Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eπαναλαμβάνω.. τι να τον κάνω τον Ι3 και Ι4 όταν δεν ξέρει που του πάνε τα τέσσερα. Πλέον αρκετοί ΔΚΤΕΣ - Αξιωματικοί γραφείων επιλέγουν με βάση τα προσόντα.. σκέφτονται πως θα βγει η δουλειά τους γραφείου... όταν λοιπόν έρθουν οι οπλίτες. συμπληρώνουν το χαρτί, δίνουν την συνέντευξη και εκεί παίρνουν τους ποιο ικανούς. Ένα ρόλο παίζει και η ειδικότητα.. αλλά αν ο άλλος τα αρπάζει του δίνουν θέση γραφέα και τελειώνει το αστείο.

Έχω πάει σε γραφείο που λίγο πριν ο υπεύθυνος είχε διώξει τον άοπλο που του έστειλε η επιλαρχία.

Τα είχε πάρει κρανίο ο τύπος, κατεβαίνει ο ίδιος κάτω μας πιάνει έναν έναν και μας ρωταγε τι έχουμε σπουδάσει (και μίνι συνέντευξη στα όρθια) και μετά από δύο μέρες με ζήτησε στο γραφείο.

Μου έλεγε καλό παιδί ο άλλος, αλλά δεν μπορούσε να κάνει βασικά πράγματα στον υπολογιστή, τελικά τον έβαλαν να φτιάχνει καφέδες

Εγώ μέχρι τότε έκανα θελήματα στον ορχο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Eπαναλαμβάνω.. τι να τον κάνω τον Ι3 και Ι4 όταν δεν ξέρει που του πάνε τα τέσσερα. Πλέον αρκετοί ΔΚΤΕΣ - Αξιωματικοί γραφείων επιλέγουν με βάση τα προσόντα.. σκέφτονται πως θα βγει η δουλειά τους γραφείου... όταν λοιπόν έρθουν οι οπλίτες. συμπληρώνουν το χαρτί, δίνουν την συνέντευξη και εκεί παίρνουν τους ποιο ικανούς. Ένα ρόλο παίζει και η ειδικότητα.. αλλά αν ο άλλος τα αρπάζει του δίνουν θέση γραφέα και τελειώνει το αστείο.

ναι γιατι χρειαζεται πτυχιο για να καταχωρεις να στελνεις και να ταξηνομεις αρχεια.Και εμενα με στειλαν για ενα φεγγαρι με το ζορι γραφειο και ταχυδρομος ταυτοχρονα,το τι απορρητο εχει αποσταλει σαν απλο αρχειο δεν λεγεται.

υπάρχει προτιμηση στους αοπλους για γραφείς, ειδικά αν ειναι μονάδα με πολλούς "γιωτάδες" δεν έχουν τι να τους κάνουν και τους βάζουν σε γραφεία.

Όπως οτιδήποτε άλλο αφορά την θητεία, έτσι και σ' αυτή την περίπτωση ο καθένας μας καταθέτει την προσωπική του εμπειρία. Θέλω να πω δηλαδή, πως δεν υπάρχει κάποιος στάνταρ κανόνας, σχετικά με το ποιος θα καταλήξει σε γραφείο.

Όσο ήμουν εγώ φαντάρος, στη μονάδα μας έπαιζε κατάμαυρη εμπλοκή. Στα γραφεία (βάζω μέσα και τα επιλοχάδικα) δεν υπήρχε ούτε ένας άοπλος, παρότι το τάγμα είχε καμιά δεκαριά τέτοιους. Προσωπικά, ουκ ολίγες φορές έφυγα από σκοπιά, πήγα για φαγητό και ξύρισμα, μπήκα στο επιλοχάδικο για να κανονίσω την καθημερινή γραφειοκρατία και στα καπάκια ξαναπήγα πύλη για να φυλάξω ένα ακόμα δίωρο.

Δεν διαφωνώ γενικότερα πως συχνά θα προτιμηθεί ο "γιωτάς" για ένα τέτοιο πόστο, μιας και οι σωματικά ικανοί πρέπει να βγάλουν τα σκοπέτα και γενικά τις εργασίες που προϋποθέτουν σωματική ικανότητα. Από την άλλη όμως, όπως πολύ σωστά γράφει και ο dacourt, μεγαλύτερο ρόλο παίζει το αν κάποιος κάνει για τη δουλειά.

