Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με πέτυχες, πτυχίο πληροφορικής ΤΕΙ έχω. Χίλιες φορές γραφειοκρατικά πράγματα, παρά δουλειές του ποδαριού, όπως λες.

Έχε στο νου σου το εξής πάντως: υπάρχουν περιπτώσεις που α) ακόμα κι αν έχεις πόστο, θα σε στείλουν για λοιπές δραστηριότητες εκπαίδευσης/αγγαρείες/συντήρηση εξοπλισμού και β) παίζουν σκηνικά που θα ευχόσουν να είσαι έξω με τους υπόλοιπους κουβαλώντας πυρομαχικά ή σκουπίζοντας (και μετά φραπεδάκι κάτω απ' τα πεύκα :P ), αντί να κάθεσαι π.χ. σε ένα ανήλιαγο δωμάτιο, αντιγράφοντας άπειρες σελίδες ημερησίων διαταγών στο πρωτόκολλο, κάνοντας δηλαδή δουλειά που αναλογούσε στον λουφαδόρο προκάτοχό σου.

Εννοείται φυσικά πως φέρεις κάποια επιπλέον ευθύνη σε σχέση με το μέσο φαντάρο. Ειδικά αν στις αρμοδιότητές σου περιλαμβάνονται π.χ. η σύνταξη της ημερήσιας αναφοράς λόχου, των "αδειόχαρτων" ή, ξέρω 'γω, της κατάστασης υπηρεσιών. Δεν είναι δύσκολα πράγματα προφανώς τα παραπάνω για το μέσο άνθρωπο, οποιοσδήποτε έχει μπλέξει έστω μια φορά στη ζωή του με δημόσια υπηρεσία, θα τα καταφέρει! Απλά, το να αντιμετωπίζεις καθημερινά ευθυνόφοβα στελέχη και γκρινιάρηδες συναδέλφους, είναι ψυχοφθόρο.

Κυνήγα πάντως πόστο, δε θα σου βγει σε κακό! Απλά έχε στο μυαλό σου και τα παραπάνω! ;)

Δεν ήξερα πως στην σκοπιά είσαι και με άλλο άτομο. Έτσι φαίνεται πιο "εύκολο".

Συνήθως είναι πιο εύκολο! Παίζουν βέβαια και φάσεις που θα προτιμούσες να χαθείς σε άκυρες σκέψεις σου, παρά να έχεις κανά τρόμπα δίπλα, να σου ζαλίζει τα @@, με ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι.

Από θέμα θέρμανσης, τι να περιμένω; Ξέρω πως σε συνδυασμό με εσωθερμικά εσώρουχα, παλεύεται το κρύο της νυχτερινής σκοπιάς.

Στη μονάδα καλό θα ήταν να έχεις και υπνόσακο μαζί. Καλοριφέρ παίζουν, αλλά αν πέσεις σε σάπιο, αρχαίο ΠΡΟΚΑΤ στρατόπεδο, ο θάλαμος θα μπάζει από παντού.

Στη σκοπιά την παλεύεις άνετα με τον εξοπλισμό που σου παρέχεται από τον Ε.Σ. Δεν είναι απαραίτητη η αγορά επιπλέον πραγμάτων, εκτός φυσικά αν τα θες για καβάτζα.

Εγώ όταν είχα νούμερο βράδυ και χειμώνα, βασιζόμουν στη μέθοδο "σάντουιτς" (κοντομάνικη, φούτερ, κοντομάνικη, χιτώνιο, τζάκετ). Στα πόδια φόραγα τη σκελέα μέσα από το παντελόνι και ίσως, στα μεγάλα κρύα, διπλή κάλτσα. Από εκεί και πέρα, καλό είναι να έχεις ένα κασκόλ επιπλέον, γιατί αυτό που σου δίνουν, είναι κάπως άβολο. Τα γάντια τους πάντως είναι κομπλέ. 

Στο κέντρο, παίρνεις καμία άδεια ή 25 μέρες μέσα;

Άδεια στο κέντρο δεν προβλέπεται να πάρεις, εκτός κι αν προκύψει κάποια μεγάλη ανάγκη. Θα σας δώσουν όμως πιθανότατα τουλάχιστον μια Κυριακάτικη έξοδο και ένα επισκεπτήριο (πάλι Κυριακή λογικά). Σ' εμάς είχαν δώσει το 2012 δύο εξόδους και ένα επισκεπτήριο.

