Προς το περιεχόμενο

Στρατός

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θυμάμαι παλιά, τότε που είχα πάει στρατό, οι αξιωματικοί (είχα την αίσθηση η πλειοψηφία) δεν ήθελαν τους οπλίτες θητείας.  Ισχυρίζονταν ότι  θα έπρεπε να γίνεται επιλογή και όχι να πηγαίνουν όλοι. Ότι ήταν γενικά μια προβληματική περίπτωση που μόνο ταλαιπωρία δημιουργούσε και στις δύο πλευρές. Μάλλον κάτι πάει στραβά σε αυτόν τον τόπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι, έχουν και παραπονο απο πάνω :D 

φάση, δεν θέλω να ειστε εδώ, αλλά μιας και ηρθατε πάρτε όλες τις υπηρεσίες, αγγαρείες, πόστα, κτλ για να μην βαριεστε; 

Θυμάμαι παλιά, τότε που είχα πάει στρατό, οι αξιωματικοί (είχα την αίσθηση η πλειοψηφία) δεν ήθελαν τους οπλίτες θητείας.  Ισχυρίζονταν ότι  θα έπρεπε να γίνεται επιλογή και όχι να πηγαίνουν όλοι. Ότι ήταν γενικά μια προβληματική περίπτωση που μόνο ταλαιπωρία δημιουργούσε και στις δύο πλευρές. Μάλλον κάτι πάει στραβά σε αυτόν τον τόπο.

Δεν μου φαίνεται απίθανο. Για να μπεις μόνιμος στον στρατό πρέπει να περάσεις από ιατρικές εξετάσεις, να έχεις κάποια καλή φυσική κατάσταση, να περάσεις κάποια αθλήματα, και φυσικά να βγάλεις την όποια στρατιωτική σχολή. Από την άλλη, φαντάροι είναι υπόχρεοι όλοι να πάνε, δεν έχει σημασία αν έχεις τελειώσει το δημοτικό, αν είσαι χοντρός, αν έχεις σωματικά/ψυχολογικά προβλήματα (μέχρι ενός σημείου φυσικά), και δεν περνάς καμία ουσιαστική εκπαίδευση. Λογικό είναι έτσι να βλέπεις κάθε καρυδιάς καρύδι. Αν έχεις πάει φαντάρος φαντάζομαι θα το έχεις διαπιστώσει αυτό, δεν ήταν όλοι οι φαντάροι ίδιοι.

Καλά για τα κιλά με αυτά που έχω δει (ΕΜΘ) απλά κλαίω. :(

Συγγνώμη, αλλά οι ΕΜΘ τι σχέση έχουν ακριβώς με τα στελέχη Σχολών; Διότι το commission τους έρχεται απλά από την συμπλήρωση ενός εγγράφου ανακατάταξης ως (πλέον) ΟΒΑ, και όχι από Προκαταρκτικές Εξετάσεις και σπουδές σε αντίστοιχη σχολή όπου όντως ελέγχονται η φυσική κατάσταση και οι αθλητικές επιδόσεις.

Επιπροσθέτως, υπάρχει διαφορά στα στελέχη Όπλων, από τα στελέχη Σωμάτων. Στα Όπλα μέχρι και Ταγματάρχης (εάν θυμάμαι καλά) ανά εξάμηνο περνάς αθλητικές δοκιμασίες.

Τονίζεται: ΔΕΝ μιλάω για κληρωτούς, αλλά για στελέχη.

BTW έχω δει άτομο με 15-20 κιλά παραπάνω να βγάζει το μίλι οπλίτη (για όσους γνωρίζουν) σε 6:30.

• Super Moderators

Καμία, απλά ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση κάποιων ΕΜΘ θα έπρεπε να τους λένε ή τα χάνεις (όχι όταν έχουν φτάσει στην κατάσταση που λέω αλλά πολύ νωρίτερα) ή bye bye. Τους κρατούν όμως γιατί κλάιν.

Αν θυμάμαι καλά έχω δει και ΣΜΥ (αρχιλοχία) και ΣΣΕ (Λοχαγό) με αρκετά παραπανίσια κιλά.

Καμία, απλά θα έπρεπε να τους λένε ή τα χάνεις ή bye bye. Τους κρατούν όμως γιατί κλάιν...

Κοίτα, δεν βρίσκομαι σε θέση να το κρίνω αυτό, πάντως εάν θυμάμαι καλά, εάν δεν τα χάσουν παίζει εγκαλτήριο.

^^ Θεωρητικως αυτα, θυμαμαι ειχα Λογαγο [στο τελος θητειας μου @ Αθηνα], κατι σε 'διασταυρωση' μεγεθους Οβελιξ και Γκρισινο..!
Δηλαδη πρεπει να ηταν, το λιγοτερο 130-140 κιλα και υψος κατω απο 1.75 => εαν ηταν κληρωτος, Ι5 παχυσαρκιας, το 'χε σιγουρο!

24wgizd.jpg
Και ετουτο, παντοτε σε απολυτη γνωση και καθημερινη (το λιγοτερο οπτικη) επαφη, με Ταξιαρχο και
λοιπους αστερατους ανωτερους του! Τι να λεμε ομως τωρα, και εκεινος ηταν γνωστος..Ταψιαρχος!

• Like 2

Είσαι μηχανικός και πρέπει να επιβλέπεις την κατασκευή ενός κτιρίου. Έχεις επιλογή να διαλέξεις από 3 ομάδες

α) Τυχαία επιλεγμένα άτομα που δεν πληρώνονται (κληρωτοί, θα μπορούσες να τα πεις και σκλάβους αφού κάνουν καταναγκασμό)

β) Επιλεγμένα άτομα που δεν πληρώνονται αλλά τους αρέσει ενώ μπορεί να είναι και εκπαιδευμένα (τα λέμε και εθελοντές)

γ) Επαγγελματίες που πληρώνονται, έχουν εκπαιδευτεί (τα λέμε και επαγγελματίες)

Προσωπικά αν ήμουν στη θέση του θα απέφευγα την ομάδα Α. Δε βλέπω το λόγο να σκέφτονται διαφορετικά οι "καραβανάδες" (αναφέρομαι στην κατηγορία που έχουν περάσει από παραγωγικές σχολές και από πανελλαδικές και έχουν γράψει βαθμούς υψηλότερους από τους περισσότερους στο στράτευμα). 

@TheDevilMayCare

Γλαφυρή η περιγραφή σου!!! Πραγματικά γέλασα.

Αυτό με τη σωματική ικανότητα πρέπει να εφαρμοστεί, ο άλλος δε σέβεται τον εαυτό του αν παρουσιάζει τέτοια εικόνα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...