ktsolkas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Η ειδηση ισχυει. δειτε εδω: Βερολίνο: Καταργείται η στρατιωτική θητεία στη Γερμανία, στα χακί οι τελευταίοι φαντάροι
Praetorianos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Πω πω πίκρα, να είσαι η τελευταία σειρά που μπήκε XD
karabouzouk... Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Ξέρω ότι θα έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα ποστ αλλά δεν το βρήκα με μια πρόχειρη αναζήτηση.. Τι πρέπει να πάρουμε μαζί μας στο στρατό...???
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Εννοείς πέρα από τα απαιτούμενα έγγραφα; Ξυριστικά οπωσδήποτε, τα ΚΨΜ έχουν συχνά έχουν ξυράφια αλλά δεν είναι της προκοπής, ειδικά για το καθημερινό ξύρισμα που απαιτείται. Φτηνόκινητό, ώστε αν τυχόν για οποιονδήποτε λόγο τα "μαζέψουν" στην κατάταξη να μην έχεις θέμα και αν τα αγνοήσουν (όπως κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί) να μη δίνεις στόχο. Το αυτό και για το ρολόι που θα έχεις. Επισήμως κινητά δεν επιτρέπονται. Τέλη δεκαετίας του '90 που υπηρέτησα δεν τα μάζευαν, αμφιβάλλω αν είναι αυστηρότερα τα πράγματα σήμερα. Από εκεί και πέρα, εσώρουχα και κάλτσες, αρκετά μέχρι την ορκομωσία. Θυμάμαι, αρκετοί είχαν φέρει πάτους για τις αρβύλες. Δεν χρησιμοποιώ και δεν ξέρω αν οφελούν. Μετά την ορκομωσία η λίστα αλλάζει.
karabouzouk... Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Εννοείς πέρα από τα απαιτούμενα έγγραφα; Ξυριστικά οπωσδήποτε, τα ΚΨΜ έχουν συχνά έχουν ξυράφια αλλά δεν είναι της προκοπής, ειδικά για το καθημερινό ξύρισμα που απαιτείται. Φτηνόκινητό, ώστε αν τυχόν για οποιονδήποτε λόγο τα "μαζέψουν" στην κατάταξη να μην έχεις θέμα και αν τα αγνοήσουν (όπως κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί) να μη δίνεις στόχο. Το αυτό και για το ρολόι που θα έχεις. Επισήμως κινητά δεν επιτρέπονται. Τέλη δεκαετίας του '90 που υπηρέτησα δεν τα μάζευαν, αμφιβάλλω αν είναι αυστηρότερα τα πράγματα σήμερα. Από εκεί και πέρα, εσώρουχα και κάλτσες, αρκετά μέχρι την ορκομωσία. Θυμάμαι, αρκετοί είχαν φέρει πάτους για τις αρβύλες. Δεν χρησιμοποιώ και δεν ξέρω αν οφελούν. Μετά την ορκομωσία η λίστα αλλάζει. Ευχαριστώ..! μερικές άλλες ερωτήσεις.. -Από τη μέρα που θα μπούμε μετά από πόσες μέρες περίπου είναι η ορκωμοσία..? -Μετά την ορκωμοσία απλά συνεχίζουμε κανονικά ή παίζει κάποια άδεια ή κάτι τέτοιο..? -Πόσα χρήματα μπορεί να χρειαστούν εκεί να έχουμε μαζί..? -Όταν λες μετά την ορκωμοσία η λίστα αλλάζει τι εννοείς..? -Αν θέλεις να μπεις ειδικές δυνάμεις έχω ακούσει σε ρωτάνε και μέσα εκτός από τη στρατολογία.. Μετά από πόσο καιρό γίνεται αυτό..? -Σε άδειες υπάρχει περίπτωση να σου πληρώσουν εισιτήρια μέχρι σπίτι σου ή κάτι τέτοιο..?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Το διάστημα μέχρι την ορκομωσία είναι μία εβδομάδα. Στη συνέχεια δίνεται άδεια, διήμερη αν θυμάμαι καλά, αλλά έχουν μεσολαβήσει αρκετά χρόνια, ενδεχομένως να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα καθώς έχει μειωθεί και ο χρόνος της θητείας. Την πρώτη εβδομάδα θα έλεγα πως ένα δεκάρικο είναι αρκετό. Γενικά, δε θέλεις να δίνεις στόχο και δε νομίζω να υπάρχει και χρόνος για πολλά έξοδα. Αν δε θέλεις να έχεις κινητό, προμηθεύσου τηλεκάρτες πριν παρουσιαστείς (θα βρεις λογικά στο ΚΨΜ του κέντρου, αλλά στον πρώτο πανικό δε θέλεις να έχεις λεφτά μαζί). Επίσης, ξέχασα να αναφέρω τα λουκέτα. Τουλάχιστον δύο, ένα για το "λουκάνικο" και ένα για τον πολιτικό σάκο. Ο στρατός μαζεύει κάθε είδους ανθρώπους, ενδεχομένως να υπάρξει και κάποιος επίδοξος ελαφροχέρης. Μετά την ορκομωσία, θα έχεις εξόδους