Pablo_Hasan Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Το έχω ξαναγράψει, υποχρεωτικά ΕΠ πάνε όσοι έχουν διδακτορικό στην πληροφορική, για τους άλλους τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να δείτε άτομα από ιεκ να είναι και άλλους από πανεπιστήμιο να μην είναι. Αν δεν έχεις βύσμα είναι καθαρά θέμα τύχης...
eidikos33 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 αμα παρουσιαστει καποιος μηχανικο παιζει ρολο για την ειδικοτητα που θα παρει μετα; πχ μπορει να γινει διαβιβαστης;
dionisis1925 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 αμα παρουσιαστει καποιος μηχανικο παιζει ρολο για την ειδικοτητα που θα παρει μετα; πχ μπορει να γινει διαβιβαστης; Το που παρουσιάζεσαι δεν παίζει ρόλο,το θέμα είναι σε πιο όπλο ή σώμα θα πάρεις μετάθεση,μπορεί να παρουσιαστείς με ένδειξη (ΥΓ) δηλαδή υγειονομικό και να σου σκάσει μετάθεση για στρατόπεδο ΠΖ(Πεζικό) με ειδικότητα Τουφέκιοforce
Moderators Spect~ Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Το έχω ξαναγράψει, υποχρεωτικά ΕΠ πάνε όσοι έχουν διδακτορικό στην πληροφορική, για τους άλλους τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να δείτε άτομα από ιεκ να είναι και άλλους από πανεπιστήμιο να μην είναι. Αν δεν έχεις βύσμα είναι καθαρά θέμα τύχης... οσο το ξερεις με σιγουρια εσυ αλλα τοσο το ξερω και εγω οτι πανε σχεδον οσοι εχουν τελειωσει ΑΕΙ πληροφορικης. ΤΟυλαχιστον εγω οσους ξερω και οσους γνωρισα στο στρατο που ηταν ΕΠ ηταν απο ΑΕΙ. Δεν ξερω καποιοον με ΑΕΙ πληφορικης να μην μπηκε ΕΠ
dionisis1925 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Εγώ ξέρω πως παίζει ρόλο και η ΕΣΣΟ,αν είναι μεγάλη σειρά ή όχι,αν είναι μεγάλη παίρνουν και πτυχιούχους ΤΕΙ..γενικά απ'ότι γνωρίζω τηρείται σειρά..Διδακτορικό,Μεταπτυχιακό,Πτυχίο Πολυτεχνείου,Πτυχίο ΑΕΙ,Πτυχίο ΤΕΙ.
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) οσο το ξερεις με σιγουρια εσυ αλλα τοσο το ξερω και εγω οτι πανε σχεδον οσοι εχουν τελειωσει ΑΕΙ πληροφορικης. ΤΟυλαχιστον εγω οσους ξερω και οσους γνωρισα στο στρατο που ηταν ΕΠ ηταν απο ΑΕΙ. Δεν ξερω καποιοον με ΑΕΙ πληφορικης να μην μπηκε ΕΠ Για τους διδακτορικους υπάρχει πάγια εντολή, για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει. Και εγώ ξέρω τουλάχιστον ένα άτομο που είχε τελειώσει ΑΕΙ πληροφορικής και δεν ήταν επ. Καψιμιτζης ήταν Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2015 από Pablo_Hasan
fotaras13 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Το έχω ξαναγράψει, υποχρεωτικά ΕΠ πάνε όσοι έχουν διδακτορικό στην πληροφορική, για τους άλλους τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να δείτε άτομα από ιεκ να είναι και άλλους από πανεπιστήμιο να μην είναι. Αν δεν έχεις βύσμα είναι καθαρά θέμα τύχης... Έτσι. Βασικά γενικά οι διδακτορικοί ειναι μια κατηγορια μονοι τους και παίρνουν ειδικότητα ειδικού επιστήμονα και ξέρω ότι δικαιούνται (άτυπα) κατ εξαίρεση μετάθεση. Bέβαια έχω τις αμφιβολίες μου αν αυτο συμβαίνει για όλους χωρίς βύσμα... Ακουστε σκηνικό. Γνωστός μου με διδακτορικό βιολογίας περίμενε μετάθεση χωρίς βύσμα σε μονάδα του στρατού που ειδικεύεται σε αναλύσεις και κάτι τέτοια, του το είχαν πει και στη στρατολογία λόγω διδακτορικού ότι εκεί μπορεί να πάει. Τελικά δεν πήγε εκεί και τον στείλανε Αυλώνα καταλήγοντας κλασσικά σκοπάνθρωπος και καθαριστής τουαλέτας. Στα σπεν γνώρισε παιδιά από τη μονάδα που ήθελε να πάει οι οποίοι όχι μόνο κάποιοι είχαν άκυρα απλά πτυχία αει πχ διοίκηση επιχειρήσεων, μηχανολόγοι κλπ αλλά κάποιοι δεν είχαν καν πάρει το πτυχίο τους απ οτι του ειπαν..... Αυτοί λοιπόν βρέθηκαν εκεί τα παιδιά και ο φίλος με διδακτορικό στο αντικέιμενο κιόλας βρέθηκε Αυλώνα απο "τύχη" όλα αυτά, όπως οι φίλοι του Spect :lol:
cococrops Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Έτσι. Βασικά γενικά οι διδακτορικοί ειναι μια κατηγορια μονοι τους και παίρνουν ειδικότητα ειδικού επιστήμονα και ξέρω ότι δικαιούνται (άτυπα) κατ εξαίρεση μετάθεση. Bέβαια έχω τις αμφιβολίες μου αν αυτο συμβαίνει για όλους και χωρίς βύσμα... Ακουστε σκηνικό. Γνωστός μου με διδακτορικό βιολογίας περίμενε μετάθεση χωρίς βύσμα σε μονάδα του στρατού που ειδικεύεται σε αναλύσεις και κάτι τέτοια, του το είχαν πει και στη στρατολογία λόγω διδακτορικού ότι εκεί μπορεί να πάει. Τελικά δεν πήγε εκεί και τον στείλανε Αυλώνα καταλήγοντας κλασσικά σκοπάνθρωπος και καθαριστής τουαλέτας. Στα σπεν γνώρισε παιδιά από τη μονάδα που ήθελε να πάει οι οποίοι όχι μόνο κάποιοι είχαν άκυρα απλά πτυχία αει πχ διοίκηση επιχειρήσεων, μηχανολόγοι κλπ αλλά κάποιοι δεν είχαν καν πάρει το πτυχίο τους απ οτι του ειπαν..... Αυτοί λοιπόν βρέθηκαν εκεί τα παιδιά και ο φίλος με διδακτορικό στο αντικέιμενο κιόλας βρέθηκε Αυλώνα απο "τύχη" όλα αυτά, όπως οι φίλοι του Spect :lol: οπως ειπε και σε μια ταινια λουφα και παραλλαγη στο στρατο δεν υπαρχουν διακρισεις και επιστημων να εισαι σκατα θα καθαρισεις,βεβαια εγω ξερω οτι οσοι εχουν διδακτορικο δικαιουνται μεταθεση οπου θελουν συν εχουν αγραφες αδειες
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Φωταρα δεν είπα ότι δεν παίΖουν βύσματα. Απλά είπα την εμπειρία μου στο συγκεκριμένο κομμάτι. Και δεν μιλάω.Για απλούς γνωστούς αλλά κολλητούς
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Χαχα ρε αυτά τα κάνουν και σε εμάς στη Καλαμάτα.... ειδικά ένας Αρχιχοντρος - αρχιλοχιας που πρέπει να είναι κοντά στα 50... και φαίνεται πως βγάζει το άχτι του που πρέπει να βαράει προσοχή σε κάτι 23 χρόνους ανθυπολοχαγους που μόλις βγήκαν από Ευελπίδων ( οι οποίοι είναι μια χαρά παιδιά και εξηγούνται σωστά )... μας έκανε κυρηγμα πόση ώρα για το πως ένα μικρό άσπρο βιβλιαράκι που μας έδωσαν τη πρώτη μέρα είναι ότι πιο σημαντικό έχει κάνει ο ΕΣ τα τελευταία 20 χρόνια. Α και μας έλεγε πως στις μονάδες που θα πάμε θα κάνουμε πάνω απο μήνα να βγούμε γιατί υπάρχει λειψανδρια ( ενώ οι τελευταίες 2 εσσο είχαν υπεραριθμια πχ και με όσους έχω μιλήσει είναι περισσότερο έξω παρά μέσα. ) Γενικά απ ότι έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής όσο χαμηλότερος ο βαθμός κάποιου τόσο μεγαλύτερη η μαλακια που κουβαλάει στον εγκέφαλο. Όλοι οι υψηλοβαθμοι( ταξίαρχοι και συνταγματαρχης) που έχουμε συναντήσει είναι πολύ κομπλέ άτομα... κάτι επιλοχιες και αρχιλοχιες την κάνουν τη ζημιά... εκτός αν μας το παίζουν good cop bad cop και είναι μαζί στο κόλπο όλοι Από την συμπεριφορά των ανωτερων στους εποπ, ΕΜΘ, κτλ εξαρτάται η συμπεριφορά των τελευταίων στους φαντάρους. Αν οι εποπ είναι βυσματα, και τους κάνουν όλα τα χατηρια θα πάρει ο κάθε εποπ και από έναν φαντάρο για δουλο. Αν τους έχουν σαν στρατιώτες και όχι "στελεχαρες" το πιο πιθανό είναι να μην το παίζουν ιστορία στους φαντάρους...
eidikos33 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά τώρα τι λεφτά δίνουν στην Κύπρο; Αξίζει να πας Ελδύκ από το να πας στα νησιά ή στον Έβρο? Η εκπαίδευση είναι σκληρή; Τι άδειες δίνουν τώρα; Στον επαναπατρισμό πας εκεί που θα δηλώσεις ή όπου να είναι? Mε τα κινητά τι παίζει πως μπορούμε να επικοινωνούμε? Αυλώνα πόσο καιρό θα κάτσω και τι θα κάνω εκεί? Τα είσιτήρια πήγαινε έλα πόσο κοστίζουν γενικά? Ευχαριστώ
ParhsG Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Θα περπατήσεις αυλώνα πολύ για να πας εως εκει.. Θα φύγεται σε 1-2 μερες μαξ με aegean ή του στρατου. Αν γουστάρεις εκπαιδευση και τέντα και πιο οργάνωση θα περάσεις ωραία κύπρο.
tz3s Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα παιδιά. Πολύ ησυχία έπεσε τελευταία! Λοιπόν θέλω κάνω μια ερώτηση. Είμαι σε λόχο Δβ και όσο να ναι πέρα από το τρέξιμο του υπερβολικου (καριεριστα) διοικητή μας είμαστε καλά.. Τώρα αυτός ο άνθρωπος οπότε του ζητήσουν άτομο να πάει κάπου λέει με την μία ναι. Έχει λοιπόν εβδομάδες που στέλνει άτομο σε κααυ που είναι ίσα ίσα τα άτομα εκεί. Εκεί εμείς όταν πάμε κάνουν κάθε μέρα σκοπιά, χωρίς εξόδους και με υπηρεσιακα τα οποία Δν μπορείς να χρησιμοποιήσεις Γτ δεν έχει δίπλα Τπτ. Ενώ οι φαντάροι από εκεί βγαίνουν κανονικά στα σπίτια τους(αφού παίρνουμε εμείς υπηρεσίες). Εκεί π θέλω να καταλήξω. Διάβασα κάπου ότι οι 8μηνοι πριν κλείσουν 5 μήνες δεν προβλέπεται να παίρνουν αποσπάσεις. Ισχύει αυτό;;
tz3s Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2015 ισχύει. όχι αποσπαση, μετάθεση Μιλάω για αποσπαση. Μετάθεση ξέρω ότι θα πάρω στο 5μηνο πάνω. Αυτό είναι από τη σελίδα του ΓΕΣ Αποσπάσεις οπλιτών επιτρέπονται μόνο σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις που επιβάλλονται από υπηρεσιακές ανάγκες, με την προϋπόθεση ότι ο οπλίτης θα έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 5 μήνες θητείας από την κατάταξή του. Η διάρκεια της απόσπασης καθορίζεται στον ένα μήνα. Αποσπάσεις μεγαλύτερης διάρκειας επιτρέπονται σε απολύτως περιορισμένο αριθμό, μόνο για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών, μετά από έγκριση του ΓΕΣ. Εμάς μας στέλνουν εκεί για μια βδομάδα τον καθένα. Άμα του πω εγώ "δεν έχω κλείσει 5μηνο σαν στρατιώτης οπότε δεν επιτρέπεται να με στέλνεις αποσπαση" θα έχουν βάση τα λόγια μου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις