Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όχι ρε ξέρεις τι. Έχω ακούσει πολλά οκ, ξέρω ότι θα είναι κάσα η υπόθεση αλλά το λέω με την λογική ότι δεν θα έχεις υποχρεώσεις αγχοι κτλ. Από Κύπρο πρόσφατες κανείς εντυπώσεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

Πριν μπω έλεγα, σιγά τι είναι ένας μήνας λιγότερος κλάιν. 3-4 μέρες μέσα στο κέντρο πανηγύριζα για το 8μηνο...

τι χρειαζεται να παρουμε μαζι μας κατα την καταταξη? σε διαφορα σαιτ γραφουν πραγματα αχρειαστα απο οτι βλεπω και πραγματα που θα κοπουν στον ελεγχο

Πριν μπω έλεγα, σιγά τι είναι ένας μήνας λιγότερος κλάιν. 3-4 μέρες μέσα στο κέντρο πανηγύριζα για το 8μηνο...

Τελικά πήγες κύπρο; Εαν πήγες κύπρο ήταν καλά εκεί κάτω; γιατι έχω ακούσει οτι είναι πολύ τέντα...

<p>τι χρειαζεται να παρουμε μαζι μας κατα την καταταξη? σε διαφορα σαιτ γραφουν πραγματα αχρειαστα απο οτι βλεπω και πραγματα που θα κοπουν στον ελεγχο</p>

Αν εννοείς τι θα σου ζητήσουν εκεί τότε αστυνομική ταυτότητα το χαρτί κατάταξης και ακτινογραφία θωρακος (αν και πολλοί εδώ λένε να μην τους πας ώστε να χάσεις μια μέρα που θα σε πάνε αυτοί σε κάποιο νοσοκομείο να βγάλεις ). Βασικά το χαρτί που θα σου έρθει θα σου λέει τι αλλο χρειάζεται πχ παιδικό βιβλιαριο υγείας (αν και αυτό επίσης ουσιαστικά προαιρετικό είναι αφού οι περισσότεροι δεν το έχουν αλλά αν το έχεις ίσως είναι καλό μπορεί να γλυτώσεις κανα τσίμπημα ) Το αφμ και το αμκα να ξέρεις επίσης. Τώρα αν αναφέρεσαι στο τι να βάλεις τον σάκο σου τότε υπολόγισε όλα τα είδη καθημερινής υγιεινής (ξυραφάκια, αφρούς, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σφουγγάρι, οδοντόκρεμα, οδοντοβουρτσα, χαρτί υγείας) σε ρούχα καμιά 10αρια σωβρακα δικά σου, καμιά 10αρια ζευγάρια μαλλινες κάλτσες κατα προτίμηση πρασινολαδι , πατους καλούς για τα άρβυλα , κανα 7αρι μπλουζακια παραλλαγής κοντομανικα , κανα 3αρι μακρυμανικα παραλλαγης, υπνοσακο , σεντόνι , καμια πετσέτα, μερικά βασικά φαρμακευτικά πχ παυσίπονα, καραμελες για λαιμό , χανζαπλαστ, και επιθεματα για κάλλους στα πόδια, κανα 5-6 λουκετακια, πλαστικά γάντια μιας χρήσης, ταλκ για τα πόδια-άρβυλα , καμια φόρμα , καμια πυτζαμα, καμια αλλαξια ρούχα πολιτικά, να φοράς αθλητικά παπούτσια όταν μπεις για να έχεις ενα ζευγάρι μαζί σου, ε μετά για τα κρύα γάντια, κασκόλ, σκουφο full face, ισοθερμικά ρούχα... θα βρεις στο ίντερνετ αν ψάξεις λίστες με προτεινόμενα και επίσης ρώτα αν έχεις γνωστό σου που πήγε πρόσφατα και για να σου πει αλλά και αν έχει να σου δώσει τον υπνοσακο πχ και τιποτα μπλουζακια κλπ να μην αγοράζεις. Ε αυτά είναι τα βασικά πιστεύω και μετά βλέποντας θα δεις τι άλλο μπορεί να χρειαστείς απλά υπολόγισε ότι σε αναλώσιμα δεν σου δίνουν τίποτα και σε ρούχισμο λίγα πράγματα (2 μπλουζακια, 2 καλτσες κλπ) για αυτό και πρέπει να εξοπλιστεις αν είναι να τη παλέψεις.

• Super Moderators

Τελικά πήγες κύπρο; Εαν πήγες κύπρο ήταν καλά εκεί κάτω; γιατι έχω ακούσει οτι είναι πολύ τέντα...

Ήταν σχόλιο για το "το έχω πάρει ως διακοπές"... :P

Νομίζω ότι οι 8μηνοι δεν πάνε Κύπρο και σίγουρα δεν έχει νόημα να δηλώσουν για εκεί αυτοί που δικαιούνται κατ' εξαίρεση :)

Ισως η 10φορα που το αναφερουμε στο θρεντ.

Το πως περνας στον στρατο εχει να κανει με τι στανταρ εχεις βαλει στο μυαλο σου.

Αμα βαλεις αρκετα χαμηλα στανταρ περνας "καλα", Αν βαλεις ψηλα (καλο κρεβατι,καλο φαι,αρκετος υπνος) την γαμησες.

Πχ Ιανουαριο δεν ειχαμε ποτε ζεστο νερο για μπανιο παντα παγωμενο και τα παραθυρα ανοιχτα οποτε ειχε παγωνια.

Υπηρχε ο κοσμος που μεχρι να φυγουμε απο το κεντρο κλαιγοταν "-ααα ουυυ απαραδεκτο που ειμαστε στην ουγκαντα?"(οι ιδιοι αντιμετοπιζαν ολες τις δυσκολιες ετσι)και οποτε περασε χαλια σε ολο το κεντρο.

Υπηρχε και ο κοσμος που εκανε το χαβαλε του "-μαλακα(ή ψηλε οπως συνηθιζεται) ταδε?να μπω να μου ζεστανεις το πουλι?" εκανε το μπανιο του και τελειωνε η υποθεση.

Αν εχεις σκοπο να μπεις στρατο πρεπει να ξερεις οτι κατα πασα πιθανοτητα θα αντιμετοπισεις τετοιες καταστασεις

• Like 1

Το προβλημα με τα σκουπιδια που αναφερεις ειναι πως οταν τους βρίζεις και τους λες "ΚΑΝΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ/ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ",

η απαντηση ειναι "Ε,εγω θα το κανω για μια ζωή,κάντο εσύ για την ώρα που θα εισαι μεσα μονο 9 μήνες".

Το θέμα ειναι οτι λενε ΠΑΝΤΑ αυτο,κςαι εφόσον μπαίνουν νέοι συνεχεια,τελικά δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ,ΠΟΤΕ.

Αυτό είναι θέμα του διοικητή, οι εποπ έχουν βολεύτει με τους φαντάρους δουλους, ο διοικητής πρέπει να τους το κόψει.

Για τους εποπ υπάρχει φεκ που προβλέπει max 10 υπηρεσίες το μήνα για τους δνεις, σε εμάς έκαναν 4 και αυτές με το ζόρι, ήταν βυσματα και ο δικας δεν τους χαλούσε χατήρι...

Σε εμας οι ΕΠΟΠ κάνουν 4 και απο οτι λενε ειναι πιο πολλες απο τα αλλα στρατοπεδα τριγύρω. Το πως θα περάσεις εξαρτάται απο πολλές παραμέτρους πιστεύω. Εγώ δεν περνάω και τόσο καλά αλλά δεν έχω προβλημα με το φαγητό παρότι με πάει αιμα 1-2 φορες την εβδομάδα δε με απασχολεί ούτε το κρεβάτι , ούτε οι εγκαταστάσεις. Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι η βαρεμάρα και η νύστα και το ότι έχω να κανω με 18-19 χρονα.Στη μονάδα μου η πλειοψηφία έχει μόρφωση κυρίως επαλ και γυμνάσιο. Επίσης παρότι ήμαστε στην ίδια μονάδα δεν περνάνε όλοι το ίδιο. Καποιοι δεν κάνουν ποτέ υπηρεσία (κάθε μερα έξω) και το λένε με θάρρος και δεν υπάρχουν κόντρες μεταξύ αυτών που πήζουν και αυτων που δε κάνουν ποτε υπηρεσία. Γενικά δηλαδή άλλους τους πάει κάθε μερα έξω,άλλους 1-1 και άλλους 4-1 στις κακες μερες και 1-2 στις πολυ καλές.Οποτε το πως θα περάσεις δεν είναι ποτε στανταρ ακομα και στην ιδια μονάδα...

και αυτα μεσα στο παιχνιδι ειναι φιλε μου υπαρχουν γραφιαδες γλυφτες που βολευονται υπαρχουν τα βυσματα που βολευονται μη ξεχνας οτι παντα υπαρχουν και τα χειροτερα...

Υπαρχουν και σειρες που κανανε απο 15-20-25 μεσα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...