George1tsn Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημερα, το προβλημα μου οπως το γραφει και στον τιτλο ειναι αυξομιωσεις ταχυτητας στο συνδεση μου. Αυτο συμβαινει τακτικα και δεν ξερω το γιατι. Τωρα τελευταια ομως δηλαδη ολο το καλοκαιρι ημουν κοντα στα 11mbps αλλα σημερα (δεν γνωριζω το λογο) εχω πεσει στα 7-8mbps. Τωρα αυτο μπορει να μην φενεται σαν τραγικο προβλημα αλλα ειναι προβλημα και συμβαινει απο μονο του. Σε προηγουμενο θεμα που ανοιξα ρωτωντας καποια πραγματα για το Fastpath ειχα ανεβασει ενα screenshot της γραμμης μου εκεινη την ημερα και πανω κατω ηταν ετσι απο το Πασχα που περασε μεχρι και χτες-σημερα οπου "επεσε". Θα ανεβασω τα πριν και μετα στο τελος. Αυτο που μπορω να προσεξω περα απο την αλλαγη της ταχυτητας που ειναι το αποτελεσμα, ειναι η αλλαγη στο snr και συγκεκριμενα στο Upstream snr το οποιο μειωθηκε. Οι γνωσεις μου λενε οτι οσο περισσοτερο upstream snr τοσο καλυτερα, εχει διαφορα με το downstream snr. Το χειμωνα που ειχα παλι ετσι προβλημα οταν πηρα στη Forthnet με "κλασανε", στειλανε τεχνικο αλλα στη τελικη δεν καναν τιποτα γιατι: "το δυκτιο ανηκει στον ΟΤΕ". Μπορω να κανω κατι εγω??? Να δοκιμασω να τους ξαναπαρω τηλεφωνο??? Τι πιστευετε???
poulinos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 κατι γινεται με τον χαλκο αλλα δεν σημαινει οτι ο οτε θα το φτιαξει επειδη παιζεις πιο χαμηλα απο οτι ησουν παλια.απο forthnet εχεις 6 margin που ειναι και το πιο χαμηλο που μπορει να σου βαλουν.
George1tsn Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 κατι γινεται με τον χαλκο αλλα δεν σημαινει οτι ο οτε θα το φτιαξει επειδη παιζεις πιο χαμηλα απο οτι ησουν παλια.απο forthnet εχεις 6 margin που ειναι και το πιο χαμηλο που μπορει να σου βαλουν. Παντα ειχα 6 SNR απο Forthnet και οταν πρωτοεβαλα πριν απο 8 χρονια Forthnet και δεν εχω αλλαξει, επιανα 16αρι μες το νερο. Τωρα για τη δικια μου περιπτωση πιστευω ξερω τι γινεται, πως να το ζητησω ειναι το θεμα και απο ποιον, ο ενας θα πεταει το μπαλακι στον αλλο. Υπαρχει ξεκαθαρα crosstalk που με ριχνει στη γραμμη μου και αυτο φανηκε τωρα το ΠαρασκευοΣαββατοΚυριακο που πολλοι την "καναν" για τα μερη τους να πανε ψηφισουν. Αυτες τις μερες λοιπον το εγραψα σε ενα αλλο thread με ενα παιδι με το ιδιο θεμα η ταχυτητα ανεβηκε και Δευτερα που ειχαν γυρισει ξανα επεσε. Αρα υπαρχει crosstalk που για καποιο λογο με ριχνει. Προφανως το κουτι ειναι πιτα, τωρα απο εκει και περα ποιος με εχει κουμπομενο με αλλους 2-3-4 συνδρομητες ο ΟΤΕ ή η Forthnet δεν ξερω. Το μονο που ξερω ειναι οτι αν παρω στον ΟΤΕ θα με πουν δεν εισαστε συνδρομητης μας κυριε και θα μου το κλεισουν στη μαπα και απο τη Forthnet τη τελευται φορα που τους καλεσα για αυτο το θεμα κοντεψαν να με βγαλουν τρελο: ποτε δεν ειχατε αυτη τη ταχυτητα και αυτη ειναι η γραμμη σας και πιθανως το router να μην τα λεει σωστα και και και. Δηλαδη πρεπει να μoιραζω σφαλιαρες???? Τι αλλο να κανω!
bill2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Πάρε στο 2106513888 και στην τεχνική υποστήριξη πάτα εκείνο που θα πει αν έχετε πρόβλημα με την τηλεφωνίκη γραμμή σας αν έχεις κάποιο σταθερό από κάποιο συγγενή με ότε βάλτο όταν στο ζητήσει ρώτα κάτι άσχετο με για εκείνο το νούμερο και μετά όλες τους το πρόβλημα σου και εγώ έτσι έκανα και μου βρήκαν βραχυκύκλωμα και το έφτιαξαν ενώ ήμουν στην hol
George1tsn Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Πάρε στο 2106513888 και στην τεχνική υποστήριξη πάτα εκείνο που θα πει αν έχετε πρόβλημα με την τηλεφωνίκη γραμμή σας αν έχεις κάποιο σταθερό από κάποιο συγγενή με ότε βάλτο όταν στο ζητήσει ρώτα κάτι άσχετο με για εκείνο το νούμερο και μετά όλες τους το πρόβλημα σου και εγώ έτσι έκανα και μου βρήκαν βραχυκύκλωμα και το έφτιαξαν ενώ ήμουν στην hol Κατσε γιατι δεν το καταλαβα. Θα παρω στον ΟΤΕ σε αυτο το νουμερο που γραφεις, μετα θα πατησω υποστηριξη θα τους πω ενα σταθερο που ειναι στον ΟΤΕ και μετα θα τους πω το προβλημα που εχω στη γραμμη που ειναι στη Forthnet? Και πως αν εχω προβλημα θα ερθουν να φτιαξουν τη γραμμη της Forthnet???
bill2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Απλα παρε στην forthenet και πες τους οτι εαν δεν στο φτιαξουν θα αλλαξεις εταιρια και δεν θα τους πληρωσεις τιποτα
poulinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πάρε στο 2106513888 και στην τεχνική υποστήριξη πάτα εκείνο που θα πει αν έχετε πρόβλημα με την τηλεφωνίκη γραμμή σας αν έχεις κάποιο σταθερό από κάποιο συγγενή με ότε βάλτο όταν στο ζητήσει ρώτα κάτι άσχετο με για εκείνο το νούμερο και μετά όλες τους το πρόβλημα σου και εγώ έτσι έκανα και μου βρήκαν βραχυκύκλωμα και το έφτιαξαν ενώ ήμουν στην hol δεν νομιζω οτι ο οτε μπορει μεσα απο το συστημα του να δωσει βλαβη γραμμη της forthnet.και δεν ειναι οτι θα το σηκωσει τεχνικος που παει εξω για να πει οκ ας ριξω και μια ματια στην γραμμη του παιδιου. Παντα ειχα 6 SNR απο Forthnet και οταν πρωτοεβαλα πριν απο 8 χρονια Forthnet και δεν εχω αλλαξει, επιανα 16αρι μες το νερο. Τωρα για τη δικια μου περιπτωση πιστευω ξερω τι γινεται, πως να το ζητησω ειναι το θεμα και απο ποιον, ο ενας θα πεταει το μπαλακι στον αλλο. Υπαρχει ξεκαθαρα crosstalk που με ριχνει στη γραμμη μου και αυτο φανηκε τωρα το ΠαρασκευοΣαββατοΚυριακο που πολλοι την "καναν" για τα μερη τους να πανε ψηφισουν. Αυτες τις μερες λοιπον το εγραψα σε ενα αλλο thread με ενα παιδι με το ιδιο θεμα η ταχυτητα ανεβηκε και Δευτερα που ειχαν γυρισει ξανα επεσε. Αρα υπαρχει crosstalk που για καποιο λογο με