Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

guess what. ολα τα εποπια μπηκαν για τα λεφτα

όλοι απο τους μονιμους στο στρατό για τα λεφτά είναι μέσα.

Απλώς οι στρατόκαυλοι δεν το παραδέχονται και τη λένε στους στρατιώτες ότι οι δεύτεροι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο στρατό σήμερα που ειναι "πανευκολα" τα πραγματα σε 9 μηνες ενώ όταν εκείνοι κάνανε σκληρή εκπαίδευση, με φυλακές, χωρίς αδειες και κάτι τέτοιες ηλιθιότητες.

Δλδ ο ορισμός του κομπλεξικού να πάθεις ότι έπαθα και εγώ.

Επίσης ειχαμε κάτι σμυ και ανθυπολοχαγούς στο κέντρο (22-23 χρονών) για πολλές φάπες, το παιζανε ιστορια οτι ειναι καποιοι.

Μέχρι και κάτι γυναίκες λοχίες την είπαν μπροστά μου σε ένα παιδί από το λόχο που ήθελε να παει προεδρική φρουρά χωρίς να έχουν ξαναμιλήσει/δώσει δικαιώματα, τον ειρωνευτηκαν με σοβαρό ύφος ότι δεν κάνει αυτός για προεδρική φρουρά μόνο που δεν του είπαν πως εισαι ετσι που θες και προεδρικη φρουρα και γέλαγαν κιόλας...

Ειναι ομως και που θα πεσεις. Εγω επεσα στο χειροτερο λοχο αλλα γενικα ισχυουν αυτα κ οι ανωτεροι κανουνε τα στραβα ματια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι, υπάρχουν και ορισμένοι με "πραγματικό ενδιαφέρον", ΑΚΑ, στρατόκ@υλοι που θα σου κάνουν τη ζωή μαύρη για να γουστάρουν, καψώνι, τρέξιμο και 4ώρες αναφορά για να σου ζαλίσουν τον έρωτα.

Όσο για το "διαφοροποιημένο είδος ζωής", εκεί συμφωνώ. Είναι δύσκολο να πηγαίνεις 6-7 ώρες στη μονάδα (μπορεί και λιγότερο), να πρέπει να βαράς 1/15 (λέμε τωρα) υπηρεσία, και να μπορείς να έχεις και μια 2η δουλειά αμα γουστάρεις. Τραγικά πράγματα, μην σου τύχει. Ειδικά αν "υπηρετείς" και στα 10-20' απο το σπίτι σου

Οπως εγραψα, εγω γνωρισα/γνωριζω σχεδον αποκλειστικα στρατιωτικους με "πραγματικο ενδιαφερον για τον στρατο" (περαν του -φυσιολογικου- επαγγελματικου ενδιαφεροντος ΚΑΙ "για τα λεφτα") - εσυ αυτους τους ονομαζεις "στρατοκαυλους", ομως αναρωτιεμαι τι ειδους στρατο θα ειχαμε αν οι επαγγελματιες στρατιωτικοι δεν "καυλοναν" με το επαγγελμα τους... οπως καθε επαγγελματιας που αγαπαει αυτο που κανει (για το αν αυτο επιβαλει καψωνια/τρεξιμο/αναφορες/κ.τ.λ. εχω την απλη απαντηση πως προκειται για στρατο, οχι για συλλογο κυριων και δεσποινιδων... και οι υπηρετουντες την θητεια τους ειναι στρατιωτες, οχι κυριες και δεσποινιδες). 

Σχετικα με τις συνθηκες που επιβαλει το διαφοροποιημενο ειδος της στρατιωτικης ζωης, και τις οποιες δεν αποδεχεσε ως αληθεις, θα σου αναφερω μονο ενα -ενδεικτικο κατα την γνωμη μου- παραδειγμα απο την εποχη που υπηρετουσα την θητεια μου: ο συνταγματαρχης διοικητης μου, εν ωρα αναφορας ταγματος, ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΕ τον λοχαγο μου για ασημαντο παραπτωμα στο οποιο ειχα υποπεσει και εγω - οσο και αν αντιπαραβαλεις παραδειγματα απο σχεση προισταμενου-υφισταμενου σε πολιτικη ζωη, τετοιου ειδους συμπεριφορα δεν θα βρεις (και θα ηταν και παρανομη!)... το αναφερω απλως για να "ζυγισουμε" εμεις οι πολιτες την ζωη μας εναντι ενος στρατιωτικου.

Το "6-7 ώρες στη μονάδα (μπορεί και λιγότερο) [...] 1/15 (λέμε τωρα) υπηρεσία" το ειδα σπανια, μονο απο καποιους ανωτερους αξιωματικους, και μονο οταν η μοναδα μου επεστρεφε στο στρατοπεδο απο εκπαιδευση/υπηρεσια (εγω περισσοτερο απο το 1/3 της θητειας μου κοιμηθηκα σε σκηνη... μαζι μας ηταν παντα και ολοι οι προαναφερομενοι αξιωματικοι! Βεβαια δεν ειναι ολες οι μοναδες ετσι, ομως, ακομη και σε λιγοτερο απαιτητικες σε αυτον τον τομεα μοναδες, οι επαγγελματικες απαιτησεις παραμενουν υπερβολικες, η εστω σημαντικα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ απο αυτες των πολιτων, και στο λεω οχι μονο γνωριζοντας φιλικα καποιους στρατιωτικους, μα και ως καταγομενος απο ακριτικη περιοχη, αρα με καποια γνωση της συνηθης ζωης των στρατιωτικων).

Το "6-7 ώρες στη μονάδα (μπορεί και λιγότερο) [...] 1/15 (λέμε τωρα) υπηρεσία" το ειδα σπανια, μονο απο καποιους ανωτερους αξιωματικους, και μονο οταν η μοναδα μου επεστρεφε στο στρατοπεδο απο εκπαιδευση/υπηρεσια (εγω περισσοτερο απο το 1/3 της θητειας μου κοιμηθηκα σε σκηνη... μαζι μας ηταν παντα και ολοι οι προαναφερομενοι αξιωματικοι! Βεβαια δεν ειναι ολες οι μοναδες ετσι, ομως, ακομη και σε λιγοτερο απαιτητικες σε αυτον τον τομεα μοναδες, οι επαγγελματικες απαιτησεις παραμενουν υπερβολικες, η εστω σημαντικα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ απο αυτες των πολιτων, και στο λεω οχι μονο γνωριζοντας φιλικα καποιους στρατιωτικους, μα και ως καταγομενος απο ακριτικη περιοχη, αρα με καποια γνωση της συνηθης ζωης των στρατιωτικων).

δεν είχατε κτίρια και κοιμόσασταν στις σκηνές; ή και καλά κανατε τόσες ασκήσεις;

Εχεις πει ότι είχες υπηρετήσει 18μηνο, αν δεν κάνω λάθος όταν ήταν το 18μηνο δεν υπήρχαν εποπ, ήταν μόνο οι εμθ. Τώρα πια οι φαντάροι δεν κάνουν καμια είδους εκπαιδευση, ειναι μόνο για τα χαμαλίκια και τις σκοπιές, ακομα και στις ΕΔ ορντινάτζες των εποπ ειναι. 

Η αποψη μου για τις στελεχάρες είναι ότι αν ο στρατός δεν ήταν αυτή γραφειοκρατική σαχλαμάρα και ήταν μαχιμος στρατός με συμμετοχές σε πολεμικές επιχειρήσεις ούτε το 1/10 δεν θα καταταγόταν. Τώρα το χειροτερο που μπορείς να πάθεις ειναι να σε κράξει ο ταξιαρχος... :D 

Τώρα το χειροτερο που μπορείς να πάθεις ειναι να σε κράξει ο ταξιαρχος... :D

Θα ασχοληθεί ο ταξ μαν με τους τελευταίους.. Άντε σε καμια επιθεώρηση που θα είναι όλοι τσιτα, αλλίως αντε να τα ακούσουν απο κανενα λοχαγό - ταγματάρχη

Θα ασχοληθεί ο ταξ μαν με τους τελευταίους.. Άντε σε καμια επιθεώρηση που θα είναι όλοι τσιτα, αλλίως αντε να τα ακούσουν απο κανενα λοχαγό - ταγματάρχη

εννοώ τα στελέχη, το μόνιμο άγχος που έχουν ειναι μην τους κάνει επιθεώρηση ο ταξίαρχος :D

• Like 1

Επειδή όταν το χα ρωτήσει το άτομο που μου απάντησε κτλ είχε 5 μηνύματα στο φόρουμ και έφαγε ban να ξαναρωτήσω..

Μπήκα στη στρατολογία και παρουσιάζομαι Θήβα σε 1 μήνα.Για να πάρω 6μηνη αναβόλα τι πρέπει να κάνω εκτός από το να πάω Θήβα ? Μέσω φρουραρχείου ? Πρέπει να πάρω και το χαρτί παρουσίασης (το οποίο δεν έχω) ή μπορούν με το Σ.Α να δουν ότι παρουσιάζομαι και όλα τα συναφή ? Η ολόκληρη διαδικασία ποια είναι εν τέλει γιατί έχω ακούσει κάποια παλαιότερα όμως δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα ή όχι ! 

Μιας και έπεσα πάνω στο θέμα για να ρωτήσω και εγώ κάτι. Τότε στο σχολείο 2ά/3η λυκείου που πας στα ΚΕΠ να δηλώσεις που θέλεις να καταταγείς, είχα δηλώσει ΕΔ (ναι, καλός μ@λ@κ@ς ήμουν) και τελικά μου είχε έρθει το χαρτί για ΕΔ. Πήρα αναβολή λόγω σχολής, όταν έρθει λοιπόν εκείνη η ώρα που θα είναι να πάω, παίζει το χαρτί που θα ρθει να ναι πάλι ΕΔ ή παίζει να το γλύτωσα?

Επειδή όταν το χα ρωτήσει το άτομο που μου απάντησε κτλ είχε 5 μηνύματα στο φόρουμ και έφαγε ban να ξαναρωτήσω..

Μπήκα στη στρατολογία και παρουσιάζομαι Θήβα σε 1 μήνα.Για να πάρω 6μηνη αναβόλα τι πρέπει να κάνω εκτός από το να πάω Θήβα ? Μέσω φρουραρχείου ? Πρέπει να πάρω και το χαρτί παρουσίασης (το οποίο δεν έχω) ή μπορούν με το Σ.Α να δουν ότι παρουσιάζομαι και όλα τα συναφή ? Η ολόκληρη διαδικασία ποια είναι εν τέλει γιατί έχω ακούσει κάποια παλαιότερα όμως δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα ή όχι ! 

1.Χωρίς το χαρτί κατάταξης δεν γίνεται καμία κατάταξη και δεύτερον για να κάνεις την διαδικασία μέσω Φρουραρχείο θα πρέπει να πας στο Φρουραρχείο 5 ημέρες πριν την κατάταξη και όχι νωρίτερα,εκεί θα ζητήσεις παραπεμπτικό για το στρατιωτικό νοσοκομείο και ο γιατρός σε εξετάζει,μετά περιμένεις 15-20 ημέρες και πηγαίνεις ένα πρωί στην επιτροπή απαλλαγών για να δεις αν έγινε δεκτή ή όχι η αναβολή.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να πας Θήβα,αν πας μόνος σου σε 2 ημέρες θα έχεις ξεμπερδέψει,αν πας με συνοδό(φίλο ή συγγενή) και έχετε και μεταφορικό μέσο,τότε σας δίνουν τα χαρτιά πηγαίνετε στο νοσοκομείο , κοιμάσαι σπίτι σου και την επόμενη ημέρα πηγαίνεις Θήβα και παίρνεις την αναβολή.

1.Χωρίς το χαρτί κατάταξης δεν γίνεται καμία κατάταξη και δεύτερον για να κάνεις την διαδικασία μέσω Φρουραρχείο θα πρέπει να πας στο Φρουραρχείο 5 ημέρες πριν την κατάταξη και όχι νωρίτερα,εκεί θα ζητήσεις παραπεμπτικό για το στρατιωτικό νοσοκομείο και ο γιατρός σε εξετάζει,μετά περιμένεις 15-20 ημέρες και πηγαίνεις ένα πρωί στην επιτροπή απαλλαγών για να δεις αν έγινε δεκτή ή όχι η αναβολή.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να πας Θήβα,αν πας μόνος σου σε 2 ημέρες θα έχεις ξεμπερδέψει,αν πας με συνοδό(φίλο ή συγγενή) και έχετε και μεταφορικό μέσο,τότε σας δίνουν τα χαρτιά πηγαίνετε στο νοσοκομείο , κοιμάσαι σπίτι σου και την επόμενη ημέρα πηγαίνεις Θήβα και παίρνεις την αναβολή.

Για το 1. αν πάω 5 μέρες πριν όπως λες κ εσύ κάνω όλη τη διαδικασία γιατί να περιμένω τόσο?Από την άποψη ότι 5 μέρες μετά πρέπει να παρουσιαστώ αν για τον χ,ψ λόγο δεν γίνει δεκτή η αναβολή δε θα τρέχω κ δε θα φτάνω εφόσον δεν έχω πάει στο στρατόπεδο καν ?

2.το κακό είναι ότι δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο και εκτός αυτου α)δεν ξέρω καν που σταματάει τραίνο/κτελ και που πέφτει το στρατόπεδο(αν κ με λίγο ψάξιμο λίγο ρώτα από δω από κει μαθαίνεις) και β) για να πηγαινοέρθω με τραίνα/κτελ δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα εκτός κ αν τα καλύπτουν εκείνοι τα έξοδα :P

Edit: Το χαρτί αυτο μπορώ να το πάρω και από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έτσι δεν είναι ? Αν πάω τώρα φρουραρχείο με το χαρτί θα φάω άκυρο δηλαδή? 

Και εμένα με ενδιαφέρουν αυτά που ρωτάει ο απο πάνω, γιατι παίζει να κυνηγήσω 2μηνη για εκπαιδευτικούς λόγους.

Για σχολή γίνεται δεκτή η αναβολή συνήθως;

Δηλαδή μπορώ να πάω και αύριο Ναύπλιο και να κάνω την διαδικασία ή πρέπει να πάω την μέρα της κατάταξης;

Την έχω κόψει την αναβολή αλλα κάτι επιπλοκές στην διπλωματική με έχουν καθυστερήσει και σκέφτομαι να κυνηγήσω 2μηνη αναβολή για κοινωνικούς λόγους με την αιτιολογία της ολοκλήρωσης της πτυχιακής μου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...