Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω μαλον θα παρω αυτο χωρις καμερα, και μετα δεν ξερω ισως παρω το παλιο με την καμερα, αλλά ειναι κι αυτο οτι κλεβουν τις πρωτες μερες ισως να σκεφτουμε καλα τι κηνιτα να παρουμε εαν θελουμε να τα φερουμε πισω

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσο αφορά το κινητό εάν πάρω ένα με κάμερα παλιό και τους πω δεν θα το χρησιμοποιήσω την κάμερα, θα μου το πάρουν αμέσως; δηλαδή θα πρέπει να δώσω λεφτά να πάρω άλλο; δεν τα έχω κιόλας γι αυτό, τι να κάνω;

και επειδή θα το πεις; να μην το εμφανίσεις μπροστά τους είναι το θέμα, στην είσοδο στο ΚΕΝ να το έχεις πάνω σου σε κάποια τσέπη, εκεί δεν θα έχεις πρόβλημα. Θα στο επιστρέψουν όταν θα φύγεις από το κέντρο ΑΝ στο πάρουν, αυτό με τα κινητά σας το λένε για να μην πάτε σε προκεχωρημένες μονάδες και τραβάτε φωτογραφίες αβέρτα και μετά τις κοινοποιείτε σε fb και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παλιά έδιναν κάρτες τηλεφωνίας.. κακώς το σταμάτησαν. Απλά να προσέχετε τι φωτογραφίζετε και που το ανεβάζετε...

• Like 1
Δημοσ.

Για την Θήβα κάνουν έλεγχο φαντάροι όταν μπήκα τον μαρτη. Πολύ τυπικό έλεγχο περισσότερο να μην έχουμε φάρμακα η σουγιάδες. Κινητό βάλε το καλό απάνω σου και ένα παλιό (ας μην δουλεύει) αν σε ρωτήσουν αν έχεις. Γιατί δεν είναι πιστευτό αν τους πεις δεν έχω καθόλου. Κρύψε και κανένα ντεπον σε κάλτσες μέσα η ότι άλλο φάρμακο θες.( πχ αλλεργίες). Αν πας τρίτη μοίρα είναι το λεγόμενο ξενοδοχείο και είναι σχετικά καινούργιο. Στα μείον σε κάποιους θαλάμους έχουν απενεργοποιήσει τις μπριζες. Ίσως ένα power bank να σε βολεψει. Εγώ πήρα και για να το έχω στην μονάδα αλλά και σε μεγάλα ταξίδια που κάνω. Έχει δυο ιδιωτικα κψμ ένα το κεντρικό και ένα στο ισόγειο τις τρίτης μοίρας. Τα στελέχη ήταν καλά. Πρωσοπικα δεν είχα κανένα προβλημα. Και με κλεψιές δεν είχα πρόβλημα. Απλα δεν το παραταγα μόνο του να φορτιζει. Εεπειδη το ξέχασα χρησιμοποιήσουμε κανονικά όλοι smartphone και όσοι δεν είχαν πάρει χτύπαγαν το κεφάλι τους :)

Δημοσ.

Ο ενας λεει μην το παρεις ο αλλος λεει παρτο... βγαλε ακρη εσυ τωρα!

Εγω ενα ξερω που το λενε σχεδον ολοι, οτι στο κεντρο κλεβουν

εγω μαλον θα παρω αυτο χωρις καμερα, και μετα δεν ξερω ισως παρω το παλιο με την καμερα, αλλά ειναι κι αυτο οτι κλεβουν τις πρωτες μερες ισως να σκεφτουμε καλα τι κηνιτα να παρουμε εαν θελουμε να τα φερουμε πισω

Βρε αλάνια μου, μην σκαλώνετε τόσο πολύ σ' αυτό το θέμα. Στο στρατό, όπως είπαμε, ο καθένας έζησε διαφορετικά πράγματα και τίποτα δεν πρέπει να παίρνετε ως απόλυτη αλήθεια.

Εν προκειμένω, στο θέμα του κινητού πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το "worst case scenario". Μπορεί να πέσετε σε λιγότερο αυστηρά στελέχη; Φυσικά. Μπορεί να τη βγάλετε καθαρή από κλεφτρόνια; Βεβαίως. Όμως:

1) Το βασικό πρόβλημα με το καλό κινητό στο κέντρο, είναι πως στην πράξη δεν το χρειάζεσαι. Γιατί πέφτει πολύ τρέξιμο σε σχέση με το υπόλοιπο της θητείας. Τζάμπα ρισκάρεις να στο ζουλάρουν ή να το σακατέψεις.

2) Πήγαινε με smartphone που θέλει κάθε μέρα σχεδόν φόρτιση σε ένα χώρο τέτοιο, όπου θα παίζουν ελάχιστες πρίζες και όχι απαραίτητα στους θαλάμους, αλλά στους διαδρόμους. Θες να τρως μέρος του πολύτιμου ελεύθερου χρόνου σου πάνω από το κινητό; Τι να σε πω, κάνε το.

3) Σε εμάς τα καλά κινητά κατασχέθηκαν (παρουσιάστηκα Λαμία, Σεπτέμβρη του 2012, 322 σειρά). Οι ελάχιστοι που πέρασαν smartphone μέσα (όχι απαραίτητα μεγάλης αξίας), δεν το έβγαζαν παρά ελάχιστα το βράδυ - λίγο πριν το σιωπητήριο. 

Αργότερα στη μονάδα, τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο dacourt. Κλεφτρόνια είτε δεν υπάρχουν πολλά (στατιστικά και πάντα σε σύγκριση με το κέντρο), είτε φοβούνται να κάνουν κίνηση, γιατί απλούστατα είναι αρκετά ευκολότερο να γίνουν αντιληπτοί. Δεν είναι τυχαίο π.χ. που στη δική μου μονάδα, περιστατικά κλοπών παρουσιάστηκαν μόλις απολύθηκε μεγάλη σειρά (πάνω από 100 άτομα - η 318). Ποτέ ξανά δεν επιχείρησε να βουτήξει κάποιος αντικείμενο συναδέλφου, όχι ακριβό τουλάχιστον. Υπήρχε μια μορφή π.χ. που έκλεψε φορτιστές 1-2 φορές, αλλά μια τέτοια πράξη κινείται στα όρια της αφέλειας, νομίζω είναι κατανοητό γιατί.

Ωστόσο και στις μονάδες, οφείλετε να είστε τυπικοί. Ποτέ δεν μας την είπαν στελέχη για τα smartphone, οι περισσότεροι μάλιστα έκαναν και τα στραβά μάτια εάν το χρησιμοποιούσαμε (σεμνά βέβαια - μια ματιά σε νετ για να περνάει η ώρα, όχι να αράξεις και να βλέπεις τσόντες ξέρω 'γω)  εν ώρα υπηρεσίας. Οι ελάχιστοι όμως που παρεξήγησαν αυτή την ελαστικότητα και επιχείρησαν να βγάλουν φωτογραφίες σε "επικίνδυνα" σημεία ή κατά τη διάρκεια του ΣΠΕΝ, έφαγαν γερές καμπάνες. Στο φινάλε, είτε το πιστεύετε είτε όχι, πρόκειται για θέμα εθνικής ασφάλειας. Οπότε, όπως είπαμε, σεμνά.

Δημοσ.

κάθισα και διάβασα λίγο αυτό το αρχαίο νήμα και έβγαλα το συμπέρασμα ότι ευτυχώς στο κέντρο υπήρχε ένα καρτοτηλέφωνο που μπορούσες να επικοινωνήσεις με την οικογένεια άμα πέθαινε κανείς. Ο άλλος τρόπος ήταν να πας με το τόξο να πετάς μηνύματα έξω από το φράχτη. Αλλά έτσι κι αλλιώς μετά τους 15 μήνες δεν σε ένοιαζε και πολύ ποιος ζει και ποιος πέθανε εκεί στον έξω κόσμο. Σκέτη ταλαιπωρία τα κινητά την σήμερον ημέρα. Ούτε στο στρατό δεν γλιτώνεις!
Με τις κλεψιές δεν υπήρχε πρόβλημα πάντως ειδικά στο κέντρο. Κλεψιά σήμαινε ότι θα λιώναμε ομαδικώς να βλέπουμε τα μερμήγκια από κοντά. Κατόπιν καθώς θα πήγαινες να βρεις υδροφόρα που να έχει και νερό μέσα, έρποντας, κι ο ίδιος ο κλέφτης να ήσουν θα ζητούσες την εφαρμογή της θανατικής ποινής για τους κλέφτες. Σίγουρα η δίψα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην κλεψιά. Υπερέχει. lol

Δημοσ.

Ο ενας λεει μην το παρεις ο αλλος λεει παρτο... βγαλε ακρη εσυ τωρα!

Εγω ενα ξερω που το λενε σχεδον ολοι, οτι στο κεντρο κλεβουν

αφου τυχερα ειναι αυτα και εξαρταται απο το ποσο προσεχεις.Αλλοι ειχαν τα smartοhone να φορτιζουν χωρις να τους τα κλεψει κανεις αλλα ειχαν το νου τους εκει αλλος αφησε το δικο του να φορτιζει βγηκε για 4 λεπτα απο το θαλαμο και εξαφανιστηκε.

Αμα θες παρτο αλλα εχε μονιμως πανω σου και οταν το φορτιζεις το νου σου εκει.Γιατι συνηθως υπαρχει μια δυο μπριζες στις οποιες υπαρχει ενα πολυμπριζο στο οποιο ειναι καρφωμενο αλλο πολυμπριζο στο οποιο ειναι καρφωμενο αλλο πολυμπριζο....κοινως φορτιζουν ταυτοχρονα καμια 10-15 κινητα οποτε και ευκολα θα στο ψυρισουν αν δεν κοιτας.

κάθισα και διάβασα λίγο αυτό το αρχαίο νήμα και έβγαλα το συμπέρασμα ότι ευτυχώς στο κέντρο υπήρχε ένα καρτοτηλέφωνο που μπορούσες να επικοινωνήσεις με την οικογένεια άμα πέθαινε κανείς. Ο άλλος τρόπος ήταν να πας με το τόξο να πετάς μηνύματα έξω από το φράχτη. Αλλά έτσι κι αλλιώς μετά τους 15 μήνες δεν σε ένοιαζε και πολύ ποιος ζει και ποιος πέθανε εκεί στον έξω κόσμο. Σκέτη ταλαιπωρία τα κινητά την σήμερον ημέρα. Ούτε στο στρατό δεν γλιτώνεις!

Γάμα τα δεν σου φτανε η κουραση και η ταλαιπωρια ιδιως στο κεντρο ειχες τους φιλους να σε παιρνουν για να σε κοροιδευουν και την γκομενα να σε παιρνει τηλ να της λες "ρε μωρο θελω να κοιμηθω" να σου λεει "ελα ρε μωρο μου λιγο ακομα-δεν μιλησαμε ολη μερα-δεν με σκεφτεσαι καθολου" κτλ κτλ

ισχυει αυτο που λεει ο Ν3κ21 οτι ετσι και αλλιως στο κεντρο ειναι αχρηστο εχεις τοσο λιγο χρονο και επειδη δεν εισαι συνηθισμενος εισαι τοσο ψωφιος το βραδυ που δεν το χρησιμοποιεις καθολου.Η μονη μερα που θα χρειαζομουν smartphone ηταν οταν περασα μια μερα στο αναρωτηριο που κοιτουσα το ταβανι.

Δημοσ.

ΕΛΔΥΚ είναι κανονικά 9 μήνες ε?

Ναι.1 μηνα κεντρο,7 στο νησι,1 επαναπατρισμος.Μεσες ακρες αυτα γιατι με αδειες επαναπατρισμου κλπ μπορει να βγει 6 στο νησι.

Δημοσ.

Διεκοψα την αναβολη μου στις 12 Αυγουστου μεσω κεπ αλλα πηρα τηλ στην στρατολογια και δεν τα εχουν στειλει ακομα και σημερα ειδα αυτο

https://www.stratologia.gr/anakoinvseis/Prothesmies_gia_ton_Programmatismo_Katataksis_Strateusimon_me_tin_2015_ST_ESSO_(Noemvrios_2015)-173

Λετε να εχω προβλημα; Και να με στειλουν γεναρη; Μετραει ποτε την κοβεις την αναβολη η ποτε πανε τα χαρτια σε αυτους;
Δημοσ.

ακουγεται για εκλογες 20 ή 27 Σεπτ. Παιζει ετσι στο κεντρο να μας διωξουν πιο νωρις? γιατι κατι τετοια ακουω 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...