j0hnn1e Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Ζητά το. Κανονικές δεν μπορείς να πάρεις θεωρητικά πριν ορκιστεις. Πολύ το έχεις κουράσει το θέμα. Θα πας και θα δεις, έχεις φέρει τη συντέλεια του κόσμου εδώ και 5-6 σελίδες για το ποιο κινητό θα πάρεις, τι θα κάνεις, πως θα πας, πως θα ψηφίσεις. Στον στρατό θα μάθεις το απλό εξής, κανονιζε εσύ ότι θες, δεν τους νοιάζει. Θα προσαρμοστεις σε ότι σου πουν 2
panos2171 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 απο περιέργεια.. ξέρει κάποιος τι γίνεται,τώρα που στις εκλογές οι άδειες αναστέλονται.. εάν έχεις 10-15 μέρες κανονική αδεια (την οποία δεν μπορεί να στην κόψει κανένας) και λόγω των εκλογών δεν σε αφήσουν.. έχω ακούσει ότι αν στο κάνουν αυτό σε πληρώνουν ως αντάλλαγμα ισχύει? Δεν κόβονται άδειες, απλά δε δίνονται άλλες, όσοι πήραν, πήραν φάση. γίνεται να το ζητήσω να πάω; δηλαδή αν μου δώσουν την άδεια θα μετρηθεί από τις κανονικές που δικαιουμε; Ναι αν θες να ψηφίσεις είναι υποχρεωμένοι σε αφήσουν να πας. Με τις άδειες του κέντρου όμως δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει, ρωτάς εκεί το τι και το πως.
panos0100 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 το παιδί μια χαρά απαντάει και ευχαριστώ πάρα πολύ φιλε μου για όλες τις απαντήσεις που μου έδωσες για ποιο λόγο όμως είναι όλο αυτό; επειδή θα πάω στρατό ρωτάω δεν είναι κακό να ρωτάει κάποιος έτσι δεν είναι; αν δεν ρωτήσει κάποιος ναι θα είναι χαζός αλλά αν ρωτήσει και δεν το καταλάβει όσες απορίες έχει θα του λυθουνε ρωτώντας όποτε σε παρακαλώ πολύ αν δεν θες μην απαντάς εγώ τώρα που θα πάω και θα ξανά γυρίσω άλλες τόσες σελίδες θα απαντήσω στα θέματα των παιδιών που θα πάνε δεν βαριέμαι και δεν θα πω σε κανέναν γιατί ρωτάς αυτό και γιατί εκείνο και το έκανες θέμα και το πολύ το κούρασες και άλλα τόσα για να λύσω τις απορίες τους, απλά μην τα κοιτάς αυτά που θα γράφω, γιατί αυτά που θα γράφω θα είναι οι συμβουλές που μου έδωσαν και τι να προσέχω στον στρατό εδώ όλοι οι συμφωρουμιτες 2
haris_216 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 ............................νησί θα το ξέρεις. Το google δεν στο ανέφερα γιατί από εκεί θα κάνεις "δουλειά". Απλά με το σκεπτικό ότι αν εγώ ο απλός άνθρωπος έχω πρόσβαση σε τόσες πληροφορίες αυτός που έχει "ενδιαφέρον" βρίσκει πολλούς τρόπους πιο εύκολους και πληροφοριακούς από τον να τον "τρώνε" στα βουνά τα...μυγάκια. Εκτός πια αν νομίζεις ότι επειδή παλιά στέλναμε στις μεταθέσεις τους φαντάρους με στρατιωτικά παντού αλλά στα νησιά πήγαιναν με πολιτικά οι "απέναντι" πίστευαν ότι άνοιξε η τουριστική σεζόν . Τέλος πάντων αφού πιστεύεις ότι οι φωτογραφικές/κινητά των φαντάρων θα φανέρωναν τα μυστικά μας, πάω πάσο. Πάντως, αν έχεις υπηρετήσει και έχεις δει τη λογική του στρατού θα έχεις καταλάβει ότι σε πολλές (αν όχι σε όλες) περιπτώσεις αντιβαίνει την κοινή λογική. Όπως ακριβώς έχει κάνει τον σκοπό να κοιτάει προς τα μέσα του στρατοπέδου, φοβούμενος περισσότερο "να τα πει καλά" στην έφοδο ή το περίπολο παρά να κοιτάει για εξωτερικούς κινδύνους, έτσι και είναι πιθανότερο η απαγόρευση κινητών να αφορά τον φόβο των "καναλιών" (όπως αναφέρθηκε) παρά οτιδήποτε άλλο. Σταματώ όμως εδώ για να μην χαλάμε και το νήμα, αφού άλλος είναι ο σκοπός του.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δεν έχεις άδικο, ούτε και ο Pablo Hasan που έγραψε πως φοβούνται μην βγουν οι εικόνες προς τα έξω. Ειδικά σήμερα που ο στρατός είναι μια γιγάντια παιδική χαρά. Και οι καραβαναίοι οι πλέον ανεύθυνοι δημόσιοι υπάλληλοι. Ότι υπάρχει ακόμη στρατός είναι θαύμα από μόνο του σ' αυτό το αστείο κράτος. Σε μερικά μέρη. Γιατί σε άλλα καταργήθηκε εντελώς (π.χ στα ελληνοαλβανικά) όταν το πράγμα έγινε πολύ επικίνδυνο και ήταν επιβεβλημένη η παρουσία μόνιμων στρατιωτικών στα σύνορα. Προτίμησαν να βάλουν λουκέτο και να κοιμούνται στο διαμέρισμα αντί να κάνουν μεροκάματο στα κατσάβραχα. Είναι μακράν οι μόνοι στρατιωτικοί στον πλανήτη που θεωρούν δικαίωμά τους να κοιμούνται το βράδυ με την γυναικούλα και τα παιδάκια τους. Και να έχουν μαλάκες σκλάβους -δωρεάν- για να κάνουν τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι. Πράγμα που βόλεψε και τους πολιτικούς που βρήκαν τρόπο να κάνουν νέες προσλήψεις. Συνοριοφυλάκων. Που κατέληξαν στα σύνορα της Αθήνας.Αλλά η συζήτηση είναι ότι ασχέτως όλων αυτών, ούτε η Τουρκία ούτε η Ελλάδα, ούτε σε καμία άλλη χώρα εδώ τριγύρω μπορούν να καταργήσουν τις παραδοσιακές μεθόδους αντικατασκοπείας. Απλώς γιατί δεν έχουν τα μέσα. Φυσικά οι Τούρκοι χρειάζονται Γερμανό συνταξιούχο 80 ετών πρώην κατάσκοπο της Ανατολικής Γερμανίας που δεν έχει τι να κάνει στη ζωή του. Με μόλις 1.500 ευρώ είναι καλύτερος και πιο αποτελεσματικός από δορυφόρο.
alex-gate-7-1925 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Πάντως, αν έχεις υπηρετήσει και έχεις δει τη λογική του στρατού θα έχεις καταλάβει ότι σε πολλές (αν όχι σε όλες) περιπτώσεις αντιβαίνει την κοινή λογική. Όπως ακριβώς έχει κάνει τον σκοπό να κοιτάει προς τα μέσα του στρατοπέδου, φοβούμενος περισσότερο "να τα πει καλά" στην έφοδο ή το περίπολο παρά να κοιτάει για εξωτερικούς κινδύνους, έτσι και είναι πιθανότερο η απαγόρευση κινητών να αφορά τον φόβο των "καναλιών" (όπως αναφέρθηκε) παρά οτιδήποτε άλλο. Χαχαχα, ναι ρε φίλε αυτό... Θυμάμαι στο στρατόπεδο στην κεντρική πύλη υπήρχε ένας μεγάλος και δυνατός προβολέας που φώτιζε τους σκοπούς με αποτέλεσμα να τους στραβώνει και το ορατό πεδίο ήταν μέχρι 10 μετρα το πολύ έξω από την πύλη... Δηλαδή με τα πόδια να ερχόταν κάποιος και να σε σημάδευε απο τα 25-30 μετρα, αυτός σε έβλεπε πεντακάθαρα (αφού ο προβολέας της πύλης έδειχνε εσένα) και εσύ δεν έπαιρνες χαμπάρι... Και όλο αυτό για να φαίνεται στις κάμερες τι κάνουν οι σκοποί και οι αρχιφύλακες πύλης... Άκου λογική ρε φίλε.. Έχεις 4 άτομα να φυλάνε την πύλη ενός στρατοπέδου και τους εμποδίζεις να βλέπουν έξω χτυπώντας τους με το φως για να σιγουρευτείς ότι κοιτούν προς τα έξω (παρόλο που δεν βλέπουν) 1
terry308 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Είναι μακράν οι μόνοι στρατιωτικοί στον πλανήτη που θεωρούν δικαίωμά τους να κοιμούνται το βράδυ με την γυναικούλα και τα παιδάκια τους. Και να έχουν μαλάκες σκλάβους -δωρεάν- για να κάνουν τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι. Οι αστυνομικοί δηλαδή με το ίδιο σκεπτικό τι θα πρέπει να κάνουν;
dacourt Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 εμενα με ειπε καποιος οτι κανουνε εκλογες μεσα στο κεντρο δεν ξερω αν ειναι αληθεια Υπάρχουν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι και θα ψηφίσεις στην μονάδα σου.
Fulgore Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 το παιδί μια χαρά απαντάει και ευχαριστώ πάρα πολύ φιλε μου για όλες τις απαντήσεις που μου έδωσες για ποιο λόγο όμως είναι όλο αυτό; επειδή θα πάω στρατό ρωτάω δεν είναι κακό να ρωτάει κάποιος έτσι δεν είναι; αν δεν ρωτήσει κάποιος ναι θα είναι χαζός αλλά αν ρωτήσει και δεν το καταλάβει όσες απορίες έχει θα του λυθουνε ρωτώντας όποτε σε παρακαλώ πολύ αν δεν θες μην απαντάς εγώ τώρα που θα πάω και θα ξανά γυρίσω άλλες τόσες σελίδες θα απαντήσω στα θέματα των παιδιών που θα πάνε δεν βαριέμαι και δεν θα πω σε κανέναν γιατί ρωτάς αυτό και γιατί εκείνο και το έκανες θέμα και το πολύ το κούρασες και άλλα τόσα για να λύσω τις απορίες τους, απλά μην τα κοιτάς αυτά που θα γράφω, γιατί αυτά που θα γράφω θα είναι οι συμβουλές που μου έδωσαν και τι να προσέχω στον στρατό εδώ όλοι οι συμφωρουμιτες Το να ρωτας κακο δεν ειναι. Το να καθεσαι ομως και να αγχωνεσαι χωρις λογο ρωτοντας 1000-2 ερωτησει που ακομα και να σου απαντησουμε παιζει να μην ισχυουν καθως δεν ειναι συγκεκριμενα τα πραγματα,οπως πχ ποσες μερες θα κατσεις στο κεντρο λογω εκλογων κλπ,σε ποια μοναδα θα πας,τι ειδικοτητα θα σου βγαλουν,ποσες τιμητικες θα παρεις,τι αδεια απολυσεως κλπ ειναι ποικιλα. Να σου θυμισω επισης οτι στο αλλο θεμα που ειχες ανοιξει για την εθνικη σου κακοφανηκε που δεν σου δωσανε το pin της χρεωστικης καρτας οταν πηγες στην τραπεζα χωρις ταυτοτητα και οταν σου ειπαμε τον λογο δεν σχολιασες καθολου
_linuslost_ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Μπαίνω τον Σεπτεμβρίο στον Αυλώνα στα τεθωρακισμένα... Ξέρει κάνεις αν θα παραμείνω τεθωρακισμένα για όλη την θητεία? Γιατί μερικοί μ είπαν οτι άμα θες παραμένεις , αλλιώς πας πεζικό.
Yellowter Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Μπαίνω τον Σεπτεμβρίο στον Αυλώνα στα τεθωρακισμένα... Ξέρει κάνεις αν θα παραμείνω τεθωρακισμένα για όλη την θητεία? Γιατί μερικοί μ είπαν οτι άμα θες παραμένεις , αλλιώς πας πεζικό. Λογικά θα παραμείνεις, πώς γίνεται να αλλάξεις? Μια χαρά θα είσαι στα τεθωρακισμένα
Panagiotis32 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Για την Ε΄ ΕΣΣΟ που θα μπει τον Σεπτέμβρη, όσοι είστε πυροβολικό στη Θήβα, θα περάσετε ΖΩΑΡΑ! Ενα μήνα που θα είστε εκεί για διακοπές φροντίστε να το ευχαριστηθείτε Κυρίως όσοι θα μπείτε 3η μοίρα Α και Β πυροβολαρχία (το καινούριο κτήριο) θα είστε τυχεροί! Οι ουλαμαγοί σας (ανθυπολοχαγοί υπεύθυνοι ένας για κάθε θάλαμο) είναι όλοι άψογοι! Αν είστε λίγο σωστοί και δεν τους εκθέτετε, γιατί κι'αυτοί όλοι είναι νέοι μόλις βγήκαν απο την Ευελπίδων, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Το ίδιο και με τους σμυνίτες λοχίες που είναι μόνιμοι σε διάφορα πόστα. Στην ηλικία σας θα είναι οι περισσότεροι και θα χαβαλεδιάζετε μια χαρά κυρίως όταν θα έχετε "υπηρεσία"-λούφα στα μαγειρεία. Το φαγητό είναι άφθονο και καλό (τουλάχιστον έτσι ήταν τον Ιούλιο που ήμουν εγώ. Τώρα τον Σεπτέμβρη που θα μπουν πολύ περισσότερα άτομα ίσως να μην είναι το ίδιο). Καμπάνες για πειθαρχικά δεν πέφτουν οπότε μην ψαρώνετε. Είναι αρκετά χαλαρά αρκεί να μην το εκμεταλλευτείτε και το κάνετε μπουρδέλο (που σίγουρα πολλοί θα το κάνουν όπως πάντα) οπότε τότε αλλάζει το πράγμα. Οι υπηρεσίες είναι ΟΛΕΣ μα ΌΛΕΣ λούφα. Μην ακούτε μερικούς που θα κλαίγονται γιατί είναι για γέλια. Θα πάτε αργότερα στις μονάδες και θα λέτε τι καλά να είμασταν ακόμα στη Θήβα... Τότε θα το καταλάβετε... Τα μόνα κακά είναι οτι θα βγείτε εξωδούχοι μόνο δύο φορές (μια στο ΣΚ της δεύτερης εβδομάδας και μία της τρίτης. Την τέταρτη ορκίζεστε και παίρνετε 4 μέρες άδεια. Την πρώτη έχει επισκεπτήριο. Μην κουβαλήσετε τους δικούς σας χωρίς λόγο εκτός και αν είστε απο εκεί κοντά και χρειάζεστε κάτι σοβαρό). Και το άλλο κακό είναι οτι το ΚΨΜ είναι ιδιωτικό και έχει τσιμπημένες τιμές. Μην το παρακάνετε και ξοδέψετε ένα σκασμό λεφτά! Με 100-150 ευρώ την βγάζετε ΑΝΕΤΑ. Για να μην πω πιο λίγα. Μην αρχίσετε τις παραξενιές και δεν τρώτε το φαγητό του στρατού (το οποίο είναι μια χαρά με εξαίρεση καναδυό φορές). Κρατήστε χρήματα για μετά στην μονάδα που θα βγαίνετε συχνά εξωδούχοι και θα τρώτε έξω. Επίσης την πρώτη μέρα μην αγοράσετε φωτογραφίες. Θα σας βγάλουν μία για την ταυτότητα υποχρεωτικά αλλά θα πάνε να σας πουλήσουν και καμιά 10αριά αναμνηστικές οι οποίες θα είναι για πέταμα γιατί την πρώτη μέρα έτσι πως θα είστε απο την ταλαιπωρία θα βγείτε χάλια! Θα βγάλετε δικές σας φώτο πολύ πιο ωραίες. Το μόνο που χρειάζεται να σας απασχολεί είναι να κάνετε καλές παρέες για να περάσετε όμορφα! Για τα υπόλοιπα μην ανησυχείτε! Και να προσέχετε την υγεία σας. Τίποτε άλλο Αντε να έρθει ο Οκτώβριος με το καλό να έρθετε η 340 στις μονάδες, να παλιώσουμε εμείς η 339
panos0100 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Για την Ε΄ ΕΣΣΟ που θα μπει τον Σεπτέμβρη, όσοι είστε πυροβολικό στη Θήβα, θα περάσετε ΖΩΑΡΑ! Ενα μήνα που θα είστε εκεί για διακοπές φροντίστε να το ευχαριστηθείτε Κυρίως όσοι θα μπείτε 3η μοίρα Α και Β πυροβολαρχία (το καινούριο κτήριο) θα είστε τυχεροί! Οι ουλαμαγοί σας (ανθυπολοχαγοί υπεύθυνοι ένας για κάθε θάλαμο) είναι όλοι άψογοι! Αν είστε λίγο σωστοί και δεν τους εκθέτετε, γιατί κι'αυτοί όλοι είναι νέοι μόλις βγήκαν απο την Ευελπίδων, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Το ίδιο και με τους σμυνίτες λοχίες που είναι μόνιμοι σε διάφορα πόστα. Στην ηλικία σας θα είναι οι περισσότεροι και θα χαβαλεδιάζετε μια χαρά κυρίως όταν θα έχετε "υπηρεσία"-λούφα στα μαγειρεία. Το φαγητό είναι άφθονο και καλό (τουλάχιστον έτσι ήταν τον Ιούλιο που ήμουν εγώ. Τώρα τον Σεπτέμβρη που θα μπουν πολύ περισσότερα άτομα ίσως να μην είναι το ίδιο). Καμπάνες για πειθαρχικά δεν πέφτουν οπότε μην ψαρώνετε. Είναι αρκετά χαλαρά αρκεί να μην το εκμεταλλευτείτε και το κάνετε μπουρδέλο (που σίγουρα πολλοί θα το κάνουν όπως πάντα) οπότε τότε αλλάζει το πράγμα. Οι υπηρεσίες είναι ΟΛΕΣ μα ΌΛΕΣ λούφα. Μην ακούτε μερικούς που θα κλαίγονται γιατί είναι για γέλια. Θα πάτε αργότερα στις μονάδες και θα λέτε τι καλά να είμασταν ακόμα στη Θήβα... Τότε θα το καταλάβετε... Τα μόνα κακά είναι οτι θα βγείτε εξωδούχοι μόνο δύο φορές (μια στο ΣΚ της δεύτερης εβδομάδας και μία της τρίτης. Την τέταρτη ορκίζεστε και παίρνετε 4 μέρες άδεια. Την πρώτη έχει επισκεπτήριο. Μην κουβαλήσετε τους δικούς σας χωρίς λόγο εκτός και αν είστε απο εκεί κοντά και χρειάζεστε κάτι σοβαρό). Και το άλλο κακό είναι οτι το ΚΨΜ είναι ιδιωτικό και έχει τσιμπημένες τιμές. Μην το παρακάνετε και ξοδέψετε ένα σκασμό λεφτά! Με 100-150 ευρώ την βγάζετε ΑΝΕΤΑ. Για να μην πω πιο λίγα. Μην αρχίσετε τις παραξενιές και δεν τρώτε το φαγητό του στρατού (το οποίο είναι μια χαρά με εξαίρεση καναδυό φορές). Κρατήστε χρήματα για μετά στην μονάδα που θα βγαίνετε συχνά εξωδούχοι και θα τρώτε έξω. Επίσης την πρώτη μέρα μην αγοράσετε φωτογραφίες. Θα σας βγάλουν μία για την ταυτότητα υποχρεωτικά αλλά θα πάνε να σας πουλήσουν και καμιά 10αριά αναμνηστικές οι οποίες θα είναι για πέταμα γιατί την πρώτη μέρα έτσι πως θα είστε απο την ταλαιπωρία θα βγείτε χάλια! Θα βγάλετε δικές σας φώτο πολύ πιο ωραίες. Το μόνο που χρειάζεται να σας απασχολεί είναι να κάνετε καλές παρέες για να περάσετε όμορφα! Για τα υπόλοιπα μην ανησυχείτε! Και να προσέχετε την υγεία σας. Τίποτε άλλο Αντε να έρθει ο Οκτώβριος με το καλό να έρθετε η 340 στις μονάδες, να παλιώσουμε εμείς η 339 Αρα θα περασουμε καλα με λιγα λογια, μαλιστα δεν εχω ακουσει ασχημα λογια για θηβα οποιον και να ρωτησα οποτε θα ειμαστε καλα το νιωθω κι εγω
Silverage Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Φίλος μου θα πάει 7 Σεπτέμβρη Μεσολόγγι, ξέρουμε τίποτα για εκεί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις