Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν κάποιος είχε δηλώσει στο περιοδεύων ότι θέλει να καταταγεί πχ ΕΔ και όταν του έρθει το χαρτί, ήταν σε απλό στρατό ξηράς και όχι δηλαδή ΕΔ,πάρει αναβολή για σπουδές. Όταν κοπεί η αναβολή μετά από μερικά χρόνια, τότε έχει σημασία η επιθυμία στο περιοδεύων;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για στείλε link γιατι σε όσα έχω μπεί εγω τέτοιες λεπτομέρειες δεν λέει. Όπως απάντησα και στον άλλον, στρατολογία μου λέει μόνο οτι είμαι Στρατό Ξηράς και ΕΣΣΟ Α 2016

edti:

ΟΚ παιδιά, λύθηκε το θέμα. 

Μόλις έβγαλαν την ανακοίνωση για τον στρατό ξηράς και ανανέωσαν και τις πληροφορίες.

Τώρα λέει για Μηχανικό και όντως αυτή μου έλεγε ΚΕΜΧ. Που να το πιάσω το Χ. 

Τέσπα, thnx

Σχετικα καλο προς μετριο κεντρο το Κεμχ.  Ειναι φυσικα και σε τι λοχο θα πεσεις.

Αν κάποιος είχε δηλώσει στο περιοδεύων ότι θέλει να καταταγεί πχ ΕΔ και όταν του έρθει το χαρτί, ήταν σε απλό στρατό ξηράς και όχι δηλαδή ΕΔ,πάρει αναβολή για σπουδές. Όταν κοπεί η αναβολή μετά από μερικά χρόνια, τότε έχει σημασία η επιθυμία στο περιοδεύων;

Εφοσον μετά το περιοδεύον του ήρθε χαρτί οτι δεν ειναι ΕΔ κατά 90% δεν θα του έρθει ούτε μετά την διακοπή της αναβολής να πάει... Αν καταλάβα καλά αυτό που ρωτάς...

Ε.Δ πας ευκολα παντως αν το θες και φυσικα εισαι Ι1 αυστηρά. Επίσης εύκολα φεύγεις σχετικά απ όσο ξέρω.

Επειδή έχω μπερδευτεί. Προλαβαίνω να διακόψω τώρα την αναβολή ώστε να μπω τον Μάρτη; (για ΠΝ.)

Επίσης,τι γίνεται αν δεν δώσω δικαιολογητικά(πτυχία κλπ.) για τα οποία πήρα αναβολή; Διάβασα ότι θα κάνω 1 μήνα παραπάνω. Ισχύει ότι μπορώ να το αποφύγω πληρώνοντας πρόστιμο των 80€ ;

Και αν τελικά αποφασίσω να μπω με την επόμενη ΕΣΣΟ, θα μπω ΠΝ έτσι;

Επίσης,τι γίνεται αν δεν δώσω δικαιολογητικά(πτυχία κλπ.) για τα οποία πήρα αναβολή; Διάβασα ότι θα κάνω 1 μήνα παραπάνω. Ισχύει ότι μπορώ να το αποφύγω πληρώνοντας πρόστιμο των 80€ ;

Το δικο μου πτυχιο το κοιταξε εκει καποιος για 2 δευτερολεπτα, με ρωτησε τι σπουδασα καθαρα απο ενδιαφερον-μπλα μπλα διαλογος και μετα μου ειπε οκ εισαι ετοιμος, θα μαθεις σε λιγες ημερες απο την σελιδα της στρατολογιας ποτε και που θα παρουσιαστεις.

Ρωτησα και αλλα ατομα και ειχαν παρομοια εμπειρια ενω καποιοι απο αυτους δεν ειχαν καν πτυχιο παρα βεβαιωση σπουδων.

Απο οτι εχω καταλαβει αν εξηγησεις του γραφειοκρατη αστερατο στη στρατολογια την κατασταση οτι πχ σπουδαζες,μετα επρεπε να δουλεψεις,εχασες μαθηματα κτλ κτλ, τοτε μπορει και να γλιτωσεις προστιμα. Ορεξη που ειχε τωρα και αυτος να πρηζει κοσμο για ενα τοσο ασημαντο και χαζο θεμα. Θελει να βαλει απλα κανα δυο σφραγιδες και μετα να παει σπιτι του.

Μη σας ψαρώνουν οι  ανίκανοι κάποιες φορές στη στρατολογία... Απλά με το χαρτί βεβαίωσης σπουδών κάνεις δουλειά για να μην θεωρηθεί κακή χρήση αναβολής, δε χρειάζεται πτυχίο αν δεν το χεις παρει.

Αν δεν έχεις πήγαινε στη σχολή που γράφτηκες και πες οτι το θες για στρατό και θα σου δώσουν. Αν δε βρεις τπτ τότε την εξαγοράζεις για να μην κάνεις ένα μήνα παραπάνω.

Για τα υπόλοιπα ρώτα στρατολογία αν και νομίζω μέχρι Δεκέμβρη προλαβαίνεις για ΕΣΣΟ μάρτιο αλλά μην το αφήσεις και πολύ.

