Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νομίζω είναι 12 μέρες σύνολο που μπορείς να πάρεις σε όλη τη θητεία ως φοιτητικές, τώρα δε ξέρω αν υπάρχει στάνταρ όπως λες 2 μέρες ανά μάθημα ή πχ αν εσύ επιθυμείς να πάρεις για κάποιο μάθημα 3 μέρες αν γίνεται (ίσως αν πέσεις σε κανέναν νορμάλ άνθρωπο να γίνεται) γιατί 2 μέρες να πας να δώσεις και να γυρίσεις αν το στρατόπεδο είναι στη διαόλου τη μάνα δεν είναι και ευκολάκι.

Βέβαια εγώ περισσότερο ρωτούσα αν ξέρετε για σκηνικά που να αρνήθηκαν να δώσουν καν την φοιτητική άδεια.

Ναι φυσικα και ισχυει αυτο που λες. Μου το ειχε πει και μενα παλιος συμφοιτητης που ειχε παει Κυπρο οτι ειναι αναλογα σε τι Διοικητη πεσεις. Βεβαια και εγω του ειπα το αυτονοητο.

Αν τολμησει να σου πει ο Διοικητης για φοιτητικη αδεια οχι για καμια μερα,τοτε το μονο που εχεις να κανεις ειναι να πεσει ενα ωραιοτατο τηλεφωνακι απο τους δικους σου και να δουμε για ποτε θα παρεις ολες τις μερες που δικαιουσαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

δεν τα λες κι achievement τα 63...

να μου το θυμισεις οταν ερθει η ωρα!

Προς το παρον 1 λιτρο βοτκα θα το χρησιμοποιησω στους τρικεφαλους για να ειναι ωραιο το πτωμα μου

cheers!

:)

αυτο που περιγραφεις φιλε μου ειναι παιδικες κατασκηνωσεις. Και ειμαι συμφωνος οτι καλυτερα να μην υπαρχει καθολου στρατος παρα να υπαρχει τετοιο πραμα. Μπασκετ ομως παιζω ακομα. Και μη νομιζεις. 20 χρονια πριν την "κριση" στην Κοκκινια καναμε ερανο για παγωτο ξυλακι. Αυτα με τα οικονομικα δεν μ αγγιζουν καθολου. Ειμαι ζωον. lol

Καλοπεραση λεγεται(για τα δεδομενα του στρατου τουλαχιστον,ουτως ή αλλως ειναι που ειναι κανει χρονοβορο και αχρηστο ας περασει οσο καλυτερα γινεται).

Επισης νομιζεις οτι πλεον ο στρατος απεχει πολυ απο τις κατασκηνωσεις,ειδικα εν περιοδο ΣΠΕΝ??

αρα συμφωνουμε. Για να πουμε και του στραβου το δικιο  μπασκετ επαιζα πριν 2 ωρες με το ενα ποδι στον ταφο. Επαιζα στον Ιωνικο οταν ημουν μικρος αλλα ποτε δεν σταματησα. Οταν ημουν 18 ομως ηδη ειχα παιξει πολυ μπασκετ και ηθελα να πηδηξω απο κανενα αεροπλανο. Ειναι και ορμονικο το ζητημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως μακαρι να φτασουμε την ηλικια του Robin Williams.

Εδώ μέχρι τα 67 πρέπει Να δουλεύεις, όχι και να πεθάνεις στα 63 χωρίς να χαρείς τη σύνταξη σου

Επεξ/σία από j0hnn1e

Ναι φυσικα και ισχυει αυτο που λες. Μου το ειχε πει και μενα παλιος συμφοιτητης που ειχε παει Κυπρο οτι ειναι αναλογα σε τι Διοικητη πεσεις. Βεβαια και εγω του ειπα το αυτονοητο.

Αν τολμησει να σου πει ο Διοικητης για φοιτητικη αδεια οχι για καμια μερα,τοτε το μονο που εχεις να κανεις ειναι να πεσει ενα ωραιοτατο τηλεφωνακι απο τους δικους σου και να δουμε για ποτε θα παρεις ολες τις μερες που δικαιουσαι.

Ναι και θα τα κάνει πάνω του ο Διοικητής... Μόνο άμα είχα βύσμα θα ίσχυε αυτό.... Η βλακεία είναι ότι εγώ θέλω να τις πάρω για να πάω όντως να δώσω τα μαθήματα να τελειώνω και όχι απλά για να βγω από το στρατόπεδο όπως τις παίρνουν οι περισσότεροι πιστεύω που απλά δίνουν λευκή κόλλα και παίρνουν τη βεβαίωση από τη γραμματεία.

Καλά δε σκάω και ιδιαίτερα καθώς τώρα που έμαθα ότι παίρνεις άδεια και Χριστούγεννα και Πάσχα και μάλιστα σχετικά καλή, + του ότι όπως είδα ως 8μηνος στους 5 μήνες παίρνω μετάθεση κοντά στο τόπο κατοικίας μου (λογικά), δε με πειράζει άρα να χρησιμοποιήσω τις κανονικές μέρες άδειας (αυτές που δεν μπορεί να σου τις αρνηθεί) για να πάω να δώσω, έτσι και αλλιώς κάποτε θα τις έπαιρνα.

Προσωπικά ευγενικός είμαι πάντα εκ φύσεως, όσο το δυνατόν νωρίτερα μπορώ θα τους ζητήσω την φοιτητική άδεια για να είναι ενήμεροι και αυτοί να οργανωθούν και ελπίζω στο καλύτερο.

Ναι και θα τα κάνει πάνω του ο Διοικητής... Μόνο άμα είχα βύσμα θα ίσχυε αυτό.... Η βλακεία είναι ότι εγώ θέλω να τις πάρω για να πάω όντως να δώσω τα μαθήματα να τελειώνω και όχι απλά για να βγω από το στρατόπεδο όπως τις παίρνουν οι περισσότεροι πιστεύω που απλά δίνουν λευκή κόλλα και παίρνουν τη βεβαίωση από τη γραμματεία.

Καλά δε σκάω και ιδιαίτερα καθώς τώρα που έμαθα ότι παίρνεις άδεια και Χριστούγεννα και Πάσχα και μάλιστα σχετικά καλή, + του ότι όπως είδα ως 8μηνος στους 5 μήνες παίρνω μετάθεση κοντά στο τόπο κατοικίας μου (λογικά), δε με πειράζει άρα να χρησιμοποιήσω τις κανονικές μέρες άδειας (αυτές που δεν μπορεί να σου τις αρνηθεί) για να πάω να δώσω, έτσι και αλλιώς κάποτε θα τις έπαιρνα.

Προσωπικά ευγενικός είμαι πάντα εκ φύσεως, όσο το δυνατόν νωρίτερα μπορώ θα τους ζητήσω την φοιτητική άδεια για να είναι ενήμεροι και αυτοί να οργανωθούν και ελπίζω στο καλύτερο.

Βασικα ναι θα τα κανει πανω του ο Διοικητης.... Μπορει στον φανταρο να του πει οτι μλκια του κατεβει στο μυαλο αλλα αν οντως πεσει σε περιπτωση οπως την παραπανω και πεσει το τηλεφωνο εκει να δεις μετα για ποτε θα την δωσει την αδεια,ειδικα αν εισαι ντοπιος(καλη ωρα οι 8μηνοι που γυρνανε κοντα στον τοπο κατοικιας τους)που υπαρχει και η περιπτωση να σκασει ο γονιος απο την μοναδα...

Χαμένος από χέρι αν πας με αυτή τη λογική.

Πρώτον, αν είσαι ευγενικός και το καλό παιδί στο στρατό, θα σε χωνουν για τα πάντα. Μην περιμένεις επιβραβευση, το κάνεις πρόθυμα και τζάμπα? Το καλύτερο τους.

Και εγώ ευγενικά είχα ζητήσει άδεια για παρόμοιο λόγο (νωρίς) έφαγα τα καντηλια μου επειδή τόλμησα! Να ρωτήσω για άδεια και πήγα μερικές μέρες μετά και δεν ρώτησα, τους είπα θέλω άδεια και τέλος.

Όσο για το άλλο που λες για τον διοικητή, 2 πράγματα φοβούνται σε όσες τις μονάδες. "δεν είμαι καλα" είτε άρρωστος είτε ψυχολογικά (με το δεύτερο ρισκάρεις την αναβολή αν πουλάς τρελα) και τη μάνα του φανταρου.

• Like 1

Βασικα ναι θα τα κανει πανω του ο Διοικητης.... Μπορει στον φανταρο να του πει οτι μλκια του κατεβει στο μυαλο αλλα αν οντως πεσει σε περιπτωση οπως την παραπανω και πεσει το τηλεφωνο εκει να δεις μετα για ποτε θα την δωσει την αδεια,ειδικα αν εισαι ντοπιος(καλη ωρα οι 8μηνοι που γυρνανε κοντα στον τοπο κατοικιας τους)που υπαρχει και η περιπτωση να σκασει ο γονιος απο την μοναδα...

"Ο μπαμπας μου ειναι αρτοποιος στη Μαγουλα. Θα στειλουμε τον δκτη στο κοσοβο.."

Ο δκτης δε θα τα κανει πανω του επειδη ενας γονιος θα τον παρει τηλεφωνο να του παραπονεθει (στην τελικη τι ειναι ο γονιος, νομικα παντα?). Αν ο γονιος του πει ομως πως εχει γνωριμιες κτλ τοτε ναι, τοτε οντως ΜΠΟΡΕΙ να τα κανει πανω του. Το βυσμα κανει την διαφορα οχι η συγγενεια. Αμα ειναι ετσι τοτε ολοι στο στρατο εχουν βυσμα την μαμα και τον μπαμπα.

Σε εμας παντως ενα βυσμα (σωστο μν*πανο) που ειχαμε με μεγαλες γνωριμιες και που κυριολεκτικα δε μπορουσε κανενας να τον αγγιξει, ειχε πει ο λοχαγος στο παιδι που εβγαζε τις υπηρεσιες "να τον ζοριζεις διακριτικα και να μην τον αφηνεις να κοιμαται αρκετα, να ειναι με κοκκινα ματια συνεχεια και να μη ξερει τον λογο". Ετσι, για εκδικηση. Και οντως αυτο εγινε ;)

Καλά ευγενικός είπα, δεν είπα μαλάκας.. ..(υπάρχει διαφορά, δεν ταυτίζονται οι έννοιες, γενικότερα είμαι πάντα ευγενικός αλλά όχι "καλό" παιδί και πρόθυμος εκεί που δεν έχω να κερδίσω κάτι από τη καλοσύνη μου)  

Δε νομίζω ότι με τσαμπουκά σε άτομα ανώτερα σου που μπορούν να σε επιπλήξουν έχεις να κερδίσεις κάτι στο στρατό... δεν είναι δημόσια υπηρεσία ή γραμματεία πανεπιστημίου που συχνά πρέπει να τους τρίξεις τα δόντια για να εξυπηρετηθείς... εκεί τσαμπουκαλεύεσαι και στη καλύτερη βγάζεις άκρη στη χειρότερη δεν βγάζεις δε μπορούν να σου κάνουν κάτι περαιτέρω ενώ στο στρατό τους τσαμπουκάδες μπορούν να στους κόψουν με τρόπο που να μετανιώσεις που τους έκανες και να φας τρελό χώσιμο για την υπόλοιπη θητεία σου.

"Ο μπαμπας μου ειναι αρτοποιος στη Μαγουλα. Θα στειλουμε τον δκτη στο κοσοβο.."

Ο δκτης δε θα τα κανει πανω του επειδη ενας γονιος θα τον παρει τηλεφωνο να του παραπονεθει (στην τελικη τι ειναι ο γονιος, νομικα παντα?). Αν ο γονιος του πει ομως πως εχει γνωριμιες κτλ τοτε ναι, τοτε οντως ΜΠΟΡΕΙ να τα κανει πανω του. Το βυσμα κανει την διαφορα οχι η συγγενεια. Αμα ειναι ετσι τοτε ολοι στο στρατο εχουν βυσμα την μαμα και τον μπαμπα.

Σε εμας παντως ενα βυσμα (σωστο μν*πανο) που ειχαμε με μεγαλες γνωριμιες και που κυριολεκτικα δε μπορουσε κανενας να τον αγγιξει, ειχε πει ο λοχαγος στο παιδι που εβγαζε τις υπηρεσιες "να τον ζοριζεις διακριτικα και να μην τον αφηνεις να κοιμαται αρκετα, να ειναι με κοκκινα ματια συνεχεια και να μη ξερει τον λογο". Ετσι, για εκδικηση. Και οντως αυτο εγινε ;)

Πετυχα μερικους 18χρονους κλαψιαρηδες που παιρνανε τιμητικες και αδειες χωρις να το παρουμε ειδηση,και οταν ρωτησα τον γραφεα που ηταν γνωστος μου γιατι γινεται αυτο μου λεει γιατι πολυ απλα εχουν ταραξει οι γονεις του την μοναδα στα τηλεφωνα,αφου μεχρι και να ερχονταν απο την μοναδα να δουν πως περναει ειχαν πει.

Δεν μιλησα για τετοια ''ακρα'' οπως τα θεωρω αλλα για να παρεις αυτα που δικαιουσαι με τον ενα ή με τον αλλο τροπο.

Αν λοιπον πεις στον Διοικητη οτι θες να παρεις φοιτητικη αδεια και σου πει αυτος οχι,ενω δεν εχεις προφανως παρει αλλη ειδικη αδεια, ε τοτε ναι αν μιλησεις πχ με τον πατερα σου και εκεινος μιλησει αναλογα θα δεις για ποτε θα την παρεις την αδεια.

Μην υποτιμας καποια πραγματα μονο και μονο με βαση υποθεσεις ή τι λεει ο καθε ακυρος στο δρομο/διαδικτυο κλπ.

Μα και παλι αυτο ειναι θεμα δκτη-πολιτικη μοναδας. 

Παρεπιπτοντως , θεωρητικα παντα, μονο κανονικες αδειες+ταπ δικαιουσαι. Ολες οι αλλες ειδικες αδειες ειναι στην ευχερεια του δκτη αν ειναι να στις δωσει. Αν κρινει πως η χωρα κινδυνευει που λεει ο λογος και το στρατοπεδο θα ειναι αφυλαχτο, ο δκτης εχει δικαιωμα μεχρι και να σου ακυρωσει την αδεια 1 μερα πριν μπεις στο πλοιο ξερω γω. Οταν λεω δικαιωμα εννοω κανονικα με τον (στρατιωτικο) νομο. Και ναι, το εχω δει να συμβαινει αυτο.

Υπαρχουν λοιπον στρατοπεδαρχες που φοβουνται και λυγιζουν και αλλοι που σου λενε απλα "κυρια μου εχουμε δουλεια" και σε παραπεμπουν στο πρωτο γραφειο και καλη τυχη να συννενοηθεις μαζι τους.

Καλά προσωπικά να πω της μητέρας μου να πάρει τηλέφωνο για τον οποιοδήποτε λόγο (ακόμα και αν ήξερα ότι θα είχε επιτυχία) δε θα το έκανα ποτέ... Θα ντρεπόμουν μετά να κοιτάξω στα μάτια όσους το ήξεραν. Ακόμα και αν δεν μου έλεγαν τίποτα η λέξη μαμάκιας θα ήταν αποτυπωμένη στα μάτια τους

Το μόνο που θα έκανα είναι να έβαζα βύσμα , όχι για να την περάσω εγώ μέλι γάλα να πουλάω μαγκιά κλπ ή να είμαι έξω από το σπίτι μου κάτι που απεχθάνομαι γενικά απ' όσους το κάνουν, απλά και μόνο για να λάβω τα όσα θεωρητικά και τυπικά δικαιούμαι (και δεν μου τα δίνουν) και τίποτα παραπάνω από αυτά.

Εγώ είμαι λογικός και δίκαιος (αν και αυτά τα δύο και ειδικά το πρώτο πάνε περίπατο στο στρατό) δλδ κατανοώ ότι με το να λείψω μια εβδομάδα εγώ πχ κάποιοι άλλοι θα φάνε περισσότερο χώσιμο για αυτό και θα ήμουν ο πρώτος που θα έλεγε ότι άσε με να πάω μια εβδομάδα να κανονίσω τις υποθέσεις μου και μόλις γυρίσω θα φάω εγώ το χώσιμο για μια εβδομάδα που έφαγαν οι υπόλοιποι εξαιτίας μου ή την εβδομάδα πριν λείψω χώσε με αβέρτα εμένα προκειμένου να λείψω την άλλη εβδομάδα. (όλο αυτό αν υπερίσχυε η λογική όπως και σε ένα χώρο εργασίας με τους συναδέλφους σου πχ)

• Like 1

Πληροφοριες για νεο 6μηνιτη, 'ειδικη περιπτωση'

Για δωστε καποιες πληροφοριες, οτι ξερετε σχετικο ρε παιδια.

Εχω ενα μικρο ξαδερφακι, προχτες εκλεισε τα 18.

Το κακο ειναι οτι ειναι ορφανος απο πατερα και απο μανα, τους εχασε οταν ηταν στην εφηβεια.

Μαθαμε οτι θα κανει 6 μηνες.

Πηγαμε στο ΚΕΠ και καναμε τις ενεργειες για να τον καλεσουν να καταταγει.

Οπως καταλαβαινετε λογω της καταστασεως του, θελουμε να την περασει οσο γινεται πιο ελαφρα, καθως δεν εχει περασει και λιγα αυτο το παιδι.

Πειτε λοιπον οτι ξερετε και μπορει να βοηθησει.

Θα παρουσιαστει Νοεμβρη;

Διχως βυσμα σχεδον σιγουρα παρουσιαζεσαι στρατο ξηρας;

Οι 6μηνιτες πανε παραμεθοριους κλπ;

Υπαρχει τροπος/περιπτωση, να περασει ολη αυτη τη συντομη θητεια, εκει που θα τον καλεσουν να παρουσιαστει;

Θα ηταν ευχης εργον να μην παρουσιαστει καπου μακρια, για να τον φτανουμε, δεν ξερω ομως αν αυτο μπορουμε καπου να το ζητησουμε.

Σκεφτομαι να μιλησω στον Διοικητη αν μπορεσω (δεν τον ξερω φυσικα), ή σε αξιωματικους, οταν παρουσιαστει, να το προσεξουν το παιδι, γιατι δεν ειναι για πολλες πιεσεις ουτε για καψοναρισματα ή παρενοχλησεις στυλ bullying. Ειναι και λιγο χοντρουλης, εχει και λιγο περιεργη(οχι κακη ομως) συμπεριφορα, ειναι και ορφανο και οτι κανουμε εμεις οι συγγενεις, θελει προσοχη.

Οτι ξερετε απο τα παραπανω, πειτε, πρεπει ειδικα γι'αυτο το παιδι, να γινει το καλυτερο δυνατον.

Σκέφτομαι και εγώ να βάλω βύσμα για να την σπάσω στον Pablo Hasan.

Τι σόι βολεμένος είμαι άλλωστε  :wub:  :lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...