Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ΝΟΜΙΖΩ ότι για το συγκεκριμένο σώμα είτε μένεις αθήνα, είτε πας παραμεθόριο αλλά επιστρέφεις πάλι αθήνα. Φυσικά αν έχεις βύσμα μένεις μόνο Αθήνα :)

Είναι σίγουρο ότι επιστρέφεις Αθήνα μετά από την παραμεθόριο; Μετά από πόσο καιρο στην παραμεθόριο; Φαντάζομαι θα θέλει μεγάλο βύσμα για να μείνεις Αθήνα..εκτός και αν έχει πολλές θέσεις και λίγους διδάκτορες...

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τεθωρακισμενα που εχει κοντα στην Αθηνα εκτος απο Αυλωνα; Παρουσιαζομαι Γιαννενα και ψαχνομαι αυτον τον καιρο μπας και εχω κανα βυσμα για πιο κοντα.

Επισης σαν ειδικοτητα μου λεει τεθωρακισμενα-οδηγος, το οδηγος ειναι η ειδικοτητα μου; Η ειναι σαν το ΥΕΑ και επιλεγουν ποιους θα παρουν;

Δημοσ.

Η ειδικότητα. Απλά στα τεθωρακισμένα μπορεί να είσαι οδηγός ερπυστριοφόρου πως το λένε, οπότε δεν πρόκειται να οδηγήσεις ποτέ αφού εκπαιδευτείς πάνω σε αυτά. Νομίζω κιόλας, ας πει και κανένας μαυροσκούφης.

Δημοσ.
Η ειδικότητα. Απλά στα τεθωρακισμένα μπορεί να είσαι οδηγός ερπυστριοφόρου πως το λένε, οπότε δεν πρόκειται να οδηγήσεις ποτέ αφού εκπαιδευτείς πάνω σε αυτά. Νομίζω κιόλας, ας πει και κανένας μαυροσκούφης.

Και εγω ετσι το ξερω. Οι ΕΠΟΠ τα οδηγανε, φανταρος σπανια

Δημοσ.

Μαλιστα, αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν εχεις οδηγος πας και μετα αλλου για εκπαιδευση; Γιατι κατι τετοιο εχω ακουσει και καπου ειχα διαβασει οτι στα Γιαννενα κανω μονο την βασικη εκπαιδευση.

Ειχα και εναν γνωστο που απο οσο μου ειχε πει ειχε παει Γιαννενα στο ιδιο κεντρο αλλα δεν ξερω τι σωμα γιατι εκει ειναι και πεζικο και πυροβολικο και μετα τον πηγαν Ναυπλιο για λιγο (εχει μηχανικο εκει απο οτι ειδα) και ειπειδη ειχε βυσμα τον εφεραν Αθηνα στο Μενιδι (Στρατοπεδο Καποτα). Αν βρω καποιο βυσμα υπαρχει περιπτωση να γινει αντιστοιχη μεταθεση και με εμενα η μπορει να ειχε παει πεζικο αυτος και να τον εστειλαν εδω μετα;

Δημοσ.

Αν είσαι οδηγός αυτοκινήτου πας Ναύπλιο. Αν είσαι οδηγός κάποιου οχήματος που είναι στα τεθωρακισμένα πας αυλώνα νομίζω. (η εκπαίδευση της ειδικότητας είναι μετά το τέλος της βασικής εκπαίδευσης)

Σχετικά με το βύσμα δεν ξέρω, απ' ότι έχω ακούσει το Μενίδι είναι βυσματικό. Βρες βύσμα εσύ και σε πάνε και στο ΓΕΣ. =ρ

Δημοσ.

Τεθ/να δεν νομίζω ότι υπάρχουν στην αττική εκτός Αυλώνα, αλλά υπάρχουν αρκετά μεικτά τάγματα που μπορεί να πάει ο καθένας, πχ. ταγμα Γες, Γεεθα, κτλ. αναλογα το βύσμα που έχεις...

Δημοσ.
Αν είσαι οδηγός αυτοκινήτου πας Ναύπλιο. Αν είσαι οδηγός κάποιου οχήματος που είναι στα τεθωρακισμένα πας αυλώνα νομίζω. (η εκπαίδευση της ειδικότητας είναι μετά το τέλος της βασικής εκπαίδευσης)

Σχετικά με το βύσμα δεν ξέρω, απ' ότι έχω ακούσει το Μενίδι είναι βυσματικό. Βρες βύσμα εσύ και σε πάνε και στο ΓΕΣ. =ρ

Σπάρτη δεν είναι εκπαίδευση/ειδικότητα για οδηγός ?

Δημοσ.

Εχει διαφορα. Εξαρτατε απο το που βρισκεται η μοναδα

Δημοσ.

Κάτι παίζει εκει, δεν ξέρω να σου απαντήσω, εγώ την εκπαίδευση μου στο Ναύπλιο την έκανα πάντως ως οδηγός.

• Super Moderators
Δημοσ.

Στη Σπάρτη εκπαιδεύονται οι ΥΚΟΑ όπλων/σωμάτων σε φορτηγά και (θεωρητικά, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '90 αναλάμβαναν οι ΕΠΥ) βαρέα/ειδικά οχήματα. Δεν υπάρχουν θωρακισμένα οχήματα εκεί.

Στα Γιάννενα εκπαιδεύονται πάνω σε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ, μεταφοράς προσωπικού) και ειδικά αν είσαι πεζικάριος βαριοπλίτης υπάρχει σοβαρή περίπτωση να σε στείλουν εκεί.

Δημοσ.

Εγώ όταν είχα απολυθεί μου είχαν δώσει μια βεβαίωση ότι εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις.

apolyp6.jpg

Κανονικά δεν θα έπρεπε να πάρω και κάποιο απολυτήριο; Η μήπως η συγκεκριμένη βεβαίωση θεωρείται απολυτήριο;

Δημοσ.

εγω ενα πρασινο απολυτηριο πηρα που λεει αυτα που γραφει και σενα συν οτι σε περιπτωση επιστρατευσης πρεπει να παω καπου, παραμεθωριο και αν δε μπορω, να παω στο καποτά και απο κει θα μας στειλουν ολους μπλαμπλα μπλα.. Όπως ειπε καποιος παραπανω,Σπαρτη εκπαιδευονται οδηγοι και ΥΚ/ΟΑ* σε Στάγιερ και πολυ σπανια σε καναδεζα. Στη μοναδα έπειτα τους εξεταζουν καποιοι υπαξιωματικοι ή καποιοι καραβαναδες ωστε να τους δώσουν καταλληλοτητα.Συνηθως οδηγουν καναδέζες καθ οτι τα Ρεο/Σταγιερ και ειδκα οχηματα [πχ βυτιοφορο,σκουπιδιαρικο κ.α.] τα οδηγούνε ΕΠ.ΟΠ.

*Υπαξιωματικός Κίνησης/Οδηγος Αυτοκινητου,στη μονάδα περναει ΛΥΒ [Λοχος Υποψηφιων Βαθμοφόρων νομιζω λεγεται] παιρνει ,τώρα πια,μόνο μια σαρδελίτσα/δεκανόσημο γινεται δηλαδη δεκανέας, και ας πουμε οτι μπορει σε καποια..αναγκη να χωθει ως συνοδηγος [συνηθως πανε καραβαναδες συνοδηγοι,στις απλες καθημερινες κινήσεις και πρεπει παντα ο συνοδηγος να ειναι μεγαλύτερος ιεραρχικά].Ενιοτε οι ΥΚ/ΟΑ παιρνουν κ πόστο οδηγός Διοικητή...

Δημοσ.

Η ακτινογραφια που ζητανε κατα την καταταξη πρεπει να γινει απαραιτητα σε δημοσιο νοσοκομειο η στο 401; Γιατι θα βολευε πολυ αν γινοταν απο ιδιοτικο μιας και θα ξεμπερδευα πιο γρηγορα.

Και κατι ακομα με την ακτινογραφια λεει και κατι για φωτογραφιες, στις φωτογραφιες πρεπει να ειμαι ξυρισμενος;

Δημοσ.

Δεν διαβασα κατι για επιπλεον φωτογραφιες? Ξερει κανεις αν μπορω να παω στο Ν.Ν.Α να κανω την ακτινογραφια, και να απαντησει και στο πιο πανω ερωτημα γιατι και μενα με βολευει το ιδιωτικο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...