Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. Όντως είναι σχεδόν υποχρεωτικό το βύσμα για αλεξίπτωτα. Υπάρχει κι ένα μικρό ποσοστό όμως που καταφέρνει να μπει χωρίς βύσμα.

Εξαρτάται τι ζητάς.

Μετά το ΤΠΕΝ και τα άλματα, όταν δε θα έχει ασκήσεις, θα πήζεις στις υπηρεσίες.

Και θα καθαρίσεις και τουαλέτες.

2. Αυτά που υποτίθεται ότι χρειάζεσαι, στα δίνουν.

Σε εμάς είχαν δώσει τρεις παραλλαγές, δύο ζευγάρια άρβυλα, τρία φανελάκια αν θυμάμαι καλά, ένα εσώρουχο και δύο ή τρία ζευγάρια κάλτσες. Τα βασικά ήταν αυτά, έδωσαν και άλλα (τζάκετ, φούτερ κ.λπ.).

3. Υπομονή.

Δημοσ.

1. Όντως είναι σχεδόν υποχρεωτικό το βύσμα για αλεξίπτωτα. Υπάρχει κι ένα μικρό ποσοστό όμως που καταφέρνει να μπει χωρίς βύσμα.

Εξαρτάται τι ζητάς.

Μετά το ΤΠΕΝ και τα άλματα, όταν δε θα έχει ασκήσεις, θα πήζεις στις υπηρεσίες.

Και θα καθαρίσεις και τουαλέτες.

2. Αυτά που υποτίθεται ότι χρειάζεσαι, στα δίνουν.

Σε εμάς είχαν δώσει τρεις παραλλαγές, δύο ζευγάρια άρβυλα, τρία φανελάκια αν θυμάμαι καλά, ένα εσώρουχο και δύο ή τρία ζευγάρια κάλτσες. Τα βασικά ήταν αυτά, έδωσαν και άλλα (τζάκετ, φούτερ κ.λπ.).

3. Υπομονή.

Αλεξηπτοτιστής περνάς από αεροπορία ή πεζικό? βύσμα τι βύσμα? έχω έναν γνωστό πρώην μονίμως μηχανικός αεροσκαφών. Πιάνει? :P 

Βασικά δεν θέλω να κάθομαι! 

Χρειάζεσαι κάτι επιπλέον??

Καλά υπομονή γαϊδουριού και παραπάνω, δεν έχω θέμα...

Δημοσ.

Μέσα από Ειδικές Δυνάμεις πας αλεξίπτωτα.

Οπότε θα δηλώσεις Ειδικές Δυνάμεις και θα παρουσιαστείς στο ΚΕΕΔ, ή θα παρουσιαστείς αλλού και όταν σκάσουν τα κλιμάκια των Ειδικών Δυνάμεων θα δηλώσεις ότι επιθυμείς να πας Ειδικές Δυνάμεις.

Αν σε πάρουν, θα πας ΚΕΕΔ, κι εκεί θα δηλώσεις αλεξίπτωτα.

Αν περάσεις τα αθλήματα κι έχεις βύσμα ή/και είσαι πολύ τυχερός, θα επιλεχθείς για αλεξιπτωτιστής.

Στην αρχή δε θα έχεις χρόνο ώστε να κάτσεις.

Από ένα σημείο και μετά, θα κάτσεις και επειδή πρέπει, αλλά κι επειδή θα την έχεις φάει γερή και θα θες ο ίδιος να κάθεσαι.

Δημοσ.

Όχι ρε, τι Κύπρο. Αφού λες για αλεξίπτωτα.

Στην Κύπρο από Ειδικές Δυνάμεις έχει μόνο την 35ΜΚ που είναι μονάδα καταδρομών.

Οι μονάδες αλεξιπτωτιστών για τους εφέδρους είναι δύο, 1η ΜΑΛ και 2η ΜΑΛ, Ασπρόπυργο και Χανιά αντίστοιχα.

Το ΚΕΕΔ είναι στο Μεγάλο Πεύκο, Νέα Πέραμο.

Δημοσ.

Να έχω μαζί μου την 1η μέρα μαγνητικές και αξονικές για να αποδείξω τους τραυματισμούς που έχω ή απλά λέω τι έχω και με εξετάζει ο γιατρός εκεί;

Δημοσ.

Να έχω μαζί μου την 1η μέρα μαγνητικές και αξονικές για να αποδείξω τους τραυματισμούς που έχω ή απλά λέω τι έχω και με εξετάζει ο γιατρός εκεί;

Να της εχεις μαζι σου μαζι και με τις γνωματευσεις των γιατρων. Και χρονο θα γλυτωσεις και ακτινοβολια απο νεες εξετασεις. Στο στρατιωτικο νοσοκομειο θα σε στειλουν και εκει θα τις χρειαστεις.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω κάποιες απορίες :):

1. Για να μπω αλεξιπτωτιστής τι πρέπει να κάνω? είναι καλά ή κάθεσαι όλη μέρα και καθαρίζεις τουαλέτες?

2. Επίσης τα ρούχα και τα σχετικά τα παίρνεις μόνος σου ή στα δίνουν αυτοί

3. Την πρώτη μέρα τι πρέπει να έχω μαζί μου?

4. Έχω πάρει αναβολή λόγο σπουδών μέχρι το 18 και σε λίγες μέρες τελειώνω. Μπορώ να διακόψω την αναβολή Νοέμβρη? θα μου ζητήσουν τίποτα?

1. πηγαινε κανε ελευθερη πτωση να γουσταρεις και να μην φας πηξιμο. Εχει η αερολεσχη θεσσαλονικης, και ανα διαστηματα κατεβαινει και Λαμια

Δημοσ.

Με διαλέξαν για ελδυκ χωρις να το έχω διαλέξει. Αν βγω i3 τώρα για διάφορα προβλήματα μπορώ να το γλυτώσω;Δεν ήξερα πως διαλέξουν 27 χρονών ατομα

Δημοσ.

Με διαλέξαν για ελδυκ χωρις να το έχω διαλέξει. Αν βγω i3 τώρα για διάφορα προβλήματα μπορώ να το γλυτώσω;Δεν ήξερα πως διαλέξουν 27 χρονών ατομα

Κι όμως παίρνουν και μεγάλους

Βασικά ο μόνος τρόπος για να μη σε πάρουν είναι αν δηλώσεις ότι πρόκειται να κάνεις χαρτιά για κατ'εξαιρεση, εγώ έτσι πρέπει να τη γλίτωσα, παρόλο που τα χαρτιά τα πήγα αργότερα

Πάντως φίλο μου πιο μεγάλο απο σένα όχι μόνο τον πήραν αλλά αφού ορκίστηκε του προέκυψε θέμα και έκανε ψιλοσοβαρη επέμβαση και ενώ του έλεγαν ότι δε παίζει να πάει Κύπρο (ακόμα είναι στην ανάρρωση σκέψου και είναι ελεύθερος των πάντων), τελικά ετοιμάζονται να τον στείλουν.

Για το καλό της υγείας του τον κόβω για αναβολή με τα γίδια που έμπλεξε

Δημοσ.

να κανω μια ερωτηση.. σημερα εκοψα την αναβολη μου, οποτε Σεπτ μπαινω! Ειμαι το μονο αγορι απο τα 3 αδερφια, οποτε δικαιουμαι και να παρω 8μηνη θητεια σαν προστατης σωστα? Πρεπει να κανω κατι για να το διεκδικησω αυτο?

• Super Moderators
Δημοσ.

Αφού λέει ότι δε θέλει να κάθεται ο άνθρωπος.

famous last words...

αν βγεις άοπλο δεν σε παίρνουν ναι...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...