Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρήκα κάτι διαμαντάκια... Σε πολεμική περίοδο προβλέπεται η χορήγηση 20 τσιγάρων κάθε ημέρα συνοδευόμενων από ισάριθμα (!) σπίρτα. :-D

Πάμε πόλεμο ;;;.....(για τα τζάμπα τσιγάρα....) χαχα

Ολοι δικαιούνται από 28 χαρτοπετσέτες (τέσσερις ανά ημέρα) (άμα λερωθείς και χρειαστείς 5η την γάμησες...χαχα)

Το γεύμα συνοδεύεται από τυρί (43 γραμμάρια αν πρόκειται για κονσέρβα, 90 γραμμάρια για φέτα, κασέρι ή γραβιέρα) (με ζυγαριές εμπόρου ναρκωτικών τα μετράνε τα 43 γραμμάρια τυρί...) έρε πλάκα που έχουν.....

Παλιά οι φαντάροι επερναν τζάμπα τσιγάρα, ήταν και σχετικός φόρος σε κάθε πακέτο ένα τσιγάρο για τους φαντάρους.

Κάποια στιγμή τα τσιγάρα κοπηκαν και έμειναν οι φόροι.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παλιά οι φαντάροι επερναν τζάμπα τσιγάρα, ήταν και σχετικός φόρος σε κάθε πακέτο ένα τσιγάρο για τους φαντάρους.

Λεφτεριά στο τσιγαριλίκι του φαντάρου.  :-D

Ταξική πάλη απέναντι σε όλους όσους έκοψαν το προνόμιο αυτό.

Δημοσ.

Τι ημερομηνία είχε;; :P

Υπάρχει μεριδοποιηση όντως,υπάρχει και τυγμενο τυρί σαν κασερι που θα τρώτε και παρασκευασμενο φαγητό (σε κονσέρβα) με ή χωρίς κρέας (ΠΦΜΚ) - (ΠΦΧΚ).

http://www.ellinikos-stratos.com/thiteia/vasiki_10.asp

Ε λέει 2010 οπότε ναι είναι παλιό κάπως.

Επίσης σε πολλά στρατόπεδα πλέον είναι ζήτημα το αν θα ταΐσουν καν (όλους) τους φαντάρους καθημερινά καθώς δεν υπάρχει μία, οπότε δε νομίζω να ισχύουν γενικότερα αυτά περί ποσοτήτων και μερίδων που είναι πλέον για σπουργίτια.... Δε πειράζει θα κάνουμε και λίγο δίαιτα, αρκεί να μην παρασυρθούμε από τα Στεργίου και τα ντελίβερι γιατί έτσι την πατάνε οι πιο πολλοί και αντί να χάσουν παίρνουν κιλά στο στρατό.

Γκονζίλα και πάλι Γκονζίλα

Δημοσ.

Επίσης σε πολλά στρατόπεδα πλέον είναι ζήτημα το αν θα ταΐσουν καν (όλους) τους φαντάρους καθημερινά καθώς δεν υπάρχει μία, οπότε δε νομίζω να ισχύουν γενικότερα αυτά περί ποσοτήτων και μερίδων που είναι πλέον για σπουργίτια.... Δε πειράζει θα κάνουμε και λίγο δίαιτα.

Υπερβολές βρε.Κανονικό είναι το φαγητό.Τουλάχιστον 2 άτομα από Θήβα και Ρέθυμνο μου είπαν ότι ήταν όλα οκ.

Δημοσ.

εμεις παντως στην μοναδα ειχαμε προβλημα με το θεμα σιτησης.Πρωινο μερα παρα μερα ειχαμε εκστρατειας (διπυρητη) και 3 φορες την εβδομαδα παλι φαγητο εκστρατειας( γκοτζιλα με φασολακια,γκοτζιλα με ρυζι) το οποιο ειχε γευση ριο μαρε ,υφη κοτρωνας και ηταν σαν να μασας τσιχλοφουσκα 40 λεπτα εκανες να τελειωσεις το φαγητο απο το πολυ μασημα (οταν το τρωγαμε γιατι τις περισσοτερες φορες οι γατες καναν παρτυ).

Και τις υπολοιπες μερες που ειχαμε κανονικο φαγητο ηταν μερτημενο ακριβως 3 φορες φαγαν εποπ το βραδυ πρωτου φανε αυτοι που ειχαν σκοπια και εγινε χαμος επειδη δεν υπηρχε φαγητο(μεριδες κουτσουλια).

Και στο κεντρο οσες φορες εκανα μαγειριο μας λεγανε μια κουταλια ο καθενας και αν εβαζες δευτερη σε καποιον δικο σου σε ζαλιζαν τα παπαρια

• Like 1
Δημοσ.

Υπερβολές βρε.Κανονικό είναι το φαγητό.Τουλάχιστον 2 άτομα από Θήβα και Ρέθυμνο μου είπαν ότι ήταν όλα οκ.

Μη φανταστείς..

Σε πολλά στρατόπεδα, όσους έχουν έξοδο και δε θέλουν να βγουν, τους πιέζουν να βγουν.

Δημοσ.

Κοίτα είναι λίγο που θα πέσεις κιόλας (σε ποιο μέρος) και είναι και λίγο ανάλογα το φαγητό. Πχ φίλος μου μου έλεγε ότι στη Τρίπολη πχ ήταν καλό το φαγητό ενώ στη Καλαμάτα δε τρωγόταν με τίποτα (τυχαία τα παραδείγματα πόλεων δε θυμάμαι ακριβώς αν ήταν αυτές ή άλλες )

Επίσης κάποια φαγητά ήταν από ανεκτά έως καλά ενώ άλλα φαγητά ήταν για πέταμα (πχ την ομελέτα νομίζω, μου έλεγε ότι όποιος την έφαγε , δεν ξανάφαγε , χώρια το ότι έπαθαν πολλοί δηλητηρίαση )

Πάντως και εγώ ακούω όλο και περισσότερο αυτό που λέει chrisxkar για προβλήματα σε πολλές μονάδες με την σίτιση και τις μερίδες που είναι πολύ μικρές ή και συχνά δεν επαρκούν καν για όλους και ότι παίζει και πολύ το εξοδούχοι από νωρίς κάθε μέρα όσοι θέλουν για να αποφεύγεται η σίτιση τους. (είναι σαν μια συμφωνία που βολεύει και τα δύο μέρη, οι μεν παίρνουν έξοδο και οι δε γλυτώνουν το να τους ταΐσουν)

Εντάξει είναι και αυτό μια ακόμα κατάντια... ας παίρνουν σε κάθε ΕΣΣΟ τόσους φαντάρους όσους μπορούν πραγματικά να συντηρούν και να εκπαιδεύουν, παρά αυτή η φαρσοκωμωδία πλέον. Εντάξει χάνεις που χάνεις χρόνο και χρήματα σε σχέση με το αν εργαζόσουν, αλλά να μπαίνεις και μέσα για να πας στρατό και να πρέπει να χαλάς τα  λεφτά σου για εξοπλισμό, μεταφορικά και σίτιση ακόμα παραπάει....

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως είχατε τίποτα στελεχαρες που καβατζωναν τα υλικά και σας έλεγαν ότι δεν έχει άλλο;

Στην μια μοναδα οχι ειχε οντως ελλειψη και τα εκστρατειας ηταν εντολη.Στη δευτερη μοναδα ειχε υλικα και ηταν οντως καβαντζομενα (κατι γλυκα παστες κτλ κατι μερεντες) αλλα ειχαμε βρει κλειδι που ανοιγε την πορτα των μαγειριων ,οποτε πηγαιναμε το βραδι και τα %@μουσαμε τη μανα

Δημοσ.

Πως αλλάζουν τα πράγματα με τα χρόνια εδώ πέρα... 

Τώρα μετράνε την κάθε μερίδα και όταν ήμουν εγώ θυμάμαι εκατοντάδες κιλά φαγητού στα σκουπίδια , και στο κέντρο και στη μονάδα.

Δημοσ.

Σκέφτηκαν να τα δίνουν σε χρήματα χωρίς καμία αναπροσαρμογή στις τιμές (ήταν οι 980 δρχ το μήνα που μας έδιναν) που στην ουσία αγόραζες 2 πακέτα τσιγάρα κι έτσι τη βόλεψαν με τα ρέστα τα λαμόγια.

Αν ήταν να βάλω στοίχημα πάντως θα ποντάριζα πως ο φόρος υπάρχει ακόμα. 

Δημοσ.

Υπάρχει κανείς που μπαίνει 7/9 Θήβα και θα κατέβει με το ΚΤΕΛ απο κυριακή? (αναφέρομαι από ΘΕΣΣ)

ή είμαι παλαβός...?!  :mad:

Δημοσ.

Κοίτα είναι λίγο που θα πέσεις κιόλας (σε ποιο μέρος) και είναι και λίγο ανάλογα το φαγητό. Πχ φίλος μου μου έλεγε ότι στη Τρίπολη πχ ήταν καλό το φαγητό ενώ στη Καλαμάτα δε τρωγόταν με τίποτα (τυχαία τα παραδείγματα πόλεων δε θυμάμαι ακριβώς αν ήταν αυτές ή άλλες )

Επίσης κάποια φαγητά ήταν από ανεκτά έως καλά ενώ άλλα φαγητά ήταν για πέταμα (πχ την ομελέτα νομίζω, μου έλεγε ότι όποιος την έφαγε , δεν ξανάφαγε , χώρια το ότι έπαθαν πολλοί δηλητηρίαση )

Πάντως και εγώ ακούω όλο και περισσότερο αυτό που λέει chrisxkar για προβλήματα σε πολλές μονάδες με την σίτιση και τις μερίδες που είναι πολύ μικρές ή και συχνά δεν επαρκούν καν για όλους και ότι παίζει και πολύ το εξοδούχοι από νωρίς κάθε μέρα όσοι θέλουν για να αποφεύγεται η σίτιση τους. (είναι σαν μια συμφωνία που βολεύει και τα δύο μέρη, οι μεν παίρνουν έξοδο και οι δε γλυτώνουν το να τους ταΐσουν)

Εντάξει είναι και αυτό μια ακόμα κατάντια... ας παίρνουν σε κάθε ΕΣΣΟ τόσους φαντάρους όσους μπορούν πραγματικά να συντηρούν και να εκπαιδεύουν, παρά αυτή η φαρσοκωμωδία πλέον. Εντάξει χάνεις που χάνεις χρόνο και χρήματα σε σχέση με το αν εργαζόσουν, αλλά να μπαίνεις και μέσα για να πας στρατό και να πρέπει να χαλάς τα  λεφτά σου για εξοπλισμό, μεταφορικά και σίτιση ακόμα παραπάει....

Για καλαμάτα ισχύει αυτό που λες.Παίζει να έχουν το χειρότερο φαγητό από όλα τα κέντρα.Επίσης,αν είσαι σε καμιά περίεργη μονάδα σε κάνα ξερονήσι θα υπάρχει σίγουρα έλλειψη αλλά σε μεγάλες μονάδες δεν έχω ακούσει κάτι τρελό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...