petaw-se-oneiro Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Κλείνω τα 18 τον σεπτέμβριο, πότε παρουσιάζομαι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos0100 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 γεια σας παιδια κι εγω φευγω τελικα σεπτεμβρη γενικα πως ειναι εκει μεσα; τις πρωτες μερες τι θα κανουμε; και μηπως ξερει κανεις τι χρειαζεται να παω να αγωρασω γιατι δεν ξερω τι χρειαζεται και ο πωλητης θα με πουλησει πολλα περισσοτερα και γενικα θελω να παρω οσο γινεται πιο λιγα γιατι δεν εχω και πολλα λεφτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 ΣΤΕΚ – Τα φυλάκια του τρόμου9 Ιουν, ’15, 2:56 μμ Γεια σου πιτσιρίκο, Πριν από μερικές μέρες, διάβασα ότι ο Καμμένος ήθελε να ξανανοίξουν τα φυλάκια στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Αν δεν κάνω λάθος, εννοούσε τα περιβόητα ΣΤΕΚ (Δεν γνωρίζω τι σημαίνουν τα αρχικά και ούτε με ενδιέφερε ποτέ να μάθω). Όταν ήμουν φαντάρος το ’92 στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς, θυμάμαι ερχόντουσαν στο στρατόπεδο κάποιοι αξιωματικοί και μας πρότειναν να πάμε να μείνουμε σε αυτά τα φυλάκια γιατί «είχε πολύ χαβαλέ, θα περάσετε ωραία». Όταν έμαθα τι ακριβώς συνέβαινε εκεί, άλλαξα άποψη για την ανθρωπότητα, για τον Έλληνα, γενικά για όλους και για όλα. Τα περιβόητα ΣΤΕΚ ήταν φυλάκια διασκορπισμένα στα βουνά, τα οποία, λόγω του ανοίγματος των ελληνοαλβανικών συνόρων, είχαν σκοπό να «συλλάβουν» τους εισερχόμενους εξαθλιωμένους μετανάστες από την Αλβανία. Το ρήμα «συλλαμβάνω» χρησιμοποιείται κατ” ευφημισμό. Οι στρατιώτες που πηγαίναν εκεί, κάποιοι εθελοντικά, παραλάμβαναν αυτά τα εξαθλιωμένα ανθρωπάκια, τα πήγαιναν μέσα σε κάποιο κλειστό χώρο, τα βασάνιζαν, τα πλάκωναν στο ξύλο, τα δολοφονούσαν και, πραγματικά, δεν ρώτησα ποτέ και δεν θέλω να ξέρω τι συνέβαινε με τις γυναίκες και τα μικρά παιδάκια. Όταν με πήραν κι εμένα εκεί ένα βράδυ ως νεοσύλλεκτο να «φυλάξω», μου έδωσαν ένα όπλο γεμάτο και με έβαλαν μπροστά σε 3-4 τέτοια εξαθλιωμένα και κατατρομαγμένα πλάσματα και μου είπαν επί λέξη: «Όποιος κουνηθεί, πυροβόλα τον». Εγώ πρότεινα το όπλο μου και τους είπα «please don’t move, μην κουνηθείτε καθόλου, παρακαλώ πολύ». Ένας από αυτούς με κοίταξε στα μάτια, κατάλαβε ότι δεν ήθελα να τους κάνω κακό και μου έγνεψε σαν να μου έλεγε «μην ανησυχείς, δεν θα πάμε πουθενά». Ούτως ή άλλως, δεν μπορούσαν να κουνηθούν από την κούραση της εξοντωτικής διαδρομής που τους έφερε σε αυτό το κολαστήριο. Ένα από τα δεκάδες τέτοια κολαστήρια που έγιναν χώρος ψυχαγωγίας του ελληνικού στρατού. Θυμάμαι ακόμα τη χαρά των νεοσύλλεκτων που θα τους δινόταν η ευκαιρία κάποιο βράδυ, να δείρουν ή και να σκοτώσουν ακόμα, χωρίς κανένας να τους πειράξει, χωρίς ποτέ να έχουν τύψεις για το έγκλημά τους. Ίσα ίσα, θα μπορούσαν την επόμενη μέρα να περιγράψουν υπερήφανοι την εμπειρία τους στο ΚΨΜ, στο λόχο τους, στην οικογένειά τους. Μια μέρα, στην πρωινή αναφορά, ο διοικητής μας είπε: «… και όσοι από εσάς πάτε τα βράδια στα ΣΤΕΚ, θα σας παρακαλέσω πολύ να προσέχετε με τη χρήση των όπλων γιατί είστε άπειροι. Έμαθα ότι σκοτώθηκε κάποιος. Σας παρακαλώ πολύ, λίγο προσοχή με τα όπλα». Τόση σημασία είχε ο θάνατος ενός Αλβανού. Σαν να έσπασε ένα βάζο. Αυτός ο Αλβανός, σκεφτόμουν, μάλλον έκανε τη μαλακία και κουνήθηκε, την ώρα που τον πρόσεχε κάποιο αμούστακο με δηλητηριασμένο κεφάλι. Θα μπορούσα να τον είχα πυροβολήσει εγώ. Αλλά οι δικοί μου δεν κουνήθηκαν. Πάλι καλά. Χαίρομαι που δεν ήμουν εγώ. Μετανιώνω βέβαια που δεν την άναψα σε κάποιο συμπατριώτη μου την ώρα που έκανε αυτά τα εγκλήματα. Αλλά δεν ήξερα ακόμα, δεν καταλάβαινα πολλά. Τότε πρωτοπερπάτησα το γιοφύρι που ενώνει το έγκλημα με την κατανόηση. Το τάγμα ήταν το 576 ΤΠ στο Άργος Ορεστικό (Τάγμα νεοσυλλέκτων). Δεν θυμάμαι ονόματα. Ελπίζω όμως η ζωή να τους το ανταπέδωσε. Καμιά φορά το κάνει. Γ. http://pitsirikos.net/2015/06/%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BA-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85/ ...κρίμα που τότε δεν υπήρχαν κινητά με κάμερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N3k21 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 να κανω μια ερωτηση.. σημερα εκοψα την αναβολη μου, οποτε Σεπτ μπαινω! Ειμαι το μονο αγορι απο τα 3 αδερφια, οποτε δικαιουμαι και να παρω 8μηνη θητεια σαν προστατης σωστα? Πρεπει να κανω κατι για να το διεκδικησω αυτο? Όταν παρουσιαστείς στη μονάδα αργότερα (όχι στο ΚΕΝ), θα πρέπει να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα δικαιολογητικά (αν θυμάμαι καλά χρειάζεται μόνο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης). Εκεί πλέον θα τα καταθέσεις στη στρατολογία και θα συμπληρώσεις την ανάλογη αίτηση. Μετά από μερικές εβδομάδες θα έρθει η σχετική διαταγή και θα ενημερωθείς για το αν η αίτηση σου έγινε τελικά αποδεκτή. Για το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης καλό θα ήταν να απευθυνθείς στο αρμόδιο γραφείο του Δημαρχείου της περιοχής σου και να τους εξηγήσεις πως το θες για στρατολογική χρήση. γεια σας παιδια κι εγω φευγω τελικα σεπτεμβρη γενικα πως ειναι εκει μεσα; τις πρωτες μερες τι θα κανουμε; και μηπως ξερει κανεις τι χρειαζεται να παω να αγωρασω γιατι δεν ξερω τι χρειαζεται και ο πωλητης θα με πουλησει πολλα περισσοτερα και γενικα θελω να παρω οσο γινεται πιο λιγα γιατι δεν εχω και πολλα λεφτα Πρώτα απ' όλα μη μασάς! Το κέντρο είναι ιδιόμορφη περίπτωση γιατί έχει αρκετό τρέξιμο και συνήθως σε πρήζουν κάπως παραπάνω, ώστε να είσαι "προβλεπέ" εμφανισιακά. Επειδή θα σας ταράξουν στην ορθοστασία (παρελάσεις, αναφορές, γραφειοκρατία), φρόντισε να πάρεις πάτους σιλικόνης για τα άρβυλα, θα σε σώσουν. Πάρε επίσης κανένα βερνίκι για να τα γυαλίζεις, απ' τα απλά που πουλάνε τα σουπερμάρκετ. Εννοείται πως για τα άρβυλα θα πάρεις και αποσμητικό (και για να γλυτώσεις τη μπόχα, αλλά και για να διαφυλάξεις τη δικιά σου υγιεινή). Ειδικά αν είσαι μελαχρινός και τα γένια σου βγαίνουν γρήγορα, τσίμπα και ένα καλό ξυράφι, ποιοτικό αφρό και after shave, διότι ενδέχεται να τα παίρνεις κόντρα στο κέντρο. Από εκεί και πέρα, επειδή παρουσιάζεσαι Σεπτέμβρη που λογικά θα έχει ζέστη, πάρε τουλάχιστον 7 φανελάκια παραλλαγής και ίδιο αριθμό βρακιών. Θα σου δώσουν και εκεί 2+2, οπότε θα έχεις στο σύνολο 9 αλλαξιές. Κάλτσες καλό θα ήταν να πάρεις μερικά ζευγάρια παραπάνω κατά τη γνώμη μου. Φρόντισε μόνο να είναι βαμβακερές, τα μαγαζιά με στρατιωτικά/κυνηγετικά είδη πουλούν τέτοιες. Θα σου πρότεινα επίσης να έχεις μαζί σου και 2-3 ζευγάρια ωτοασπίδες. Όχι μόνο γιατί όλο και κάποιος θα ροχαλίζει σα μπουλντόζα στο θάλαμο, αλλά επειδή αν πάτε για καμιά βολή, μπορεί να μη σας δώσουν αυτοί, αλλά να σας παραπέμψουν στο ΚΨΜ. Ε, εκεί θα γίνεται πανικός, οπότε καλύτερα να έχεις τις δικές σου απ' την αρχή. Τέλος, καλό θα ήταν να προμηθευτείς σαμπουάν και αφρόλουτρο, ή ακόμα και κανένα επιπλέον σαπούνι για τα χέρια. Πάρε επίσης 2-3 ρολά κωλόχαρτο και μωρομάντηλα για τις ζόρικες καταστάσεις. Επειδή τα κινητά με κάμερα απαγορεύονται, τσίμπα ένα φτηνό με μεγάλη μπαταρία και ραδιοφωνάκι/mp3 player. Το να περάσεις κρυφά στο κέντρο ακριβό κινητό είναι εφικτό, αλλά δεν έχει νόημα: ούτε θα έχεις χρόνο να χαζέψεις, ενώ θα πρέπει να το κρύβεις και συνέχεια από προβλεπέ στελέχη και επίδοξα κλεφτρόνια. Ό,τι άλλο θες, ρώτα! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Meraklis56 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Και εγώ από Σεπτέμβριο μπαίνω. Ας ελπίσουμε ότι πτυχία/διπλώματα θα μετρήσουν για μια πιο soft θητεία. Από θέμα διατροφής τι παίζει; Σκέφτομαι να πάρω κάποια συμπληρώματα διατροφής ή οτιδήποτε άλλο ώστε τουλάχιστον να μην βγω από εκεί και είμαι έτοιμος να πέσω κάτω Επίσης από νερό στα μπάνια, έχω ακούσει ότι είναι κρύο και ότι όλοι κάνουν μπάνιο σε 3-5 λεπτά. Α, και σχετικά με το πλύσιμο ρούχων. Πως τα πλένουν; Το κέντρο είναι κάπου στον 1 μήνα, σωστά; Επίσης, στην σκοπιά κάνατε τίποτα για να την παλέψετε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maniac89 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Με διαλέξαν για ελδυκ χωρις να το έχω διαλέξει. Αν βγω i3 τώρα για διάφορα προβλήματα μπορώ να το γλυτώσω;Δεν ήξερα πως διαλέξουν 27 χρονών ατομα Και μένα κάπως έτσι με επέλεξαν ένα χρόνο πριν. (25 χρόνων) Αν και γω δεν ήθελα να πάω και τσακωνόμουν με όλα τα βύσματα και μέσα και έξω από το στρατόπεδο, εγώ θα σου πω ένα, μην κάνεις τπτ και πήγαινε κάτω. Αν θες στείλε μου κανα pm για πληροφορίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ant_ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 http://pitsirikos.net/2015/06/%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BA-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85/ ...κρίμα που τότε δεν υπήρχαν κινητά με κάμερα Kαι λιγα λεει εγω ειχα ακουσει για ανθρωποθυσιες παρομοιες με αυτες στην ταινια του ιντιανα τζοουνς στα παιδια και τις γυναικες πεινανε και το αιμα τους 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
green gordon Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 http://pitsirikos.net/2015/06/στεκ-τα-φυλάκια-του-τρόμου/ ...κρίμα που τότε δεν υπήρχαν κινητά με κάμερα Πολυ βολικο να θυμαται τοσες λεπτομερειες αλλα οχι ονοματα. Επισης μεσα στο ιδιο του το ψεμα ειναι και συνυπευθυνος αφου δεν το κατηγγειλε εστω οταν απολυθηκε. Σουργελα στο στρατο υπαρχουν πολλα,καθρεφτης της κοινωνιας ειναι αλλοιμονο αλλα αυτο ειναι μυθιστορημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 για το συγκεκριμένο γεγονός δεν γνωρίζω, σε άλλες περιπτώσεις πριν αναλάβουν οι συνοριοφύλακες είχαν ακουστεί πολλά, θυμαμαι είχε γίνει και δίκη εναντίων στρατιωτικών και εφεδρων για βασανισμο μεταναστών. Ενας εμθ μας είχε πει ότι κάποιοι καραβανάδες πηδάγαν τις γυναικες μεταναστες. ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. 13/9. Δέκα πρόσφυγες, 6 Παλαιστίνιοι και 4 Αφγανοί βασανίστηκαν στη βραχονησίδα Φαρμακονήσι, κοντά στην Κάλυμνο, από Έλληνες καταδρομείς. Οι βασανιστές βιντεοσκόπησαν την κακοποίηση των προσφύγων και το βίντεο προβλήθηκε στο ΚΨΜ της μονάδας. Οι πρόσφυγες είχαν αποβιβαστεί στη βραχονησίδα στις 11/9, όπου συνελήφθησαν από τη στρατιωτική φρουρά της βραχονησίδας, που αποτελείται από ένα λόχο στρατού ξηράς και μια ομάδα καταδρομέων από στρατιωτικές μονάδες της Κω. Αμέσως μετά τη σύλληψή τους οδηγήθηκαν στο γήπεδο μπάσκετ της μονάδας, όπου τους υποχρέωσαν να γονατίσουν με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Σ' αυτή τη στάση άρχισαν οι καταδρομείς, με επικεφαλής μόνιμο λοχία να τους χτυπούν. Στη συνέχεια πήραν κάποιους απ' αυτούς με στρατιωτικό όχημα ώστε να τους υποδείξουν τον τόπο αποβίβασης καθώς και δύο πρόσφυγες, οι οποίοι δεν είχαν ακόμη βρεθεί. Εκεί χτυπήθηκαν άσχημα, ενώ άρχισε και η βιντεοσκόπηση των ξυλοδαρμών. Γονατισμένοι δέχονταν άσχημα χτυπήματα σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός τους ενώ υποχρεώνονταν να φωνάζουν Ελλάς, Ελλάς, κομάντο Ελλάς. Η αδυναμία των προσφύγων να φωνάζουν ελληνικά συνθήματα δυνάμωνε την ένταση του ξυλοδαρμού. Στις 4 το απόγευμα και οι δέκα πλέον πρόσφυγες δέχτηκαν άγριο ξυλοδαρμό. Οι καταδρομείς αποσύρθηκαν στο ΚΨΜ, όπου και σε όλους τους στρατιώτες έγινε η προβολή του ανατριχιαστικού ντοκουμέντου. Το γεγονός καταγγέλθηκε από φαντάρους και πολίτες που ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Οι πρόσφυγες παρέμεναν στο νησί με επίσημη δικαιολογία τις κακές καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν στο λιμενικό να έρθει από τη Λέρο για να τους μεταφέρει. Ανάλογο γεγονός ξυλοδαρμού προσφύγων είχε συμβεί πριν από περίπου ένα μήνα και πάλι στο Φαρμακονήσι με πρωταγωνιστές στη θηριωδία και τότε τους καταδρομείς της βραχονησίδας. Στρατής Μπαλάσκας, Ελευθεροτυπία 13.09.2004 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 famous last words... Ισχύει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N3k21 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Και εγώ από Σεπτέμβριο μπαίνω. Ας ελπίσουμε ότι πτυχία/διπλώματα θα μετρήσουν για μια πιο soft θητεία. Όλα μετράνε, αλλά μην περιμένεις θαύματα. Αν μετατεθείς σε κάποια υπηρεσία σχετική με τις σπουδές σου (έστω π.χ. ότι έχεις πτυχίο ανώτατης σχολής Πληροφορικής), θα περάσεις σχεδόν σίγουρα μια λιγότερο ζόρικη θητεία. Από εκεί και πέρα, σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα θα παίξει ρόλο -αν θες τη γνώμη μου- περισσότερο το attitude, παρά οι σπουδές αυτές καθαυτές. Μην πας δηλαδή με ύφος "έχω πτυχίο εγώ ρε, προσκυνάτε". Συνήθως τέτοιοι τύποι μπαίνουν στο μάτι όχι μόνο των στελεχών, αλλά και των υπόλοιπων εφέδρων συναδέλφων τους. Αν πάλι δείξεις πως είσαι πρόθυμος να δουλέψεις και όχι απλά να πιάσεις πόστο λούφας, σίγουρα κάποιος ανώτερος θα στο αναγνωρίσει. Στα γραφεία πέφτει συνήθως αρκετό χώσιμο, αλλά όπως και να το δεις, είναι προτιμότερο να καταχωρείς στοιχεία σε βιβλία, παρά να λαδώνεις πολυβόλα και οχήματα. Στα επιλοχάδικα πάλι ΙΜΗΟ υπάρχει αρκετό τρέξιμο, μιας και σου φορτώνουν μπόλικη γραφειοκρατία. Είναι όμως πιο εύκολο να "φανεί" η δουλειά σου σε μια τέτοια θέση και να χτίσεις καλές σχέσεις με στελέχη και φαντάρους του λόχου σου. Γενικά πάντως, όπου κι αν βρεθείς, φρόντισε ώστε οι σχέσεις με τους συναδέλφους σου, να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες. Σε τέτοια περιβάλλοντα χρειάζεσαι φίλους. Από θέμα διατροφής τι παίζει; Σκέφτομαι να πάρω κάποια συμπληρώματα διατροφής ή οτιδήποτε άλλο ώστε τουλάχιστον να μην βγω από εκεί και είμαι έτοιμος να πέσω κάτω Δεν ξέρω τι παίζει γενικά, αλλά κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας, μια χαρά έτρωγα. Τα