Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρέπει σιγά σιγά να αγοράζουμε και τα είδη που θα χρειαστούμε...κάνα 100άρι+ θα φύγει εκεί.

Δημοσ.

Σαν πυροβολητής τι αλλο θαα κανω?περα απο το ενδεχομένως ξύσιμο

Αγγαρειομάχος και σκοπάνθρωπος όπως όλες οι ειδικότητες,εκτός φυσικά εάν είσαι επαγγελματίας βυσματίας και απλά θα υπάρχεις.

Μόνο στα σχοινάκια/εκπαίδευση/βολές υπάρχει πιθανότητα να κάμεις κάτι σχετικό,αν και με την κατάσταση που υπάρχει δεν είναι σίγουρο.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει η κατάσταση αλλά 9 χρόνια πριν που πέρασα απο εκεί ήταν οριακά ...χάλια. Η υγιεινή οριακά οκ με πολλά φάουλ ειδικά στους χώρους φαγητού. Ο διοικητής τότε ήταν ένα χουντικό απομεινάρι της πλάκας και ορισμένοι κάτω απο αυτόν δεν θα έπρεπε καν να κυκλοφορούν ελευθεροι στον έξω κόσμο (δεν με ενόχλησαν ποτέ προσωπικά, αλλά ήταν κυριολεκτικά επικίνδυνοι για να κυκλοφορούν μέσα σε ένα στρατόπεδο, να χειρίζονται οπλισμό κλπ)...

Α και μιας και πλέον πέρασαν πολλά χρόνια, να ανφέρω δημόσια πως ΕΓΩ ήμουν αυτός που τους αφιέρωσα τότε μια ολοσέλιδη καταχώριση στην Ελευθεροτυπία στη στήλη με τα στρατιωτικά θέματα, με μια πλήρη περιγραφή των συνθηκών που επικρατούσαν στο στρατόπεδο. Μας μάζεψαν το ίδιο απόγευμα όλους μαζί για να μας μιλήσει το γίδι ο διοικητής και να παραπονεθεί για τον "ανώνυμο" καταδότη και να μας πει πως "τα εν οίκω μη εν δήμω"...  :devil:

Το Σεπτέμβριο του 13 που ήμουν εκεί οι συνθήκες ήταν πολύ κοντά για να μην πω καλύτερες και από κατασκήνωση. Η 1η και 2η μοίρα ναι ήταν άθλιες εγκαταστάσεις απ ότι λέγαν τα παιδιά αλλά η 3η που ήμουν εγώ και η 4η ήταν στυλ ξενοδοχείου. Μάλιστα στην 3η πέραν του nova στο KΨΜ είχαμε και υπολογιστές με ίντερνετ. Η καθημερινότητα ήταν βαρετότατη μιας και δεν κάναμε απολύτως τίποτα, βολοδέρναμε δεξιά και αριστερά για να περάσει η ώρα. Τώρα που το βλέπω απ την απ έξω ήταν καλύτερα από το να κάναμε αγγαρείες. Τα στελέχη ήταν πάρα πολύ χαλαρά και η μόνη υπηρεσία που κάναμε ήταν θαλαμοφύλακας.

Η Θήβα σαν πόλη ναι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά ούτως η άλλως στις 20 κάτι μέρες συνολικά στο ΚΕΠΒ μια Κυριακή θα δωθεί έξοδος οπότε κλάιν.

Σαν πυροβολητής τι αλλο θαα κανω?περα απο το ενδεχομένως ξύσιμο

Αναλόγως τι ειδικότητα θα σου δώσουν. Αν είσαι σκοπευτής θα κάνεις εκπαίδευση στη διόπτρα του πυροβόλου, αν είσαι διαβιβαστής θα μάθεις τον ασύρματο. Γενικά θα κάνετε εκπαίδευση στα πυροβόλα αλλά μην φανταστείς τραγικά πράγματα και εξέταση, απλά πέραν των αγγαρειών θα κάνετε και τη στοιχειώδη αυτή εκπαίδευση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει σιγά σιγά να αγοράζουμε και τα είδη που θα χρειαστούμε...κάνα 100άρι+ θα φύγει εκεί.

Που ειναι?

Αναλόγως τι ειδικότητα θα σου δώσουν. Αν είσαι σκοπευτής θα κάνεις εκπαίδευση στη διόπτρα του πυροβόλου, αν είσαι διαβιβαστής θα μάθεις τον ασύρματο. Γενικά θα κάνετε εκπαίδευση στα πυροβόλα αλλά μην φανταστείς τραγικά πράγματα και εξέταση, απλά πέραν των αγγαρειών θα κάνετε και τη στοιχειώδη αυτή εκπαίδευση.

Θα γουσταρα σκοπευτης..σε παίρνουν με καποιο κριτήριο η τυχαία?
Επεξ/σία από arsenal
Δημοσ.

Καμιά πληροφορία για Αυλώνα; 9/9 και εγώ

μακάρι να μπορούσα να βρω ότι έχει αναφερθεί για Αυλώνα αλλά με 1043 σελίδες...

Δημοσ.

δε θα επρεπε να υπαρχει στρατος και ουτε και πολεμοι αλλα τοσο ζωα που ειναι οι κεφαλαιοκρατες τι να περιμενεις απο κατι λαμογια σαν αυτους...

στον χιτλερ πες τα 

Δημοσ.

Μολις εμαθα απο το διαδίκτυο οτι θα υπηρετήσω την Ελλαδάρα  B) ... στο πυροβολικο θήβας,...

Μπορει καποιος να μου δωσει ορισμένες πληροφοριες για το στρατόπεδο?γενικα τι παίζει σε θεματα πειθαρχίας,υγιεινής , κινητου   :P  κτλ κτλ.,..απο τι ωρα και μετα μπορω να μπω μεσα?ποια ειναι η καλύτερη δηλαδη...ενταξει προκειται για τεράστιο στρατόπεδο απλα οσο γινεται να αποφύγω τον όχλο

Καλη μας θητεια λοιπον..Και εγω παρουσιαζομαι στις 7 του μηνα Θηβα...Ας ελπισουμε να μην εχουμε να κανουμε με ζωα...

• Like 1
Δημοσ.

Που ειναι?

Θα γουσταρα σκοπευτης..σε παίρνουν με καποιο κριτήριο η τυχαία?

Ε: Τι πρέπει να πάρω μαζί μου στη κατάταξη;

Α: Μια προτεινόμενη λίστα είναι η παρακάτω:

Απαραίτητα είδη

• 10 φανελάκια (παραλλαγής) 
  • 5 μπλούζες μακρυμάνικες χειμερινές
  • 10 εσώρουχα (σλίπ ή μποξεράκι)
  • 5 ζευγάρια μάλλινες κάλτσες (χειμώνας) και 5 ζευγάρια βαμβακερές (καλοκαιρινές)
  • Ειδη ατομικης υγιεινής (ξυραφάκι με ανταλλακτικά, σαμπουάν,roll-on αποσμητικό κλπ.)
  • 2 ρολλά χαρτί υγείας
  • 1 ζευγάρι πάτους αρβυλών (προτείνονται ορθοπεδικοί)
  • Λουκέτα (1 όπλου με μακρύ λαιμό,1 πολύ μικρό για άρβυλα,1 για φοριαμό, για σακίδιο ταξιδίου,1 για το "λουκάνικο")
  • 1 φαιοπράσινο σεντόνι και 1 λευκή μαξιλαροθήκη
  • Ένα σακίδιο ταξιδίου (σακ βουαγιάζ).
  • Όσοι φοράνε γυαλιά (μυωπίας, αστιγματισμού κλπ.) να έχουν και ένα λαστιχάκι συγκράτησης.

Προαιρετικά είδη:

• Χάπια Depon και Strepsil (για το λαιμό)
  • Hansaplast για τυχον μικροατυχήματα
  • Σετ καθαρισμού αρβυλών
  • 4 σακουλακια με ιατρικά γάντια μιας χρήσης για καθαριότητες
  • 2 ζευγάρια γάντια κουζίνας για μαγειρεία (πλύσιμο ταψιών-πιάτων)
  • 2-3 πακέτα Μωρομάντηλα
  • Υπνόσακος (πλην Ειδικών Δυνάμεων όπου απαγορεύεται).
  • Ένα σακίδιο που αναρτάται με ιμάντες στη πλάτη

Προσοχή: Κατα την επιλογή υπνοσάκου να κοιτάτε τη θερμοκρασία "comfort" και όχι "extreme". Στην αγορά υπάρχουν φθηνοί χειμερινοί και καλοκαιρινοί υπνόσακοι. Προτείνονται οι συνθετικοί.

Για το χειμώνα:

• Σκουφάκι - Κασκόλ ή/και balaclava / full face (μαύρα ή φαιοπράσινα)
  • 1 εσωθερμικό σέτ (μπλούζα - σκελέα)
  • 1 ζευγάρι χειμερινά γάντια

Επίσης, για ειδικότητα φίδι που δηλώνουμε? :P

Δημοσ.

Καλη μας θητεια λοιπον..Και εγω παρουσιαζομαι στις 7 του μηνα Θηβα...

Και εγώ 7 Σεπτεμβρίου για Θήβα  :-D

Δημοσ.

Κάπως υπερβολική η παραπάνω λίστα πάντως..

Τα προαιρετικά σίγουρα τα υπόλοιπα όχι τόσο....ίσως να πάρω λιγότερα στον αριθμό γιατί πχ 10 φανέλια τι θα τα κάνω. 

Δημοσ.

Τα προαιρετικά σίγουρα τα υπόλοιπα όχι τόσο....ίσως να πάρω λιγότερα στον αριθμό γιατί πχ 10 φανέλια τι θα τα κάνω. 

καλυτερα περισσοτερα

ισως παιξει ιδρωτιλα και βρωμα και δεν εχεις ευκαιριες να βαλεις πλυντηριο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...