Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ενα κοσμο αγγελικα πλασμενο θα κανανε θητεια κανονικα

και τα παιδια πλουσιων,τραγουδιστες,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ

και δεν θα υπηρχαν αδικιες.

Αν πας πιο πισω και διαβασεις υπαρχουν σοβαρες προτασεις

για τη θητεια η οποια μπορει να διαρκεσει 1-2 αντε 3 μηνες.

Εκει δεν θα χε κανενας προβλημα.Θητεια-εκπαιδευση ομως

οχι αυτο το χαλι που υπαρχει σημερα.

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι, δε διαφωνώ. Βασικά σ' ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο δεν θα υπήρχε καν ανάγκη για στρατούς και θητείες. Ωστόσο, πέραν από το δικαίωμά μας να αισθανόμαστε προσωπικά αδικημένοι, ή για λόγους ιδεολογίας να τασσόμαστε υπέρ ή ενάντια συγκεκριμένων θεσμών, ισχύει το εξής απλό:

Όταν παρακάμπτεται ο νόμος, κάποιοι άλλοι πληρώνουν τα δικά μας σπασμένα. Εγώ σ' αυτό μένω.

Δημοσ.

Ρε παιδιά δεν υπάρχει λόγος να συζητάτε ένα τόσο αμφιλεγόμενο θέμα. Κανείς δεν πρόκειται να πείσει κανέναν. Είναι σαν να λέμε για το αν η πειρατεία είναι δικαίωμα του καθενός ή αν είναι κάτι μη ηθικό έως παράνομο.

Ο καθένας κάνει οτι νομίζει οτι είναι καλύτερο για τον εαυτό του. Εγώ προσωπικά δεν θα ήμουν καθόλου εντάξει με τον εαυτό μου αν δήλωνα ψευδώς οτι έχω κάποιο πρόβλημα για να αποφύγω τον στρατό. Αν κάποιοι άλλοι δεν έχουν τέτοια θέματα και δεν νιώθουν να τους μειώνει μια τέτοια πράξη, τότε έχουν κάθε δικαίωμα να παίρνουν απαλλαγή εφόσον δεν υπάρχουν κυρώσεις απο τον νόμο. Οπως και με την πειρατεία. Δεν υπάρχουν κυρώσεις, οπότε ο καθένας κάνει οτι θεωρεί σωστό.

Δημοσ.

Η απαλλαγή είναι προφανώς νόμιμη και δικαίωμα όσων δεν είναι ικανοί να υπηρετήσουν. Για όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι ισχυρίζονται ψευδώς πως αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, προκειμένου έτσι να αποφύγουν την στράτευση, τι λες να ισχύει;

Βάσει της λογικής σου και ο φοροκλέφτης νόμιμα καταθέτει φορολογική δήλωση, δηλώνοντας ωστόσο παρανόμως λιγότερα κέρδη από τα πραγματικά στην εφορία.

Κατανοητά τα παραπάνω;

Διότι η αδικία έγκειται αποκλειστικά σε θέματα "σεξισμού" και δεν μπορεί να έχει άλλη μορφή. Όπως π.χ. να φορολογείσαι βαρύτατα επειδή διαθέτεις ακίνητο, το οποίο κληρονόμησες, αλλά παρ' όλα αυτά τα εισοδήματά σου είναι πενιχρά...

καμία σχέση, φυσικά και δεν ειναι παρανομο να δηλώσεις ότι πάσχεις απο κάτι, για αυτον τον λόγο περνάς και απο επιτροπή απαλλαγών, για να επαληθευσει τον ισχυρισμό σου. Ως εκ τούτου την ευθύνη για την αλήθεια αυτου που δηλώνεις την έχει η επιτροπή. Η φορολογική δήλωση συντασεται απο εσένα και βάση του τι δηλώνεις, φορολογεισαι. 

Μπορείς να καταλαβεις την διαφορά; 

Το παραδειγμα σου ειναι εντελώς ακυρο, το σπίτι που κληρονόμησες ειναι επιλογή σου να το πουλήσεις ή να μην δεχθεις την κληρονομιά, το φύλο σου αντιθετα δεν ειναι επιλογή σου...

Δημοσ.

παιδια καλησπερα σημερα εκοψα την αναβολη μου, ειχε 2 τετραγωνακια το ενα ελεγε για ειδικες δυναμεις και το αλλο πεζικο, η κοπελα με ειπε μην βαζεις τιποτα,  μπηκα με τον στρατιωτικο μου αριθμο και ενω πριν ελεγε οτι εχετε καταγει στον στρατο ξηρας, τωρα λεει δεν εχετε ακομα καταταξη γιατι εγινε αυτο;

Δημοσ.

