patsi Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Εκ των προταιρων ξερω οτι εξαρταται απο την μονάδα, τα ατομα που διοικουν, το κλιμα, κλπ κλπ. Αλλα (μιλωντας για εμενα και,λογικα,πολλα ακομα ατομα) εγω που θα παω στρατο του χρονου στα 26...Δεδομενου οτι "απο πανω σου" πιθανως να εχεις παιδακια 21-22 ετων απο Ευελπιδων ή καμια ΣΜΥ, και θα ειναι λιγο "wtf μωρη κουραδα" οταν θα σε διαταζει κιολας... Γενικοτερα στον στρατο,σε ποιους "σε παιρνει" να πας λιγο κοντρα απο "ανωτερους" σου? Οχι να του πεις ξερωγω "αντε γαμησου λοχια" αλλα τιποτα του στυλ "χεσε μας φιλε" ή γενικα να δειξεις μη ψαρωμενος ; Οκ,μια απαντηση ειναι το κλασσικο "καλυτερα να εισαι οσο πιο αορατος γινεται" Εγω φέτος που πηγα στα 26 μετά από σπουδές απ τη μικρή μου εμπειρία με στελέχη νομίζω ότι θα πρέπει να ευχεσαι(που λέει ο λόγος) με αποφοίτους Ευελπίδων και ΣΜΥ . Ναι μεν μικρότεροι ίσως αν και θα υπάρχουν και μεγαλύτεροι αλλά σαφώς πιο λογικοί και συνεννοήσιμοι.Μπορείς να τους πεις κάτι και να καταλάβουν. Αν μπλεξεις με ΕΠΟΠ και ΕΜθ εκεί είναι τα δύσκολα. Τουλάχιστον έτσι ήταν στη μονάδα μου αλλά και στην ταξιαρχία που πήγαινα σαν ταχυδρόμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tz3s Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Και ρωτάω τώρα εγώ..... Γιατί πριν καν πας στον στρατό να θες να το παίξεις όπως και δηποτε ιστορία σε κάποιον;; μήπως θες να σε στρωσουμε λίγο ψαρακλα;; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Adon1s Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Εμενα λες;Αν ναι, δεν ειμαι αντιδραστικος τυπος ουτε το παιζω κατα του στρατου κλπ κλπ. Απλα και "κοινωνιολογικα" ρωταω αν υπαρχουν ατομα και περιπτωσεις οπου ανθρωπινα μπορεις να εκδηλωσεις την δυσαρεσκεια σου, σε λογικά πλαισια, σε συμπεριφορες που σε "παιρνει η μπαλα",ειδικα αν γινονται ανευ λογου. Και δε μιλαω να γκρινιαξεις σε Αντισυνταγματαρχη, αλλα αν σ την πει ο καψιμιτζης ξερωγω ή κανας αλλος που στην ιεραρχια είναι ο αναπληρωτης καρπαζοεισπράκτορας του στρατοπεδου ε, μην εισαι "yes sir". @Patsi , γιατι το λες για τους ΕΠΟΠ , το "μη μπλεξεις" ; Τι φαση ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 o στρατός ειναι τέτοια σαπίλα που δεν αξίζει ούτε να τσακωθείς, ούτε να καν να κάψεις μια θερμίδα για χάρη του. Για τους εποπ μη μπλέξεις, προφανώς γιατι δεν αξίζει τον κόπο, σαν να τσακωνεσαι με ένα ζώο πχ. Και εκτός απο αυτό έχουν και την συμπεριφορά της αγέλης, θα βρεθείς περικυκλωμένος απο εποπ να σου γαυγίζουν απο όλες τις γωνίες... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
patsi Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Κάπως έτσι όπως τα λέει ο pablo . Είναι λιγότερο λογικοί. Οι υπαξιωματικοί κυρίως δηλαδή λοχίες επιλοχίες αρχιλοχιες κλπ γιατί είναι κάτι χρόνια στο στρατό και νομίζουν ότι είναι πάνω από όλους. Στους ΕΠΟΠ δεκανείς είχαμε και καλά παιδιά τύπου να του λες "Τι λέει ρε μπιπ" κλπ και να μην τρέχει τίποτα. Αλλά για όλα υπάρχει ή κατάλληλη στιγμή ,δεν μπορείς να του μιλάς έτσι πχ μπροστά στον διοικητή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreapaog328 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Εμενα λες; Αν ναι, δεν ειμαι αντιδραστικος τυπος ουτε το παιζω κατα του στρατου κλπ κλπ. Απλα και "κοινωνιολογικα" ρωταω αν υπαρχουν ατομα και περιπτωσεις οπου ανθρωπινα μπορεις να εκδηλωσεις την δυσαρεσκεια σου, σε λογικά πλαισια, σε συμπεριφορες που σε "παιρνει η μπαλα",ειδικα αν γινονται ανευ λογου. Και δε μιλαω να γκρινιαξεις σε Αντισυνταγματαρχη, αλλα αν σ την πει ο καψιμιτζης ξερωγω ή κανας αλλος που στην ιεραρχια είναι ο αναπληρωτης καρπαζοεισπράκτορας του στρατοπεδου ε, μην εισαι "yes sir". @Patsi , γιατι το λες για τους ΕΠΟΠ , το "μη μπλεξεις" ; Τι φαση ; ανάλογα τη θέση και το ποστο που είσαι. σε γεπ που ήμουνα τσακωνόμαστε καθημερινά με ότι βαθμό θες που δεν ειχε σπαθί. και προφανως δε λέγανε τιποτα και μας καναν και πίπες για να τους κάνουμε τις δουλειές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lazlow Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 ερωτηση : εχω ακουσει πως αν μπεις ειδικες δυναμεις μετα παιρνεις καποια μορια που σου δινουν την δυνατοτητα να καταταχθεις για ειδικος φρουρος και καποιες αλλες θεσεις,ισχυει κατι τετοιο; και αν ναι πως γινετε η ολη διαδικασια ; επισης επειδη ειμαι παλιννοστουντας και δεν εχω γεννηθει στην ελλαδα ποσους μηνες θα υπηρετησω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Γιατί, έχεις δει καμιά προκύρηξη πουθενά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tz3s Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Λοιπόν βάση της μέχρι τώρα εμπειρίας μου... Στο κέντρο δεν την λες σε κανένα (ούτε με φαντάρο θα κάτσεις και θα θες να τσακωθεις, θα είστε όλοι αγαθοι). Στην μονάδα τώρα... Με αξιωματικους θα είσαι πάντα τυπικός... Πάντα Με άτομα από ΣΜΥ... Αυτοί προσωπικά μου έχουν τύχει οι καλύτεροι άνθρωποι..αρκεί να σου δώσουν αυτοί το θάρρος Με εποπια... Οι περισσότεροι είναι στα @@ τους.. Μερικοί πιστεύουν ότι είναι αστερατοι και στο παίζουν ιστορία. Στην τελική Δν σε πειράζει κάνεις Γτ 1ον βαριούνται να ασχοληθούν 2ον δεν έχουν και τόση εξουσία... (εκτός άμα είναι αρχιλοχιας) Με δεα (δοκιμους)... Αναλόγως τι άτομο είσαι και τι άτομο είναι αυτός και σε τι φάση τον πετυχαίνεις. Όταν είσαι με άλλους μπροστά μόνιμους απλά Δν κάνεις μαλακιες θα σε βγάλει αναφορά και για χαζό λόγο. Άμα όχι μπορεί να γίνεται και φιλαράκια, ή μπορεί πάλι να σε στείλει αναφορά χχχ Φαντάροι τώρα... Θα βρεις τους ιστορίες, θα βρεις τους βυσματιες, θα βρεις τους γιωταδες με πρόβλημα, θα βρεις του γιωταδες-ιστοριες, θα βρεις τα καλά παιδιά... Δικό σου θέμα πως θα τους αντιμετωπισεις. *έχε κοντά τον γραφεα Όλα αυτά από την δική μου άποψη... Όπως τα έχω βρει εγώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lazlow Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Γιατί, έχεις δει καμιά προκύρηξη πουθενά; οχι γενικα ρωταω τι γινεται και τι ισχυει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras13 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2015 Ρ Λοιπόν βάση της μέχρι τώρα εμπειρίας μου... Στο κέντρο δεν την λες σε κανένα (ούτε με φαντάρο θα κάτσεις και θα θες να τσακωθεις, θα είστε όλοι αγαθοι).Στην μονάδα τώρα...Με αξιωματικους θα είσαι πάντα τυπικός... ΠάνταΜε άτομα από ΣΜΥ... Αυτοί προσωπικά μου έχουν τύχει οι καλύτεροι άνθρωποι..αρκεί να σου δώσουν αυτοί το θάρροςΜε εποπια... Οι περισσότεροι είναι στα @@ τους.. Μερικοί πιστεύουν ότι είναι αστερατοι και στο παίζουν ιστορία. Στην τελική Δν σε πειράζει κάνεις Γτ 1ον βαριούνται να ασχοληθούν 2ον δεν έχουν και τόση εξουσία... (εκτός άμα είναι αρχιλοχιας)Με δεα (δοκιμους)... Αναλόγως τι άτομο είσαι και τι άτομο είναι αυτός και σε τι φάση τον πετυχαίνεις. Όταν είσαι με άλλους μπροστά μόνιμους απλά Δν κάνεις μαλακιες θα σε βγάλει αναφορά και για χαζό λόγο. Άμα όχι μπορεί να γίνεται και φιλαράκια, ή μπορεί πάλι να σε στείλει αναφορά χχχΦαντάροι τώρα... Θα βρεις τους ιστορίες, θα βρεις τους βυσματιες, θα βρεις τους γιωταδες με πρόβλημα, θα βρεις του γιωταδες-ιστοριες, θα βρεις τα καλά παιδιά... Δικό σου θέμα πως θα τους αντιμετωπισεις. *έχε κοντά τον γραφεαΌλα αυτά από την δική μου άποψη... Όπως τα έχω βρει εγώ Όπως τα βρήκες εσύ φίλε γιατί εγώ δεν τα βρήκα έτσι ακριβώς. Οι μεγαλύτεροι πρήξες και μ****πανα που συναντησα εγώ ήταν κυρίως οι ΣΜΥ (στο κέντρο) και μετά επόπια. Παρολα αυτα πετυχα και εποπια γαμω τα ατομα, καποιοι μου κραζανε και το Ε.Σ γενικως κ μου παν οτι το κανουν μονο για τα λεφτα χωρις να πουλανε ιστορια στους φανταρους οτι ειναι κομμαντα... ΣΜΥ δεν πετυχα πουθενα καλο!! Εχω να το λεω, παρτους και χτυπα τους ηταν... Μετά θα έβαζα τους αξιωματικούς μέχρι και ταγματάχρη σε τεντώνουν, οι ανώτεροι βαθμοί συνήθως δεν ασχολούνται με στρατιώτες τις περισσότερες φορές. Στρατιώτες συναντάς απο ολα στο στρατό οπως λες. Αμόρφωτους αποφοιτους δηματικου και γυμνασιου, απόφοιτους πανεπιστημίου με διδακτορικά, τσαμπουκάδες/ψευτόμαγκες (στο κέντρο κυρίως), στ@ρχιδιστες, παρτάκιδες, βύσματα, καλά και νορμάλ παιδιά κ.α ΔΕΑ έτυχε και δε συνάντησα παρά ελάχιστους στη μονάδα για λίγες μέρες οπότε και δεν έχω άποψη! Έχω ακούσει από άλλους πάντως ότι συνήθως είναι καλά παιδιά. Κατι κυπριοι εχω ακουσει οτι θελουν πολλες φαπες και κανουν τους μαγκες αλλα δεν το εχω ζησει για να ξερω... Αλλα ειναι που θα πέσεις. Εμείς είχαμε στη μονάδα ένα μαλακα κολοβυσμα στρατιώτη που εβγαζε υπηρεσιες και την ειχε δει αξιωματικος και εχωνε ολο το κοσμο ενω αυτος τα εξυνε ολη μερα... Θελω πολυ να τον συναντησω καμια μερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreapaog328 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 guess what. ολα τα εποπια μπηκαν για τα λεφτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Ναι, γιατί οι υπόλοιποι μπήκαν για κάποιον άλλο λόγο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
midenmidenefta Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 ερωτηση : εχω ακουσει πως αν μπεις ειδικες δυναμεις μετα παιρνεις καποια μορια που σου δινουν την δυνατοτητα να καταταχθεις για ειδικος φρουρος και καποιες αλλες θεσεις,ισχυει κατι τετοιο; και αν ναι πως γινετε η ολη διαδικασια ; επισης επειδη ειμαι παλιννοστουντας και δεν εχω γεννηθει στην ελλαδα ποσους μηνες θα υπηρετησω; Σε καθε προκηρυξη προσληψης στα Σωματα Ασφαλειας (Αστυνομια/Λιμενικο/Πυροσβεστικη/κ.α.), αν και δεν ειναι υποχρεωτικο εκ του νομου να συμβαινει παντα, υπαρχει -παντα- ευλογη επιπλεον μοριοδοτηση για οσους υπηρετησαν στις Ε.Δ. - υποψην ομως: νομιζω (τουλαχιστον ετσι ηταν πριν ποοολλααα χρονια) πως στις Ε.Δ. κατατασονται μονο οσοι υπηρετουν πληρη θητεια (αρα ΑΝ θελεις -νομιζω μπορεις να αποποιηθεις του δικαιωματος- να κανεις μειωμενη θητεια λογω του οτι εισαι παλλινοστουντας, τοτε ΔΕΝ μπορεις να υπηρετησεις στις Ε.Δ., οποτε... δεν θα δικαιουσε την μοριοδοτηση "Ε.Δ."). guess what. ολα τα εποπια μπηκαν για τα λεφτα Ναι, γιατί οι υπόλοιποι μπήκαν για κάποιον άλλο λόγο... Οταν υπηρετουσα την θητεια μου, και τωρα ως πολιτης, οι περισσοτεροι ΕΠΟΠ ΚΑΙ λοιποι μονιμοι (Υπ.Αξ./Αξ.) που γνωρισα/γνωριζω ειχαν/εχουν πραγματικο ενδιαφερον για τον στρατο, περαν του επαγγελματικου ενδιαφεροντος "για τα λεφτα" -(φυσικα ειναι ΚΑΙ αυτο λογος, ομως υπαρχει ΚΑΙ το επιπλεον επαγγελματικο ενδιαφερον - ειδικα στον στρατο, η απαιτηση για "διαφοροποιημενου ειδους ζωη" αποκλειει τους περισσοτερους που ενδιαφερονται ΜΟΝΟ "για τα λεφτα"). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
j0hnn1e Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2015 Οταν υπηρετουσα την θητεια μου, και τωρα ως πολιτης, οι περισσοτεροι ΕΠΟΠ ΚΑΙ λοιποι μονιμοι (Υπ.Αξ./Αξ.) που γνωρισα/γνωριζω ειχαν/εχουν πραγματικο ενδιαφερον για τον στρατο, περαν του επαγγελματικου ενδιαφεροντος "για τα λεφτα" -(φυσικα ειναι ΚΑΙ αυτο λογος, ομως υπαρχει ΚΑΙ το επιπλεον επαγγελματικο ενδιαφερον - ειδικα στον στρατο, η απαιτηση για "διαφοροποιημενου ειδους ζωη" αποκλειει τους περισσοτερους που ενδιαφερονται ΜΟΝΟ "για τα λεφτα"). Ναι, υπάρχουν και ορισμένοι με "πραγματικό ενδιαφέρον", ΑΚΑ, στρατόκ@υλοι που θα σου κάνουν τη ζωή μαύρη για να γουστάρουν, καψώνι, τρέξιμο και 4ώρες αναφορά για να σου ζαλίσουν τον έρωτα. Όσο για το "διαφοροποιημένο είδος ζωής", εκεί συμφωνώ. Είναι δύσκολο να πηγαίνεις 6-7 ώρες στη μονάδα (μπορεί και λιγότερο), να πρέπει να βαράς 1/15 (λέμε τωρα) υπηρεσία, και να μπορείς να έχεις και μια 2η δουλειά αμα γουστάρεις. Τραγικά πράγματα, μην σου τύχει. Ειδικά αν "υπηρετείς" και στα 10-20' απο το σπίτι σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις