Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικά αναβολή (ειδικά 6μηνο) μέσω φρουραρχείου ή στρατοπέδου παίρνεις πανεύκολα πλέον.

Τι παίζει σε κάθε περίπτωση για Αθήνα πάντα:

Φρουραρχείο: Ετοιμάσου για τρελή ουρά όταν θα πας. Συγκεκριμμένα πας 3-4 μέρες πριν παρουσιαστείς στο φρουραρχείο.

Σκέψου ότι θα πας το πρωί κατά τις 7-8 και θα ξεμεπρεδέψεις μετά τις 4 το απόγευμα. Αν πας αργά το πρωί πχ κατά τις 10-11 παίζει να τελειώσεις την άλλη μέρα. Αυτά ίσχυαν περσι που ειχα παει εγω.

Εκεί θα σου δώσουν ένα γ@#$ενο παραπεμπτικό που θα αναφέρει την πάθηση σου σε στέλνουν για εξέταση στο 401 ή στο 414. Στο 414 τρως 2 ορόφους ουρά για να ερθει η σειρά σου για το γιατρό και όταν σου δώσει την αναβολή που θες ο γιατρός επιστρέφεις πάλι στο φρουραρχείο. Εκεί περιμένεις πάλι κάνα 3ωρο να σ βάλουν 2 γ%^&*νες υπογραφές και είσαι έτοιμος. Το χαρτί μετά πρέπει να το πας στρατολογία συνήθως την επόμενη μέρα γιατί αυθημερόν δεν προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα... Μετά από κάνα μήνα σε καλούν να περάσεις απο επιτροπή, ουσιαστικά όμως έχεις ήδη πάρει αναβολή αυτοί απλά τυπικά στην υπογράφουν και πρέπει να πας...

Στο στρατόπεδο τη μέρα που παρουσιάζεσαι: Αν πας με συνοδό φεύγεις την ίδια μέρα. Αν πας μόνος σου το πιο πιθανό να αναγκαστείς να μείνεις μέσα ένα βράδυ και το πρωί θα σας πάνε όλους μαζί για εξέταση. Λιγότερο ψυχοφθόρο μεν και πιο εύκολο αλλά αν ειναι να παρουσαιστεις στην αλλη ακρη θα φας ενα ταξιδακι + εξοδα.

Γιατρο δημοσιο η ιδιωτικο δε χρειαζεσαι κατα πασα πιθανοτητα σε καμια απο τις δυο περιπτωσεις... Εμενα δεν μ ζητησαν καν στο φρουραρχείο περσι...

Η αναβολή για κοινωνική λόγους ισχύει για μια ΕΣΣΟ,δεν είναι 6μηνη.

Στην Θέση σου θα πήγαινα καλύτερα στο στρατόπεδο και σε 2 ημέρες θα έχεις ξεμπερδέψει,μην ξεχνάς πως μπορείς να παρουσιαστείς με κάποιον φίλο ή συγγενή που να είναι στην ουσία συνοδός σου και να μην μείνεις μέσα στο στρατόπεδο ούτε 1 νύχτα.

Από εκεί και πέρα μέσω φρουραρχείου είναι μπλέξιμο,πρέπει να πας στο φρουραρχείο να πάρεις παραπεμπτικό για γιατρό και ο γιατρός πρέπει να κρίνει πως εσύ λόγω ιατρικού προβλήματος δεν μπορείς να μετακινηθείς στο στρατόπεδο για να πάρεις αναβολή.

Γενικά έχει τρέξιμο,φρουραρχείο-νοσοκομείο-στρατολογία και μετά περιμένεις να σου έρθει σημείωμα για να περάσεις από επιτροπή αναβολών/απαλλαγών για να δεις αν έχει εγκριθεί ή όχι η αναβολή.

Eγραψα τι ισχυει. Η επιτροπη κατα 99% απλα επικυρωνει την αναβολη. Δεν μπορει να ακυρωσει αποφαση γιατρού από Σ.Ν για ευνοητους λογους.