γεύματα στη μονάδα ήταν εξαιρετικά ποιοτικά και νόστιμα. Βασικά το ένα παλικάρι που είχαμε για μάγειρα, ήταν απόφοιτος σχολής μαγειρικής. Εννοείται πως πάντα υπάρχει και η λύση του ΚΨΜ, όπου μπορείς να βρεις τα στάνταρ μπινελίκια (κρουασάν, σάντουιτς, λοιπά σνακ). Μόνο στο κέντρο πεινάσαμε, διότι και οι μερίδες ήταν μικρότερες, αλλά και το φαγητό γενικά άνοστο. Τρωγόταν άνετα, αλλά δε θα ζήταγες κι άλλο. Λογικό βέβαια, μιας και εκεί οι μάγειρες έπρεπε να ετοιμάσουν τεράστιες ποσότητες και δεν έδιναν σημασία σε λεπτομέρειες. Επίσης από νερό στα μπάνια, έχω ακούσει ότι είναι κρύο και ότι όλοι κάνουν μπάνιο σε 3-5 λεπτά. Εξαρτάται από το που θα πέσεις. Στο κέντρο π.χ. εμείς μια χαρά είχαμε ζεστό νερό, αλλά για να κάνεις μπάνιο, έπρεπε να περιμένεις σε μια τεράστια ουρά και δυστυχώς αυτή η ανούσια αναμονή σου έτρωγε πολύτιμο ελεύθερο χρόνο. Στη μονάδα υπήρξαν και φάσεις το χειμώνα, που πραγματικά βγαίναμε απ' τα ντους ψάχνοντας το πουλί μας. Για τόσο κρύο μιλάμε. Πάντως αρκούν τα 3-5 λεπτά για να διατηρήσεις μια στοιχειώδη υγιεινή. Α, και σχετικά με το πλύσιμο ρούχων. Πως τα πλένουν; Στο κέντρο δεν έπλυνα τίποτα. Είχα απλά φροντίσει να έχω πολλές αλλαξιές κάλτσες και εσώρουχα. Οι παραλλαγές πάλι βρωμούσαν δυστυχώς, με εξαίρεση την "καλή", την οποία κατόπιν εντολής κρατάγαμε ατσαλάκωτη για την ορκωμοσία. Στις μονάδες πάλι υπάρχουν πλυντήρια και χώροι για να απλώσεις τη μπουγάδα σου, μην ανησυχείς. Εναλλακτικά, αν είσαι κοντά σε κάποιο αστικό κέντρο, μπορείς να πας σε κάποιο καθαριστήριο βαλίτσα με άπλυτα κατά τις εξόδους σου. Το κέντρο είναι κάπου στον 1 μήνα, σωστά; Πάνω κάτω 25 μέρες υπολόγιζε. Επίσης, στην σκοπιά κάνατε τίποτα για να την παλέψετε; Ανάλογα την παρέα. Αν είσαι με ωραίο τύπο και φιλαράκι σου, απλά πιάνεις την κουβέντα. Προσωπικά πέρναγα καλά και όταν φύλαγα με ΕΠΟΠ, αρκεί βέβαια να ήταν συνομήλικος (οι περισσότεροι συνήθως γύρω στα 25-30 είναι). Οι χειρότερες φάσεις ήταν όταν είχα νούμερο με "παλιό" ΕΠΟΠ (άνω των 30 ετών) που συνήθως είχαν ύφος μάγκα και ήταν καράβλαχοι, ή με κανένα χαϊβάνι φαντάρο. Γενικά οι σταθερές σκοπιές είναι οι χειρότερες από άποψη απαλεψιάς. Αν είσαι πύλη π.χ. αργά το απόγευμα ή βράδυ, πέφτει τρελό πήξιμο. Εκεί, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, απλά βγάζεις κινητό και χαζεύεις στο ίντερνετ. Το πρωί τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, διότι είστε πολλά άτομα (Αρχιφύλακας, ΑΜ και ο δεύτερος σκοπός). Θα πιείτε καφεδάκι στη ζούλα, θα πείτε και καμιά μ@λακία, περνάει η ώρα. Τα περίπολα πάντως είναι άλλη φάση και θα μπορούσες ακόμα και διασκεδαστικά να τα βρεις έχοντας το κατάλληλο mentality. Ουσιαστικά πρόκειται για μια βολτίτσα μέσα στο στρατόπεδο και ειδικά τα βράδια, αν είσαι με άτομο που συμπαθείς, μπορεί να πέσει τρελός χαβαλές. Εμείς πιάναμε κουβέντα για ότι θέμα θες, ακόμα και για φιλοσοφικά ζητήματα, ενώ ανά διαστήματα αράζαμε και για τσιγάρο. Not bad. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Meraklis56 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 N3k21 σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. έφυγαν copy/paste και διάβασμα ξανά τέλη Αυγούστου για να τα θυμάμαι. Με πέτυχες, πτυχίο πληροφορικής ΤΕΙ έχω. Χίλιες φορές γραφειοκρατικά πράγματα, παρά δουλειές του ποδαριού, όπως λες. Δεν ήξερα πως στην σκοπιά είσαι και με άλλο άτομο. Έτσι φαίνεται πιο "εύκολο". Και 2 ακόμα μικρές ερωτήσεις και είμαι καλυμμένος, πιστεύω. Από θέμα θέρμανσης, τι να περιμένω; Ξέρω πως σε συνδυασμό με εσωθερμικά εσώρουχα, παλεύεται το κρύο της νυχτερινής σκοπιάς. Στο κέντρο, παίρνεις καμία άδεια ή 25 μέρες μέσα; Και πάλι σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
revolver1990 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Θα πάω και γω από βδομάδα να κάνω τα χαρτιά μου στα κεπ.Το πήρα απόφαση Ρώτησα ένα φίλο μου που βγαίνει σε λίγο καιρό και μου είπε τα ίδια με τον N3k21. Τα πράγματα είναι πολύ πιο βολικά από ότι τα φανταζόμαστε αν και παίζει ρόλο και το που θα πας.Αυτός είχε πολύ χαλαρή θητεία με φοβερό φαγητό,χαλαρές υπηρεσίες,γυμναστήριο και καλά παιδιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 στο σώμα ερευνας και πληροφορικής πας είτε με διδακτορικό στην πληροφορική (συμφωνα με πάγια διαταγή) είτε με πολύ χοντρο βύσμα. Στις μονάδες το πολύ να μπεις σε γραφείο και να βγάζεις τις υπηρεσίες στο excel, αλλά σε γραφεία πάνε κυρίως οι αοπλοι που δεν κάνουν σκοπιές, παρελάσεις, αγήματα, ψευτοεκπαιδευση και διαφορες άλλες σαχλαμάρες. N3k21 σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. έφυγαν copy/paste και διάβασμα ξανά τέλη Αυγούστου για να τα θυμάμαι. Με πέτυχες, πτυχίο πληροφορικής ΤΕΙ έχω. Χίλιες φορές γραφειοκρατικά πράγματα, παρά δουλειές του ποδαριού, όπως λες. Δεν ήξερα πως στην σκοπιά είσαι και με άλλο άτομο. Έτσι φαίνεται πιο "εύκολο". Και 2 ακόμα μικρές ερωτήσεις και είμαι καλυμμένος, πιστεύω. Από θέμα θέρμανσης, τι να περιμένω; Ξέρω πως σε συνδυασμό με εσωθερμικά εσώρουχα, παλεύεται το κρύο της νυχτερινής σκοπιάς. Στο κέντρο, παίρνεις καμία άδεια ή 25 μέρες μέσα; Και πάλι σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vsl Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μιας και μπαίνω τον Ιούλιο, να πω και εγώ ένα ευχαριστώ στον N2k31 για αυτά που έγραψε. Να αγοράσω σακ βουαγιάζ σε χρώμα παραλλαγής να βάλω τα πράγματα ή δε θα έχω τέτοιο πρόβλημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις