Iasonas Pav Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερίζω το #1 forum περί τεχνολογίας.Με λένε Ιάσονα και φέτος έδωσα πανελλήνιες.Όλα πήγαν καλά και με αυτό συνεπάγεται ότι θα αφήσω την μικρή μου πόλη(Κατερίνη) για να ξεκινήσω την φοιτητική ζωή που όλοι λαχταρούν.Οι γονείς μου σκοπεύουν να μου αγοράσουν ενα λάπτοπ για την σχολή κτλπ αλλα επειδή ασχολούμαι με gaming σκέφτομαι να τους ζητήσω το 'μαρούλι' για να αναβαθμίσω τον δικό μου ή να αγοράσω εναν καινούργιο αργότερα.Τον υπολογιστή που έχω τον έφτιαξα τα Χριστούγεννα(σκάλωσα και δεν θυμάμαι αν ήταν αυτά ή τα προηγούμενα ) και απαρτίζεται από: cpu:fx6300 gpu:gtx660 hdd:465GB TOSHIBA DT01ACA050 mobo:MSI 760GA-P43(FX) (MS-7699) psu:coolermaster B600 ram:8,00GB Single-Channel DDR3 @ 1600MHz Κουτιά και λοιπά δεν παίζουν σοβαρό ρόλο και δεν τα αναφέρω.Έχω όμως και μια ψύχτρα για το cpu,την zalman cnps5x. Έχω διαβάσει σχόλια για μερικά απο τα παραπάνω εξαρτήματα αλλα θα ήθελα κάποιες τεκμηριωμένες γνώμες για το τι πρέπει να κάνω.Αρχικά,να πω πώς σκέφτομαι να αγοράσω εναν ssd στα 120 περίπου GB sandisk ή samsung.Για παρα πέρα θέλω την βοήθεια σας.Ο 6300 μου έχει σταθεί επάξια σε ότι έχω τρέξει μέχρι στιγμής(ac2,3,4,far cry 3,metro 2033,skyrim,ryse,total war shogun 2,bf3 κ.α πολλά) με εξαίρεση το nba2k15 που ενω το τρέχω με 80 fps στα high(αν θυμάμαι καλά),κάποιες φορές έχω frame drops στο 0-20 για 1-2 δεύτερα.Δεν ξέρω αν υστερεί το σύστημα μου βέβαια ή είναι το παιχνίδι.Ο υπολογιστής θα συνεχίσει να έχει gaming χρήση αλλα θα προγραμματίζω μάλλον κιόλας καθώς η σχολή μου έχει σχέση με αυτό(ΗΜΜΥ).Αρα προτίνεται να πάω σε κάποιον i5 και να ξηλώσω τα πάντα,να μέινω εδώ,να πάω σε κάποιον 8χχχ ή να περιμένω για τούς Zen που δεν έχω ΙΔΕΑ για το τι και πως θα είναι?Γενικά πέρα απο τον ssd που θέλω,πιστεύεται πως όντως επείγει μια αναβάθμιση στα υπόλοιπα?Απαντήστε αμα θέλετε στα ερωτήματα μου και φυσικά προσθέστε και προτίνεται ό,τι αλλο θέλετε.(Απο αλλαγή πλατφόρμας μέχρι δεν ξέρω και εγω τι ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας
Bspus Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν θα χρειαστεις κατι παραπανω για προγραμματισμο Το αν αρκει η καρτα γραφικων σου για το μελλον στο gaming εξαρταται απο το ποσο σε ενδιαφερουν τα high settings και οι αναλυσεις Κατα τ' αλλα καλα εισαι νομιζω
Iasonas Pav Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 TAMATIAMOY με τα BOLD Δεν εχω bold,απλα ήταν υπερβολικα μεγαλα τα γράμματα Δεν θα χρειαστεις κατι παραπανω για προγραμματισμο Το αν αρκει η καρτα γραφικων σου για το μελλον στο gaming εξαρταται απο το ποσο σε ενδιαφερουν τα high settings και οι αναλυσεις Κατα τ' αλλα καλα εισαι νομιζω Άρα να αφήσω τον 6300 έτσι όπως είναι και να επικεντρωθώ σε κάρτα μόνο?Αν πάρω 960 ή 970 λές να εχω σοβαρό bottleneck?
nick0lis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Θα σου πρότεινα +8gb ram για dual Chanel ειναι λίγο καλύτερο απο το single. Έναν 256 η 512gb ssd. O 128 ειναι πολύ μικρός εφόσον εγκαθιστάς παιχνίδια. Κάρτα γραφικών ανάλογα την οθόνη σου και τα settings που θέλεις. 8370 ναι, μόνο αν δεν φτάνει η δύναμη σε ότι κανείς του 6300.
Iasonas Pav Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Τα παιχνίδια τα τρέχω σε ανάλυση 1080p και συνήθως στα high-very high.Απλώς με τα άθλια ports των games στο pc(βλέπε acu) και τα 'πλασματικά' minimum requirement που δηλώνουν οι εταιρείες δεν μπορεί να ξέρει εύκολα κάποιος σε τι settings και fps θα παίξει τα new gen.Στον ssd σκεφτόμουνα να βάλω μόνο τα windows για να πηγαίνει γρήγορα το pc.Έτσι και αλλιώς στα games μονο το loading time μειώνεται...Επίσης είχα ακούσει οτι το dual chanel είναι καλύτερο μόνο στο multitasking απο το single αλλα δεν ξέρω αν είναι όντως αλήθεια
Bspus Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Η ram χαμενη δεν θα παει αν βαλεις αλλα 8. Δεν τα χρειαζεσαι τωρα αλλα μακροπροθεσμα θα τα θες. Και δεν ειμαι σιγουρος ποσο θα πεσουν οι τιμες. 50 ευρω εχει τωρα μια σαν τη δικη σου. Το dual channel στην πραξη δεν ξερω καθολου ποσο μεγαλο ρολο παιζει Την 960 δεν τη θεωρω καλη για τα λεφτα της και η 970 μαλλον σου πεφτει μεγαλη για 1080 Μεινε εκει που εισαι μεχρι να εχεις παραπονο SSD αξιζει. Γυρω στα 60 εχουν οι 120ρηδες και 100 οι 250ρηδες. Διαλεγεις αναλογα με την τσεπη σου. Προτεινω τα 250
Iasonas Pav Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.Μάλλον θα πάρω κάποιον 120αρι ssd στα 80-90 ευρώ για να εχει trim κτλπ και σκέφτομαι να αλλάξω και κουτί γιατί αυτό που έχω είναι πολύ μικρό.Μου αρέσει πολύ το nzxt h440.Έχετε καλή γνώμη για αυτό?Στο θέμα του επεξεργαστή έχω διαβάσει οτι και τον 8370 να έπερνα θα είχα bottleneck με κάρτες σαν την 770,970 σε αντίθεση με εναν απλό i5 τύπου 4460...
iron man 29 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 φιλε θα σου πρωτεινα αυτων τον δισκο 114,90Ε http://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-7ke128bw-850-pro-series-128gb-25-sata3-p-PER.306090τον εχω βαλει στο λαπτοπ μου και πεταει boot σε 7 δευτερα 1
Thanos1972 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Φιλε μου κρατα τα χρηματα των γονεων και βαλε εναν ssd.ο επεξεργαστης που εχεις ειναι πολυ καλος.μην πας σε 8πυρηνο fx γιατι μετα θα εχεις θεμα κατα πασα πιθανοτητα με την μητρικη σου μιας και δεν ειναι για πολλα πολλα.και ας λεει οτι τον υποστηριζει.
Iasonas Pav Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Οκ παιδιά ευχαριστώ.Σήμερα το e-shop έβγαλε προσφορά αυτόν εδώ:http://www.e-shop.gr/ssd-kingston-shss37a-240g-savage-240gb-25-sata3-7mm-stand-alone-drive-p-PER.345863 Αξίζει στα χρήματα αυτά ο συγκεκριμένος ή δεν είναι και τόσο καλή ευκαιρία?
adtakhs Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ βλέπω πως έχει δυνατό συστηματάκι αλλά 1) Όχι πολύ ποιοτικό μιας και η μητρική δεν είναι για πολλά πολλά 2) Το τροφοδοτικό δεν είναι ούτε αυτό για πολλά πολλά. 3) Η ψύκτρα είναι πολύ οριακή. ----------------------------------------------------------------------- Αρα, θα εβαζα SSD κάποιον 240-250-256GB Θα έβαζα ψύκτρα στα VRM της μητρικής ή κάποιο ανεμιστηράκι να τα φυσάει. Θα άλλαζα ψύκτρα επεξεργαστή. Θα έβαζα άλλα 8GB RAM ίδια αν έβρισκα για dual channel . ------------------------------------------------------------------------------------------------- Για την σχολή θα αγόραζα τον πιο φτηνό φορητό με 300-350€ το πολύ, μόνο για τα απλά .
Iasonas Pav Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ βλέπω πως έχει δυνατό συστηματάκι αλλά 1) Όχι πολύ ποιοτικό μιας και η μητρική δεν είναι για πολλά πολλά 2) Το τροφοδοτικό δεν είναι ούτε αυτό για πολλά πολλά. 3) Η ψύκτρα είναι πολύ οριακή. ----------------------------------------------------------------------- Αρα, θα εβαζα SSD κάποιον 240-250-256GB Θα έβαζα ψύκτρα στα VRM της μητρικής ή κάποιο ανεμιστηράκι να τα φυσάει. Θα άλλαζα ψύκτρα επεξεργαστή. Θα έβαζα άλλα 8GB RAM ίδια αν έβρισκα για dual channel . ------------------------------------------------------------------------------------------------- Για την σχολή θα αγόραζα τον πιο φτηνό φορητό με 300-350€ το πολύ, μόνο για τα απλά Όντως η μητρική μου είναι φθηνιάρικη αλλα αξίζει να αγοράσω νέα σε ενα πεθαμένο socket(am3+)? Όσο για την ψύχτρα είμαι ικανοποιημένος απο τις θερμοκρασίες του cpu και δεν εχω δεί κάτι ανησυχητικό μέχρι τώρα.Θα κάνω κανένα test το βραδάκι.Το piriform speccy είναι καλό ή να δώ κάποιο άλλο?Επίσης ήθελα να ρωτήσω τη διαφορά έχει μια mobo των 150 απο μια των 70 εξαιρώντας crossfire,sli,oc που δεν με πολυ-ενδιαφέρουν,ειδικά τα πρώτα δύο.Που κερδίζω εγώ προσωπικά?
adtakhs Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν σου είπα να αλλάξεις μητρική .... Η ψύκτρα νομίζω πως οριακά κρατά τον επεξεργαστή σε κατάσταση φόρτου . Ο επεξεργαστής δεν πρέπει να περνά τους 62C στον πυρήνα. Με το HW MONITOR ή το AMD OVERDRIVE μπορείς να δεις αν σε καλύπτει . Οι μητρικές των πολλών €€€ έχουν καλύτερα κυκλώματα τροφοδοσίας ώστε να αντέχουν σε overclock . Ακόμα και σε default πολλές φορές είναι πολύ καλύτερες μιας και δεν πιάνουν του max βαθμούς (θερμοκρασίας) στα vrm ώστε το bios να μπει σε κατάσταση safe mode ( thermal throttle) κατά τον πλήρη φόρτο. Το αν έχεις τέτοια throttle μπορείς να το καταλάβεις σχετικά εύκολα από ένα occt ας πούμε
Iasonas Pav Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Χμμμ κατάλαβα και ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Για την μητρική ξέρω οτι δεν μου είπες να αλλάξω,απλώς αναρωτήθηκα αν αξίζει αυτή την εποχή μια τέτοια αγορά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα