Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν έκανες 60 υπηρεσίες σερί με 2, 3 ώρες ύπνο την ημέρα δεν θα ζουσες σήμερα, μάλλον την επεφτες στο επιλοχαδικο και έβαζες τον εαυτό σου πρώτο νούμερο.

ανετα αντεξαμε 13 στρατιώτες 40+σερι απλα απο ενα σημειο κ μετα γινεσαι κανονικα ρομπότ κ ο υπνος περνα σε αλλο level γιατι ελευθερος χρονος=υπνος κατα μο 6 ωρες την ημέρα ενα τετραώρο και ενα 2ωρο 3ωρο αν ησουν τυχαιρος με τα νούμερα
  • Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για μπριζα μια ειναι η λυση αγορασε πολυμπριζο και εισαι αρχοντας εγω ειχα παρει δυο(του 3ευρου) ωστε να φτανει ως το διπλανο κρεβατι και φορτιζα το κινητο διπλα μου το καλοκαιρι ειχα κοτσαρει και το αντικουνουπικο και θα εισαι ανετος και θα σταματησετε να μαλλωνεται για το ποιος θα φορτισει το κινητο

ναι το έχω στα υπόψιν μου αυτό  :-)

Δημοσ.

Αν έκανες 60 υπηρεσίες σερί με 2, 3 ώρες ύπνο την ημέρα δεν θα ζουσες σήμερα, μάλλον την επεφτες στο επιλοχαδικο και έβαζες τον εαυτό σου πρώτο νούμερο.

Μα 4-5 ώρες ύπνου την ημέρα τις είχαμε, ανάλογα την υπηρεσία.  

Είχε καταργηθεί η απογευματινή εκπαίδευση και μας άφηναν να κοιμηθούμε όποτε δεν έπαιζαν υποχρεώσεις. Το επιλοχάδικο δεν βόλευε άλλωστε για ύπνο, ήταν καλή καβάτζα βέβαια για μεσημεριανό καφέ μακριά από την βαβούρα του στρατοπέδου.

Ακόμα και αν το είχα μέσα μου πάντως, δεν υπήρχε λόγος να κάνω πουστιά με τα νούμερα. Ίσα ίσα που προσπαθούσα σχεδόν πάντα να βολεύω στο 1ο ένα συγκεκριμένο πιτσιρικά, που την πάλευε λιγότερο.

Λάβε επίσης υπόψιν ότι ο κάθε λόχος έδινε συγκεκριμένες υπηρεσίες π.χ. εμείς είχαμε 1ο πύλη, 2ο περίπολο και 3ο θαλαμοφύλακα. Για να στο θέσω διαφορετικά, και 1ο να έπαιρνα, θα φύλαγα 2-5, 11-1, 5-7 (γιατί στην πύλη η αλλαγή δεν γινόταν με τη φρουρά στις 6), κλάιν μάιν δηλαδή. Το 2ο μόνο ήταν "προνομιακό", γιατί αν και κοιμόσουν σπαστά και οριακά λιγότερο, ήταν πιο χαλαρό (τσιγαράκι, κουβεντούλα και τα σέα). Σκέψου τώρα ότι για μια μεγάλη περίοδο, ήμασταν μόλις 3 άτομα στο λόχο (κάποιοι παλαιότεροι έλειπαν σε φυλάκιο μόνιμα) και ο ένας έκανε μόνο θαλαμοφύλακας.

Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες πεποιθήσεις, κάποιοι θα προτιμήσουμε να φάμε το αγγούρι στον πάτο, εφόσον θεωρούμε ότι ακόμα αντέχουμε, προκειμένου κάποιος με λιγότερες αντοχές να ευνοηθεί. Δεν είμαι απ' αυτούς άλλωστε που παροτρύνουν κόσμο να παραστήσει τον τρελό, χώνοντας έτσι άλλους που δεν διατίθενται να παίξουν πούστικα.

Επιπλέον, όταν καταφεύγουμε σε προσωπικές επιθέσεις, όντας ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε με σοβαρά επιχειρήματα (τα τσιτάτα του indy και των ομήρων δεν πιάνονται ως τέτοια) τις θέσεις κάποιου συνομιλητή, καλό είναι να γνωρίζουμε πως κρινόμαστε και οι ίδιοι, τόσο από εκείνον, όσο και από το σύνολο των αναγνωστών της συζήτησης. 

Εγω αν θυμαμαι καλα απαγορευεται πανω απο 3 μεσα γιαυτο σου δινουν υπηρεσιακο (για 2-3 ωρες) το οποιο οι περισσοτεροι δεν το παιρνουν εφοσον μονο ταλαιπωρια ειναι

Αυτό ακριβώς. Τις ώρες που δεν είχες κάτι να κάνεις, απλά την έπεφτες. Δεν σε ένοιαζε να βγεις. Που να πας άλλωστε; Χωριό είχες δίπλα και η Μύρινα ήταν 20 χλμ μακριά.

Για λημνο ξερω πως ολα τα στρατοπαιδα ηταν σκατα απο υπηρεσιες και οι προηγουμενη σειρα ειχε κανει 30 μεσα και τους ειχαν για καποιο καιρο ανα 2 ωρες σκοπια(για να ειναι μειωμενα τα νουμερα ωστε να βγαινει ενας-δυο καθε μερα εξοδο) οπως και σε μας εγινε αυτο αλλα με λιγοτερες μερες μεσα

Για 60 δεν εχω ξανακουσει

Έτσι έγινε και τότε. Αμφισβητήστε το όσο θέλετε, αλλά εγώ ξέρω τι έζησα. :)

Δημοσ.

Τέτοια βλέπω και όλο και περισσότερο θέλω να το παίξω τρέλουρας.

Υποτίθεται στο στρατό πας για εκπαίδευση όχι να περάσεις βασανιστήρια. Αν κοιμηθώ λιγότερο απο 5 ώρες μετά απο 2 μέρες κουτουλάω τους τοίχους, 60 μέρες θα πέθαινα.

Δημοσ.

Υποτίθεται στο στρατό πας για εκπαίδευση όχι να περάσεις βασανιστήρια. Αν κοιμηθώ λιγότερο απο 5 ώρες μετά απο 2 μέρες κουτουλάω τους τοίχους, 60 μέρες θα πέθαινα.

Οι περισσότεροι αντέχουν.Εγω νυστάζω πολύ και αυτο κάνω στο στρατό σέρνομαι .Βεβαια με βρίζουν όλοι αλλα τι να κάνω δε μπορώ νυσταζω. (Σε μια φάση είχαν αρχίσει να μαυρίζουν ολα γύρω μου αλλα συνηλθα)

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά άκουγα και εγώ και πρίν μπω έκανα ταχύρυθμο φροντιστήριο στο φίδιασμα. Σε 2 μήνες είχα PhD.

Βρείτε καλό δάσκαλο να σας τα μάθει όλα πριν μπείτε.

Δημοσ.

Θα αντεξεις οπως ολοι κανεις δεν περιμενε οτι θα αντεχε με τοσο λιγο υπνο αλλα κοιτα να δεις που αντεξαμε.

Και δευτερο κομματι ειναι το οτι επειδη κανανε καποιοι πολλες μεσα δεν σημαινει οτι θα τυχει και σε εσενα.Την ιδια περιοδο που εμεις πηζαμε οι σειρες μας στον εβρο περνουσαν ζωη και κοτα.

Αυτό ακριβώς. Τις ώρες που δεν είχες κάτι να κάνεις, απλά την έπεφτες. Δεν σε ένοιαζε να βγεις. Που να πας άλλωστε; Χωριό είχες δίπλα και η Μύρινα ήταν 20 χλμ μακριά.

Έτσι έγινε και τότε. Αμφισβητήστε το όσο θέλετε, αλλά εγώ ξέρω τι έζησα. :)

Ασε που χειμωνα μονο η Νεφελη ηταν ανοιχτη απο καφε στην οποια εβλεπες μονο φανταρια και εποπ

Δημοσ.

Ακόμα και αν το είχα μέσα μου πάντως, δεν υπήρχε λόγος να κάνω πουστιά με τα νούμερα. Ίσα ίσα που προσπαθούσα σχεδόν πάντα να βολεύω στο 1ο ένα συγκεκριμένο πιτσιρικά, που την πάλευε λιγότερο.

Λάβε επίσης υπόψιν ότι ο κάθε λόχος έδινε συγκεκριμένες υπηρεσίες π.χ. εμείς είχαμε 1ο πύλη, 2ο περίπολο και 3ο θαλαμοφύλακα. Για να στο θέσω διαφορετικά, και 1ο να έπαιρνα, θα φύλαγα 2-5, 11-1, 5-7 (γιατί στην πύλη η αλλαγή δεν γινόταν με τη φρουρά στις 6), κλάιν μάιν δηλαδή. Το 2ο μόνο ήταν "προνομιακό", γιατί αν και κοιμόσουν σπαστά και οριακά λιγότερο, ήταν πιο χαλαρό (τσιγαράκι, κουβεντούλα και τα σέα). Σκέψου τώρα ότι για μια μεγάλη περίοδο, ήμασταν μόλις 3 άτομα στο λόχο (κάποιοι παλαιότεροι έλειπαν σε φυλάκιο μόνιμα) και ο ένας έκανε μόνο θαλαμοφύλακας.

Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες πεποιθήσεις, κάποιοι θα προτιμήσουμε να φάμε το αγγούρι στον πάτο, εφόσον θεωρούμε ότι ακόμα αντέχουμε, προκειμένου κάποιος με λιγότερες αντοχές να ευνοηθεί. Δεν είμαι απ' αυτούς άλλωστε που παροτρύνουν κόσμο να παραστήσει τον τρελό, χώνοντας έτσι άλλους που δεν διατίθενται να παίξουν πούστικα.

Επιπλέον, όταν καταφεύγουμε σε προσωπικές επιθέσεις, όντας ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε με σοβαρά επιχειρήματα (τα τσιτάτα του indy και των ομήρων δεν πιάνονται ως τέτοια) τις θέσεις κάποιου συνομιλητή, καλό είναι να γνωρίζουμε πως κρινόμαστε και οι ίδιοι, τόσο από εκείνον, όσο και από το σύνολο των αναγνωστών της συ

Lol, παρεξηγηθηκε ο 60 μέσα. Νταξει, μπορεί και σε πήγε 150 μέσα...

Δεν χρειάζεται να πουλήσεις τρέλα, διάβασε το φεκ με της σωματικής ικανότητας και πήγαινε γνωματευση από δικό σου γιατρό.

Δημοσ.

post-268249-0-64437900-1442401859_thumb.jpg

Εν ολίγοις τι θα πάρουμε (πάνω κάτω) όταν πάμε  φαντάροι... Προσέξτε ότι κατά την απόλυση πρέπει να επιστρέψουμε τα πάντα εκτός από το παγούρι , το βρακί, τις ωτοασπίδες, το μπερέ, τη φανέλα ασκήσεων και κάτι αλυσίδες κλπ (προφανώς επειδή έχουν το όνομά μας επάνω)

Με άλλα λόγια επιστρέφουμε σχεδόν τα πάντα συμπεριλαμβανομένου : άρβυλα, κάλτσες, σαγιονάρες, πετσέτες κλπ.... Όλα αυτά δλδ δίνονται μετά ως μεταχειρισμένα στους επόμενους ;   :eek:

Δημοσ.

Κ εγω 3 μηνες,ειχα 2 διανυκτερευσεις.

45 υπηρεσιες σερι,1 μερα ανασα(που πηγε κυριολεκτικα όλη σε υπνο),και μετα αλλες 40 μεχρι την επομενη διανυκτερευση.

Δημοσ.

αρβυλα δεν εδωσα, καλτσες δεν εδωσα ,σαγιοναρες δεν εδωσαν,μπερε αγορασα επειδη δεν μας εδωσαν ,φορμες δεν εδωσαν,σορτσακια δεν εδωσαν,αθλητικα δεν εδωσαν

πετσετες,παγουρι,τζακετ τα επεστρεψα

Δημοσ.

attachicon.gifimg021.jpg

Με άλλα λόγια επιστρέφουμε σχεδόν τα πάντα συμπεριλαμβανομένου : άρβυλα, κάλτσες, σαγιονάρες, πετσέτες κλπ.... Όλα αυτά δλδ δίνονται μετά ως μεταχειρισμένα στους επόμενους ;   :eek:

Ναι,τα κωλοζωα.Μονο κατι γίδια(γιατι εχει και τετοιους) θα χρησιμοποιουσαν τετοια ειδη μεταχειρισμένα.

Το μονο που τους νοιαζει ειναι να βγουν απ την "υποχρεώση" και να πουνε οτι "εμεις τους δωσαμε οτι χρειαζόταν".

Κ μετα εσυ θα πας εξω να τα αγορασεις ,γιατι θα αηδιαζεις(και με το δικιο σου) να τα χρησιμοποιήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...