Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

γλιτώνει?

I thought that this was a blessing.....

Παρόλο που προσωπικά δε θα 'θελα να ήμουν γιωτάς, συμφωνώ ότι είναι το καλύτερο.

Όσο λιγότερα μπορείς/ξέρεις να κάνεις, και τους πείσεις γι' αυτό, τόσο καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πιο λόγο θες να βγεις Ι1;

Λάθος μου,δεν το έθεσα σωστά. Η ερώτηση μου :

Τι είναι καλύτερο να κάνω με τα Ι; Να παρουσιάσω όσο πιο πολλά προβλήματα έχω ή το αντίθετο,και γιατί; (Για ΠΝ)

Ι1,Ι2 και Ι3(ένοπλο) κάνεις κανονικά ένοπλες υπηρεσίες. Ι3(άοπλο) και Ι4 κάνεις άοπλες υπηρεσίες. Ι5 απλά την κάνεις. Το τι είναι καλύτερο θα το κρίνεις εσύ.

• Like 1

Αναλογα τι προτιμας

ενοπλος -> οπλοασκησεις/σκοπετα/περιπολο/σημαια κλπ

αοπλος - > θαλαμοφυλακας/μαγειρια κλπ

Κατ'εμε, οσο πιο αχρηστος δειχνεις και πεισεις οτι εισαι, τοσο το καλυτερο. 

Αν καταλαβουν οτι το παιζεις, τοτε αιμα. Αν πεσεις και σε τιποτα βουρλα-στρατοκαυλους κιολας...

Το θεμα ειναι, τι γραφει το..γιωτοχαρτο! :mad: Απο κει και περα, οσο οφθαλμοφανες κι αν ειναι, οτι προκειται
περι "θεατρινισμου", στην πραγματικοτητα, κανεις δεν μπαινει στη διαδικασια "αντιποινων"
. Τα υπολοιπα
ολα, περι σκισιματος του απατεωνογιωτοφανταρου -οσο ειχα δει- παρεμεναν, παντα, μονο ραδιοαρβυλα..!

Προβλημα προκυπτει, οταν παριστανεις οτι...εχεις (καποιο) προβλημα,
διχως ομως να 'χει κλειδωσει αυτο αντιστοιχως -με γιατρογιωτοχαρτο!

Κανονικά θα έπρεπε οι ένοπλοι να μην κάνουν καμιά καθαριότητα κανένα μαγειρείο, θαλαμοφυλικη κλπ να κάνουν μόνο τις ένοπλες υπηρεσίες του και τέλος. Καθαριοτητες σε τουαλετες κλπ να είναι αρμοδιότητα αποκλειστική των αοπλων. Για να δω μετά αν θα σκάνε οι 4/10 αοπλοι όπως γίνεται τώρα. Γιατί τώρα την έχουν δει ζωαρα.. είναι σε κανα γραφείο στη χειρότερη πίνουν τα καφεδακια τους και εμείς κάνουμε περιπολα 3,5 χιλιόμετρα μες το κρύο και το πρωί πρέπει να καθαριζουμε και εμείς σκατα μαζί τους και να έχουμε και πόσες εκπαιδευσεις σπεν και και αγηματα. Ε δε πάει έτσι. Σέβομαι τα άτομα που έχουν πραγματικά προβλήματα αλλά οι περισσότεροι αοπλοι που εχω συναντήσει δεν έχουν τίποτα απολύτως και επιδιώκουν να βγουν αοπλοι για να ξύνονται. Άμα όμως ήξεραν ότι θα ήταν όλη μέρα τουαλέτα και λαντζα ίσως να αναθεωρουσαν. Και δεν είμαι καθόλου στρατοκαυλος κλπ μακαρι να σταματήσει αυτό το αστείο που λέγεται θητεία, αλλά απο τη στιγμή που πρέπει να πάμε ας κάνουμε όλοι το κόμματι μας να επωμιστουμε όλοι ένα μέρος του φορτίου και να μην τα φορτώνουμε στον συνάνθρωπο μας. Αλλά ο κλασικός φυγοπονος Έλληνας σταρχιδιστης κοιτάει μόνο την ατομική του καλοπεραση ακόμα και σε βάρος του συνανθρώπου του.

• Like 3

Εχεις σκεφτει, οτι: αν (ολοι!) αρνιομασταν,
το προβλημα θα λυνοταν? (για ολους!!) :devil:

~10 χρονια τωρα, οσες φορες εχω κανει συζητηση -γιατι θεωρουμαι ειδικος(sic) απο την παρεα,
εξαιτιας οσων ειχα κανει (& γνωριζα)- καλουμενος να βοηθησω με info οσους προκειται να πανε,
η διαθεση δεν ειναι να αντιταχθουν στο παραλογο, καθολου! Ενω η τελικη ερωτηση τους παντα:
-> Πες μου που ειναι καλα? Να ζητησω στο βυσμα μου, να με καβατζωσει/στειλει εκει..! :angry:

• Like 2

αλλά απο τη στιγμή που πρέπει να πάμε ας κάνουμε όλοι το κόμματι μας να επωμιστουμε όλοι ένα μέρος του φορτίου και να μην τα φορτώνουμε στον συνάνθρωπο μας. Αλλά ο κλασικός φυγοπονος Έλληνας σταρχιδιστης κοιτάει μόνο την ατομική του καλοπεραση ακόμα και σε βάρος του συνανθρώπου του.

Αυτό που περιγράφεις υπάρχει παντού. Δεν ειναι κάτι νέο που υπάρχει μόνο στο στρατό... Και στο σχολείο υπήρχε/υπάρχει αυτό και στα πανεπιστήμια και στις δουλειές και γενικά στην κοινωνία να κοιτάνε την πάρτη τους κάποιοι και πως θα πατήσουν πάνω στον άλλο για να ανέβουν αυτοί... Κατά τα άλλα συμφωνω με το ποστ σου.

Τώρα για να μείνουμε στο θέμα μας, όντως άοπλος είναι ζωάρα όσον αφορά τις υπηρεσίες, εμείς ειχαμε γιοτάδες που ούτε μαγειρία δεν κάνανε, δλδ θαλαμοφυλίκια και μόνο.

Συνήθως τους γιοτάδες τους έχουνε στη μπούκα οι υπόλοιποι στρατιώτες.

Λογικό βέβαια αυτό γιατί οκ κάποιος μπορεί να έχει όντως πρόβλημα και να μην μπορεί να σηκώσει ας πούμε ένα βαρέλι, αλλά όχι τώρα να του δίνουνε μια γαμημένη καρέκλα να την πάει 80 μέτρα μακριά στην πύλη ή να ειναι να καθαρίσει το θάλαμο και να λέει βρείτε άλλον είμαι Ι4 άοπλος... Κοροϊδια... Θυμάμαι μετά κάποιοι έτσι τρώγανε χώσιμο και δικαίως.

Καλά για τις τουαλέτες μόνο ξύλο δεν έπεφτε στο κέντρο ειδικά. Κλασσικά και εκεί κάτι Ι3/4 ποναγε η μέση τους και το πουλί τους και δεν πιάνανε ούτε φαράσι... Κάπου προς το τέλος τυχαία με κάνανε ΔΥΛ και όταν ο λοχαγός μου είπε να βρω κάποιους για καθαριότητα εννοείται έχωσα αυτούς που μια ζωή λουφάρανε.

Οπότε μάγκες όσοι βγείτε άοπλοι κοιτάχτε να σκέφτεστε λίγο τι κάνετε γιατί αν είναι εις βάρος των υπόλοιπων μπορεί να σας γυρίσει μπουμερανγκ.

Αυτό που περιγράφεις υπάρχει παντού. Δεν ειναι κάτι νέο που υπάρχει μόνο στο στρατό... Και στο σχολείο υπήρχε/υπάρχει αυτό και στα πανεπιστήμια και στις δουλειές και γενικά στην κοινωνία να κοιτάνε την πάρτη τους κάποιοι και πως θα πατήσουν πάνω στον άλλο για να ανέβουν αυτοί... Κατά τα άλλα συμφωνω με το ποστ σου.

Με τη διαφορά ότι στον στρατό δεν πας εθελοντικά αλλά με το ζόρι... άσχετα αν είναι πολύ εύκολο να πάρεις απαλλαγή πλέον.

Fotaras13 οταν το +95% των στρατευσιμων βαζει καθε ειδους & λογης βυσμα
σοβαρα τωρα, οι...αοπλοι ειναι εκεινοι που <κανουν κατι σε βαρος των υπολοιπων>?
:rolleyes:

Αν καποιος βρεθει σε μοναδα, οπου βλεπει τριγυρω να πεφτουν..αβερτα τηλεφωνα, απο
βλαχοδημαρχους + μητροπολιτες, ακομη και για μια #αμημενη 2ωρη παραταση εξοδου(!)
κι ολαταπαντα ειναι ανταλλαξιμα(!), τοτε δεν οφειλει να προστατευσει τον εαυτο του?

Αν θα τους μουτζωσει λεβεντικα & φυγει -κατ' εμε το 'τιμιοτερο' αυτο-, ή θα (τρελο)γιωτεψει
= επιλογη προσωπικης (αυτο)αμυνας, αρκετες φορες: απεναντι στο παραλογο και αδικο :mad:

Με τη διαφορά ότι στον στρατό δεν πας εθελοντικά αλλά με το ζόρι... άσχετα αν είναι πολύ εύκολο να πάρεις απαλλαγή πλέον.

Οποιος δεν θέλει δεν υπηρετεί τα έχουμε ξαναπει αυτά.

Εγώ όταν πήγα πριν αρκετά χρόνια δε γούσταρα αλλά αποφάσισα να κάνω θητεία μετά από 2-3 αναβολές. Σήμερα σίγουρα δεν θα πήγαινα στρατό για λόγους που έχω αναλύσει. Και αυτό συμβουλεύω να κάνει όποιος δεν θέλει να πάει και να μην το σκεφτεί.

• Like 1

Εγώ πάντως αν και έχω άλλα 2 προβλήματα από τα οποία το 1 μπορεί να με επηρεάσει αρνητικά ως I1,λέω να μην το παρουσιάσω αν φυσικά είναι εφικτό.

Το 1 είναι ένα είδος κήλης που πράγματι δεν επιτρέπεται να σηκώνω βάρη. Αλλά αν είναι να καθαρίζω τουαλέτες μόνο,ας βγω Ι1 καλύτερα.

Το άλλο που ότι Ι και να βγω με επηρεάζει είναι το στραβό διάφραγμα. Αυτό σκέφτομαι να το παρουσιάσω,δεν ξέρω πότε είναι η κατάλληλη στιγμή όμως. Θα μου πείτε πάλι,εξαρτάται,αν θες να πάρεις άδεια ή όχι. Γιατί όχι λοιπόν; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή; Εκτός και αν την βγάζω και στο στρατό με μπουκαλάκια otrivin..

Επίσης,μια απορία σχετικά με τα Ι,στο χαρτί-βεβαίωση που ζητάνε όταν θες να προσληφθείς σε μια δουλειά γράφει εάν ήμουν Ι και τον λόγο;

Σας ευχαριστώ όλους.

• Like 1

Απλά πρέπει να καταλάβουν οι βυσματατουχοι και οι μουφα αοπλοι ότι με αυτό που κανουν δεν είναι επαναστάτες και fuck the system κλπ... κακό στον διπλανό τους φαντάρο κάνουν που απλά υπηρετεί αναγκαστικά τη θητεία του όπως και εκείνοι. Το σύστημα μια χαρά ζει και βασιλεύει.

Ο στρατός είναι ένα αγγούρι 100 μέτρα, είμαστε 100 φαντάροι ας φάμε από ενα μέτρο ο καθένας να τελειώνουμε.. όχι να τρώνε κάποιοι όμως δίπλο και τριπλο αγγούρι επειδή ο άλλος δε θέλει να φάει ούτε δέκα πόντους.

Επίσης ο στρατός είναι ακόμα υποχρεωτικος.. Αυτά που λέτε όποιος δε θέλει δε πάει κλπ δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αν ήταν έτσι δε θα πήγαινε σχεδόν κανείς. Θέλει χρήμα, γνωριμίες , ταλαιπωρία, αναβολές , ρεζιλικια από μέρους σου κλπ κλπ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...