Για μενα παντως το πρωινο εκεινο στο φρουραρχειο ηταν και γαμω τις εμπειριες. Συνολικα εφαγα σε ουρες/περα δωθε κανα 7ωρο... Σαν διαδικασιες να μ δωσουν παραπεμπτικο στο φρουραρχειο και να μ κανει ο γιατρος την εξεταση δεν ηταν ουτε 5 λεπτα και οι δυο μαζι, αλλα μαζι με σενα ειναι αλλα 250 ατομα για αναβολη....

Η εξεταση απο το γιατρο ηταν η εξης: -Τι εχεις παιδι μου -Ξερετε εχω καποια θεματα προσωπικα στο σπιτι δεν ειμαι σε θεση να παω στρατο αυτη την περιοδο και θελω αναβολη ενα χρονο.... -Γιατι ενα χρονο παιδι μου μηπως θες 2 χρονια;; -Οχι, ενα ειναι καλα. Υπογραφει το χαρτι το πηρα και εφυγα... Τοσο απλα...

• Like 4
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επιχείρηση Παϊσιος στον ελληνικό στρατό - Στρατιώτες αναλαμβάνουν και χτίσιμο εκκλησιών

«Άφησαν τα όπλα οι στρατιώτες του Σώματος του Μηχανικού στον όμορφο Αμπελώνα Λάρισας για χάρη ενός ιερού σκοπού: την ανέγερση ναού προς τιμήν του νεότερου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Αγίου Παϊσίου. 

Τον θεμέλιο λίθο στον νέο ναό εντός του Στρατοπέδου Παπαβασιλοπούλου, που είναι αφιερωμένος στον λαοφιλή γέροντα, έθεσαν πριν από λίγες ημέρες ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος μαζί με τον διοικητή Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. 

Παρουσία του στρατηγού διοικητή της 1ης Στρατιάς Ιωάννου Ηλιόπουλου, του δημάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση, εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών προσκυνητών από τον Αμπελώνα και τη Λάρισα τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι την πρωτοβουλία της ανέγερσης του εν λόγω ναού την είχε ο διοικητής του στρατοπέδου Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο οποίος απέδειξε έμπρακτα τη μεγάλη αγάπη του στον Αγιο Παΐσιο.

«Ήταν αρχικά η έμπνευση του Μητροπολίτη μας. Όμως λόγω του γεγονότος ότι ο διοικητής είναι ευσεβής και πνευματικός άνθρωπος, εκδήλωσε την επιθυμία να συναντήσει τον σεβασμιότατο και να του εκφράσει τη σκέψη του για την ανέγερση μιας εκκλησίας αφιερωμένης στον Αγιο Παΐσιο. Ηταν, μάλιστα, πολύ αισιόδοξος ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί. Ο πόθος που έχει μέσα στην καρδιά του τον οδηγεί να φέρει εις πέρας το εγχείρημα. Όσον αφορά την τελετή, έμεινε χαραγμένη στις καρδιές όλων. 

Προσήλθαν πολλοί χριστιανοί που ευλαβούνται εδώ και πολλά χρόνια τον Άγιο Παΐσιο, προτού ακόμα αγιοκαταταχθεί» αναφέρει στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» ο πρωτοσύγκελος της τοπικής Μητρόπολης πατήρ Αχίλλιος Τσούτσουρας».

Και συνεχίζει «Θα βοηθήσουν πολύ οι στρατιώτες, θα είναι αυτοί οι κτήτορες αφού θα αναλάβουν σχεδόν εξ ολοκλήρου το έργο».

http://www.onalert.gr/stories/epixeirisi-paisios-ston-elliniko-strato-stratiotes-analamvanoun-kai-xtisimo-ekklision/45660

lol, wtf?

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά αναβολή (ειδικά 6μηνο) μέσω φρουραρχείου ή στρατοπέδου παίρνεις πανεύκολα πλέον.

Τι παίζει σε κάθε περίπτωση για Αθήνα πάντα:

Φρουραρχείο: Ετοιμάσου για τρελή ουρά όταν θα πας. Συγκεκριμμένα πας 3-4 μέρες πριν παρουσιαστείς στο φρουραρχείο.

Σκέψου ότι θα πας το πρωί κατά τις 7-8 και θα ξεμεπρεδέψεις μετά τις 4 το απόγευμα. Αν πας αργά το πρωί πχ κατά τις 10-11 παίζει να τελειώσεις την άλλη μέρα. Αυτά ίσχυαν περσι που ειχα παει εγω.

Εκεί θα σου δώσουν ένα γ@#$ενο παραπεμπτικό που θα αναφέρει την πάθηση σου σε στέλνουν για εξέταση στο 401 ή στο 414. Στο 414 τρως 2 ορόφους ουρά για να ερθει η σειρά σου για το γιατρό και όταν σου δώσει την αναβολή που θες ο γιατρός επιστρέφεις πάλι στο φρουραρχείο. Εκεί περιμένεις πάλι κάνα 3ωρο να σ βάλουν 2 γ%^&*νες υπογραφές και είσαι έτοιμος. Το χαρτί μετά πρέπει να το πας στρατολογία συνήθως την επόμενη μέρα γιατί αυθημερόν δεν προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα... Μετά από κάνα μήνα σε καλούν να περάσεις απο επιτροπή, ουσιαστικά όμως έχεις ήδη πάρει αναβολή αυτοί απλά τυπικά στην υπογράφουν και πρέπει να πας...

Στο στρατόπεδο τη μέρα που παρουσιάζεσαι: Αν πας με συνοδό φεύγεις την ίδια μέρα. Αν πας μόνος σου το πιο πιθανό να αναγκαστείς να μείνεις μέσα ένα βράδυ και το πρωί θα σας πάνε όλους μαζί για εξέταση. Λιγότερο ψυχοφθόρο μεν και πιο εύκολο αλλά αν ειναι να παρουσαιστεις στην αλλη ακρη θα φας ενα ταξιδακι + εξοδα.

Γιατρο δημοσιο η ιδιωτικο δε χρειαζεσαι κατα πασα πιθανοτητα σε καμια απο τις δυο περιπτωσεις... Εμενα δεν μ ζητησαν καν στο φρουραρχείο περσι...

Eγραψα τι ισχυει. Η επιτροπη κατα 99% απλα επικυρωνει την αναβολη. Δεν μπορει να ακυρωσει αποφαση γιατρού από Σ.Ν για ευνοητους λογους.

Για μενα παντως το πρωινο εκεινο στο φρουραρχειο ηταν και γαμω τις εμπειριες. Συνολικα εφαγα σε ουρες/περα δωθε κανα 7ωρο... Σαν διαδικασιες να μ δωσουν παραπεμπτικο στο φρουραρχειο και να μ κανει ο γιατρος την εξεταση δεν ηταν ουτε 5 λεπτα και οι δυο μαζι, αλλα μαζι με σενα ειναι αλλα 250 ατομα για αναβολη....

Η εξεταση απο το γιατρο ηταν η εξης: -Τι εχεις παιδι μου -Ξερετε εχω καποια θεματα προσωπικα στο σπιτι δεν ειμαι σε θεση να παω στρατο αυτη την περιοδο και θελω αναβολη ενα χρονο.... -Γιατι ενα χρονο παιδι μου μηπως θες 2 χρονια;; -Οχι, ενα ειναι καλα. Υπογραφει το χαρτι το πηρα και εφυγα... Τοσο απλα...

Ο καθένας εδώ μέσα αναφέρει τις εμπειρίες του και δίνει τις συμβουλές του,εγώ επειδή έχω πάει συνοδός και σε φρουραρχείο και έπειτα στο στρατόπεδο πρότεινα για καθαρά πιο ξεκούραστη λύση του στρατοπέδου.

Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει και πράττει ανάλογα.

Δημοσ.

lol, wtf?

Τι δεν κατάλαβες δηλαδή ; Απο αγάπη το κάνέι ο διοικητής. Τώρα στα θεία ειναι η αγάπη, στο χρήμα ειναι η αγάπη δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.

Πιστεύω στον έλληνα στρατιωτικό που τιμά και αγαπά πατρίδα και θρησκεία και θυσιάζεται για το κοινό καλό αφιλοκερδώς. Ναι..

Δημοσ.

τι εννοείς; δεν πιστευω ο δικας να χρεώνει τα υλικά ενώ βάζει τους φαντάρους να τα κάνουν δωρεα για να εξαγοράσουν τη θητεια, ούτε ότι κάνει δημοσιες σχέσεις με την εκκλησία στην πλάτη των φαντάρων, ούτε ότι επειδη ειναι σε στρατοπεδο δεν μπορεί κανεις να τους ελεγξει αν τηρουνται οι κανονισμοί ασφαλείας, απαπα, δεν γινονται τέτοια πράματα...

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς. Αποκλείονται κατηγορηματικά όλα αυτά που γράφεις.

Και τα εύσημα θα τα πάρουν οι φαντάροι βεβαίως βεβαιώς με τιμητική πλακέτα με το όνομα τους, ένας ενας ξεχωριςτα για την ανόρθωση της εκκλησίας.

Δημοσ.

ναι, να μην ξεχάσουν να δώσουν και μια πλακέτα στους υπολοιπους που φορτώθηκαν τις σκοπιές και τις αγγαρειες όσων έχτιζαν για μια τιμητική ;)

Δημοσ.

Δεν πέτυχε η ειρωνεία στο 2ο ποστ μου δυστυχώς :unsure:

Σιγά μην αναφέρουν τους φαντάρους. Θα πάρουν 5-10 μέρες και αυτό ήταν. Και σε λίγο καιρό ο Δίκας θα φωτογραφίζεται έξω απο την εκκλησία που έχτισε

• Like 1
Δημοσ.

Μπαινω κι εγω στη Τριπολη 124 ΠΒΕ πεζικο.

Εχω προβλημα με τα ματια μου. Συγκεκριμενα τα γυαλια μου ειναι στο αριστερο πιο αδυναμα κατα βαθμο μυωπιας και το δεξι κατα 1 βαθμο αστιγματισμου.

Εαν καταταγω με αυτα τα γυαλια, που ουσιαστικα δε βελω καλα μακρια, θα μου αλλαξουν φακους; 

Δημοσ.

Εχω προβλημα με τα ματια μου. Συγκεκριμενα τα γυαλια μου ειναι στο αριστερο πιο αδυναμα κατα βαθμο μυωπιας και το δεξι κατα 1 βαθμο αστιγματισμου.

Εαν καταταγω με αυτα τα γυαλια, που ουσιαστικα δε βελω καλα μακρια, θα μου αλλαξουν φακους;

Χάχα καλό

Δημοσ.

όχι, απο την τσέπη σου θα πληρώσεις αν θες να βλέπεις καλά

Δημοσ.

Χάχα καλό

Γελας με μενα η το στρατο; Καποιος που δεν βλεπει καλα ουτε καλος στρατιωτης μπορει να γινει και ουτε καλος μαχητης.

Δημοσ.

Γελας με μενα η το στρατο; Καποιος που δεν βλεπει καλα ουτε καλος στρατιωτης μπορει να γινει και ουτε καλος μαχητης.

Εδώ το ΙΚΑ και σου δίνει μόνο 100 ευρώ για γυαλιά και φακούς και εσύ περιμένεις τον στρατό για να σου τους δώσει free ? αν δεν μπορείς λόγω οικονομικών προβλημάτων πάρε αναβολή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...