Δεν γράφτηκα σε κάποια σχολή,πήρα αναβολή και καλά για να δώσω πανελλήνιες και ισχύει μέχρι 31-12-2017. Μάλλον κακής χρήσης θα θεωρηθεί.

Σας ευχαριστώ.

Ρε παιδιά στο Μηχανικό μαθαίνουμε κάτι; Ή είμαστε κλασσικοί στρατιώτες πεζικάριοι με άλλη κατεύθυνση στα χαρτιά. Εμένα πιάνουν τα χέρια μου, οι σπουδές μου είναι στον τομέα (πολυτεχνείο) και θα γούσταρα να έχω κάτι να κάνω.

Ναι θα μαθετε υπέροχα πραγματα οπως τι ειναι το ναρκοπεδιο και τι ειναι η χειροβομβιδα . Σοβαρά τώρα αυτά τα λένε στο Ναύπλιο.

Δεν γράφτηκα σε κάποια σχολή,πήρα αναβολή και καλά για να δώσω πανελλήνιες και ισχύει μέχρι 31-12-2017. Μάλλον κακής χρήσης θα θεωρηθεί.

Σας ευχαριστώ.

Nαι κακής χρήσης ειναι γιατί θα θεωρηθεί ότι κακώς την πήρες αφού δεν εδωσες εξετάσεις.

Δύο σενάρια λοιπόν έχεις:

ή  διακόπτεις, υπηρετείς και πληρώνεις πρόστιμο ή δίνεις κανονικά πανελλαδικές και αν περάσεις και σε σχολή έχει και άλλη αναβολή μετά μεγάλη...

Εσυ αποφασιζεις...

Ε τι σκ@τα μηχανικό είμαστε τότε; :)

Τουλάχιστον το Ναύπλιο είναι ωραίο. Κάτι είναι κι αυτό.

Το μήνα της "εκπαίδευσης" έχει καθόλου άδειες;

Αδειες πριν την ορκομωσία τις ξεχνάς :-D  Απλά έξοδο θα έχετε το δεύτερο ή τρίτο σ/κ, δλδ βγαίνεις πρωί κ το βράδυ πίσω πάλι.

Τωρα για τις γνωσεις σου αν μπορεσεις και "χωθεις" (ιφ γιου κατς με) καπου καλα θα ναι αλλα μην περιμενεις οτι θα μαθεις και κατι ιδιαιτερο που να αξιζει ακομα και τοτε σε επιστημονικο επιπεδο ας πουμε.

Γιατί μαθαίνουν πουθενά αλλού; Μπορεί να σε βάζουν σε κάνα γραφείο με τίποτα σαπιους υπολογιστές να βγάζεις τις υπηρεσίες ή να φτιάχνεις τα δυναμολογια.

Ρε παιδιά στο Μηχανικό μαθαίνουμε κάτι; Ή είμαστε κλασσικοί στρατιώτες πεζικάριοι με άλλη κατεύθυνση στα χαρτιά. Εμένα πιάνουν τα χέρια μου, οι σπουδές μου είναι στον τομέα (πολυτεχνείο) και θα γούσταρα να έχω κάτι να κάνω.

Καλα δεν περίμενα και τίποτα ιδιαίτερο αλλα λέμε τώρα... Έγω έχω προμηθευτεί γύρω στα 20 βιβλία να έχω να περνάω τον καιρό μου... Ένα φιλαράκι κατάφερε να βγάλει 12 και λέω να τον ξεπεράσω, οχι τίποτα άλλο να μην χάσω τσάμπα χρόνο..

Άντε καληνύχτα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Υ.Γ. Δεν είχα ποτέ την περιέργεια να μάθω το οτιδήποτε για τον στρατό και γιαυτό με βλέπετε να μην έχω ιδέα/

Ε τι σκ@τα μηχανικό είμαστε τότε; :)

Τουλάχιστον το Ναύπλιο είναι ωραίο. Κάτι είναι κι αυτό.

Το μήνα της "εκπαίδευσης" έχει καθόλου άδειες;

Έλα μεγάλε Τρίπολη εγώ, μου ήρθε λιιιγο βαρύ αλλά δεν βαριεσαι θα δούμε κ καινούρια μέρη :P

Καλα δεν περίμενα και τίποτα ιδιαίτερο αλλα λέμε τώρα... Έγω έχω προμηθευτεί γύρω στα 20 βιβλία να έχω να περνάω τον καιρό μου... Ένα φιλαράκι κατάφερε να βγάλει 12 και λέω να τον ξεπεράσω, οχι τίποτα άλλο να μην χάσω τσάμπα χρόνο..

Άντε καληνύχτα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Υ.Γ. Δεν είχα ποτέ την περιέργεια να μάθω το οτιδήποτε για τον στρατό και γιαυτό με βλέπετε να μην έχω ιδέα/

στο κέντρο μπορεί να διαβάσεις κανα βιβλίο, στη μονάδα αργοτερα δύσκολα, ειδικά αν εισαι ενοπλος

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...