Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

και αυτα μεσα στο παιχνιδι ειναι φιλε μου υπαρχουν γραφιαδες γλυφτες που βολευονται υπαρχουν τα βυσματα που βολευονται μη ξεχνας οτι παντα υπαρχουν και τα χειροτερα...

Υπαρχουν και σειρες που κανανε απο 15-20-25 μεσα

To ξέρω. Εγώ έως 10 μέσα έχω κάνει. Σε εμας παντως οι γραφιάδες δεν περνάνε και τόσο καλά. Υπάρχουν άλλα ποστα που όλη μερα δεν κάνουν τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

To ξέρω. Εγώ έως 10 μέσα έχω κάνει. Σε εμας παντως οι γραφιάδες δεν περνάνε και τόσο καλά. Υπάρχουν άλλα ποστα που όλη μερα δεν κάνουν τίποτα.

γενικά αν είσαι σε μονάδα μαύρη κ άραχνη όσοι έχουν κ πόστα την πάτησαν ...στην δικιά μου ναι μεν τρώγαμε όλοι το αγγούρι (έτυχα σε σειρά που δεν υπήρχαν βύσματα) αλλά όσοι ήταν σε πόστα άκουγαν την γκρίνια των στελεχών κάθε μέρα 

• Like 1

γενικά αν είσαι σε μονάδα μαύρη κ άραχνη όσοι έχουν κ πόστα την πάτησαν ...στην δικιά μου ναι μεν τρώγαμε όλοι το αγγούρι (έτυχα σε σειρά που δεν υπήρχαν βύσματα) αλλά όσοι ήταν σε πόστα άκουγαν την γκρίνια των στελεχών κάθε μέρα 

Καταλαβαίνω...70+ μέσα, έχοντας παράλληλα πόστο επιλοχά, πηγαίνοντας κάθε μέρα επί ένα μήνα σε άλλο στρατόπεδο για σχολείο και όντας ένας από τους ελάχιστους Ι1 ένοπλους φαντάρους στη μονάδα...

Όλα αυτά το 2012... :P

Παπατζα alert, 70 μέσα με τι υπηρεσίες; Συνοδηγός ασθενοφόρου;

Όλες σχεδόν ένοπλες, 3-4 θαλαμοφύλακας και μια φορά ΗΣΑ. Πάντα η πρώτη βάρδια 3ωρη (φρουρά στις 2 αντί για 3) και φυσικά ό,τι να ΄ναι νούμερα το βράδι (υπήρχε το γαμάτο 3-5 με μια ώρα ύπνο 5-6). 

285 Μ/Κ ΤΠ, Λήμνος, 322 το 2012-13, ρώτα να μάθεις.

EDIT:

Άντε, μπορεί να ήταν και 60 το σερί, είχα χτυπήσει και μια έξοδο στη γιορτή μου το Νοέμβρη.

Αν δε κάνω λάθος υπάρχει και κάποιο όριο γύρω στους 2 μήνες (60 μέρες) όπου υποχρεωτικά πρέπει να πάρεις άδεια κανονική,  δε πρόκειται διοικητής να σε αφήσει παραπάνω καιρό μέσα σερί.

Αν δε κάνω λάθος υπάρχει και κάποιο όριο γύρω στους 2 μήνες (60 μέρες) όπου υποχρεωτικά πρέπει να πάρεις άδεια κανονική,  δε πρόκειται διοικητής να σε αφήσει παραπάνω καιρό μέσα σερί.

Κανονικά έτσι είναι, αλλά σπάνια τηρείται, συχνά δεν το θέλουν καν οι φαντάροι, ώστε να χτυπήσουν μεγάλες άδειες απολύσεως. Ανάλογα την επάνδρωση της μονάδας και την ανοχή του διοικητή πάει το πράμα...

και υποτίθεται οτι σε φυλάκιο απαγορεύεται να σε πάνω απο βδομάδα, 15+ μέρες 

Αν έκανες 60 υπηρεσίες σερί με 2, 3 ώρες ύπνο την ημέρα δεν θα ζουσες σήμερα, μάλλον την επεφτες στο επιλοχαδικο και έβαζες τον εαυτό σου πρώτο νούμερο.

και υποτίθεται οτι σε φυλάκιο απαγορεύεται να σε πάνω απο βδομάδα, 15+ μέρες 

Σε αλλάζουν φυλάκιο ή σε κατεβάζουν μια μέρα κατω :P

Αν έκανες 60 υπηρεσίες σερί με 2, 3 ώρες ύπνο την ημέρα δεν θα ζουσες σήμερα, μάλλον την επεφτες στο επιλοχαδικο και έβαζες τον εαυτό σου πρώτο νούμερο.

Μη το λες ξέρω άτομα που αντέχουν... (Εγω ειμαι απο αυτους που δεν αντέχουν αλλα αυτο ειναι αλλο θέμα)

Δεν έχω υψηλά στάνταρ, μια τάβλα να την πέφτω θέλω και μια μπρίζα να φορτίζω το τηλέφωνο μ 1-2 φορές την εβδομάδα. Απλά ρωτάω για κύπρο γιατί σκέφτομαι να μπώ γεννάρη και ήλπιζα ότι θα είναι καλύτερα από το να ψοφάς στο κρύο σε κανένα έβρο ή οπουδήποτε αλλού να προτιμίσω κύπρο π ειναι πιο νότια, καθαρά πρακτικός λόγος δηλαδή.

Έχει βάση η σκέψη μου ή μ....ς λέω; 

υ.γ. 9-μηνο θα κάνω

υ.γ. 2

Όσοι από τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ γνωρίζουν να χορεύουν, να τραγουδούν ή να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, εντάσσονται στο χορευτικό συγκρότημα ή στην ορχήστρα της ΕΛΔΥΚ. Έτσι έχουν την ευκαιρία να εξασκούνται στην αγαπημένη τους ενασχόληση, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις αποκομίζοντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τον Κυπριακό λαό. Επίσης οπλίτες που έχουν ειδικές γνώσεις, συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις φωτογραφίας θεατρικές παραστάσεις κ.λ.π..

πηγή : http://www.army.gr/default.php?pname=SYNTHIKES_DIAVIOSIS&la=1

:-D

Εγω αν θυμαμαι καλα απαγορευεται πανω απο 3 μεσα γιαυτο σου δινουν υπηρεσιακο (για 2-3 ωρες) το οποιο οι περισσοτεροι δεν το παιρνουν εφοσον μονο ταλαιπωρια ειναι

( αν σκεφτεις οτι επρεπε να γυρισεις απο την σκοπια για να κανεις μπανιο να αλλαξεις να βγεις για 3 ωρες απο τις οποιες συνηθως το 40λεπτο ηταν ποδαροδρομος και μετα να γυρισεις για να κανεις νουμερο)

Χωρις αδεια εκανα 2μιση μηνες και μετα μου δωσαν λογο πασχα(οπου δεν μας αφησαν να κολλησουμε καμια μερα) αλλιως τα αρχιδια μου θα επερνα και μετα παλι σερι μεχρι να παρω μεταθεση γυρω στους 2 μηνες+ (επειδη δεν εδιναν σε κανεναν περα απο αυτους που απολυονταν).

Για λημνο ξερω πως ολα τα στρατοπαιδα ηταν σκατα απο υπηρεσιες και οι προηγουμενη σειρα ειχε κανει 30 μεσα και τους ειχαν για καποιο καιρο ανα 2 ωρες σκοπια(για να ειναι μειωμενα τα νουμερα ωστε να βγαινει ενας-δυο καθε μερα εξοδο) οπως και σε μας εγινε αυτο αλλα με λιγοτερες μερες μεσα

Για 60 δεν εχω ξανακουσει

Μη το λες ξέρω άτομα που αντέχουν... (Εγω ειμαι απο αυτους που δεν αντέχουν αλλα αυτο ειναι αλλο θέμα)

Ένα παλικάρι τον πήγαινε χάλια, πήγε στο ιατρείο και του μέτρησαν την πίεση, η μεγάλη ήταν 10 και η μικρή 3 νομίζω, τον έβγαλαν μια βδομάδα ΕΥ λόγω εξάντλησης.

Λίγο ακόμα και θα τον μαζευαμε και δεν ήταν ούτε καν 30 μέσα, οχι 60...

Δεν έχω υψηλά στάνταρ, μια τάβλα να την πέφτω θέλω και μια μπρίζα να φορτίζω το τηλέφωνο μ 1-2 φορές την εβδομάδα. Απλά ρωτάω για κύπρο γιατί σκέφτομαι να μπώ γεννάρη και ήλπιζα ότι θα είναι καλύτερα από το να ψοφάς στο κρύο σε κανένα έβρο ή οπουδήποτε αλλού να προτιμίσω κύπρο π ειναι πιο νότια, καθαρά πρακτικός λόγος δηλαδή.

Έχει βάση η σκέψη μου ή μ....ς λέω; 

υ.γ. 9-μηνο θα κάνω

Για μπριζα μια ειναι η λυση αγορασε πολυμπριζο και εισαι αρχοντας εγω ειχα παρει δυο(του 3ευρου) ωστε να φτανει ως το διπλανο κρεβατι και φορτιζα το κινητο διπλα μου το καλοκαιρι ειχα κοτσαρει και το αντικουνουπικο και θα εισαι ανετος και θα σταματησετε να μαλλωνεται για το ποιος θα φορτισει το κινητο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...