Σ' εμάς πάντως προτιμούσαν να στέλνουν σε γραφεία τους μεγαλύτερους σε ηλικία και με κάποιες σπουδές. Δεν θέλανε σώνει και ντε μεταπτυχιακούς, εννοείται αυτό. Αρκεί να είχες μια άνεση με τον υπολογιστή και τον γραπτό λόγο. Τι να τον κάνεις τον άοπλο άμα δε μπορεί να συντάξει ένα απλό κείμενο; 

σε μας παλικάρι άοπλο μεταπτυχιακός κάθονταν φύλαγε θαλάμους κ γραφείο είχαν πάρει ένα παιδί που δεν ήξερε να γράφει μάντεψε γιατί .... Επίσης γενικά το λέω σε εμπλοκές οι άοπλοι σε μας κάναν περίπολο
  • Like 1

πάμε άλλη μία γιατι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν, αν εισαι αοπλος φυσικά και δεν σημαίνει ότι αυτοματα θα μπεις σε γραφείο ανεξάρτητα απο τις γνώσεις σου. Οι αοπλοι προτιμούνται εφόσον μπορούν να βγάλουν την δουλειά. 

Για τον αοπλο που διαβασα ότι τον εδιωξαν απο το γραφείο και τον έστειλαν στην λέσχη για καφέδες στην ουσία τον αναβάθμισαν, ειναι πολύ πιο χαλαρά και ευχαριστα στην λέσχη παρά σε γραφείο με όλη την χαρτούρα και τον μονιμά πάνω απο το κεφάλι σου. 

Ακόμη στο νομοσχέδιο προβλέπεται για όσους κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου είναι ανυπότακτοι να διαγράφεται το πρόστιμο των 6.000 ευρώ εφόσον έχουν ήδη καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή τις εκπληρώνουν ακόμη ή θα καταταγούν προς εκπλήρωσή τους ως την 31η Δεκεμβρίου του 2016.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση θα παρέχεται κίνητρο προκειμένου κάποιος που έχει καταστεί ανυπότακτος είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού να εξαλείψει τις συνέπειες της πράξης του και να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία διαγράφοντας το αναλογούν πρόστιμο.

χαχα, αυτή ειναι η τρίτη ή τεταρτη φορά που κάνουν το ίδιο πράμα, διαγραφή του προστιμου για να τσιμπήσει κανας ανυποτακτος και παρουσιαστεί. Ξέρουν ότι στους περισσότερους δεν μπορούν να τους κάνουν τιποτα και το γυρνάνε σαν να τους λένε έλα σαν καλό παιδάκι να υπηρετήσεις και εμείς θα σου δώσουμε αφεση αμαρτιών. Ξεφτιλίκια...
  • Like 1

ελδυκ η i3 ; Δε μου αρεσει η κυπρος και ουτε θελω να χαλαω λεφτα εξω. Επισης λογω ηλικιας δε νομιζω να τη παλεψω με 18 χρονα ουτε καν σωματικα δυσκολες ασκησεις λογω προβληματος με τον υπνο. (νοσηλευτικα επειτα απο καταρευση).Αξιζει ελδυκ;

Ξεφτιλίκια...

θα ειστε φανταροι (για να μην φαινεστε ανεργοι) αλλα σπιτια σας, για να μην σας ταιζουμε. Θα ερχεστε να κανετε αγγαρειες και μετα καντε ο,τι θελετε

ελδυκ η i3 ; Δε μου αρεσει η κυπρος και ουτε θελω να χαλαω λεφτα εξω.

Ι5 το πιο οικονομικο. Αποφευγεις και τις κατσαριδες

Ερώτηση κρίσεως.( :P )

Όταν μπούμε θα δηλώσουμε και σε ποια μονάδα επιθυμούμε να μεταφερθούμε μετά το κέντρο,παίζει ρόλο (αν δεν θέλουμε να βάλουμε μέσο) το που θα δηλώσουμε ή μας βάζουν αυτοί όπου θέλουν?

