Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θέλω να ρωτήσω η αεροπορία είναι 12μηνή αντί για 9μηνή; Κι αν ναι πιστεύετε πως αξίζει να πας αεροπορία έστω και με 3 μήνες στη πλάτη; έχει μεγάλη διαφορά;

Επίσης πιστεύετε πως καλό είναι να πας με πτυχίο στο χέρι ή με 1-2 μαθήματα ακόμα έχω ακούσει καλά και κακά κι απ' τις 2 μεριές πχ αν είσαι φοιτητής παίρνεις bonus άδειες αλλά σου χρεώνουν κακή χρήση αναβολής και έχεις +1 μήνα ισχύουν αυτά; Το πτυχίο θα είναι πανεπιστήμιο πληροφορικής δε ξέρω κατά πόσο βοηθάει.

Εγώ προσωπικά, όσο καλά και να ήταν, όσα βύσματα και να είχα, δεν θα καθόμουν 3 μήνες παραπάνω στον στρατό.

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρει κάποιος τι παίζει με τις άδειες των

Χριστουγέννων στον ΚΕΣΝ (Καρδίτσα). Διάβασα κάπου ότι παίρνουν όλοι μαζί άδειες. Ισχύει κάτι τέτοιο? Αν ναι, ποιες μέρες? Επίσης, προσμετρώνται οι μέρες της άδειας στις 6 εβδομάδες που διαρκεί η εκπαίδευση εκεί?

Δημοσ.

Εξαρταται τί θητεια: αν εισαι βολεμενος (περιπου σαν στο σπιτι σου δηλαδη, ή & σπιτι σου!)
ειναι <αστειο> το παραπανω διαστημα, οταν -μονο!- οι αδειες σου μπορει να ειναι...4 μηνες
Επι παντοδυναμιας ναυτικου, ειχα δει αδεια απολυσεως 40 [σαραντα ωρε παλικαρια!] μερες
:blink:

Δημοσ.

Εγω παντως ειδα το 40ημερο του φιλου και φιλος-ξεφιλος ανεβασα 40 πιεση :mad:

Στη μονάδα μου ο κψμιτζής πήρε 63 μέρες άδεια απολύσεως.. ένας αλλος 50.

Δημοσ.

Επίσημα πλέον μας δώθηκε η εντολή να αφαιρέσουμε το εθνόσημο απο το αριστερό μανίκι της στολής εξόδου. Παραμένει μόνο το σήμα του σώματος που ανήκει ο καθένας. Λάθος κατα τη γνώμη μου. Αν ήταν να καταργήσουν κάτι, ας καταργούσαν το σήμα του σώματος. Και αυτό το λέει κάποιος που δεν ειναι ούτε πατριώτης ούτε εθνικιστής. Ίσα ίσα το αντίθετο.

Δημοσ.

Η άδεια απολύσεως τι φρούτο είναι; ότι αν είσαι καλό παιδάκι ας πούμε; ή μέσο;

Επίσημα δεν υπάρχει άδεια που να λέγεται "άδεια απολύσεως". Απλώς οι φαντάροι κρατάνε κάποιες μέρες από την κανονική τους άδεια για να τις χρησιμοποιήσουν στο τέλος της θητείας τους, αμέσως πριν απολυθούν. Και αυτή την άδεια την έχουν βαφτίσει άδεια απολύσεως.

Δημοσ.

Καλά, δεν είναι και πολλές οι κανονικές. Απλά κολλάνε μπόλικες τιμητικές που σε πολλά στρατόπεδα δίνουν αβέρτα, και voilà η «άδεια απολύσεως».

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να χεις μαζέψει ό,τι έχεις μαζέψει και αν πας να τις δώσεις μαζεμένες στο τελος να σου κάνουν νερά; γενικά παίζει να φας deny στο θέμα άδειας;

Δημοσ.

Ναι, ανάλογα το στρατόπεδο.

Εκεί που ήμουν εγώ π.χ. μας υποχρέωναν να επιλέξουμε ανάμεσα σε συγκεκριμένα γκρουπ, για να μην τις αφήνουμε όλοι για το τέλος, και επικρατεί μπάχαλο.

Αυτό λογικά γίνεται σε στρατόπεδα που έχουν μονίμως εμπλοκή. Μπορεί όχι 30 μέσα, αλλά 10 μέσα ας πούμε.

Τώρα σε εκείνα που τους πάει 5 έξω, γιατί να το κάνουν;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...