στο Κέντρο Εκπαίδευσης, άρα θέλεις και πολιτικά ρούχα, παπούτσια κτλ. Μέχρι την ορκομωσία, δε θυμάμαι να έβγαλα ποτέ τη φόρμα παρά μόνο στον ύπνο, κι εκεί φορούσα του στρατού ρούχα. Σε εμάς επέτρεπαν τους υπνόσακους, επισήμως δεν επιτρέπονται αλλά εξαρτάται από το κέντρο και δεν έχω ακούσει να τους μαζέψουν πουθενά. Με τον υπνόσακο γλιτώνεις το στρώσιμο του κρεβατιού από την αρχή, και την ενδεχομένως αμφίβολη καθαριότητα των σεντονιών-κουβέρτας-μαξιλαριού που θα παραλάβεις στην κατάταξη. Δε γλιτώνεις το στρώσιμο-τέντωμα τελείως, σε καμία περίπτωση. Επίσης μετά την ορκομωσία παίρνεις όπλο, εφόσον υπηρετείς ένοπλη θητεία, άρα θέλεις ένα ακόμη λουκέτο για τον οπλοβαστό. Λογικά, τουλάχιστον για την ασφάλεια του όπλου, θα έπρεπε να σου δίνει ο στρατός. Δε θυμάμαι να μας έδωσαν, όμως. Με τις ειδικές δυνάμεις δε γνωρίζω πλέον τι ισχύει. Όταν υπηρέτησα εγώ, σε δύο περιπτώσεις ήρθαν αξιωματικοί από την Αθήνα να ζητήσουν εθελοντές για το ΤΕΝΞ και τους αλεξιπτωτιστές. Αυτές είναι ειδικές περιπτώσεις, προτείνω να απευθυνθείς στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο. Για τις άδειες, θυμάμαι ότι μπορούσες να ζητήσεις παραστατικό για μειωμένο εισιτήριο. Και στις δύο τοποθετήσεις μου (κέντρο εκπαίδευσης, παραμεθόριος) υπηρέτησα 500 με 700 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας, αλλά δωρεάν δε νομίζω να ταξίδεψα ποτέ. Μειωμένο εισιτήριο με τη στρατιωτική ταυτότητα, ενδεχομένως να καλύπτουν και ένα μέρος των εξόδων. Γενικά, ο στρατός θα σου πει να πας με το πιο φτηνό μέσο. Υπόψη στα παραπάνω έχουν μεσολαβήσει δεκατέσσερα χρόνια από τότε, οπότε μπορεί να μη θυμάμαι καλά ορισμένα πράγματα. Αν θέλεις μια συμβουλή για την πρώτη εβδομάδα, πάρε ένα ρολό χαρτί υγείας, βγάλε το χαρτόνι από τη μέση, πάτησέ το και έχε το στην τσέπη του παντελονιού.
Praetorianos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Τι πρέπει να πάρουμε μαζί μας στο στρατό...??? Ενδεικτικά. Προσάρμοσε την ανάλογα με τα γούστα σου κι αν ψάξεις στο google θα βρεις άπειρες παρόμοιες λίστες.
angmar Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Ήρθε η ώρα μου, 8/2 στο ΚΕΥΓ. Μαζεύω μπογαλάκια σιγά σιγά...
leftermann Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 το υγειονομικό είναι χάρμα. Θα ξαναπήγαινα άνετα κάνα εξαμηνάκι, για διακοπες, ξέρεις. Σκανάρω και κάτι φωτο από τις μέρες μου ως ΣΤΡ(ΥΓ), ξέρεις, μπάρμπεκιου στα σκοινάκια, κρασοκατανύξεις στο επιλοχάδικο, γλέντια στον λόχο με τον λοχαγό μας (υπίατρο) να παίζει μπουζούκι... Άμα τελειώσω να σε στείλω μερικές να δεις
Moderators Gi0 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 @angmar Αν σου δωθει επιλογη/μπορεσεις να χωθεις, 2os λοχος all the way
angmar Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 το υγειονομικό είναι χάρμα. Θα ξαναπήγαινα άνετα κάνα εξαμηνάκι, για διακοπες, ξέρεις. Σκανάρω και κάτι φωτο από τις μέρες μου ως ΣΤΡ(ΥΓ), ξέρεις, μπάρμπεκιου στα σκοινάκια, κρασοκατανύξεις στο επιλοχάδικο, γλέντια στον λόχο με τον λοχαγό μας (υπίατρο) να παίζει μπουζούκι... Άμα τελειώσω να σε στείλω μερικές να δεις Έχεις ένα μήνα, θα προλάβεις @angmarΑν σου δωθει επιλογη/μπορεσεις να χωθεις, 2os λοχος all the way Θα το έχω υπόψιν.
gtroza Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 angmar κ karabouzouk Καλή Θητεία! και ... καλοί πολίτες ! angmar οπωσδήποτε αναπτήρα ! karabouzouk οπωσδήποτε c compiler ! ή linux σε live cd/usb .
angmar Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 angmar κ karabouzouk Καλή Θητεία! και ... καλοί πολίτες ! . Ευχαριστούμε θερμά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις