Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα παιδιά θα θελα να σας ρωτήσω πιο είναι το συνολικό ποσο που παίρνει ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός  για τους 14 μήνες θητείας του.

Τους 4 μήνες της εκπαίδευσης είναι 8,62 όπως και οι στρατιώτες. 2 εβδομάδες μετά την παρουσίαση στην μονάδα θα μπουν στον λογαριασμό γύρο στα 490 ευρώ ( αλλάζει ανάλογα με το σώμα - όπλο). Ο πρώτος μισθός θα μπει δυο - δυόμισι μήνες μετά την παρουσίαση στην μονάδα 1200 με 1500 ευρώ ( ανάλογά με την ημερομηνία ονομασίας). Τους υπολοίπους μήνες ο μισθός θα μπαίνει κάθε 26-27 του μηνά 532 ευρώ. Οι υπηρεσίες της Κυριακής και των αργιών πληρώνονται με 13.50 ευρώ και μπαίνουν μαζεμένα ανά 3μηνο - 4μηνο. Τον τελευταίο μηνά ο μισθός θα είναι 360 ευρώ. Ένα μηνά μετά την απόλυση θα μπουν και τα τελευταία 400 ευρώ (400+360 =760 δηλαδή το 80% του ανθυπολοχαγου). Συνολικά το πόσο που παίρνει ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός για τους 14 μήνες θητείας είναι κάτι πάνω από 5 χιλιάδες ευρώ

Εφ Ανθυπίλαρχος 2014 Α 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για την σαλμονέλα μην ανησυχείς, κατά την διάρκεια της θητείας σου θα σου κάνουν τόσα εμβόλια όσα δεν έκανες σε όλη την ζωή σου. Όσον αφορά τα όπλα, εγώ προσωπικά ποτέ δεν έπιασα χειροβομβίδα στα χέρια μου, και σφαίρες εννοείται ότι δεν τις έχεις όλη μέρα μαζί σου, μόνο όταν έχεις ένοπλη υπηρεσία και εκεί με πολύ προσοχή (δεν τοποθετείς τον γεμιστήρα στο όπλο, απλώς τον κουβαλάς πάνω σου).

Αναλόγως ΜΥΠ ΣΠΒ Η υπηρεσία ήταν με όπλο.

Eπισης βγαινεις ικανοτατος στρατιωτης και για τα επομενα 5 χρονια εχεις την ικατοτητα να κατεβεις στο Ιρακ να πολεμησεις! Ακομα δεν χρεαιζεται για τα επομενα 5 χρονια να κανεις κοιλιακους, θα εισαι φετες ετσι κι αλλιως...

Τι να πς εγώ που πήρα 5 κιλά από τα Σουβλάκια που έτρωγα σε κάθε έξοδο.

Για το αντικούκου που βάζουν στο φαί έχει καιρό να γράψει κάποιος ζχααχαχαχαχα. 2 εμβολιάκια σου κάνουν στο κέντρο, μια χαρά αρρωσταίνεις στην θητεία σου έκανα 3 μερούλες 38άρι σένιο εγώ.

Ε??? Αυτό να τομ πείς στα άτομα που ξοδέυαν το μισθό του ΕΛΔΥΚ σε κολόμπαρο.

τα ιδια εκαναν και πριν 22 χρονια ιδια εμβολια. Μολις μπεις στους ωμους δεξια και αριστερα. Οταν ειναι να απολυθεις 1 ημερα πριν σε φωναζει ο γιατρος και σου λεει " θα κανεις ενα τελευταιο εμβολιο το οποιο ειναι πολυ δυνατο και αντεχει 5 χρονια" . Το κανεις και παιρνεις το μπουλο την αλλη ημερα. Για 5 χρονια δεν θα παθεις τιποτα ! Εγγυημενο .

Αυτο ποτε σας το εκαναν ; Εννοω στις αρχες οταν μπηκες η μετα  ;

Πριν απολυθώ δεν έκανα κανένα Εμβόλιο, 2 μου κάναν οτνα μπήκα.

Τους 4 μήνες της εκπαίδευσης είναι 8,62 όπως και οι στρατιώτες. 2 εβδομάδες μετά την παρουσίαση στην μονάδα θα μπουν στον λογαριασμό γύρο στα 490 ευρώ ( αλλάζει ανάλογα με το σώμα - όπλο). Ο πρώτος μισθός θα μπει δυο - δυόμισι μήνες μετά την παρουσίαση στην μονάδα 1200 με 1500 ευρώ ( ανάλογά με την ημερομηνία ονομασίας). Τους υπολοίπους μήνες ο μισθός θα μπαίνει κάθε 26-27 του μηνά 532 ευρώ. Οι υπηρεσίες της Κυριακής και των αργιών πληρώνονται με 13.50 ευρώ και μπαίνουν μαζεμένα ανά 3μηνο - 4μηνο. Τον τελευταίο μηνά ο μισθός θα είναι 360 ευρώ. Ένα μηνά μετά την απόλυση θα μπουν και τα τελευταία 400 ευρώ (400+360 =760 δηλαδή το 80% του ανθυπολοχαγου). Συνολικά το πόσο που παίρνει ο δόκιμος έφεδρος αξιωματικός για τους 14 μήνες θητείας είναι κάτι πάνω από 5 χιλιάδες ευρώ

Εφ Ανθυπίλαρχος 2014 Α 

ισχύει ότι πληρώνουν απο την τσέπη τους την 8αρα στολή;

κανα 700άρι € κάνει

κανα 700άρι € κάνει

Όταν βγαίνεις από τη σχολή κανονικά δεν παίρνεις τα 300-400€ αλλά κάπου στα 1000, σου λένε όμως ότι τα κρατάνε για τη στολή. Την οποία στολή σου τη δίνουν άδεια, χωρίς τα διακριτικά και τη φτιάχνεις μόνος σου. Κατά 99% θα χρειάζεται και μαζέματα γιατί στο περίπου διαλέγεις νούμερο. Αν θυμάμαι καλά συνολικά γύρω στα 40-50€ μας είχε βγει το κόντεμα, στένεμα, πυροβολόσημα, σημαία, όνομα, διακριτικά ΔΕΑ εκτός στρατοπέδου. Η απατεώνισσα ράφτρα που συνεργαζόταν με τη ΣΠΒ μας ζητούσε κάπου στα 50€ μπορεί και παραπάνω μόνο για τα μαζέματα.

• Like 1

Ακούω από διάφορους ενστολους τόσο του στρατού οσο και της αστυνομιας, πως σπουδάζουν σε κάποιο πανεπιστήμιο της περιοχής που υπηρετούν. Πως γίνεται αυτο? Υπάρχει κάποια νομοθεσία ή έχουν μπει βυσματικα?

Το ότι είσαι στρατιωτικός ή αστυνομικός δε σε εμποδίζει να σπουδάσεις σε κάποια σχολή ή να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό. Άλλωστε τα επιπλέον πτυχία είναι αυτά που δίνουν μόρια για μεταθέσεις, προαγωγή, αύξηση μισθού. Με το 10% οι περισσότεροι μπαίναν χωρίς πανελλήνιες ξανά.

κανα 700άρι € κάνει

Όχι δεν πληρώνεις τις στολές από την τσέπη σου (δεν είναι μόνο η 8α άλλα και η 8β και 4 πουκάμισα).

Προσωπικά έδωσα γύρο στα 15 ευρώ για στεγνωκαθαριστιριο και τσάκιση καθώς για ράψιμο είχαμε πάει στον Πειραιά στο εργοστάσιο και ήταν ακριβώς στα μετρά μας.

Δεν είμαι σίγουρος άλλα δεν νομίζω να έχει 700 ευρώ η 8α

8 ανοιγει

Δεν ξερω αν θα εχει ουρα αν δεν πεσεις σε busy μερα , δεν ειμαι σιγουρος μεχρι ποσο καθονται

Οταν ειχα παει τελευταια φορα ηταν μεχρι τις 2 και

Οπότε αν πάω αύριο το πρωί 8-9 θα έχω κανένα πρόβλημα να μου δώσουν φύλλο πορείας για την ίδια μέρα το βράδυ ή την επώμενη ξημερώματα (Τετάρτη παρουσιάζομαι Θήβα. Απο Θεσσ/νηκη). Δεν έχω ιδέα τι ώρες φεύγουν. Ελεγα να πάω με το αυτοκίνητο αλλά ένα φιλαράκι με είπε να πάω με φύλλο πορείας να μην έχω και το ιχ ενα μήνα έξω απο το κέντρο...

Οπότε αν πάω αύριο το πρωί 8-9 θα έχω κανένα πρόβλημα να μου δώσουν φύλλο πορείας για την ίδια μέρα το βράδυ ή την επώμενη ξημερώματα (Τετάρτη παρουσιάζομαι Θήβα. Απο Θεσσ/νηκη). Δεν έχω ιδέα τι ώρες φεύγουν. Ελεγα να πάω με το αυτοκίνητο αλλά ένα φιλαράκι με είπε να πάω με φύλλο πορείας να μην έχω και το ιχ ενα μήνα έξω απο το κέντρο...

Σου δίνουν φύλλο πορείας κ εσύ μετά πας όπου θες σταθμό ΚΤΕΛ/καραβιών κτλ Κ βγάζει κανονικά δεν υπάρχει θεμα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...