MikeJ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 αρβυλα δεν εδωσα, καλτσες δεν εδωσα ,σαγιοναρες δεν εδωσαν,μπερε αγορασα επειδη δεν μας εδωσαν ,φορμες δεν εδωσαν,σορτσακια δεν εδωσαν,αθλητικα δεν εδωσαν πετσετες,παγουρι,τζακετ τα επεστρεψα Δεν σας έδωσαν μπερέ αλλά είχαν την απαίτηση να φοράς ; Εντάξει ότι θα αγοράσεις πολλά πράγματα είναι δεδομένο, αλλά ο λόγος είναι γιατί αυτοί σου δίνουν τυπικά 1-2 για δείγμα (για να βγάλουν την υποχρέωση) που δεν φτάνουν ούτε για ζήτω... αλλά να μην σου δίνουν καν και να σου λένε τράβα πάρε είναι τρελή υπερβολή.. .
chrisxkar Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν σας έδωσαν μπερέ αλλά είχαν την απαίτηση να φοράς ; Εντάξει ότι θα αγοράσεις πολλά πράγματα είναι δεδομένο, αλλά ο λόγος είναι γιατί αυτοί σου δίνουν τυπικά 1-2 για δείγμα (για να βγάλουν την υποχρέωση) που δεν φτάνουν ούτε για ζήτω... αλλά να μην σου δίνουν καν και να σου λένε τράβα πάρε είναι τρελή υπερβολή.. . Μας ειπαν δανειστητε απο εναν αλλο φανταρο, καποιοι δανειζονταν ,εγω εβαλα μια φορα και κατευθειαν εβγαλα σπυρια και ειπα καλυτερα να δωσω 10 ευρω να παρω εναν
MikeJ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μας ειπαν δανειστητε απο εναν αλλο φανταρο, καποιοι δανειζονταν ,εγω εβαλα μια φορα και κατευθειαν εβγαλα σπυρια και ειπα καλυτερα να δωσω 10 ευρω να παρω εναν Χέσε μέσα.... αφού δεν έχουν πει σε κανέναν να μοιράζετε και τα σώβρακα με τους άλλους φαντάρους έχουμε δρόμο ακόμα... Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει και μια στάνταρ λίστα που να ισχύει πλήρως... δλδ οι πιο πολλοί λένε ότι σαγιονάρα τους έδωσαν ενώ εσύ είπες ότι δεν σου έδωσαν οπότε τώρα πχ με βάζεις σε σκέψεις να έχω και σαγιονάρες μαζί μου όταν μπω ή όχι... και γενικά άλλοι λένε μας έδωσαν αυτό αλλά όχι εκείνο κλπ Στο τέλος άμα πάρω τα πάντα στην λογική ότι "κι αν δε μας δώσουν από αυτό" θα φτάσω στο κέντρο με 3 σακουβαγιάζ και θα με κοροϊδεύουν....
chrisxkar Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 παρε οπωσδηποτε σαγιοναρες εγω καθε φορα που κατουριωμουν βραδιατικα αναγκαζομουν να βαζω καλτσες και να ψιλοδενω τα αρβυλα(για να μην ακουμπανε τα κορδονια στα σκατονερα) για να ριξω ενα κατουρημα
tony81 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Ωραίο το φαι στο στρατό πέρα από κάποιες εξαιρέσεις ε? Έφαγα στου πατέρα μ 2-3 φορες αναλατα βέβαια αλλά είχαν φάση..και αποτι ακούω 2-3 μέρες μόνο όσπρια
chrisxkar Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Ωραίο το φαι στο στρατό πέρα από κάποιες εξαιρέσεις ε? Έφαγα στου πατέρα μ 2-3 φορες αναλατα βέβαια αλλά είχαν φάση..και αποτι ακούω 2-3 μέρες μόνο όσπρια μακρια απο χπετσοφαι.Τετοιο γρηγορο κοψιμο δεν με εχει πιασει στη ζωη μου.Μεσα σε πεντε λεπτα μετα την καταναλωση ολοι τρεχαμε στην τουαλετα 1
MikeJ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μακριά από ομελέτα έχω ακούσει από 2 διαφορετικά άτομα (σίγουρη δηλητηρίαση).... βέβαια σε ένα άρθρο κάποιος έλεγε ότι το καλύτερο φαγητό του στο στρατό ήταν ή ομελέτα και ότι έτρωγε ταψιά οπότε είναι και που θα πέσεις....
dacourt Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Για τους εποπ υπάρχει φεκ που προβλέπει max 10 υπηρεσίες το μήνα για τους δνεις, σε εμάς έκαναν 4 και αυτές με το ζόρι 4 με 6 κάνουν συνήθως.. ούτε οι ΟΒΑ δεν έκαναν 10 και αυτοί μέχρι 6-7 έκαναν το πολύ, αλλά συνήθως 4-5 κάνουν. Αν βγαίνουν οι υπηρεσίες.. δεν υπάρχει θέμα. Σε εμας οι ΕΠΟΠ κάνουν 4 και απο οτι λενε ειναι πιο πολλες απο τα αλλα στρατοπεδα τριγύρω. Το πως θα περάσεις εξαρτάται απο πολλές παραμέτρους πιστεύω. Εγώ δεν περνάω και τόσο καλά αλλά δεν έχω προβλημα με το φαγητό παρότι με πάει αιμα 1-2 φορες την εβδομάδα δε με απασχολεί ούτε το κρεβάτι , ούτε οι εγκαταστάσεις. Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι η βαρεμάρα και η νύστα και το ότι έχω να κανω με 18-19 χρονα.Στη μονάδα μου η πλειοψηφία έχει μόρφωση κυρίως επαλ και γυμνάσιο. Επίσης παρότι ήμαστε στην ίδια μονάδα δεν περνάνε όλοι το ίδιο. Καποιοι δεν κάνουν ποτέ υπηρεσία (κάθε μερα έξω) και το λένε με θάρρος και δεν υπάρχουν κόντρες μεταξύ αυτών που πήζουν και αυτων που δε κάνουν ποτε υπηρεσία. Γενικά δηλαδή άλλους τους πάει κάθε μερα έξω,άλλους 1-1 και άλλους 4-1 στις κακες μερες και 1-2 στις πολυ καλές.Οποτε το πως θα περάσεις δεν είναι ποτε στανταρ ακομα και στην ιδια μονάδα... 4 με 5.. και πολλές είναι. Το πως θα περάσεις εξαρτάται από τον χαρακτήρα σου.. είναι θέμα συμπεριφορών. Εν ολίγοις τι θα πάρουμε (πάνω κάτω) όταν πάμε φαντάροι... Προσέξτε ότι κατά την απόλυση πρέπει να επιστρέψουμε τα πάντα εκτός από το παγούρι , το βρακί, τις ωτοασπίδες, το μπερέ, τη φανέλα ασκήσεων και κάτι αλυσίδες κλπ (προφανώς επειδή έχουν το όνομά μας επάνω) Με άλλα λόγια επιστρέφουμε σχεδόν τα πάντα συμπεριλαμβανομένου : άρβυλα, κάλτσες, σαγιονάρες, πετσέτες κλπ.... Όλα αυτά δλδ δίνονται μετά ως μεταχειρισμένα στους επόμενους ; Θα ενημερωθείς κάποιες ημέρες πριν την απόλυση σου τι θα παραδώσεις και ΑΝ παραδώσεις. Αν πας πχ ΑΣΔΕΝ δεν παραδίδεις τίποτα γιατί το Στρατηγείο δεν ασχολείται με αυτά. Θα σας πουν όμως.. αυτό είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σας απασχολεί.
Kostas93 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 δεν έχω πάει φαντάρος, αλλά απο στρατιωτικά νοσοκομεία που ξέρω το φαγητό είναι πολύ καλό.βέβαια, λογικά εξαρτάται απο την κάθε μονάδα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 4 με 6 κάνουν συνήθως.. ούτε οι ΟΒΑ δεν έκαναν 10 και αυτοί μέχρι 6-7 έκαναν το πολύ, αλλά συνήθως 4-5 κάνουν. Αν βγαίνουν οι υπηρεσίες.. δεν υπάρχει θέμα. 4 με 5.. και πολλές είναι. Το πως θα περάσεις εξαρτάται από τον χαρακτήρα σου.. είναι θέμα συμπεριφορών. όταν υπηρετούσα υπήρχε μονάδα που έκαναν 8. Αλλά δεν σου λέω τι γίνεται στην πράξη, θεωρητικά το όριο ειναι 10. Για τους φαντάρους δεν υπάρχει όριο, εκτός για όσους έχουν παιδιά... το πως θα περάσεις εξαρτάται απο το βύσμα σου...
FreakBoy Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Εμεις που μπαινουμε Νοεμβρη παιζει καμια αδεια τα Χριστουγεννα η πολλα ζηταω;; 1
panos2171 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Tα Χριστούγεννα γενικά είναι οι πολλές μέρες άδειας που τις δίνει συνήθως ο ΥΠΕΘΑ ή Α/ΓΕΣ ή Α/ΓΕΕΘΑ ή κάποιον μεγάλος τέλος πάντων. Εγώ πέτυχα 10 μέρες τα Χριστούγεννα και άλλες τόσες το Πάσχα.
eidikos33 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Αν εννοείς τι θα σου ζητήσουν εκεί τότε αστυνομική ταυτότητα το χαρτί κατάταξης και ακτινογραφία θωρακος (αν και πολλοί εδώ λένε να μην τους πας ώστε να χάσεις μια μέρα που θα σε πάνε αυτοί σε κάποιο νοσοκομείο να βγάλεις ). Βασικά το χαρτί που θα σου έρθει θα σου λέει τι αλλο χρειάζεται πχ παιδικό βιβλιαριο υγείας (αν και αυτό επίσης ουσιαστικά προαιρετικό είναι αφού οι περισσότεροι δεν το έχουν αλλά αν το έχεις ίσως είναι καλό μπορεί να γλυτώσεις κανα τσίμπημα ) Το αφμ και το αμκα να ξέρεις επίσης. Τώρα αν αναφέρεσαι στο τι να βάλεις τον σάκο σου τότε υπολόγισε όλα τα είδη καθημερινής υγιεινής (ξυραφάκια, αφρούς, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σφουγγάρι, οδοντόκρεμα, οδοντοβουρτσα, χαρτί υγείας) σε ρούχα καμιά 10αρια σωβρακα δικά σου, καμιά 10αρια ζευγάρια μαλλινες κάλτσες κατα προτίμηση πρασινολαδι , πατους καλούς για τα άρβυλα , κανα 7αρι μπλουζακια παραλλαγής κοντομανικα , κανα 3αρι μακρυμανικα παραλλαγης, υπνοσακο , σεντόνι , καμια πετσέτα, μερικά βασικά φαρμακευτικά πχ παυσίπονα, καραμελες για λαιμό , χανζαπλαστ, και επιθεματα για κάλλους στα πόδια, κανα 5-6 λουκετακια, πλαστικά γάντια μιας χρήσης, ταλκ για τα πόδια-άρβυλα , καμια φόρμα , καμια πυτζαμα, καμια αλλαξια ρούχα πολιτικά, να φοράς αθλητικά παπούτσια όταν μπεις για να έχεις ενα ζευγάρι μαζί σου, ε μετά για τα κρύα γάντια, κασκόλ, σκουφο full face, ισοθερμικά ρούχα... θα βρεις στο ίντερνετ αν ψάξεις λίστες με προτεινόμενα και επίσης ρώτα αν έχεις γνωστό σου που πήγε πρόσφατα και για να σου πει αλλά και αν έχει να σου δώσει τον υπνοσακο πχ και τιποτα μπλουζακια κλπ να μην αγοράζεις. Ε αυτά είναι τα βασικά πιστεύω και μετά βλέποντας θα δεις τι άλλο μπορεί να χρειαστείς απλά υπολόγισε ότι σε αναλώσιμα δεν σου δίνουν τίποτα και σε ρούχισμο λίγα πράγματα (2 μπλουζακια, 2 καλτσες κλπ) για αυτό και πρέπει να εξοπλιστεις αν είναι να τη παλέψεις. τα μισα απο αυτα που αναφερεις δεν επιτρεπονται ομως....
MikeJ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Θα ενημερωθείς κάποιες ημέρες πριν την απόλυση σου τι θα παραδώσεις και ΑΝ παραδώσεις. Αν πας πχ ΑΣΔΕΝ δεν παραδίδεις τίποτα γιατί το Στρατηγείο δεν ασχολείται με αυτά. Θα σας πουν όμως.. αυτό είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σας απασχολεί. Μα δε με απασχολεί το τι θα παραδώσω εγώ.... με απασχολεί ως γεγονός το ότι ζητούν να παραδίδουμε τα άρβυλα, τις κάλτσες κλπ (όσα φαίνονται στο χαρτί που ανέβασα) και άρα δημιουργείται εύλογα η απορία ότι εφόσον τα ζητάνε πίσω, τα δίνουν στους επόμενους και άρα και σε μένα που θα μπω τώρα ; Δηλαδή θα πάρω άρβυλα που τα φορούσε 9 μήνες κάποιος άλλος ή πετσέτες που σκουπιζόταν 9 μήνες κάποιος άλλος κοκ ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις