Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο στρατος σου μαθαινει σιγουρα καποια πραματα.Θελει υπομονη ομως.Εγω καλως ή κακως δεν εχω συνηθισει να περνω διαταγες.

Αμα καταλαβαινω τη χρησιμοτητα τους τοτε θα τις ακολουθησω ΑΛΛΑ αλλα δε γινεται να τις εκτελεσω απλα επειδη το εκανε ο αλλος και γι'αυτο να γινω κεγω το ρομποτακι τους.Δε λεω οτι ο στρατος ειναι κατι το επιτακτικο.

Ειναι απλα ενας μηχανισμος του κρατους που προαγει τη πειθαρχια και σου μαθαινει την αφοσιωση και τυφλη υποταγη στη πατριδα.Ομως πιστευω (οπως και πολλοι αλλοι - βλεπε http://www.omhroi.gr - ) πως το κανει με λαθος τροπο.

Τα καψονια,η ψυχοσωματικη εξαντληση και γενικα το μαρτυριο του 1 μηνα

και το καφριλικι των υπολοιπων 8 δεν ειναι ο σωστος τροπος για να μεταδοθει αυτο το "μηνυμα" (οσο σωστο και αν ειναι το μηνυμα καθε αυτου)

Αναβολη x2 και απαλλαγη.Απλα δε το'χω ρε guys οκ οσοι ειναι να με κραξουν go ahead πηγα,ειδα πως ειναι εκατσα 2 βδομαδες,ξερω τι λεω,ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ! Οποιοσδηποτε παει να μου την πει να ξερει οτι δεν ειμαι κανενας βουτυρομπεμπες απο αυτους που κραζουν το στρατο ενω μονο απο παιχνιδια οπως Call of Duty και απο ταινιες οπως Full Metal Jacket ξερουν τη βαναυσοτητα του στρατου/πολεμου.

Αλλιως ειναι στη θεωρια και αλλιως στη πραξη.Και σε 10 χρονια να ξαναπηγαινα και να ημουν σε στυλ Ραμπο προτου παω και παλι δε νομιζω πως θα αντεχα περισσοτερο απο 1-2 βδομαδες.Ο στρατος ειναι σα μια καθηγητρια της φυσικης που βαζει διαγωνισμα καθε 2η δευτερα απλα για να εξετασει τη προοδο των μαθητων της:κανει ενα εργο,προσπαθει να διδαξει κατι.Ομως το κανει με λαθος τροπο.Κανεις δε μαθαινει με το "πρεπει"!

Δεν ειπα να ερθουν να σε παρουν απο το χερι να σου πουν "ελα παιδακι μου να φυλαξεις σκοπια μπορει αυριο μεθαυριο να εισαι ο φυλακας της χωρας σου απτην επιδρομη των τουρκων" δεν ειναι θεμα πατριωτικης συνειδησης ειναι θεμα να ακους τις εντολες και να τις υλοποιεις,χωρις να  σκεφτεσαι "πρεπει οντως να τις εκτελεσω; ειναι σωστες εντολες;" εξου και η εκφραση "σα τα στρατιωτακια" δηλαδη σαν φερεφωνα,σαν ρομποτακια..σαν μαριονετες χωρις δικια τους βουληση εκτελουν διαταγες! Αυτη ειναι η γνωμη μου πανω στο θεμα. Και ειναι οριστικη και αμετακλητη!  :unsure:

Ωραια και το ερωτημα μου/μας ειναι: Για ποιο λογο το γραφεις ομως στο forum το γεγονος οτι δεν αντεχεις το στρατο και για την αναβολη???Για να σου πουμε εκανες καλως ή κακως???

Επισης αποψη δεν εχεις με 2 εβδομαδες στο κεντρο λυπαμαι που θα στο πω....Αλλο το κεντρο και αλλο η μοναδα,ειδικα παραμεθωριο..... Και εγω το λεω σαν 330, πηγα,ειδα πως ειναι,ΕΚΑΤΣΑ 9 Μηνες,ξερω τι λεω,εχω αποψη.....

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω παντως οταν εχω νεο αιμα, τους λεω οτι αντιλαμβανομαι οτι σχεδον κανενας δεν εχει ερθει εδω με την θεληση του αλλα απο υποχρεωση και δια νομου.

Το θεμα ειναι επειδη οι μεθοδοι για να το αποφυγετε ειναι ελαχιστοι και μερικες φορες απαραδεκτοι, αποδεχθειτε αυτη την "τελευταια ταξη σαπιου σχολειου".