Επίσης, ποιες θεωρούνται καλές μονάδες σε γενικό βαθμό?(εκτός φυσικά αυτές κοντά στο σπίτι του καθενός)

Όταν μπούμε θα δηλώσουμε και σε ποια μονάδα επιθυμούμε να μεταφερθούμε μετά το κέντρο,παίζει ρόλο (αν δεν θέλουμε να βάλουμε μέσο) το που θα δηλώσουμε ή μας βάζουν αυτοί όπου θέλουν?

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, νομίζω πως δεν δηλώνεις συγκεκριμένη μονάδα αλλά περιοχή. Ωστόσο μην περιμένεις και πολλά, το πιθανότερο είναι απλά να καταλήξεις σε κάποιο στρατόπεδο της παραμεθορίου, που έχει ζητήσει στρατιώτες της ειδικότητάς σου.

Επίσης, ποιες θεωρούνται καλές μονάδες σε γενικό βαθμό?(εκτός φυσικά αυτές κοντά στο σπίτι του καθενός)

"Καλές" μονάδες δεν υπάρχουν, για να στο πω απλά. Όλες λίγο πολύ στην ίδια φάση είναι, εκτός ίσως από εκείνες που βρίσκονται εντός μεγάλων αστικών κέντρων, όπου τα πράγματα, ίσως, να είναι λίγο καλύτερα.

Από εκεί και πέρα, όπου κι αν πας, το θέμα είναι να μην παίζει εμπλοκή (aka η μονάδα να διαθέτει αρκετό προσωπικό), ώστε να βγαίνουν οι υπηρεσίες με rotation και να μην είστε κάθε μέρα "σκοπιά-ΚΨΜ-αγγαρεία". Πλέον τα πράγματα είναι καλύτερα σ' αυτό τον τομέα, αφού οι περισσότεροι έφεδροι στέλνονται όντως παραμεθόριο. 

Γενικά το θέμα είναι υποκειμενικό και η κατάσταση ρευστή. Άλλος προτιμά να είναι κοντά σε κάποια πόλη για να γκομενίζει στις εξόδους του, άλλος δίνει μεγάλη έμφαση στις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης, άλλος στη "χαλαρότητα" των στελεχών, ενώ από το μέγεθος κάθε σειράς καθορίζεται και το ζόρι από άποψη φόρτου υπηρεσιών.

Όπως σου είπα παραπάνω, ήλπιζε απλά να μη φας εμπλοκή. Όλα τ' άλλα παλεύονται με λίγη υπομονή και καλή παρέα.

• Like 1

Όπως οτιδήποτε άλλο αφορά την θητεία, έτσι και σ' αυτή την περίπτωση ο καθένας μας καταθέτει την προσωπική του εμπειρία. Θέλω να πω δηλαδή, πως δεν υπάρχει κάποιος στάνταρ κανόνας, σχετικά με το ποιος θα καταλήξει σε γραφείο.

Όσο ήμουν εγώ φαντάρος, στη μονάδα μας έπαιζε κατάμαυρη εμπλοκή. Στα γραφεία (βάζω μέσα και τα επιλοχάδικα) δεν υπήρχε ούτε ένας άοπλος, παρότι το τάγμα είχε καμιά δεκαριά τέτοιους. Προσωπικά, ουκ ολίγες φορές έφυγα από σκοπιά, πήγα για φαγητό και ξύρισμα, μπήκα στο επιλοχάδικο για να κανονίσω την καθημερινή γραφειοκρατία και στα καπάκια ξαναπήγα πύλη για να φυλάξω ένα ακόμα δίωρο.

Δεν διαφωνώ γενικότερα πως συχνά θα προτιμηθεί ο "γιωτάς" για ένα τέτοιο πόστο, μιας και οι σωματικά ικανοί πρέπει να βγάλουν τα σκοπέτα και γενικά τις εργασίες που προϋποθέτουν σωματική ικανότητα. Από την άλλη όμως, όπως πολύ σωστά γράφει και ο dacourt, μεγαλύτερο ρόλο παίζει το αν κάποιος κάνει για τη δουλειά.

Σ' εμάς πάντως προτιμούσαν να στέλνουν σε γραφεία τους μεγαλύτερους σε ηλικία και με κάποιες σπουδές. Δεν θέλανε σώνει και ντε μεταπτυχιακούς, εννοείται αυτό. Αρκεί να είχες μια άνεση με τον υπολογιστή και τον γραπτό λόγο. Τι να τον κάνεις τον άοπλο άμα δε μπορεί να συντάξει ένα απλό κείμενο; 

Η προσωπικη μου εμπειρια ειναι η προταση του προηγουμενου επιλοχα εχει μια βαρυτητα για την επιλογη του επομενου, απλα δεν ειναι παντα καθοριστικη. 

Αναμεσα σε δυο μορφωμενα σε εισαγωγικα ατομα, που δεν ειναι 18 θα προτιμηθει ο γιωτας, αλλα οτι ειναι γιωτας και μονο δεν ειναι καθοριστικης σημασιας. Τις περισσοτερες φορες δεν τους εχουνε τους γιωταδες σε μεγαλη υποληψη τα στελεχη, οποτε δεν τους βαζουνε στα γραφεια. 

Οπως και ναχει, το ναχεις καλες σχεσεις με τον επιλοχα σου goes a long way :P.

ελδυκ η i3 ; Δε μου αρεσει η κυπρος και ουτε θελω να χαλαω λεφτα εξω. Επισης λογω ηλικιας δε νομιζω να τη παλεψω με 18 χρονα ουτε καν σωματικα δυσκολες ασκησεις λογω προβληματος με τον υπνο. (νοσηλευτικα επειτα απο καταρευση).Αξιζει ελδυκ;

δεν ξέρω πια ειναι η κατασταση σου αλλά αν έχεις προβλημα υγείας, δεν αξίζει να ξοδεψεις ούτε μια ώρα στον στρατό. Αν μπορείς να πάρεις Ι5 go for it, αλλιώς αοπλος και με σχετικές απαλλαγές (βαρών, ορθοστασίας, αυπνίας, κτλ.) 

αν σε πιάσει καμια εμπλοκή και εισαι κλεισμένος εκεί μέσα με 2.5 - 3 ώρες ύπνο κάθε μέρα θα βαρέσεις διαλυση...

btw. μιας και συζητείται ακομη, ενοπλος και γραφέας ειναι ασχημος συνδυασμός, αν δεν έχεις απαλλαγή υπηρεσιών εκεί που φυλάς την νύχτα και είσαι αυπνος πας στο γραφείο που θα στα κάνουν κουδούνια οι μονιμάδες και μετά πάλι στην σκοπιά... 

• Like 1

btw. μιας και συζητείται ακομη, ενοπλος και γραφέας ειναι ασχημος συνδυασμός, αν δεν έχεις απαλλαγή υπηρεσιών εκεί που φυλάς την νύχτα και είσαι αυπνος πας στο γραφείο που θα στα κάνουν κουδούνια οι μονιμάδες και μετά πάλι στην σκοπιά... 

Κι αν δεν πας στο γραφείο, τι θα κάνεις, θα κάθεσαι; Καλύτερα είναι στον όρχο μετά από ξενύχτι; :o

Κι αν δεν πας στο γραφείο, τι θα κάνεις, θα κάθεσαι; Καλύτερα είναι στον όρχο μετά από ξενύχτι; :o

σε μαυρη μονάδα δεν κάθεσαι ποτέ φίλε μου........

αν εισαι σε γραφείο ξεχνάς τα φυλάκια, εκεί εκτός απο τα σκοπέτα και κάτι ψευτοκαθαριοτητες δεν έχεις τιποτα άλλο να κάνεις. Μπορεις να κάτσεις να δεις τηλεοραση ή αν δεν έχεις κανα μαλάκα αρχιφύλακα κοιμασαι. 

Τεσπα, γραφεας αξίζει περισσότερο αν εισαι αοπλος.

Όταν παρουσιαστείς στη μονάδα αργότερα (όχι στο ΚΕΝ), θα πρέπει να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα δικαιολογητικά (αν θυμάμαι καλά χρειάζεται μόνο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης). Εκεί πλέον θα τα καταθέσεις στη στρατολογία και θα συμπληρώσεις την ανάλογη αίτηση.

Μετά από μερικές εβδομάδες θα έρθει η σχετική διαταγή και θα ενημερωθείς για το αν η αίτηση σου έγινε τελικά αποδεκτή.

Για το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης καλό θα ήταν να απευθυνθείς στο αρμόδιο γραφείο του Δημαρχείου της περιοχής σου και να τους εξηγήσεις πως το θες για στρατολογική χρήση.

Πρώτα απ' όλα μη μασάς!

Το κέντρο είναι ιδιόμορφη περίπτωση γιατί έχει αρκετό τρέξιμο και συνήθως σε πρήζουν κάπως παραπάνω, ώστε να είσαι "προβλεπέ" εμφανισιακά.

Επειδή θα σας ταράξουν στην ορθοστασία (παρελάσεις, αναφορές, γραφειοκρατία), φρόντισε να πάρεις πάτους σιλικόνης για τα άρβυλα, θα σε σώσουν. Πάρε επίσης κανένα βερνίκι για να τα γυαλίζεις, απ' τα απλά που πουλάνε τα σουπερμάρκετ. Εννοείται πως για τα άρβυλα θα πάρεις και αποσμητικό (και για να γλυτώσεις τη μπόχα, αλλά και για να διαφυλάξεις τη δικιά σου υγιεινή).

Ειδικά αν είσαι μελαχρινός και τα γένια σου βγαίνουν γρήγορα, τσίμπα και ένα καλό ξυράφι, ποιοτικό αφρό και after shave, διότι ενδέχεται να τα παίρνεις κόντρα στο κέντρο.

Από εκεί και πέρα, επειδή παρουσιάζεσαι Σεπτέμβρη που λογικά θα έχει ζέστη, πάρε τουλάχιστον 7 φανελάκια παραλλαγής και ίδιο αριθμό βρακιών. Θα σου δώσουν και εκεί 2+2, οπότε θα έχεις στο σύνολο 9 αλλαξιές. Κάλτσες καλό θα ήταν να πάρεις μερικά ζευγάρια παραπάνω κατά τη γνώμη μου. Φρόντισε μόνο να είναι βαμβακερές, τα μαγαζιά με στρατιωτικά/κυνηγετικά είδη πουλούν τέτοιες.

Θα σου πρότεινα επίσης να έχεις μαζί σου και 2-3 ζευγάρια ωτοασπίδες. Όχι μόνο γιατί όλο και κάποιος θα ροχαλίζει σα μπουλντόζα στο θάλαμο, αλλά επειδή αν πάτε για καμιά βολή, μπορεί να μη σας δώσουν αυτοί, αλλά να σας παραπέμψουν στο ΚΨΜ. Ε, εκεί θα γίνεται πανικός, οπότε καλύτερα να έχεις τις δικές σου απ' την αρχή.

Τέλος, καλό θα ήταν να προμηθευτείς σαμπουάν και αφρόλουτρο, ή ακόμα και κανένα επιπλέον σαπούνι για τα χέρια. Πάρε επίσης 2-3 ρολά κωλόχαρτο και μωρομάντηλα για τις ζόρικες καταστάσεις. :P

Επειδή τα κινητά με κάμερα απαγορεύονται, τσίμπα ένα φτηνό με μεγάλη μπαταρία και ραδιοφωνάκι/mp3 player. Το να περάσεις κρυφά στο κέντρο ακριβό κινητό είναι εφικτό, αλλά δεν έχει νόημα: ούτε θα έχεις χρόνο να χαζέψεις, ενώ θα πρέπει να το κρύβεις και συνέχεια από προβλεπέ στελέχη και επίδοξα κλεφτρόνια.

Ό,τι άλλο θες, ρώτα!

ξερεις μηπως ποτε ερχετε το χαρτι για να παρουσιαστω; επισης θελω να ειμαι κοντα στην πολη μου (θεσσαλονικη) τι μπωρο να κανω γι αυτο; ειμαστε ανεργοι ακουσα οτι γινεται και οτι κι αλλοι ηρθαν ετσι που θα το πω αυτο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...