παιδια καλησπερα σημερα εκοψα την αναβολη μου, ειχε 2 τετραγωνακια το ενα ελεγε για ειδικες δυναμεις και το αλλο πεζικο, η κοπελα με ειπε μην βαζεις τιποτα,  μπηκα με τον στρατιωτικο μου αριθμο και ενω πριν ελεγε οτι εχετε καταγει στον στρατο ξηρας, τωρα λεει δεν εχετε ακομα καταταξη γιατι εγινε αυτο;

Τον Αύγουστο θα στο βγάλει λογικά. Και γω που μπαίνω τον Ιούλιο, δεν μου έβγαζε τίποτα πριν τον Ιούνιο.

Δημοσ.

δηλαδη μπωρει να μην ειμαι ξηρα; μηπως επρεπε να βαλω μια επιλογη απο τις 2 δηλαδη να εβαζα πεζικο;

Δημοσ.

καμία σχέση, φυσικά και δεν ειναι παρανομο να δηλώσεις ότι πάσχεις απο κάτι, για αυτον τον λόγο περνάς και απο επιτροπή απαλλαγών, για να επαληθευσει τον ισχυρισμό σου. Ως εκ τούτου την ευθύνη για την αλήθεια αυτου που δηλώνεις την έχει η επιτροπή. Η φορολογική δήλωση συντασεται απο εσένα και βάση του τι δηλώνεις, φορολογεισαι. 

Μπορείς να καταλαβεις την διαφορά; 

Δηλώνεις ψευδώς πως είσαι π.χ. ψυχικά ασθενής. Η επιτροπή απαλλαγών, επειδή βαριέται/δεν ξέρει/ωχ αδερφέ, σου δίνει το γιωταπέντε και πας σπίτι σου. Λάθος τους; Φυσικά. Αλλάζει το γεγονός πως είπες ψέματα εις βάρος κάποιου άλλου; Όχι.

Αντίστοιχα, δηλώνεις στη φορολογική σου δήλωση πως έχεις εισόδημα π.χ. 5.000 ευρώ ετησίως, ενώ στην πραγματικότητα κονομάς 50.000. Η εφορία επειδή επίσης βαριέται/δεν ξέρει/ωχ αδερφέ, δεν προχωρά στους απαραίτητους ελέγχους και έτσι, εις βάρος και πάλι κάποιου άλλου, τη βγάζεις καθαρή.

Από που κι ως που λοιπόν είναι αποκλειστικά δική σου η ευθύνη στην περίπτωση της φορολογικής δήλωσης; Ισχυρίζεσαι πως δεν προβλέπεται να γίνονται έλεγχοι από την εφορία; Καμία διαφορά δεν υπάρχει στις παραπάνω περιπτώσεις.

Το παραδειγμα σου ειναι εντελώς ακυρο, το σπίτι που κληρονόμησες ειναι επιλογή σου να το πουλήσεις ή να μην δεχθεις την κληρονομιά, το φύλο σου αντιθετα δεν ειναι επιλογή σου...

Θεωρητικά έχεις την επιλογή να μην κληρονομήσεις το σπίτι. Φυσικά, αν είσαι άνεργος, χαμηλόμισθος ή έχεις και οικογένεια, δε γ@μιέται, ας μείνεις στο δρόμο.

Αντίστοιχα άλλωστε και στην περίπτωση του φύλου έχεις επιλογή: Πάρε μια ματσόλα και σπάσε τα @@ σου, ή κόψε τα. Αποκλείεται να μη σου δώσουν απαλλαγή μετά...

Ας είμαστε λιγάκι ρεαλιστές...

Δημοσ.

δεν το καταλαβαινεις δεν πειράζει. Πάμε άλλη μια, απο επιτροπή απαλλαγών περνάνε όλοι, σαν να σου λέει το κράτος ότι όλοι ειναι ψευτες και γιαυτο τους εξετάζει έναν προς έναν. Σε αυτην την περιπτωση την ευθυνη της αληθειας την αναλαμβάνει το κράτος.

Η διαφορά με την φορολογική δήλωση ειναι ότι το κράτος δεν σε βγάζει ψεύτη πριν καν την καταθέσεις, θα σε ελεγξει αν διαπιστώσει λάθη ή δειγματοληπτικα. Την ευθύνη της αλήθειας την έχεις εσύ. 

Τώρα καταλαβαινεις την διαφορά; 

Το να λες ότι δεν ειναι ηθικό να πει κάποιος ψέματα στην επιτροπή, ειναι η δική σου γνώμη, για εμένα ειναι το ίδιο ηθικό με το να βάζουν τους φαντάρους να τους κουβαλάνε τυροπιτες και να κάνουν γοππινγκ στις παραλίες...

Ειναι το ίδιο να μην αποδεχθεις κληρονομιά με το να κόψεις τα @@ σου;

ωραια λογική, στον στρατό την έμαθες; 

Δημοσ.

δηλαδη μπωρει να μην ειμαι ξηρα; μηπως επρεπε να βαλω μια επιλογη απο τις 2 δηλαδη να εβαζα πεζικο;

Δεν έχει επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα σε πεζικό, τεθορ, πυροβολικό κτλ. Αυτό θα το μάθεις ενα μήνα πριν παρουσιαστείς.

Τα δυο κουτάκια που λες είναι για να δηλώσεις καταδρομείς το ενα και πεζοναύτες το άλλο.

Δημοσ.

Πήγαινε μια από ΧΩΚ να τους το πεις αυτό.

Τα ΧΩΚ είναι η ποιο κακή μονάδα της Αττικής.. όποιος πάρει μετάθεση για εκεί, καλύτερα να δηλώσει αμετάθετο.

Μπαίνω Σπάρτη ΚΕΕΜ τον Ιούλιο, αλλά με εχουν στο Πεζικό. Υπαρχει η δυνατότητα να παρω ειδικότητα μάγειρα, οδηγού; Η απο το πεζικό δεν παίρνεις τέτοιες ειδικότητες;

Υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες στο Πεζικό.

Για να πας οδηγός πρέπει να μην έχει πρόβλημα με τα μάτια.. ότι πρόβλημα υπάρχει.. οδηγός ΓΙΟΚ. Μάγειρας έχεις σπουδάσει σε ιδιωτικές σχολές; μόνο έτσι..

Δημοσ.

Τα ΧΩΚ είναι η ποιο κακή μονάδα της Αττικής.. όποιος πάρει μετάθεση για εκεί, καλύτερα να δηλώσει αμετάθετο.

Υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες στο Πεζικό.

Για να πας οδηγός πρέπει να μην έχει πρόβλημα με τα μάτια.. ότι πρόβλημα υπάρχει.. οδηγός ΓΙΟΚ. Μάγειρας έχεις σπουδάσει σε ιδιωτικές σχολές; μόνο έτσι..

Ακυρα και τα δυο τοτε..Φοραω γυαλια, και πτυχιο δεν εχω για μαγειρικη. :P

Δημοσ.

μα και η απαλλαγή νομιμη ειναι, δεν λέμε τιποτα παρανομο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως το συγκρίνεις με την φοροδιαφυγη.

Αν θελουμε να συγκρίνουμε την θητεία με την φορολόγιση τότε βρες μου έναν φόρο που καθορίζεται με βάση τι φύλο έχει ο φορολογούμενος...

Και ή φοροδιαφυγή μπορεί να γίνει νόμιμη ή νομοτυπη δε μου λέει κάτι αυτό

Δημοσ.

Συγγνωμη αν βγαινω εκτος κουβεντας αλλα θελω να ρωτησω αν ξερει κανεις να μου πει με ποια κριτηρια επιλεγονται οι στρατιωτες που θα υπηρετησουν θητεια σε ΚΑΑΥ

Δημοσ.

Συγγνωμη αν βγαινω εκτος κουβεντας αλλα θελω να ρωτησω αν ξερει κανεις να μου πει με ποια κριτηρια επιλεγονται οι στρατιωτες που θα υπηρετησουν θητεια σε ΚΑΑΥ

Στα ΚΑΑΥ αν θυμαμαι καλα πηγαινεις με αποσπαση απο τη μοναδα σου. Δεν εχεις οργανικη θεση εκει δλδ. Ας με διορθωσει καποιος φιλος αν κανω λαθος σε αυτο.

Σε αυτη την περιπτωση και εξ'οσων θυμαμαι εγω απο τη θητεια μου, το μοναδικο κριτηριο ειναι αν σε "αγαπανε" αρκετα ωστε να σε στειλουν εκει με αποσπαση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...