Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Η κανονική άδεια είναι υποχρεωτική δεν γίνεται να στην έφαγαν έτσι. Κάτι άλλο παίχτηκε, μάλλον σου έφαγαν την τιμητική και νομιζες ότι ήταν η κανονική 1
andreapaog328 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 τοτε περναμε μισθο αξιας... ενας πακετου τσιγαρων, ενος καφε, και ρεστα για τσιχλα! και τωρα τα ιδια παιρνεις με 8.62
fotaras13 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Μην μπερδεύετε την κανονική άδεια με την τιμητική. Τη δεύτερη αν θέλουν στη δίνουνε. Την πρώτη αναγκαστικά στη δίνουν. Οι περισσότεροι την κανονική κοιτάνε να την κρτήσουν για το τέλος να κολλήσουν και να φύγουν νωρίτερα. Αν σου φάνε καμιά μέρα κανονικής υποχρεωτικά στην πληρώνουν πέρα από τα ψιχουλα που πληρώνεσαι. Στις περισσότερες όμως μονάδες που ξέρω παραμεθόριο δύσκολα άφηναν να τις κολλήσουν όλες τις μέρες στο τέλος γιατί με ΤΑΠ+κανονική+καμιά αιμοδοτική μαζεύοντουσαν πολλές μέρες... Σε ενα φίλο μου πέρσι του έβαζαν μέρες από κανονική αδεια του να τις παίρνει μες στη θητεία του. Άμα έβαζαν βύσμα θα έπαιρναν παραπάνω. Bασικά οι "καλές" μοναδες ούτως ή άλλως μαζί με τα υπόλοιπα που προσφέρουν στους "φαντάρους" έχουν στο πακέτο και μεγάλη άδεια απολύσεως δλδ το λιγότερο 15-20 μέρες τιμητική. Σε μια τέτοια μονάδα ξέρω άδειες απολύσεως μέχρι 45 μέρες... Εγω πηρα 60 (ολογραφως: εξηντα!) μερες τιμητικη (απο ταξιαρχο, συνταγματαρχη, λοχαγο... βγαινει καλη σουμα) - βεβαια ηταν για κατι αρκετα σοβαροτερο απο μια "Χριστουγεννιατικη καρτα" (*), αλλα οπως μου ειχε πει ο λοχαγος μου (εξαλλος, διοτι απροθυμα μου εδωσε και αυτος, αφου μου ειχαν δωσει τιμητικη οι ανωτεροι του): ΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ... ΤΑ ΚΟΜΑΝΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΗΡΑΝ ΜΟΝΟ 40 ΜΕΡΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗ... Διαβαζα λιγα μηνυματα πισω για "βυσματα" που ειχαν 30-40 μερες "αδεια απολυσεως"... εγω πηρα 90 (ολογραφως: ενενηντα!) μερες "αδεια απολυσεως" (η παραπανω τιμητικη, συν η κανονικη που δεν χρησιμοποιησα διοτι, κατι μια υπεροχα μεγαλη αναρωτικη, κατι πως η μοναδα μου απειχε 1 ωρα απο το κεντρο της Αθηνας που εμενα, οποτε εξοδουχος ισον αδειουχος με διανυκτερευση, κατι οτι εμφανιζομουν ως ακριτας εκ καταγωγης, αρα σε κατι αλλες μικρο-αδειες επαιρνα βαρβατα οδοιπορικα...) - φυσικα αυτα οταν υπηρετουσαμε για εναμιση χρονο. Ναι αλλά υπηρέτησες 18 μηνο, δλδ με άδειες έκανες 15 μήνες απ ότι μας λες. Στο 9μηνο υπάρχει όριο στις τιμητικές βάσει διαταγής νομίζω. Δλδ max άδεια απολύσεως 55 μέρες (μαζί με κανονική) στο στρατό ξηράς μπορεί να πάρει κάποιος. Σκέψου κάποιο βύσμα που πήρε αυτή την άδεια ουσιαστικά δλδ έκανε θητεία 6-7 μήνες θητεία, εσύ έκανες 15 μήνες...άστο σε έφαγε :lol:
eidikos33 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 για 95 ΕΑΝΕΘ - Ρόδος γνωριζει κανεις τι παιζει;
Tempor Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Ειμαι αοπλος και με στελνουν στο 511 Κομοτηνη. Εχει καποιος εμπειρια απο κει;
j0hnn1e Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δεν υποτίθεται ότι την πληρώνεσαι αυτή αν δεν την πάρεις? Αυτό. Δεν θυμάμαι ποσο είναι / μέρα αλλά εμένα έτρεμαν να πάρω τις κανονικές και μετά να μου δώσουν όσες αγραφες θέλω για να μην μπλέξουν. Κανονική θα πάρεις ότι και να γίνει, δεν πα να είστε 2 φαντάροι στο στρατόπεδο, θα την παρεις και θα πήξει ο 2ος
Pablo_Hasan Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Ετρεμαν γιατί κάποιος θα τις πληρωνε από την τσέπη του. Η αποζημίωση για την κανονική άδεια είναι ίδια για τους κληρωτούς και τις στελεχαρες, περίπου 35€ τη μέρα 1
zourman1981 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 πιο πολυ τρεμουν επειδη την πληρωνει ο δικας απο την τσεπη του μιας και αυτος ειναι υπευθηνος για να παρει το καθε φανταρο την αδεια του
eidikos33 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 αμα πας καστελοριζο στο τελος σου δινουν μεταθεση στον τοπο διαμονης σου η δεν ισχυει?
tz3s Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Ειμαι αοπλος και με στελνουν στο 511 Κομοτηνη. Εχει καποιος εμπειρια απο κει; Ναι... Κομοτηνή κέντρο θα είσαι! Η μονάδα σου μακριά από την κεντρική πύλη (θες αμάξι) και αυτό π κάνει η μονάδα σου είναι ότι έχει μαγειρια.
stratos789 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Παιδιά βγηκε μετάθεση για το 644 Μ/Κ ΤΠ Κανδυλάπτη στην Αλεξανδρούπολη. Ξέρετε τξ παίζει γιατι απο τα λιγα π εδω διαβάσει λενε οτι ειναι το ποιο χειρότερο στρατόπεδο.
andreapaog328 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 αμα πας καστελοριζο στο τελος σου δινουν μεταθεση στον τοπο διαμονης σου η δεν ισχυει? νομίζω ναι. στους 6 μηνες παιρνεις μετάθεση. αλλα συνήθως λιγοι φευγουνε
Προτεινόμενες αναρτήσεις