Μιας και μπαίνω τον Ιούλιο, να πω και εγώ ένα ευχαριστώ στον N2k31 για αυτά που έγραψε. Να αγοράσω σακ βουαγιάζ σε χρώμα παραλλαγής να βάλω τα πράγματα ή δε θα έχω τέτοιο πρόβλημα;

Ναι, να αγοράσεις. Δυστυχώς στο κέντρο παίζει να στα πρήξουν αν βαστάς σακ βουαγιάζ άλλου χρώματος. Στη μονάδα πάντως μάλλον δεν θα σου πουν τίποτα, εκτός φυσικά κι αν βαστάς τίποτα τελείως "παρδαλό".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και εγώ από Σεπτέμβριο μπαίνω. Ας ελπίσουμε ότι πτυχία/διπλώματα θα μετρήσουν για μια πιο soft θητεία. Από θέμα διατροφής τι παίζει; Σκέφτομαι να πάρω κάποια συμπληρώματα διατροφής ή οτιδήποτε άλλο ώστε τουλάχιστον να μην βγω από εκεί και είμαι έτοιμος να πέσω κάτω :P

Επίσης από νερό στα μπάνια, έχω ακούσει ότι είναι κρύο και ότι όλοι κάνουν μπάνιο σε 3-5 λεπτά.

Α, και σχετικά με το πλύσιμο ρούχων. Πως τα πλένουν;

Το κέντρο είναι κάπου στον 1 μήνα, σωστά;

Επίσης, στην σκοπιά κάνατε τίποτα για να την παλέψετε;

Βασικλα Λάτρευα την Μονοσκοπιά είχα την ηρεμιά μου να σκευτό ότι θέλω και να ηρεμήσω. Γιατί ψυχική ηρεμία δεν έβρικα.

Όσο απο διατροφή ανάλωγα ρτην μονάδα. Πχ. Κύπρο ΕΛΔΥΚ 3.1 ΔΕΜ είχαμε πολύ φαγητόι που πετιώνταν στα σκουπίδια λόγο ότι ήταν κακομαγειρεμένο.

Ενώ η 329 καλά με είχε βάλει στο μάτι και μου κάναν το οτιδήποτε για να με εκνευρίσουν μέχρι και μπουνιά μου ρίξαν. Ευτυχώς υπήρχε το Εκλησάκι και είχα την ηρεμία μου έστω για λίγο. Κακά τα ψέματα στα χοντρά, λίγη προσευχή ίσως να βοηθήσει για να έχεις μια ηρεμία, σε όποιον Θεό και να πιστεύεις.

Πάντος το καλό ήταν πριν φύγω τελευταία υπηρεσία που έκανα σήκωσα όλο τον θάλαμο με τα σόβρακα για αναφορά. ΌΛΟΥΣ όμως βέβαια πήρε μπάλα και την σειρά μου αλλά όχι ρε φίλε και το τηλέφωνο του θαλάμου. Δηλαδή αν πας 188ΜΜΠ κανείς ή να τα γράψει όλα στα λαμπάκια σου και ας φάς 50φ ή θα σου κάνουν την ζωή μαύρη λόγο βύζματος.

εγω που μπαινω Σεπτ. και παιζει να γινει και η ορκομωσια της σχολη τοτε... παιζει να παρω αδεια?? Θα ειναι τεραστια ξενερα να χασω την ορκομωσια!!!!

Ότι και να σου πούμε εμείς δεν έχει σημασία. Στην κρίση τους είναι αν θα σου δώσουν ή όχι. Αν έχεις κάποιο βύσμα βαλτο και σίγουρα θα σου δώσουν.

Μιας και θα μπω Σεπτεμβρη ελεγα για 35μκ κυπρο ,πως ειναι εκει τα πραγματα εχω ακουσει οτι εχει λιγο τρεξιμο αλλα και αρκετες εξοδους ισχυει οτι καθε μηνας περνεις ενα καλο μισθο;;

Καλησπερα παιδια.Αυριο θα κοψω κι εγω την αναβολη!
Τι χαρτια ζητανε?

Εχω μονο το πτυχιο της σχολης.

Το χαρτι που μου ειχανε στειλει ταχυδρομικος για την αναβολη(που ελεγε οτι την πειρα) το εχω χασει

Μιας και μπαίνω τον Ιούλιο, να πω και εγώ ένα ευχαριστώ στον N2k31 για αυτά που έγραψε. Να αγοράσω σακ βουαγιάζ σε χρώμα παραλλαγής να βάλω τα πράγματα ή δε θα έχω τέτοιο πρόβλημα;

σε εμας στο κεντρο , την δευτερη βδομαδα νομιζω, μας ειπανε ολοι οι σακοι που δεν εχουν χρωματα παραλλαγης θα πανε στην αποθηκη και για να παμε στα πραγματα μας (δικαιωμα μας) θα ειχαμε καποιο ωραριο που θα ξεκλειδωνε η αποθηκη.

απο τα 40 ατομα στο θαλαμο, ειχαμε πες 10 με στρατιωτικους και 30 με πολιτικους (οπως εγω) οποτε αυτοι οι 10 ειχανε ενα αδικο πλεονεκτημα χωρις λογο. στην ουσια επειδη ειχανε παραπανω χρηματα (ναι! εςτω και 30 ευρω!) θα ηταν με τα πραγματα διπλα απο το κρεβατι τους.

μετα απο 1 ημερα που δοθηκε η παραπανω διαταγη, ηρθε νεα διαταγη απο τα "κεντρικα" του στρ/δου και μας ειπανε "ολοι οι σακοι ανεξαρτητου χρωματος θα πανε στην αποθηκη".

ηθικο διδαγμα της ιστοριας? μην σκας. παρε οτι σακο γουσταρεις και κανενας δε μπορει να σου πει τιποτα. αμα τον εχεις διακριτικα κατω απο το κρεβατι σου και δεν ειναι τιποτα φουξια ξερω γω να χτυπαει το ματι κανενας δε θα ασχοληθει μαζι σου. και να ασχοληθει δε μπορουν να κανουν τιποτα. για κανα μηνα θα σε εχουν εκει μεσα, αλλη ορεξη δεν εχουν.

αυτα για το κεντρο παντα.

σε μοναδα θα εισαι με υπνοσακο και σεντονια μπομπ σφουγγαρακη χωρις προβλημα

Στις μονάδες το πολύ να μπεις σε γραφείο και να βγάζεις τις υπηρεσίες στο excel, αλλά σε γραφεία πάνε κυρίως οι αοπλοι που δεν κάνουν σκοπιές, παρελάσεις, αγήματα, ψευτοεκπαιδευση και διαφορες άλλες σαχλαμάρες. 

Δεν ισχύει αυτό που διέγραψα.. είναι ένα μύθος και καλό θα είναι να μην το λέτε. όταν θα πάτε στις Μονάδες σας, ο ΔΚΤΗΣ σας και ο Αξιωματικός του 1ου γραφείου θα δει τα προσόντα σας και θα επιλέξει έναν από εσάς.. ΔΕΝ έχει καμία σχέση με το αν είστε άοπλοι ή ένοπλοι. 

Μιας και μπαίνω τον Ιούλιο, να πω και εγώ ένα ευχαριστώ στον N2k31 για αυτά που έγραψε. Να αγοράσω σακ βουαγιάζ σε χρώμα παραλλαγής να βάλω τα πράγματα ή δε θα έχω τέτοιο πρόβλημα;

Να πάρεις μια μεγάλη βαλίτσα ή σάκο και είσαι οκ.. αν σου πουν κάτι θα τους πεις ότι αυτό έχω και τέλος. Οι χορηγήσεις σακιδίων έχουν σταματήσει από τον Ε.Σ. Αν στην μονάδα σου πουν τίποτα... πες τους ότι δεν αντέχεις οικονομικά να αγοράσεις και είσαι οκ.

Από θέμα θέρμανσης, τι να περιμένω; Ξέρω πως σε συνδυασμό με εσωθερμικά εσώρουχα, παλεύεται το κρύο της νυχτερινής σκοπιάς.

Στο κέντρο, παίρνεις καμία άδεια ή 25 μέρες μέσα;

Να πάρεις ένα ισοθερμικό μπλουζάκι, παντελόνι δεν χρειάζεσαι.. αν ιδρώνεις πολύ 2 ισοθερμικά αν και θα σου χορηγηθεί ένα στο ΚΕΝ. Γάντια και full face και μπαλακλάβα μόλις πιάσουν οι ψύχρες.

Όχι άδεια.. μόνο μεταθέσεως θα πάρεις 4 ημερών.

• Like 1

Στο ΚΕΠΒ Θήβας υπήρχαν πολλοί με πολιτικούς σάκους και τους είχαμε κανονικά κάτω από το κρεβάτι όλοι. Δε νομίζω πλέον να τίθεται θέμα γι αυτό το πράγμα.

