PC_MAGAS Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Κολέγιο ρεεεεε. Δεν ξέρω το έχω πάρει σαν διακοπές Ελπίζω να κάτσει η Κύπρος.. Κύπρο μπορείς να δηλώσεις και Εθελοντικά. Αν πας πεζικάριο κλαι γενικά οτιδήποτε πέρα απο Τεθωρακισμένα και Πυροβολικο σου συστήνω να πας. (Πυροβολικό πάιζει η πιθανότητα να πας στο μπουρδέλο της Αγ. Βαρβάρας με αρκετά ΜΕΑΓΑΛΗ ΕΜΠΛΟΚΗ 10-1 με υπηρεσιακό και Τεθόρακας έχω ακούσει να είναι αρκετά αυστηρά) 1
MikeJ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 τα μισα απο αυτα που αναφερεις δεν επιτρεπονται ομως.... Τι δεν επιτρέπεται από αυτά που ανέφερα ; Μόνο ο υπνόσακος νομίζω μπορεί και να απαγορεύεται (τυπικά) αλλά πλέον θεωρείται από όλους στάνταρ πρακτική (εκτός από τις ειδικές δυνάμεις). Τα υπόλοιπα που αναφέρω είναι τα είδη καθημερινής υγιεινής που αναγκαστικά θα πάρεις αφού δεν σου δίνουν, και τα ρούχα που και πάλι αναγκαστικά θα πάρεις αφού σου δίνουν 1 βρακί , 2 ζευγάρια κάλτσες και 2 μπλουζάκια... Το μόνο πέρα από τον υπνόσακο μπορεί να είναι και τα σκουφιά γάντια κλπ αλλά και πάλι αν θα είσαι σε καμιά μονάδα στον Έβρο με -15 βαθμούς δε νομίζω να σου πει κανείς τίποτα γιατί έχεις κασκόλ πχ (δεδομένου ότι και πάλι δε σου δίνουν αυτοί). Γενικά αυτά που λέω στη λίστα από λίστες άλλων παιδιών που έχουν μπει και τις έχουν ανεβάσει σε στρατιωτικά φόρουμ τα αλίευσα και δεν έχω δει κάποιον να λέει ότι του δημιούργησαν πρόβλημα για κάποιο από τα αντικείμενα.
panos2171 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μα δε με απασχολεί το τι θα παραδώσω εγώ.... με απασχολεί ως γεγονός το ότι ζητούν να παραδίδουμε τα άρβυλα, τις κάλτσες κλπ (όσα φαίνονται στο χαρτί που ανέβασα) και άρα δημιουργείται εύλογα η απορία ότι εφόσον τα ζητάνε πίσω, τα δίνουν στους επόμενους και άρα και σε μένα που θα μπω τώρα ; Δηλαδή θα πάρω άρβυλα που τα φορούσε 9 μήνες κάποιος άλλος ή πετσέτες που σκουπιζόταν 9 μήνες κάποιος άλλος κοκ ; Ναι. Καλά δε τα παίρνεις τελείως μετέχειρα, πάνε για ανακατασκευή. Κύπρο μπορείς να δηλώσεις και Εθελοντικά. Αν πας πεζικάριο κλαι γενικά οτιδήποτε πέρα απο Τεθωρακισμένα και Πυροβολικο σου συστήνω να πας. (Πυροβολικό πάιζει η πιθανότητα να πας στο μπουρδέλο της Αγ. Βαρβάρας με αρκετά ΜΕΑΓΑΛΗ ΕΜΠΛΟΚΗ 10-1 με υπηρεσιακό και Τεθόρακας έχω ακούσει να είναι αρκετά αυστηρά) Έχεις εμπειρία από πυροβολικό; Με εξαίρεση τις αντιαεροπορικές μονάδες τα πράγματα είναι χαλαρά. Τεθωρακισμένα πάλι το ίδιο. Η εμπλοκή δεν εξαρτάται από το όπλο/σώμα αλλά από την τοποθεσία της μονάδας.
dacourt Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 όταν υπηρετούσα υπήρχε μονάδα που έκαναν 8. Αλλά δεν σου λέω τι γίνεται στην πράξη, θεωρητικά το όριο ειναι 10. Για τους φαντάρους δεν υπάρχει όριο, εκτός για όσους έχουν παιδιά... το πως θα περάσεις εξαρτάται απο το βύσμα σου... Όλα είναι σχετικά στις υπηρεσίες των μονίμων και των οπλιτών.. τίποτα δεν είναι σταθερό, κάθε περιοχή έχει και τα δικά της, μέγα θέμα οι επανδρώσεις σε τι ποσοστό είναι. Για μένα το πως θα περάσεις εξαρτάται από εσένα και μόνο.. η συμπεριφορά σου είναι το παν, είδα παιδιά με πτυχία να μην τους παίρνουν ούτε για καταμέτρηση αποθηκών, για τόσο άχρηστους και άλλα παιδιά με λιγότερα προσόντα να είναι στα γραφεία αλλά να αποδίδουν και να είναι χρήσιμοι, ας έχει κάποιος 40 πτυχία.. αν δεν ξέρει να συμπεριφερθεί δεν θα κάνει τίποτα στην ζωή του, πολλές φορές μπορείς ένα μειονέκτημα σου να το κάνεις πλεονέκτημα με την σωστή συμπεριφορά. Αδικίες υπάρχουν παντού... Μα δε με απασχολεί το τι θα παραδώσω εγώ.... με απασχολεί ως γεγονός το ότι ζητούν να παραδίδουμε τα άρβυλα, τις κάλτσες κλπ (όσα φαίνονται στο χαρτί που ανέβασα) και άρα δημιουργείται εύλογα η απορία ότι εφόσον τα ζητάνε πίσω, τα δίνουν στους επόμενους και άρα και σε μένα που θα μπω τώρα ; Δηλαδή θα πάρω άρβυλα που τα φορούσε 9 μήνες κάποιος άλλος ή πετσέτες που σκουπιζόταν 9 μήνες κάποιος άλλος κοκ ; ΝΑΙ, θα πάρεις άρβυλα που τα φορούσε κάποιος άλλος αν φυσικά τα άρβυλα αυτά είναι σε καλή κατάσταση. Για τις πετσέτες δεν γνωρίζω... άρβυλα όμως ναι αν κάποια από αυτά αν είναι σε καλή κατάσταση θα περάσουν τουλάχιστον από δυο σειρές! Τα καινούργια στο τέλος... πρώτα θα δοθούν μεταχειρισμένα. Θα δείτε κάποια βγάζουν κάτι ασπρίλες.. στο γυάλισμα, αλλά με τον καιρό φεύγουν. Καθαριστικά και γυαλίστικα θα σας χορηγηθούν, αλλά αν έχετε μια βούρτσα πρόχειρη πάρτε την μαζί. Βαριά ρούχα ακόμα να μην πάρετε, πηγαίνετε στην μονάδα και μετά.. αυτοί που θα μπουν Νοέμβριο ας κοιτάξουν που θα τοποθετηθούν και μετά, στο ΚΕΝ δεν χρειάζεστε πολλά πολιτικά, μια αλλαξιά αρκεί. Πετσέτες θα πάρεις δικές σου.. από το σπίτι και ένα σεντόνι.
Luciddream Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Έχεις εμπειρία από πυροβολικό; Με εξαίρεση τις αντιαεροπορικές μονάδες τα πράγματα είναι χαλαρά. Τεθωρακισμένα πάλι το ίδιο. Η εμπλοκή δεν εξαρτάται από το όπλο/σώμα αλλά από την τοποθεσία της μονάδας. Εγώ έχω εμπειρία απο τις μονάδες πυροβολικού της Κύπρου και δεν ήταν καθόλου χαλαρά. Όπως τα λέει ο MAGAS είναι συνήθως, εκτώς και αν τύχει και έχουν φέρει πολύ κόσμο εκείνη την περίοδο. Άσε που στο πυροβολικό είσαι μαζί με Κύπριους με ότι συνεπάγεται αυτό. Γενικά ο καθένας μιλάει σύμφωνα με τις δικές του εμπειρίες
Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Όλα είναι σχετικά στις υπηρεσίες των μονίμων και των οπλιτών.. τίποτα δεν είναι σταθερό, κάθε περιοχή έχει και τα δικά της, μέγα θέμα οι επανδρώσεις σε τι ποσοστό είναι. Για μένα το πως θα περάσεις εξαρτάται από εσένα και μόνο.. η συμπεριφορά σου είναι το παν, είδα παιδιά με πτυχία να μην τους παίρνουν ούτε για καταμέτρηση αποθηκών, για τόσο άχρηστους και άλλα παιδιά με λιγότερα προσόντα να είναι στα γραφεία αλλά να αποδίδουν και να είναι χρήσιμοι, ας έχει κάποιος 40 πτυχία.. αν δεν ξέρει να συμπεριφερθεί δεν θα κάνει τίποτα στην ζωή του, πολλές φορές μπορείς ένα μειονέκτημα σου να το κάνεις πλεονέκτημα με την σωστή συμπεριφορά. Αδικίες υπάρχουν παντού... μιλησε κανένας για πτυχία; φυσικά τα πτυχία δεν παιζουν κανενα ρόλο, εκτός απο γιατρούς, φαρμακοποιούς, κτλ. Αυτο που παιζει ρόλο ειναι το βύσμα. Η συμπεριφορά σου μπορεί να σε γλιτώσει απο τα χειρότερα, αλλά σε σκατά μονάδα δεν μπορείς να ξεφύγεις. Δεν έχει καμία σχέση η ποιοτητα ζωή πχ. αν σε πηγαινει 5 έξω και αν ειναι 5 μέσα, όσο γαμώ τα παιδιά και να είσαι...
tony81 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ έχω δίπλωμα γ κατηγορία παίζει κανα οδηγός. Είναι καλά?
Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 εξαρτάται που θα πέσεις, αν ειστε πολλοι οδηγοι θα ειναι καλά, αν είστε λίγοι όχι δεν θα ειναι καλά...
chrisxkar Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 οι οδηγοι συνηθως δεν οδηγουν τιποτα.Κανουν οτι και οι υπολοιποι της μοναδας.Αν σου κατσει να εισαι οδηγος δοικα εξαρταται απο το ποσο μαλακας ειναι. Για τον δικο μας μαλωνανε επειδη κανενας δεν ηθελε να γινει οδηγος του ...
Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 σε εμάς οι οδηγοί είχαν αρκετό κουβάλημα με τις καναδέζες. Τουλάχιστον έτσι έλεγαν
chrisxkar Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Αν αυτο εννοεις για χαμαλης ειμασταν η πρωτη επιλογη.Καναμε μετακομιση γραφειων και του αρχειου απο το ενα στρατοπαιδο σε αλλο. Απο ενα σημειο και μετα μας φωναζαν Χασαν ή Αρτουρο(χωρις παρεξηγηση)
Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) αυτο εννοώ, πολύ χαμαλίκι οι οδηγοι. εμείς τους χαμαληδες τους λέγαμε Κούρδους, τα χαμαλίκια κουρδιλίκια, υπήρχαν κουρδολόχοι, κουρδοταγμα, κτλ Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2015 από Pablo_Hasan
ParhsG Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 οι οδηγοι συνηθως δεν οδηγουν τιποτα.Κανουν οτι και οι υπολοιποι της μοναδας.Αν σου κατσει να εισαι οδηγος δοικα εξαρταται απο το ποσο μαλακας ειναι. Για τον δικο μας μαλωνανε επειδη κανενας δεν ηθελε να γινει οδηγος του ... Σε ένα κέν ενας οδηγος ως μονιμη δύναμη τον είχαν σκίσει. Συνέχεια τους χώνουν.Το παληκάρι πήγαινε με 10-20km/h και λέει φοβόταν μην τον πάρει ο ύπνος απο τη κούραση. Στο στρατό όλα ειναι σχετικά.. Σε αλλα μερη ο ΚΨΜιτζής έχει προνόμια ,δε κανει υπηρεσίες ούτε αναφορά πάει κτλ και αλλού τον σκίζουν σε σκοπέτα,περιπολα κτλ.
panos2171 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ έχω εμπειρία απο τις μονάδες πυροβολικού της Κύπρου και δεν ήταν καθόλου χαλαρά. Όπως τα λέει ο MAGAS είναι συνήθως, εκτώς και αν τύχει και έχουν φέρει πολύ κόσμο εκείνη την περίοδο. Άσε που στο πυροβολικό είσαι μαζί με Κύπριους με ότι συνεπάγεται αυτό. Γενικά ο καθένας μιλάει σύμφωνα με τις δικές του εμπειρίες Αν αναφέρεστε στην Κύπρο πάσο, δεν ξέρω πως είναι εκεί τα πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις