Προς το περιεχόμενο

Νέος στο Linux, σκέψη για μόνιμη "διαμονή"

Dinos_12345

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν υπάρχουν σε Linux τα συγκεκριμένα αλλά υπάρχουν παρόμοια προγράμματα σχεδόν ίδιας δυναμικής

Για Photoshop δες το GIMP

Για Lightroom δες το Darktable

Για Illustrator δες το Inkscape

Για After Effects δες Natron και Blender

Για Premier δες Openshot, Kdenlive, Avidemux

Τώρα για το middle click άμα έχεις chrome δες αυτό το extension

Με επρόλαβες.... Να προσθέσω και το DreamWeaver που αντικαθίσταται με το KompoZer

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με βλέπω να βάζω ενά δίσκο με 7αρια για να βάλω το MS office και την σουίτα της Adobe, ούτως ή άλλως το office το θέλω γιατί με libre office γίνεται κουλουβάχατα η κατάσταση άν δεν έχει το ίδιο και ο άλλος. 

To WPS έχει καλύτερη συμβατότητα πάντως με το MS

Θα κάνω μερικές δοκιμές και θα δω. Ευχαριστώ όλους όσους βοηθήσατε.

αν θελεις να στειλεις σε καποιον κατι για να το διαβασει μονο (π.χ βιογραφικο κτλ) και οχι να μπορει να γραψει κ αυτος ο καλυτερος τροπος ειναι να το εξαγεις σε pdf και ξεγνοιασες.

ακομη κ μεταξυ windows office εκδοσεις μπορει να στηλεις κατι κ του αλλου να το ανοιξει οπως να ναι.ποσο μαλλον αν δεν το στηλεις με ms office.

αν παλι θελεις να το επεξεργαστει κ ο αλλος τοτε να το αποθηκευεις σε μορφη XP,2003 (δηλαδη doc. sketo,  οχι docx).

to wps ειναι μουφα (δικη μου εμπειρια)

Και το πρώτο πρόβλημα εμφανίστηκε. Το playback στο YouTube έχει θέματα. Κάποιες φορές έχω αρκετό tearing και γενικά το βίντεο που παίζει πιξελιάζει και είναι κάπως. Any ideas

Αρχικα κοιτα να δεις απο τις ρυθμισεις συστήματος αν χρησιμοποιεις τον open source driver γιατην καρτα γραφικων σου, η τον κλειστο απο την εταιρεια (ati nvidia)

Αν το συστημα χρησιμοποιει ηδη τον κλειστο θα χρειαστει να κατεβασεις τον flah player αν στο συστημα δεν υπαρχει ηδη. Αυτο θα το κανεις απο τερμιναλ. Αλλα κοιτα πρωτα για τον driver.

Και το πρώτο πρόβλημα εμφανίστηκε. Το playback στο YouTube έχει θέματα. Κάποιες φορές έχω αρκετό tearing και γενικά το βίντεο που παίζει πιξελιάζει και είναι κάπως. Any ideas

lol

Αρχικα κοιτα να δεις απο τις ρυθμισεις συστήματος αν χρησιμοποιεις τον open source driver γιατην καρτα γραφικων σου, η τον κλειστο απο την εταιρεια (ati nvidia)

Αν το συστημα χρησιμοποιει ηδη τον κλειστο θα χρειαστει να κατεβασεις τον flah player αν στο συστημα δεν υπαρχει ηδη. Αυτο θα το κανεις απο τερμιναλ. Αλλα κοιτα πρωτα για τον driver.

Σε ποιον τομέα το βλέπω αυτό; Στο overview μου λέει intel ivy bridge graphics

Νομιζω στο software & updates > additional drivers. Εκει θα σου δειξει αν εχει κλειστο driver για την καρτα γραφικων σου.

Εχεις ξχωριστη καρτα γραφικων η εισαι με τα ενσωματωμενα μονο απο το cpu?

Επισης αν δεν φταιει ο driver για την καρτα γραφικων (αν εχεις και δεν εισαι με τα ενσωματωμενα) μπορεις να κατεβασεις με

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

που περιλαμβανει διαφορα codecs και τον flash player ωστε να δεις αν βελτιωθηκε η κατασταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω στο software & updates > additional drivers. Εκει θα σου δειξει αν εχει κλειστο driver για την καρτα γραφικων σου.

Εχεις ξχωριστη καρτα γραφικων η εισαι με τα ενσωματωμενα μονο απο το cpu?

Επισης αν δεν φταιει ο driver για την καρτα γραφικων (αν εχεις και δεν εισαι με τα ενσωματωμενα) μπορεις να κατεβασεις με

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

που περιλαμβανει διαφορα codecs και τον flash player ωστε να δεις αν βελτιωθηκε η κατασταση.

Με την ενσωματτωμένη είμαι. Κάνω update στο 4.2 kernel τώρα, θα δω τι θα γίνει και με αυτό και μετά θα δοκιμάσω αυτό που λες. Στα additional δεν βγάζει τίποτα

Update: Nope, nope, nope. Δείτε στο μπλε πως είναι

post-335185-0-73973700-1441573120_thumb.png

Επεξ/σία από Dinos_12345

Πως είναι δηλαδή στο Μπλε? :huh:

Σαν να έχει artifacts. Το βρήκα τι παίζει. Επειδή στο linux δεν υποστηρίζεται hardware video decoding το κάνει με το software και το κάνει decompress άθλια. Υπάρχει τρόπος να το ενεργοποιήσουμε αλλά θέλω βοήθεια από έναν έμπειρο γιατί στο install libva το χάνω

post-335185-0-89670300-1441575130_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...