Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Μα αυτό δεν λέω και εγώ? Ότι αν είναι χωρισμενοι δεν δικαιούται. Δεν είπε κάποια άλλη προϋπόθεση

έτσι όπως το έγραψες αφήνεις να εννοηθεί ότι επειδή είναι χωρισμένοι δεν δικαιούται, όχι επειδή δεν έχει κάτι άλλο :P

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν. Θα το πω σε πρώτη φάση στην κέντρο και θα δείξει. Δεν πιστεύω να μου πούνε φύγε εσύ έχεις πρόβλημα πήγαινε κάνε την εγχείρηση κ ξαναελα έτσι;

δεν ειναι και απιθανο αλλα δεν νομιζω , παιζει ομως το θεμα με τις αναρρωτικες που ανεφεραν πιο πριν

Βρήκα αυτή τη λίστα καθώς έψαχνα για το τι θα χρειαστεί να πάρω μαζί μου όταν μπω... Πώς τη κόβετε ; 
Παραπάνω λουκέτα νομίζω χρειάζεται και κάποια πράγματα που αυτός λέει φθηνά ίσως καλό θα ήταν να είναι λίγο πιο καλά
Επίσης παιδικό βιβλιάριο υγείας κλπ δε νομίζω ότι έχω, αλλά φίλος μου μου είπε ότι δεν τους το ζητήσανε... Δε πιστεύω να με βάλουν να κάνω όλα τα εμβόλια από την αρχή :-D  ; 
Α και η βαλίτσα με την οποία θα μπω μου είπε ο φίλος μου ότι καλό είναι να είναι παραλλαγής ώστε να μπορώ να την έχω στο θάλαμο μαζί μου καθώς σε όσους δεν ήταν δεν επιτρεπόταν έπρεπε να είναι αλλού.

1. Εσώρουχα (αυτά που φοράτε κανονικά) για 10 μέρες
2. Κάλτσες (μάλλινες πράσινες) για 10 μέρες.
3. 3-5 κοντομάνικα μπλουζάκια παραλλαγής
4. 3 λουκέτα (για σάκο, λουκάνικο, και στρατιωτικό σάκο)
5. 1 ζευγάρι πάτους (φθηνούς για αρχή και βλέπετε)
6. 1 φθηνό υπνόσακο
7. 1 μικρό τσαντάκι με προσωπικά είδη (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, αφρό, ξυραφάκια, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σφουγγάρι, αποσμητικό, 1 μικρό σακουλάκι μπατονέτες, χαρτί υγείας, 1 βελόνα και καναδυο μέτρα κλωστή (χακί και άσπρη) και ότι άλλο χρησιμοποιείτε καθημερινά)
8. 1 μεγάλη, 1 μεσαία, 1 μικρή πετσέτα (θα σας δώσουν αντίστοιχα 1-2-2 την πρώτη μέρα)
9. 1-2 σεντόνι/μαξιλαροθήκη
10. 1 πολιτικό μπλουζάκι
11. Φορτιστή κινητού, μικρό πολύμπριζο ή ταφ και προεραιτικά αλλά καλά κρυμένα mp3 player, psp κλπ.
12. 4-5 σακούλες για παπούτσια/άρβυλα και άπλυτα
13. Φόρμα/σορτσάκι/πιτζάμα/μπλουζάκι για τον ύπνο

14. Ακτινογραφία με γνωμάτευση και παιδικό βιβλιάριο υγείας

Επειδή μπαίνετε καλοκαίρι και ειδικά όσοι θα είστε σε πόλεις όπως Τρίπολη ή Μεσολόγγι που βράζουν πάρτε παραπάνω μπλουζάκια και εσώρουχα γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα έχετε την ευκαιρία να τα πλύνετε...

Βασικά εγώ Νοέμβρη θα μπω (λογικά με βάση πότε έκανα διακοπή αναβολής) οπότε θα έχουν αρχίσει τα πρώτα κρύα και γενικά θα φάω όλο τον χειμώνα μέσα. 

Τρίπολη αν μου τύχει έχω ακούσει για τρελό κρύο τον χειμώνα.

Γενικά δεδομένου ότι δε παίζει βύσμα , οπότε δε γλυτώνω κάποιο μέρος στου διαόλου τη μάνα, βλέπω να χρειάζομαι και ισοθερμικές κάλτσες γάντια μπλουζάκια κλπ

Μια περιουσία θα μας φύγει ρε διάολε για 9 μήνες....

Βρήκα αυτή τη λίστα καθώς έψαχνα για το τι θα χρειαστεί να πάρω μαζί μου όταν μπω... Πώς τη κόβετε ; 
Παραπάνω λουκέτα νομίζω χρειάζεται και κάποια πράγματα που αυτός λέει φθηνά ίσως καλό θα ήταν να είναι λίγο πιο καλά
Επίσης παιδικό βιβλιάριο υγείας κλπ δε νομίζω ότι έχω, αλλά φίλος μου μου είπε ότι δεν τους το ζητήσανε... Δε πιστεύω να με βάλουν να κάνω όλα τα εμβόλια από την αρχή :-D  ; 
Α και η βαλίτσα με την οποία θα μπω μου είπε ο φίλος μου ότι καλό είναι να είναι παραλλαγής ώστε να μπορώ να την έχω στο θάλαμο μαζί μου καθώς σε όσους δεν ήταν δεν επιτρεπόταν έπρεπε να είναι αλλού.

1. Εσώρουχα (αυτά που φοράτε κανονικά) για 10 μέρες
2. Κάλτσες (μάλλινες πράσινες) για 10 μέρες.
3. 3-5 κοντομάνικα μπλουζάκια παραλλαγής
4. 3 λουκέτα (για σάκο, λουκάνικο, και στρατιωτικό σάκο)
5. 1 ζευγάρι πάτους (φθηνούς για αρχή και βλέπετε)
6. 1 φθηνό υπνόσακο
7. 1 μικρό τσαντάκι με προσωπικά είδη (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, αφρό, ξυραφάκια, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σφουγγάρι, αποσμητικό, 1 μικρό σακουλάκι μπατονέτες, χαρτί υγείας, 1 βελόνα και καναδυο μέτρα κλωστή (χακί και άσπρη) και ότι άλλο χρησιμοποιείτε καθημερινά)
8. 1 μεγάλη, 1 μεσαία, 1 μικρή πετσέτα (θα σας δώσουν αντίστοιχα 1-2-2 την πρώτη μέρα)
9. 1-2 σεντόνι/μαξιλαροθήκη
10. 1 πολιτικό μπλουζάκι
11. Φορτιστή κινητού, μικρό πολύμπριζο ή ταφ και προεραιτικά αλλά καλά κρυμένα mp3 player, psp κλπ.
12. 4-5 σακούλες για παπούτσια/άρβυλα και άπλυτα
13. Φόρμα/σορτσάκι/πιτζάμα/μπλουζάκι για τον ύπνο

14. Ακτινογραφία με γνωμάτευση και παιδικό βιβλιάριο υγείας

3)Πήρα 8 και βλέπουμε.

4)Θες άλλο ένα για τα άρβυλα όπωσδηποτε

5)Πάρε με σιλικόνη ή ακόμα καλύτερα παρόμοιους με αυτούς που πήρα εγώ(σιλικόνη και δέρμα)

10)Σκέφτομαι να πάρω 2

14)Ακτινογραφία μάλλον δεν θα βγάλω....yolo ρεεεεεεεεεεε :P 

να ξερεις οτι δικαιουσε 15 μερες αναρρωτική τις υπολοιπες στις κόβουν απο την κανονικη κ μετά τις υπηρετείς ....παντως να ξέρεις οτι παίζει να πάρεις καμια βδομαδα μονο αναρρωτική (δλδ κρεβάτι ολη μέρα) τπτ δεν ειναι στάνταρ στο στρατο ολα να τα περιμένεις ακομα κ να μην γινει η επέμβαση

Δεν τα ξέρεις καλά.. εδώ για απλό εμπύρετο(αμυγδαλές) με νοσηλεία 4-5 ημερών σε Στρατιωτικό, σου δίνουν 12 ημέρες.

Ειμαι 1.90 εχω διπλωμα και δεν εχω τατουαζ...να ρωτήσω υπάρχει καποιο κριτήριο στο ο,τι ο ενας απο τους δει γονείς δεν ειναι εν ζωή?

και γενικα συνηθως αν πεις οτι θες στρατονοια και πληρής ολα τα κριτήρια υπάρχει περίπτωση να μην σε πάρουν?

δεν σε υποχρεώνει κανείς να πας άμα δεν θες.... σιγά μην ασχοληθούν με κάποιον που δεν θέλει. Γίνονται ειδικές επιλογές στο Κέντρο, έρχονται Αξιωματικοί και σας ρωτούν.. μόνο στην ΕΛΔΥΚ πας με την λίστα του ΓΕΣ, τις προεπιλογές δλδ αλλά αν ΔΕΝ θες το δηλώνεις και μπαίνουν στην θέση σου οι εθελοντές που θα δηλώσουν στο ΚΕΝ.

3)Πήρα 8 και βλέπουμε.

4)Θες άλλο ένα για τα άρβυλα όπωσδηποτε

5)Πάρε με σιλικόνη ή ακόμα καλύτερα παρόμοιους με αυτούς που πήρα εγώ(σιλικόνη και δέρμα)

10)Σκέφτομαι να πάρω 2

14)Ακτινογραφία μάλλον δεν θα βγάλω....yolo ρεεεεεεεεεεε :P

Λουκέτο για τα άρβυλα το διάβασα και αλλού, αλλά γιατί χρειάζεται ; Τι ακριβώς προσφέρει ;

Καλά πολιτικό μπλουζάκι εννοεί τα απλά μας ρούχα φαντάζομαι για όταν θα βγούμε.. Ε ναι σιγά γιατί να πάρουμε μόνο 1 ; Δε θα έχουμε 2 αλλαξιές που λέει ο λόγος ;

Επίσης κανά Tide μάλλον θα χρειαστούμε να πλένουμε κανά βρακί κλπ..

Πάντως αυτό ότι δε σου δίνουν ούτε κωλόχαρτο και πρέπει να το κουβαλάς με ξεπερνά....

Λουκέτο για τα άρβυλα το διάβασα και αλλού, αλλά γιατί χρειάζεται ; Τι ακριβώς προσφέρει ;

Πολλές φορές οι παλιοί παίρνουν τα άρβυλα των καινούργιων.

Καλά πολιτικό μπλουζάκι εννοεί τα απλά μας ρούχα φαντάζομαι για όταν θα βγούμε.. Ε ναι σιγά γιατί να πάρουμε μόνο 1 ; Δε θα έχουμε 2 αλλαξιές που λέει ο λόγος ;

Αν όντως μας βγάλουν στις 20 από τα κέντρα ίσως να μην έχουμε ούτε μια έξοδο.....

Επίσης κανά Tide μάλλον θα χρειαστούμε να πλένουμε κανά βρακί κλπ..

Ε 10 θα μας φτάσουν πιστεύω :)

Πάντως αυτό ότι δε σου δίνουν ούτε κωλόχαρτο και πρέπει να το κουβαλάς με ξεπερνά....

Νομίζω ότι δίνουν στην αρχή 1 αλλά δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τώρα τελευταία...όπως και να χει χαρτί υγείας και μωρομάντηλα πρέπει να έχουμε.

Ωραίος...

Και πως στο διάολο τα κλειδώνεις τα άρβυλα ;  στο κρεβάτι ; χαχα

Εντωμεταξύ είχα την εντύπωση πως με το καιρό στρώνουν (κάπως ή τα συνηθίζεις) οπότε χειρότερα δεν θα είναι τα καινούρια που θα είναι ακόμα σκληρά... Αν και πλέον σχεδόν όλα είναι μεταχειρισμένα εκτός από τα σώβρακα δλδ...

Και πως στο διάολο τα κλειδώνεις τα άρβυλα ;  στο κρεβάτι ; χαχα

Την ίδια απορία είχα και εγώ.Τα κλειδώνεις με ένα μικρό λουκέτο από εκεί που περνάνε τα κορδόνια.Επίσης,καλό είναι να κάνεις κάποιο σημαδάκι στα πράγματα σου οπότε αν γίνει κάτι να μπορείς να τα βρεις και να αποδείξεις ότι είναι δικά σου.

Επίσης.νομίζω ότι τα άρβυλα τα αφήνουμε απέξω..Not sure.

Εντωμεταξύ είχα την εντύπωση πως με το καιρό στρώνουν (κάπως ή τα συνηθίζεις) οπότε χειρότερα δεν θα είναι τα καινούρια που θα είναι ακόμα σκληρά... 

Στην αρχή είναι πολύ σκληρά,πάρε πάτους σιλικόνης,ρώτησα 5 άτομα και οι 5 μου πρότειναν σιλικόνης.

Πάντως βλέπω με εντελώς πρόχειρη αναζήτηση ότι έχει στηθεί βιομηχανία ολόκληρη με e-shops για το φανταριλίκι....

Μωρέ μπράβο επιχειρηματικότητα, τι silicon valley και κουραφέξαλα...καραβανάς.gr...  :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...