Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εσύ τι λύση προτείνεις ? να γίνει γκουρού ο κάθε ψυχίατρος/ψυχολόγος ? να βγαίνουν όλοι άοπλοι ? α το βρήκα να καταργηθεί η θητεία..

αργησες αλλά το καταλαβες, δεν ειναι όλες οι δουλειές για όλους, άλλοι παριστάνουν καλά τον φαντάρο και άλλοι όχι...

Eυτυχώς. Γιατί 5 μέρες πριν απολυθώ ένας τα χάλασε με την κοπέλα του που ήταν από ένα κατσικοχώρι κι αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Μαζέψαμε και τα μυαλάκια του. Δεν υπήρξε άγιος που δεν έβρισα εκείνη τη μέρα και είχα πιάσει το κοράνι. Το χειρότερο είναι ότι οι δικοί του πήγαν στον... Χαρδαβέλα κι έκανε εκπομπές στην τηλεόραση. Είχα απολυθεί κι έτρεχα σε στρατοδικεία και μαλακίες. 

Τελικά πιστεύω ότι το παλικάρι θ' αυτοκτονούσε έτσι κι αλλιώς. Ούτε καν είχαμε δει υπαξιωματικό τόσους μήνες εκεί πάνω. Μόνο πιεσμένος δεν ήταν. Άκουγε όλη μέρα κάτι καταθλιπτικούς αμανέδες και είχε αποβλακωθεί. Και νομίζω πως γι' αυτό χρειάζεται πολύ γεμάτα προγράμματα ο στρατός. Με

άφθονες γυμναστικές. Να μην προλαβαίνεις να απασχολείς το μυαλό σου με καταθλιπτικά πράγματα. 

τρομερή ιδέα, άμα ο άλλος δεν την παλευει η γυμναστική θα τον σώσει. Ασε που με τόσους γιωτάδες ακόμα και στο τρέξιμο θα έχουμε απώλειες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Με άφθονες γυμναστικές. Να μην προλαβαίνεις να απασχολείς το μυαλό σου με καταθλιπτικά πράγματα. 

τρομερή ιδέα, άμα ο άλλος δεν την παλευει η γυμναστική θα τον σώσει. Ασε που με τόσους γιωτάδες ακόμα και στο τρέξιμο θα έχουμε απώλειες...

http://www.webmd.com/depression/guide/exercise-depression

http://fitness.mercola.com/sites/fitness/archive/2010/07/10/is-exercise-the-best-drug-for-depression.aspx

Εντάξει δεν λέω να υπάρχει πχ 5ωρο πρόγραμμα αλλά 1 ώρα την ημέρα + πεζοπορία θα βοηθούσε. 

αργησες αλλά το καταλαβες, δεν ειναι όλες οι δουλειές για όλους, άλλοι παριστάνουν καλά τον φαντάρο και άλλοι όχι...

lol

σωστή η διατύπωση με τους γιωτάδες. Εμείς ήμασταν εθελοντές-αλεξιπτωτιστές και παραδέχομαι ανοιχτά πως το ποδόσφαιρο δεν κάνει για όλους, ούτε η μουσική για όλους, ούτε η ζωγραφική για όλους, ούτε και ο στρατός. Και σέβομαι απόλυτα μέχρι που βγάζω το καπέλο σε αντιρρησίες συνείδησης. Γιατί είναι πολύ πιο τίμιοι από κάποιον που ψάχνει 2000 βύσματα για να αποφύγει την αγγαρεία και να βγάλει την υποχρέωση. Κατ' αρχήν είναι πιο γενναίος. Σε δεύτερο πλάνο θα έλεγα πως δεν ρισκάρει τις ζωές όλων των άλλων παριστάνοντας ότι υπηρετεί. Τελικά ο στρατός πρέπει να είναι μόνο επαγγελματικός. Και στην περίπτωση που υπάρχουν κληρωτοί, αυτοί και 6 μήνες να υπηρετούν κάθε μέρα θα πρέπει να έχουν σοβαρά προγράμματα. Και θεωρητικά και πρακτικά.

Υπηρέτησα σε ένα μέρος όπου υπήρχε πινακίδα ''απαγορεύεται το περπάτημα'' και έχω την βεβαιότητα πως καλύτερες είναι ολόκληρες δουλειές παρά κακοτεχνίες. 

Την συνιστούν κι οι ψυχολόγοι/ψυχίατροι παγκοσμίως βλέπω, μια χαρά, βρέθηκε η λύση :P

Έλα μην βαριέσαι.  :-D

• Super Moderators

o Robin Williams γιατί δεν έτρεξε κάνα 100αρι μπας και την γλύτωνε γμτ? :P

δεν έλεγε κάνα αστείο στον εαυτό του...

o Robin Williams γιατί δεν έτρεξε κάνα 100αρι μπας και την γλύτωνε γμτ? :P

δεν έλεγε κάνα αστείο στον εαυτό του...

μάλλον έλιωσε στην μπανιέρα με το ουίσκι και πνίγηκε από τα χάπια

:-D

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να αφαιρεί την ζωή του για μια στρατιωτική θητεία ? δεν την παλεύεις ? 2 χρονάκια αναβολές και μετά Ι5 και τελείωσες,λες και σήμερα κοιτάνε άμα υπηρέτησες ή Όχι.

Εγώ γούσταρα και υπηρέτησα και το 2008-09 είχα την οικονομική άνεση να κάνω μια χαρά θητεία,άμα μου έλεγες να υπηρετήσω τώρα,όσο και να γούσταρα δεν θα πήγαινα,δεν θα την πάλευα στις εξόδους να μην έχω να πιω 5 μπίρες :P

Το πιθανότερο είναι να είχε προβλήματα και πριν τον στρατό. Απλώς στον στρατό έφτασε στο αποκορύφωμα συν το ότι είχε εύκολη πρόσβαση σε όπλο και πυρομαχικά. 

• Like 1

περασε στο ντούκου ακομα μια αυτοκτονία:

Ένα μήνα μετά το ποσταρεις; :P

Ποσους μηνες ειναι τωρα 12?Νταξει ρε παιδια μια ιδεα ειναι ολα οσο λιγοτερα εχεις να κανεις εκει μεσα τοσο χειροτερα.Οταν εχεις δουλειες να κανεις περναει ο καιρος.Εγω 18 μηνες που με λυωνανε δεν τους καταλαβα ιδιαιτερα

9 μήνες είναι τώρα, τότε(2002) εγώ έκανα 17 Πολεμικό Ναυτικό, ξαναπηγαινα άνετα και χωρίς ίντερνετ, όμως ειμασταν τότε..

• Super Moderators

μάλλον έλιωσε στην μπανιέρα με το ουίσκι και πνίγηκε από τα χάπια

:-D

μάλλον θα φταίνει οι αμανέδες που άκουγε...

• Like 1

Γιαυτο πρεπει να υπαρχει ψυχιατρος σε καθε στρατοπεδο και να περνανε ολοι καθε μηνα μια βολτουλα.Δεν αντεχουνε ολοι πως να το κανουμε αν ο αλλος εχει σπιτι του χιλια δυο προβληματα  ειναι ευαισθητος και τον στειλεις σε αλλη χωρα οπως στειλανε εμενα κυπρο που πηρα 2 αδειες σε 12 μηνες γιατι καθε τοτε επαιρνες κα ξεχασα το σπιτι μου περα απο το τι ψυχολογικο πολεμο ετρωγες τους πρωτους τρεις μηνες για να σπασεις με την αδεια του διοικητη εγω εφτασα κοντα στο να σκοτωσω εναν που μου χε ζαλισει τα αρχιδια ειχε και 48 βαθμους υπο σκια ημασταν ολοι επικινδυνοι απλα ,αυτα που γινανε εκει μεσα δεν θελω να τα γραψω εδω για δικους μου λογους.Αντε να σαι εσυ με 2 ωρες υπνο τ την μερα να σου μενει 1 ωρα να κοιμηθεις πριν βαρεσει εγερτηριο στις 6 και 30 και να βρισκεις το κρεβατι σου ολοκληρο πεταμενο εξω.Αυτο ηταν το ποιο ελαφρυ ας πουμε.Εχω ενα γνωστο που πηγε προσφατα στρατο και το παιδι επαθε κριση πανικου αρχισε και κλωτσαγε εσπαγε δεν ξερω τι εκανε και σηκωθηκε και εφυγε και καλα εκανε.Οι ψυχιατροι που σε τσεκαρουν οταν μπαινεις ειναι τοσο τραγικοι που μπορει να τους δουλεψει ο οποιοσδηποτε αστο.

μάλλον θα φταίνει οι αμανέδες που άκουγε...

γι αυτο η θητεια πρεπει να βγαινει με "τρυπες" που αρμοζουν με την ηλικια

Εϊ εχουμε παρτι εδω! Κι οποιος πεθανει, ζωη σε λογου μας. Παντως μακαρι να φτασουμε την ηλικια του Robin Williams. Οπως και να χει ομως θελω να παω στον αλλο κοσμο αξιοπρεπως. 

Eυτυχώς. Γιατί 5 μέρες πριν απολυθώ ένας τα χάλασε με την κοπέλα του που ήταν από ένα κατσικοχώρι κι αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Μαζέψαμε και τα μυαλάκια του. Δεν υπήρξε άγιος που δεν έβρισα εκείνη τη μέρα και είχα πιάσει το κοράνι. Το χειρότερο είναι ότι οι δικοί του πήγαν στον... Χαρδαβέλα κι έκανε εκπομπές στην τηλεόραση. Είχα απολυθεί κι έτρεχα σε στρατοδικεία και μαλακίες. 

Τελικά πιστεύω ότι το παλικάρι θ' αυτοκτονούσε έτσι κι αλλιώς. Ούτε καν είχαμε δει υπαξιωματικό τόσους μήνες εκεί πάνω. Μόνο πιεσμένος δεν ήταν. Άκουγε όλη μέρα κάτι καταθλιπτικούς αμανέδες και είχε αποβλακωθεί. Και νομίζω πως γι' αυτό χρειάζεται πολύ γεμάτα προγράμματα ο στρατός. Με άφθονες γυμναστικές. Να μην προλαβαίνεις να απασχολείς το μυαλό σου με καταθλιπτικά πράγματα. 

Τι αφθονες γυμναστικες μωρε???Εκει ειναι που οι περισσοτεροι θα αρχισουν να τα παιζουν.

Αφου ουτως ή αλλως,κακα τα ψεματα,και τα κεντρα με τα ταχα μου κινητα με καμερες που απαγορευονται αλλα και στις μοναδες που εχουμε δει tablet,laptop κλπ να φερνουν οι φανταροι ας προσαρμοστει ο στρατος στο σημερα. Οταν ο φανταρος εχει τοσα προβληματα,ειτε οικογενειακα,ειτε οικονομικα,ειτε υγειας κλπ το τελευταιο που θελει ειναι να παρακαλαει να μην πετυχει καποιο καραγκιοζη ο οποιος απο την μια θα πεταξει την κλασσικη ατακα,''το καταλαβαινω οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι και οτι εχετε ολοι τα προβληματα σας''και την μεθεπομενη μερα να αρχιζει να φωναζει και να ριχνει καμπανες. 

Το ολο θεμα ειναι να κανεις τον φανταρο να νιωθει ανετα,κοινως να περασει καλα στο στρατο. Οσο πιο ανετα τον κανεις να νιωθει στο στρατο,τοσο μεγαλυτερες πιθανοτητες εχεις να μην σου κανει και την ζωη δυσκολη.

Θελει ο φανταρος να γυμναστει???Δωστε τους μπαλες μπασκετ να παιξουν να αθληιουν ωραια.

Δεν εχει ο φανταρος πολλα χρηματα για να βγει εξοδο και μενει μεσα στη μοναδα συχνα???Ανοιξε ενα εσωτερικο,φθηνο Internet cafe να μπορει να περασει την ωρα του(κατι σαν της Σπαρτης ενα πραγμα).

Αλλα τι μπασκετ να παιξεις οταν δεν υπαρχει γιατρος στην μοναδα...

αυτο που περιγραφεις φιλε μου ειναι παιδικες κατασκηνωσεις. Και ειμαι συμφωνος οτι καλυτερα να μην υπαρχει καθολου στρατος παρα να υπαρχει τετοιο πραμα. Μπασκετ ομως παιζω ακομα. Και μη νομιζεις. 20 χρονια πριν την "κριση" στην Κοκκινια καναμε ερανο για παγωτο ξυλακι. Αυτα με τα οικονομικα δεν μ αγγιζουν καθολου. Ειμαι ζωον. lol

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...