καλησπέρα παιδια,

μια ερώτηση γιατί είμαι ψάρι και δεν ξέρω από αυτά. έχω ορκιστεί με την γ- 2015 και τετάρτη γυρίζω αυλώνα για να με στείλουνε μονάδα.  έχω δηλώσει έβρο και ελπίζω να με στείλουνε αλε/πολη. εκεί έχω σπίτι μέχρι και τον αύγουστο οπότε θα παίρνω Δ/Ν. από σεπτέμβρη που δεν θα έχω σπίτι και δεν θα παίρνω Δ/Ν παίρνω κανονικά τις ΤΑΠ; η επειδή δήλωσα στην αρχή τις χάνω όλες.

Που έχεις δηλώσει μόνιμη κατοικία; Αλεξανδρούπολη ή σε άλλη πόλη; γιατί αν δήλωσες Αλεξανδρούπολη.. θα ξεχάσεις τα ΤΑΠ.

Στο ΚΕΠΒ Θήβας υπήρχαν πολλοί με πολιτικούς σάκους και τους είχαμε κανονικά κάτω από το κρεβάτι όλοι. Δε νομίζω πλέον να τίθεται θέμα γι αυτό το πράγμα.

Δεν τίθεται θέμα.. 

στο σώμα ερευνας και πληροφορικής πας είτε με διδακτορικό στην πληροφορική (συμφωνα με πάγια διαταγή) είτε με πολύ χοντρο βύσμα. 

δεν ισχύει αυτο. το 90% όσων ξέρω  πουχουνε τελειωσει ημμυ, μηχ υπολογιστών, πληροφορική αθήνα έχουνε μπει έρευνας και πληροφορικής μόνο με το πτυχίο τους. σαν (ΕΠ) δικαιούσαι με βαση τον νόμο να κάνεις 4 μήνες παραμεθόριο και 4 μήνες κοντά στο σπίτι σου. 

αυτός πουχε το διδακτορικό έχει πλεονεκτημα ό,τι δηλώνει στρδο που θέλει να παει.

επίσης και αυτο με το γραφείο ισχύει. μπορεί να κατσει καλα. μπορεί να βλαστημάς την ώρα που σε βάλανε.

όσοι έχουν διδακτορικο στην πληροφορική υπηρετούν μόνο Ε.Π. βάση πάγιας εντολής και σε τόπο των συμφερόντων τους. Προφανώς δεν ειναι τόσοι πολλοι και πάνε και άλλοι απο σχολές πληροφορικής, ηλ. μηχ. κτλ. δεν ειναι όμως υποχρεωτικό.

Στην μονάδα ειχαμε στρατιώτες ηλ. μηχ. και μηχ. μηχ. χωρίς να ειναι Ε.Π. και ακουγαμε για κάτι τύπους απο ιεκ πληροφορικής που ήταν Ε.Π.

Δεν ισχύει αυτό που διέγραψα.. είναι ένα μύθος και καλό θα είναι να μην το λέτε. όταν θα πάτε στις Μονάδες σας, ο ΔΚΤΗΣ σας και ο Αξιωματικός του 1ου γραφείου θα δει τα προσόντα σας και θα επιλέξει έναν από εσάς.. ΔΕΝ έχει καμία σχέση με το αν είστε άοπλοι ή ένοπλοι. 

υπάρχει προτιμηση στους αοπλους για γραφείς, ειδικά αν ειναι μονάδα με πολλούς "γιωτάδες" δεν έχουν τι να τους κάνουν και τους βάζουν σε γραφεία.

ανάλογα που θα πας,

εγω δεν είχα πάρει παραλλαγής για να το χρησιμοποιήσω και μετά την θητεία αλλά μου έκατσε Κύπρο,

και ναι εκεί χρειάζεται στρατιωτικός σάκος.

Eπαναλαμβάνω.. τι να τον κάνω τον Ι3 και Ι4 όταν δεν ξέρει που του πάνε τα τέσσερα. Πλέον αρκετοί ΔΚΤΕΣ - Αξιωματικοί γραφείων επιλέγουν με βάση τα προσόντα.. σκέφτονται πως θα βγει η δουλειά τους γραφείου... όταν λοιπόν έρθουν οι οπλίτες. συμπληρώνουν το χαρτί, δίνουν την συνέντευξη και εκεί παίρνουν τους ποιο ικανούς. Ένα ρόλο παίζει και η ειδικότητα.. αλλά αν ο άλλος τα αρπάζει του δίνουν θέση γραφέα και τελειώνει το αστείο.

• Like 1

ανάλογα που θα πας,

εγω δεν είχα πάρει παραλλαγής για να το χρησιμοποιήσω και μετά την θητεία αλλά μου έκατσε Κύπρο,

και ναι εκεί χρειάζεται στρατιωτικός σάκος.

Θήβα. Απ' ότι είπε ο panos2171 δεν υπήρχε πρόβλημα εκεί.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...