Ο στρατος ειναι μια "ελεγχομενη" μικροκοινωνια, παρτε οσα μαθηματα ειναι να παρετε...ειτε αυτα εχουν να κανουν αδικιες με τους ανωτερους..δειτε τους ανωτερους σας ως διευθυντες σε μια εταιρεια που εκει η αδικια δεν θα περιοριστει σε εξοδο αλλα σε χρηματα και σταδιοδρομια οποτε σε αυτες τις χαζοαδικιες θα δοκιμαστειτε και ισως μαθετε να ελεγχεται καποια πραγματα και ισως και να ελίσσεστε.

Θα μαθετε πολλα για το τι κοσμος κυκλοφορει πως να αναγνωριζετε μερικους σκαρτους ανθρωπους κυριως γιατι θα εχετε ζησει μαζι τους καθως και ενα αλλο μεγαλο κερδος ειναι μερικες αδερφικες φιλιες.

Στο μελλον θα συναντησετε τους συναδερφους σας και θα ειναι λες και δεν περασε μια μερα απο τοτε.

Μερικα πραγματα στη ζωη δεν θα αλλαξουν, αποδεχθειτε το και κερδισετε οτι περισσοτερο μπορειτε απο αυτο.

Και διαφορα αλλα αν εχω ορεξη :P

• Like 3
Δημοσ.

Εγω παντως οταν εχω νεο αιμα, τους λεω οτι αντιλαμβανομαι οτι σχεδον κανενας δεν εχει ερθει εδω με την θεληση του αλλα απο υποχρεωση και δια νομου.

Το θεμα ειναι επειδη οι μεθοδοι για να το αποφυγετε ειναι ελαχιστοι και μερικες φορες απαραδεκτοι, αποδεχθειτε αυτη την "τελευταια ταξη σαπιου σχολειου".

Ο στρατος ειναι μια "ελεγχομενη" μικροκοινωνια, παρτε οσα μαθηματα ειναι να παρετε...ειτε αυτα εχουν να κανουν αδικιες με τους ανωτερους..δειτε τους ανωτερους σας ως διευθυντες σε μια εταιρεια που εκει η αδικια δεν θα περιοριστει σε εξοδο αλλα σε χρηματα και σταδιοδρομια οποτε σε αυτες τις χαζοαδικιες θα δοκιμαστειτε και ισως μαθετε να ελεγχεται καποια πραγματα και ισως και να ελίσσεστε.

Θα μαθετε πολλα για το τι κοσμος κυκλοφορει πως να αναγνωριζετε μερικους σκαρτους ανθρωπους κυριως γιατι θα εχετε ζησει μαζι τους καθως και ενα αλλο μεγαλο κερδος ειναι μερικες αδερφικες φιλιες.

Στο μελλον θα συναντησετε τους συναδερφους σας και θα ειναι λες και δεν περασε μια μερα απο τοτε.

Μερικα πραγματα στη ζωη δεν θα αλλαξουν, αποδεχθειτε το και κερδισετε οτι περισσοτερο μπορειτε απο αυτο.

Και διαφορα αλλα αν εχω ορεξη :P

Το παραπανω για τα μαθηματα ομως ισχυει κυριως για τους μικρους σε ηλικια που μπαινουν στρατο,βλεπε 18-20χρονων. Για τους πιο μεγαλους 24-25+ που τα εχουν ζησει αυτα τι μαθηματα να παρουν???Να σφουγγαριζουν τα σκαλοπατια ή να σηκωνουν τα τηλεφωνα στο ΚΕΠΙΚ για 8ευρω το μηνα????

Επισης το ''δειτε τους ανωτερους σας σαν διευθυντες εταιριας'' πρεπει να πω οτι με πιασανε τα γελια,ειδικα αν σκεφτει κανεις ποιοι ειναι ολοι οι ανωτεροι στον στρατο μεσα :)

• Like 1
Δημοσ.

Ε έχω ακούσει πολλά stories για τον ιδιωτικό τομέα οπότε.

Οι καθαριοτητες και οι αγγαρείες είναι αναγκαστικες... Από την στιγμή που πλέον δεν υπάρχει πίστωση για εκπαίδευση κάτι πρέπει να υπάρχει για την απασχόληση του προσωπικού.

Δημοσ.

Από τους 20 υπάρχει ένας που θα το γουστάρει.... Οι άλλοι το βλέπουν όπως εσύ.. Μερικοί είναι πιο δυνατοί, πιο στα @@ τους, πες το όπως θες και το αντέχουν...

Μακάρι να ήταν ένας στους είκοσι, παραπάνω είναι, δεν τους αρέσει να σκέφτονται για τον εαυτό τους, τους αρέσει να το κάνουν άλλοι για αυτούς...

Τις προάλλες μου είπε ένας τύπος ότι έκανε στρατό ενάμιση μήνα, μετά βρήκε ένα βύσμα και του έστειλαν το απολυτηριο στο σπίτι.

Από την μία καλά έκανε, αν μπορούσαν θα το έκαναν και άλλοι, αλλά στα χαρτιά φαίνεται σαν να υπηρετησε, αν όλοι αυτοί που κάνουν εικονική θητεία είχαν πάρει απαλλαγή τώρα θα είχε καταργηθεί η θητεία και θα ξεμπερδευαμε μια και καλή με την φαρσοκομωδια.

Δημοσ.

Ενημερωνω για τυχόν κάποια παρόμοια κατάσταση ότι η ημερομηνία διακοπής αναβολης είναι η ίδια είτε πάτε στα Κεπ είτε στη στρατολογια κατευθείαν..

Δημοσ.

Ε έχω ακούσει πολλά stories για τον ιδιωτικό τομέα οπότε.

Οι καθαριοτητες και οι αγγαρείες είναι αναγκαστικες... Από την στιγμή που πλέον δεν υπάρχει πίστωση για εκπαίδευση κάτι πρέπει να υπάρχει για την απασχόληση του προσωπικού.

Εφόσον δεν υπάρχει πίστωση για εκπαίδευση, ας μην υπάρχει και υποχρεωτική στράτευση. Το να με απασχολούν στα 24-25-26 μου ως καθαρίστρια ενώ έχω στρώσει την ζωή μου είναι ανεκδιήγητο.

Στα 18 μου δεχόμουν αρκετά πράματα τώρα που έχω κάνει σχεδόν μια 10ετία αγώνα να μου τον μηδενίζουν έτσι; 

Συν ότι όποιος έχει φιλότιμο στον στρατό υποφέρει από τα εκάστοτε βύσματα και δεν δίνει κανένας δεκάρα.

Το  ""ελεγχόμενη" μικροκοινωνια" πλέον είναι λίγο παρωχημένο, πριν 20 χρόνια να ίσχυε αλλά πλέον υπάρχουν άτομα που βγαίνουν στην ανεξέλεγκτη κοινωνία από τα 17 τους και ξέρουν κ να σκουπίζουν και να σφουγγαρίζουν και να αυτό-συντηρούνται και να ξεχωρίζουν τα λαμόγια.

Υ.Γ. Μην παρεξηγηθώ, στρατό θέλω να πάω. Διακοπές το βλέπω να ξεφύγω και από το άγχος της καθημερινότητας μου και να ρίξω και με όπλο που δεν είχα την τύχη μέχρι ώρας να βγάλω κ τις σέλφι μου σαν σωστός νεοΕλληνάκος. Αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω σε καμία περίπτωση την χρησιμότητα της υποχρεωτικής θητείας.

• Like 1
Δημοσ.

Τρόπος μειωσεις των στατιστικων ανεργιας ειναι κατα πρωτον και κατα δευτερον (εφοσον επι του πραγματικου γινοταν σωστη δουλεια) θωρακιση της αμυνας, δυστυχως δεν συνορευουμε με "φιλικες" χωρες και οσο για τις γνωστες καραμελες δεν μας κανουν τιποτα και οτι λενε ειναι για τα ματια του κοσμου επειδη εχω δεχτει ο ιδιος "φιλικες" χειραψιες το διαψευω.

Δημοσ.

Και ομως, στα χαρτια ο οπλιτης οταν παρουσιαστει ακομα και αν ηταν ανεργρος παυει να ειναι ανεργος στις στατιστικες.

Στη συγχρονη μαχη δεν ισχυει τοσο το meat wall, ειναι κυριως για την υποστηριξη του μονιμου στρατου.

Το στρατιωτικο δογμα της Ελλάδας ειναι 2 στρατοι. Ο μονιμος και ο εφεδρος. Ο κυριως σκοπος του εφεδρου στρατου ειναι η υποστηριξη και κατα δευτερον η μαχητικη του ικανοτητα...τουλαχιστον πλεον.

Παίζει να είναι ο πιο παραδοξος και πρωτότυπος τρόπος μείωσης της ανεργίας. Θωρακιση της άμυνας με meat wall από φαντάρους;

Δημοσ.

σε διαφορες ασκήσεις που γίνονται, φαινεται ότι ο έφεδρος όχι μόνο δεν μπορεί να υποστηρίξει τους μόνιμους αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έχει και αρνητική αποδοση. Εκτός και αν εννοείς "υποστήριξη", να καθαρίζει τις τουαλέτες και να κουβαλάει καφέδες και τυροπιτες στους πασάδες...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν λεω τι ισχυει επι του πρακτικου, αλλα το γενικο δογμα.

Μα προφανως αν δεν εχει εκπαιδευτει πως θα λειτουργησει ? εξαιρουνται καποιες ειδικοτητες στο στρατο που μερικοι οπλιτες λογω μεταπτυχιακων οχι μονο δεν βοηθανε, αλλα βαζουν και γυαλια ακομα και σε πραγματα που δεν εχουν "λειτουργησει" λογω ανωτερης αντιληψης. Οταν ερχονται τετοιες σειρες η λειτουργικη ικανοτητα σε μερικους τομεις του στρατου ανεβαινει κατακόρυφα.

Παρολο που δεν ανηκω σε οπλο αλλα σε σωμα μπορω να πω μερικοι οπλιτες απλα χαρηκα που τους ειχα. Ειδικα σε περιοδους υποστελεχωσης η βοηθεια τους ηταν υποδειγματικη.

σε διαφορες ασκήσεις που γίνονται, φαινεται ότι ο έφεδρος όχι μόνο δεν μπορεί να υποστηρίξει τους μόνιμους αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έχει και αρνητική αποδοση. Εκτός και αν εννοείς "υποστήριξη", να καθαρίζει τις τουαλέτες και να κουβαλάει καφέδες και τυροπιτες στους πασάδες...

Δημοσ.

Παίζει να είναι ο πιο παραδοξος και πρωτότυπος τρόπος μείωσης της ανεργίας. Θωρακιση της άμυνας με meat wall από φαντάρους;

Κοβοντας ταυτοχρονα μονιμο προσωπικο. Τρομερη θωρακιση, τα συνορα μας ειναι απο μπετον τωρα. Θα προτιμουσα τα λεφτα που δινουμε για τους φανταρους (συν συντηρηση στρατοπεδων κλπ κλπ) να πηγαιναν για μονιμο εκπαιδευμενο προσωπικο και εξοπλισμους που και θα βελτιωνε πραγματικα την αμυνα και θα ελυνε το ασφαλιστικο των ΕΔ που ειναι ετοιμο να σκασει

Δημοσ.

Μισθοφορικο δογμα,

Κατι τετοιο ειναι οικονομικα δυσκολοτερο...συν οτι πρεπει να υπαρχει ενα κατωτατο προσωπικο για τις σκοπιες κλπ...μπορουσαν να βαλουν ΕΠΟΠ κλπ...παλι οικονομικα δυσκολο γιατι θα πρεπει να γινει πολυαριθμη προσληψη επαγγελματιων...που το κοστος το μηνα ειναι τουλαχιστον 1000€ ο ενας.

Εποπτευση ηλεκτρονικα στρατοπεδων κλπ παλι οικονομικα αδυνατο για την αγορα εξοπλισμου, συντηρησης και χρησης.

Κακην κακως η πιο overall οικονομικη συμφερουσα λυση ειναι οι "φανταροι".

Το ασφαλιστικο των ΕΔ ηταν ισχυροτατο το καταστρεψαν εν μια νυκτι, με μεγαλη κομπινα εσκεμμένα.

Κοβοντας ταυτοχρονα μονιμο προσωπικο. Τρομερη θωρακιση, τα συνορα μας ειναι απο μπετον τωρα. Θα προτιμουσα τα λεφτα που δινουμε για τους φανταρους (συν συντηρηση στρατοπεδων κλπ κλπ) να πηγαιναν για μονιμο εκπαιδευμενο προσωπικο και εξοπλισμους που και θα βελτιωνε πραγματικα την αμυνα και θα ελυνε το ασφαλιστικο των ΕΔ που ειναι ετοιμο να σκασει

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...