Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μαζί είμαστε φίλε!! :P

Άντε ωραία βρέθηκε ένας, κάνεις άλλος για θηβα; 9-9   πάντως γνωρίζω άτομα που ήρθαν στον τόπο κατοικίας τους χωρίς να έχουνε κάποιο βύσμα, άλλοι ήρθαν τους 3 τελευταίους μήνες, άλλοι ήρθαν κατά εξαίρεση παλιά δεν γινόταν τόσο εύκολα, νομίζω λόγο κυβέρνησης άλλαξε κι έρχονται δεν γίνεται τόσες συμπτώσεις

Δημοσ.

Άλλο το τεχνικό και άλλο το μηχανικό, που θες να πας δηλώνεις οταν περνάς περιοδευων (στα 16-17 αν θυμάμαι καλά) εκεί δηλωνες τοτε στρατό/ναυτικό ή αεροπορία, εγώ είχα δηλώσει στρατό ξηρας και με έστειλαν ναυτικό, όταν θα έρθει το σημείωμα καταταξης(θα σε ενημερώσει η αστυνομία) θα δεις που έχεις επιλέγει, αν πήγαινες ναυτικό (οταν πηγα εγω 2002 σε ενημερωναν 6 μήνες πριν)

Μονιμος μονο μεσω σχολών(πανελλήνιες) , μπορείς να πας δοκιμος (εφεδρος αξιωματικός) και να παίρνεις εναν μισθό αλλά έχει και έξτρα θητεία, μετά υπήρχε και μια κατηγορία Ο. Β. Α. δε ξέρω τι γίνεται με αυτούς.

Δοκιμος εφεδρος δεν ειναι απο πανελληνιες;

Πουθενά δεν το δηλώνεις πας στην τύχη ή με βύσμα.

Μόνιμους δεν περνούν πλέον, ούτε πληρώνουν

Ποσών χρόνων είσαι;

Νομιζω γινόταν παλια

Δημοσ.

Μονιμος μονο μεσω σχολών(πανελλήνιες) , μπορείς να πας δοκιμος (εφεδρος αξιωματικός) και να παίρνεις εναν μισθό αλλά έχει και έξτρα θητεία, μετά υπήρχε και μια κατηγορία Ο. Β. Α. δε ξέρω τι γίνεται με αυτούς.

Όχι από πανελλήνιες πας μπαίνεις σε όλες τις στρατιωτικές σχολές, δόκιμος αρκεί να έχεις βγάλει το λύκειο και να τους πεις ότι θες να πας.

Δοκιμος εφεδρος δεν ειναι απο πανελληνιες;

Νομιζω γινόταν παλια

Όχι δεν είναι από πανελλήνιες.

Δημοσ.

520€ συν αν κάνει καμια υπηρεσία την Κυριακή που είναι 13€ αν θυμάμαι καλά. Ειδικότητα ναι παίρνει αλλά είναι μόνο για το στρατό.

Δημοσ.

Όχι από πανελλήνιες πας μπαίνεις σε όλες τις στρατιωτικές σχολές, δόκιμος αρκεί να έχεις βγάλει το λύκειο και να τους πεις ότι θες να πας.

Το γνωρίζω

(ίσως να μην το διατυπωσα σωστά και φάνηκε ότι εννοούσα ότι πας δοκιμος απο πανελλήνιες). Αλλά έγραψα ότι είναι και έξτρα θητεία ;)

Δημοσ.

520€ συν αν κάνει καμια υπηρεσία την Κυριακή που είναι 13€ αν θυμάμαι καλά. Ειδικότητα ναι παίρνει αλλά είναι μόνο για το στρατό.

και αυτη στην δηλωνουν?

Δημοσ.

ενδειξη υεα (ωστε μετα να γινουν δεα εννοω) εχουν ολοι οι αποφοιτοι λυκειου ..πλεον θεωρω οτι πρεπει και εκει να εχεις βυσμα για να σε παρουν , μπορει κ οχι ,απλα το λεω με την αποψη οτι επειδη πληρωνεσαι πλεον το κυνηγανε ακομα κ αυτο ...δε ξερω απλα λεω

Δημοσ.

Και να μην ξεχάσουμε να θυμίσουμε ότι υπάρχει ξεχωριστή εκπαίδευση σε 2 φάσεις/"τάξεις" (Α+Β)και δεν γίνεσαι αμέσως και σίγουρα 100%

Μένεις σε άλλες εγκαταστάσεις (συνήθως) κτλ κτλ

Δημοσ.

την ειδικοτητα τη δηλωνει ο εφεδρος η στην τυχη?

kai ta ptyxia den pezoyn rolo?

Ναι τη διαλέγεις στη σχολή. Όταν υπηρέτησα εγώ οι ειδικότητες ήταν αξιωματικός βολής, αντιαεροπόρος και τοπογράφος στη Σχολή Πυροβολικού. Για τους τοπογράφους και μόνο χρειαζόταν το πτυχίο για να πάρουν την ειδικότητα αυτή και μετά τη θητεία τους δίναν χαρτί σαν προϋπηρεσία αφού υπάρχει και το επάγγελμα του τοπογράφου. Στην επόμενη σειρά οι ειδικότητες ήταν αξ.βολής και διαβιβαστής, παίζουν ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν. Και στις άλλες σχολές έχουν ειδικότητες αλλά δεν τις ξέρω. Λογικά και εκεί αν ασκούν κάτι το οποίο υπάρχει σαν επάγγελμα σου δίνουν ένα χαρτί που λειτουργεί σαν προϋπηρεσία.

Και να μην ξεχάσουμε να θυμίσουμε ότι υπάρχει ξεχωριστή εκπαίδευση σε 2 φάσεις/"τάξεις" (Α+Β)και δεν γίνεσαι αμέσως και σίγουρα 100%

Μένεις σε άλλες εγκαταστάσεις (συνήθως) κτλ κτλ

Καλά μη το λες. Αν δεις τι ταγάρια γίναν δόκιμοι...

Δημοσ.

Ναι τη διαλέγεις στη σχολή. Όταν υπηρέτησα εγώ οι ειδικότητες ήταν αξιωματικός βολής, αντιαεροπόρος και τοπογράφος στη Σχολή Πυροβολικού. Για τους τοπογράφους και μόνο χρειαζόταν το πτυχίο για να πάρουν την ειδικότητα αυτή και μετά τη θητεία τους δίναν χαρτί σαν προϋπηρεσία αφού υπάρχει και το επάγγελμα του τοπογράφου. Στην επόμενη σειρά οι ειδικότητες ήταν αξ.βολής και διαβιβαστής, παίζουν ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν. Και στις άλλες σχολές έχουν ειδικότητες αλλά δεν τις ξέρω. Λογικά και εκεί αν ασκούν κάτι το οποίο υπάρχει σαν επάγγελμα σου δίνουν ένα χαρτί που λειτουργεί σαν προϋπηρεσία.

Στα τεθωρακισμένα η ειδικότητα είναι Ουλαμαγος στο άρμα που έχεις μάθει πχ Ουλαμαγος Leopard 2a6

Στις ΕΑΝ δεν ξέρω τι παίζει γιατί αυτοί δεν έχουν και πολλά άρματα με κάτι παπάκια παίζουν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...