπ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αν ήταν έτσι δε θα πήγαινε σχεδόν κανείς. Θέλει χρήμα, γνωριμίες , ταλαιπωρία, αναβολές , ρεζιλικια από μέρους σου κλπ κλπ

Ειναι πολυ πιο απλα τα πραγματα απ οσο νομιζεις.

Προσωπικά πήρα πανεύκολα αναβολές 2 χρόνια το μόνο που τραβηξα ηταν μια ψιλοταλαιπωρια δυο πρωινα στο φρουαραρχείο να στήνομαι με αλλα 300 ατομα αλλά κλαην μαην.

Αποφασισα τελικα για δικους μου λογους να υπηρετησω αν ηθελα να το προχωρησω ημουν κοντα στην απαλλαγη χωρις πολλα πολλα. Σημερα εννοειται θα το εκανα.

Ταλαιπωρία τρως πολύ μεγαλύτερη αν πας να υπηρετήσεις. Ρεζιλίκια επίσης εχεις να φας με το τσουβάλι αν πέσεις σε τπτ μακακες στη θητεια σου που ειναι πολυ πιθανο...

Χρήμα εγώ ξέρω άτομα που δε ξόδεψαν ούτε μισό ευρώ για την απαλλαγή τους αλλά ξέρω και έναν που τον ανάγκασαν να πληρώσει τα οδοιπορικά μόλις του τη δώσανε από το στρατόπεδο για να επιστρέψει στην πόλη του. Τρίχες κατσαρές όμως, γλίτωσε οκτω μηνες ταλαιπωριας ουτως η αλλως.

Αν ήταν έτσι δε θα πήγαινε σχεδόν κανείς.

Πέρα από το ότι πολλοί δε γνωρίζουν τη λέει η νομοθεσία για την απαλλαγή απο το στρατό και το πώς, οι περισσότεροι πάνε από φόβο οι μην τυχόν και φανεί ότι είναι ανίκανοι και δε βρουν δουλειά μετά κάτι που δεν ισχύει. Μέχρι και  στις προκυρήξεις δημοσίου αναφέρουν ότι μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν εκπληρώσει ή έχουν απαλλαγεί από τη στρατιωτική θητεία.

Μετά υπάρχει και το τι θα πει ο γείτονας και τι θα πει ο παππούς και η γιαγιά στο χωρίο αν δεν πάει το παλικάρι μας στρατό ή τον πούνε αδερφή.

Ηλιθιότητες γενικότερα που δίνουν επιπλέον πόντους για να μην κάνεις θητεία.

Ναι ο στρατός ειναι υποχρεωτικός, αλλά αν δεν θες, δεν πας επιμένω!

• Like 1

Προφανώς και πλέον δεν ρισκάρουν ούτε παίζουν κορόνα γράμματα για το αν κάποιος μπορεί να υπηρετήσει, οπότε ναι οι αναβολές πλέον βγαίνουν εύκολα.

Στα της εμπειρίας των Ι. Εγώ με πρόβλημα στα γόνατα υπηρέτησα ως Ι3 ένοπλο γιατί ο γιατρός του νοσοκομείου ξέχασε να βγάλει την ακτινογραφία για την οποία με είχε παραπέμψει ο γιατρός του κέντρου και μετά έκανε διάγνωση με τα χέρια. Μπορούσα να ζητησω να ξαναπαω αλλά λέω αστο βλέπουμε στη μονάδα που θα πάω.

Στη μονάδα (Εβρος-Συνορα) είδα πως δεν ήταν τόσο μεγάλη ή επιβάρυνση οπότε το άφησα. Μετα όμως μειωθηκαμε (ήμουν στην περσινή σειρά Γενάρη που γέμισε ο Εβρος-Λημνος κλπ) και άρχισαν τα 6-1 μέχρι και 12-1 . Σε εκεινη τη φάση αφού είχαν φύγει βύσματα 3μηνοι κλπ η αναλογία στη μονάδα ήταν 1 ένοπλος 4 άοπλοι. Και 1 μηνα πριν την άδεια απολυσεως τρώει φλασια ο διοικητής και κάνει τη σκοπιά κινητή περίπολο 3 χιλιόμετρα (και με ανηφόρα) και 3ωρη . Οι ένοπλοι να τα χουμε δει όλα και οι άοπλοι να γκρινιαζουν γιατί έτυχε κάποιοι να κάνουν 4-1. Ε το πήρα απόφαση γιατί πλέον πονουσα κιόλας και πήγα στο γιατρό της ταξιαρχίας (στη μονάδα δεν υπήρχε). Και μου λέει το θρυλικό "Όταν πηδατε στα κλαμπακια δεν σας πονανε τα γόνατα;" . Του λέω ευγενικά "Δεν ηρθα εδώ για να παίξω, μπορείτε να μου υπογραψετε ένα χαρτί ότι δεν θα επιβαρύνουν τα γόνατα μου αν συνεχίσω για 2 βδομάδες αυτό;" . Ελεύθερος υπηρεσίας 2 βδομάδες και αναγκαστικά ο διοικητής βαζει τους άοπλους ως βοηθητικους μαζί με εναν αντί για δύο ένοπλους στην περίπολο (κρατούσαν μόνο γεμιστήρα) . Τραγικό και παράλογο ίσως αλλά τουλάχιστον έγινε ένας εξορθολογισμός των υπηρεσιών.

Σε συνέχεια αυτου μια ακόμα απορία μου γεννήθηκε.Αν ακολουθήσω το Φρουραρχείο-414-φρουραρχείο κ να περιμένω κτλ...όταν θα πάω στο φρουραρχείο για την αναβολή πρέπει απαραίτητα να χω χαρτί γιατρού ή μπορώ κ χωρίς ?

Μιας και πιάσαμε γύρω γύρω το θέμα κανείς που ξέρει ? :( 

Μιας και πιάσαμε γύρω γύρω το θέμα κανείς που ξέρει ? :(

Tα είχα γράψει αναλυτικά παλιότερα.

Μπορείς και χωρίς χαρτί γιατί συνήιως δεν το ζητάνε. Καλού κακού όμως έχε πάνω σου έστω από ιδιωτικό γιατρό... Το ιδανικό είναι από δημόσιο νοσοκομείο αλλά σαφώς δυσκολότερο να σου δώσουν.

Tα είχα γράψει αναλυτικά παλιότερα.

Μπορείς και χωρίς χαρτί γιατί συνήιως δεν το ζητάνε. Καλού κακού όμως έχε πάνω σου έστω από ιδιωτικό γιατρό... Το ιδανικό είναι από δημόσιο νοσοκομείο αλλά σαφώς δυσκολότερο να σου δώσουν.

Δυστυχώς είμαι ανασφάλιστος και ακόμη χειρότερα δεν υπάρχουν λεφτά για επίσκεψη γιαυτο και ρωτάω γιατί για χαρτί γιατρού χλωμό.Επειδή είχα ξαναπάρει τέτοια αναβολή και μου χαν δώσει κάποια χαρτιά που λέει το λόγο της αναβολής, μετράει σαν + αν είναι να το δείξω στο φρουραρχείο? 

Δυστυχώς είμαι ανασφάλιστος και ακόμη χειρότερα δεν υπάρχουν λεφτά για επίσκεψη γιαυτο και ρωτάω γιατί για χαρτί γιατρού χλωμό.Επειδή είχα ξαναπάρει τέτοια αναβολή και μου χαν δώσει κάποια χαρτιά που λέει το λόγο της αναβολής, μετράει σαν + αν είναι να το δείξω στο φρουραρχείο? 

Έχε τα πάνω σου για παν ενδεχόμενο αφου δεν θα χεις ουτε χαρτι απο ιδιωτη. Δεν υπάρχει + και - , είναι σε τι στελέχη θα πέσεις.

Εσυ θα πας απλα ζητωντας επιπλεον αναβολη αν σου κανουν τπτ νερα (που δεν το νομιζω) θα τους τα δειξεις τοτε.

Μετά από 2 χρόνια με αναβολές που τις παίρνεις για πλάκα περνάς από επιτροπή. <br>

Και εκεί δεν σου δίνουν απαλλαγή για πλάκα και ας έχεις χαρτιά ψυχιατρων κλπ. <br><br>

Τώρα να πάω χεσμενος και απλυτος ένα μήνα όπως πάνε κάποιοι και να το παίζω εγκεφαλικά ανάπηρος , προσωπικά δε μπορώ να το κάνω όσο κατά του στρατού και αν είμαι. <br><br>

Επίσης μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα σε κέντρο και μονάδα ζήτημα να έχω έρθει σε επαφή με 2 βλακες.. όλοι οι υπόλοιποι είναι από γαμω τους ανθρώπους μέχρι απλά οκ. <br><br>

Εποπ έχει φουλ και είναι πολύ κομπλέ. Καμιά σχέση με ότι άκουγα. <br><br>

Σε μια εφορία να πας μια μέρα περισσοτερους βλακες θα πετύχεις. <br>

Ίσως είμαι τυχερός αλλά αυτό έχω αποκομίσει.<br>

Περισσότερο θέμα έχω με κάτι φαντάρους που την έχουν δει ιστορία παρά με τα στελέχη. <br><br>

Μια ταλαιπωρια είναι ο στρατός χωρίς ουσία. Απλά ταλαιπωριεσαι διαρκώς για απλά καθημερινά πράγματα. <br>

Στα θετικά είναι ότι ρίχνεις άπειρο γέλιο με τις παρέες που κανεις, σκληραγωγεισαι λίγο γιατί οι περισσότεροι και βάζω τον εαυτό μου πρώτο είμαστε πλέον πολύ καλομαθημενοι και τα θεωρούμε όλα δεδομένα και επίσης παίρνεις κάποια μαθήματα για τη μετέπειτα ζωή σου και τη δουλειά σου μέσα από τη συναναστροφη με όλων των ειδών ανθρώπων από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

• Like 2

Παιδιά θα ξανά ρωτήσω άλλη μία φορά,σχετικά με τα Ι,στο χαρτί-βεβαίωση που ζητάνε όταν θες να προσληφθείς σε μια δουλειά γράφει εάν ήμουν Ι και τον λόγο;

Να διευκρινίσω πως δεν ρωτάω για απαλλαγή (Ι5) αλλά για τα υπόλοιπα 4.

Γράφει ότι έκανα κανονικά τη θητεία ή γράφει και τι Ι ήμουν;

Ευχαριστώ και πάλι.

Μετά από 2 χρόνια με αναβολές που τις παίρνεις για πλάκα περνάς από επιτροπή. <br>

Και εκεί δεν σου δίνουν απαλλαγή για πλάκα και ας έχεις χαρτιά ψυχιατρων κλπ. <br><br>

Τώρα να πάω χεσμενος και απλυτος ένα μήνα όπως πάνε κάποιοι και να το παίζω εγκεφαλικά ανάπηρος , προσωπικά δε μπορώ να το κάνω όσο κατά του στρατού και αν είμαι. <br><br>

Έλεος πια με αυτή τη μυθολογία... όταν πας στην επιτροπή, άμα υπάρχει επιτροπή και δεν είναι απλά ένας τύπος μόνος του με τον καφέ του, απλά σου δίνουν την απαλλαγή. Στη χειρότερη να έχει πέσει σήμα από πάνω να τους στέλνουν όλους στρατόπεδο για την απαλλαγή, που είναι μεν παραπάνω ταλαιπωρία, αλλά και πάλι στη δίνουν. 

Με ελάχιστες εξαιρέσεις κανένας δεν προβαίνει σε ακρότητες. Οι περισσότεροι είναι νορμάλ ντυμένοι, και έχουν πάει με έναν γονιό η κάποιον άλλον για συνοδό, δεν πολυμιλάνε και κυλάει η διαδικασία όμορφα και ωραία. Αυτά που λες απλά δεν ισχύουν.

Επίσης μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα σε κέντρο και μονάδα ζήτημα να έχω έρθει σε επαφή με 2 βλακες.. όλοι οι υπόλοιποι είναι από γαμω τους ανθρώπους μέχρι απλά οκ. <br><br>

Εποπ έχει φουλ και είναι πολύ κομπλέ. Καμιά σχέση με ότι άκουγα. <br><br>

Σε μια εφορία να πας μια μέρα περισσοτερους βλακες θα πετύχεις. <br>

Ίσως είμαι τυχερός αλλά αυτό έχω αποκομίσει.<br>

μόνο δυο βλάκες σε όλη τη θητεία; οι εποπ κομπλέ; 

Που υπηρετείς; πόσο καιρό εισαι εκεί; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...