ριχνει. Προφανως το κουτι ειναι πιτα, τωρα απο εκει και περα ποιος με εχει κουμπομενο με αλλους 2-3-4 συνδρομητες ο ΟΤΕ ή η Forthnet δεν ξερω. Το μονο που ξερω ειναι οτι αν παρω στον ΟΤΕ θα με πουν δεν εισαστε συνδρομητης μας κυριε και θα μου το κλεισουν στη μαπα και απο τη Forthnet τη τελευται φορα που τους καλεσα για αυτο το θεμα κοντεψαν να με βγαλουν τρελο: ποτε δεν ειχατε αυτη τη ταχυτητα και αυτη ειναι η γραμμη σας και πιθανως το router να μην τα λεει σωστα και και και. Δηλαδη πρεπει να μoιραζω σφαλιαρες???? Τι αλλο να κανω! ας τα παρουμε απο την αρχη για να ξεκαθαριζουμε καποια πραγματα.δεν υπαρχει ειμαι κουμπωμενος με αλλους 2-3-4 συνδρομητες.ο καθε συνδρομητης εχει το δικο του ζευγος και το δικο του οριο στο dslam.οτι μπορει να εχεις Crosstalk αυτο οφειλεται στον χαλκο του οτε και οχι στον παροχο και ισχυει ειτε λιγο ειτε πολυ.η ταχυτητα που εχεις ναι μεν ειναι πιο χαμηλη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αμα η forthnet το δωσει βλαβη οτι θα το φτιαξει ο οτε. ο οτε δεν μετραει Crosstalk ουτε καν συγχρονισμο.μετραει μετρησεις Copper(αντιστασεις,εξωτερικες φορτισεις και τετοια).ο παροχος μπορει να πει του οτε να δωσει αλλο ζευγαρι αλλα δεν σημαινει οτι θα ειναι καλυτερο .μπορει να μην υπαρχει κατι καλυτερο.αλλα στην πραξη δεν θεωρειται βλαβη οσο και να θελω να σε απογοητευσω εκτος αν πραγματι οι μετρησεις δειχνουν καποιο προβλημα.εχω δει πολλες φορες γραμμες με crosstalk λογω isdn διπλα ή λογω αλλων γραμμων adsl.λιγο πολυ το crosstalk υπαρχει οπως και λυση υπαρχει με το vectoring που σε adsl τουλαχιστον δεν εχει ενεργοποιηθει απο κανεναν.κατι ηταν να γινει για το vdsl απο Kv αλλα δεν ξερω.εκτος αν αυτο που σε επηρεαζει ειναι στην πολυκατοικια σου που σπανιο μεν αλλα γινεται.αυτο πρεπει να το δεις με ελεγχο σε κατανεμητη. Κατσε γιατι δεν το καταλαβα. Θα παρω στον ΟΤΕ σε αυτο το νουμερο που γραφεις, μετα θα πατησω υποστηριξη θα τους πω ενα σταθερο που ειναι στον ΟΤΕ και μετα θα τους πω το προβλημα που εχω στη γραμμη που ειναι στη Forthnet? Και πως αν εχω προβλημα θα ερθουν να φτιαξουν τη γραμμη της Forthnet??? το πιο πιθανο ειναιοτι θα φας πορτα κατευθειαν και θα σου πουν μιλα με τον παροχο. Απλα παρε στην forthenet και πες τους οτι εαν δεν στο φτιαξουν θα αλλαξεις εταιρια και δεν θα τους πληρωσεις τιποτα αν δεν θεωρειται προβλημα και καταγγελια να κανει δεν θα αλλαξει κατι.εχεις υπογραψει στα χαρτια οτι δεν υπαρχουν ορια στο adsl/vdsl για το ποσο θα συγχρονισεις.η Forthnet Θα πει οτι πχ το δωσε βλαβη στον οτε ο οτε θα πει οτι οι μετρησεις ειναι μια χαρα και δεν ειναι βλαβη.σορρυ που τα λεω λιγο χυμα απλα τα βλεπω καθημερινα λογω της δουλειας μου.και οι παροχοι δεν ζητανε ευκολα αλλαγη ζευγαριου διοτι το πληρωνουν στον οτε συν οτι πολλες φορες εχω δει το προβλημα να παραμενει ακομα και μετα απο αλλαγη ζευγαριου
George1tsn Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 δεν νομιζω οτι ο οτε μπορει μεσα απο το συστημα του να δωσει βλαβη γραμμη της forthnet.και δεν ειναι οτι θα το σηκωσει τεχνικος που παει εξω για να πει οκ ας ριξω και μια ματια στην γραμμη του παιδιου. ας τα παρουμε απο την αρχη για να ξεκαθαριζουμε καποια πραγματα.δεν υπαρχει ειμαι κουμπωμενος με αλλους 2-3-4 συνδρομητες.ο καθε συνδρομητης εχει το δικο του ζευγος και το δικο του οριο στο dslam.οτι μπορει να εχεις Crosstalk αυτο οφειλεται στον χαλκο του οτε και οχι στον παροχο και ισχυει ειτε λιγο ειτε πολυ.η ταχυτητα που εχεις ναι μεν ειναι πιο χαμηλη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αμα η forthnet το δωσει βλαβη οτι θα το φτιαξει ο οτε. ο οτε δεν μετραει Crosstalk ουτε καν συγχρονισμο.μετραει μετρησεις Copper(αντιστασεις,εξωτερικες φορτισεις και τετοια).ο παροχος μπορει να πει του οτε να δωσει αλλο ζευγαρι αλλα δεν σημαινει οτι θα ειναι καλυτερο .μπορει να μην υπαρχει κατι καλυτερο.αλλα στην πραξη δεν θεωρειται βλαβη οσο και να θελω να σε απογοητευσω εκτος αν πραγματι οι μετρησεις δειχνουν καποιο προβλημα.εχω δει πολλες φορες γραμμες με crosstalk λογω isdn διπλα ή λογω αλλων γραμμων adsl.λιγο πολυ το crosstalk υπαρχει οπως και λυση υπαρχει με το vectoring που σε adsl τουλαχιστον δεν εχει ενεργοποιηθει απο κανεναν.κατι ηταν να γινει για το vdsl απο Kv αλλα δεν ξερω.εκτος αν αυτο που σε επηρεαζει ειναι στην πολυκατοικια σου που σπανιο μεν αλλα γινεται.αυτο πρεπει να το δεις με ελεγχο σε κατανεμητη. το πιο πιθανο ειναιοτι θα φας πορτα κατευθειαν και θα σου πουν μιλα με τον παροχο. αν δεν θεωρειται προβλημα και καταγγελια να κανει δεν θα αλλαξει κατι.εχεις υπογραψει στα χαρτια οτι δεν υπαρχουν ορια στο adsl/vdsl για το ποσο θα συγχρονισεις.η Forthnet Θα πει οτι πχ το δωσε βλαβη στον οτε ο οτε θα πει οτι οι μετρησεις ειναι μια χαρα και δεν ειναι βλαβη.σορρυ που τα λεω λιγο χυμα απλα τα βλεπω καθημερινα λογω της δουλειας μου.και οι παροχοι δεν ζητανε ευκολα αλλαγη ζευγαριου διοτι το πληρωνουν στον οτε συν οτι πολλες φορες εχω δει το προβλημα να παραμενει ακομα και μετα απο αλλαγη ζευγαριου Σε ευχαριστω που εστω και ετσι ασχοληθηκες λιγο να μου εξηγησεις. Το προβλημα μου δεν ειναι τοσο η ταχυτητα που πεφτει γιατι μπορει μεσα στο μοντεμ να φενεται 5000 καθοδος στη πραγματικοτητα ομως οταν κανω download κατι ειναι απο 1,3mb/s στα 1mb/s δηλαδη οχι τερατωδης διαφορα. Το προβλημα βρισκεται στο ping μου στα games, δηλαδη οταν εχω τη "δυνατη" γραμμη στα 14000kbps το ping μου στο LoL ας πουμε ειναι σταθερο ολη μερα οτι ωρα και να μπω γυρω στο 65-67ms αλλα οταν ειμαι στη "χαμηλη" γραμμη στα 9000kbps το ping φευγει και ξεκιναει σιγουρα πανω απο 70 και εχω δει και 125ms. Απλα το λεω σαν προβλημα ταχυτητας γιατι ειναι το πιο ευκολο που βλεπει καποιος οτι αλλαξε. Αυτο δεν συμβαινει μονο στο LoL αλλα και στο CSGO και στο Diablo και σε ολα τα online games που παιζω. Την παλευω μονο οταν καθομαι 2-3 το βραδυ και μετα (που προφανως δεν ειναι σχεδον κανεις στο internet). Και εξου και ολα αυτα που εγραψα για crosstalk κλπ. Τωρα ξερω θα μου πειτε αφου εισαι gamer κανε fastpath τη γραμμη σου, θα σας πω οτι το εκανα και εμπαινα ενα game και ειχα 4000αποσυνδεσεις. Ετσι λοιπον το γυρισα σε interleaved γιατι αμα τους ελεγα οτι το θελω και οτι υπαρχει ασταθεια θα με βαζαν σε χαμηλετερο προφιλ απο τη Forthnet μπας και σταθεροποιηθει η γραμμη που δεν αμφιβαλω οτι θα το εκανε αλλα αμα ειναι να εχω 5mbp/s download τι πληρωνω για 24αρι... Μπορω να το δωσω ετσι σαν προβλημα???? ή ουτε αυτο μετραει????
poulinos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 ναι ετσι θα μπορουσε να δωθει σαν προβλημα και η forthnet να ζητησει υποχρεωτικη αλλαγη ζευγους απο τον οτε και ο θεος βοηθος.απλα ναι καλο θα ηταν να εχεις fast path μετα οπως και καποιο σωστο ρουτερ.οχι zte και τετοια.
George1tsn Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 ναι ετσι θα μπορουσε να δωθει σαν προβλημα και η forthnet να ζητησει υποχρεωτικη αλλαγη ζευγους απο τον οτε και ο θεος βοηθος.απλα ναι καλο θα ηταν να εχεις fast path μετα οπως και καποιο σωστο ρουτερ.οχι zte και τετοια. fastpath αρχηγε δεν θελω το εγραψα και πριν, δοκιμασα και δεν τρογωταν, ολη μερα αποσυνδεσεις...ουτε μιση ωρα δεν κραταγε. Σωστο router εχω, απο τοτε που καηκε η παπαρια Siemens που ειχα και μου ειπαν οτι ειναι εκτος εγγυησης αρα αν θελω αλλο ρουτερ απο την Forthnet σταζω τα 50-60 ποσο κανει (παλι καμια μουφα θα μου διναν). Ετσι πηγα και πηρα Netgear μονος μου και ειναι τερας το μηχανιμα. To ιντερνετ ποτε δεν επεσε και να εφτεγε το router και το λεω 100% ποτε, αφου να φανταστεις, μια μερα που αποφασισαν να με ριξουν σε ταχυτητα κλπ ανοιξα το web-interface του Netgear και κρατουσα συνδεση με -5 db SNR....τωρα πως γενεν ατο?! Μετα το reset πηγε κατω παλι στα 9000 που εχω και στις εικονες και το SNR στα 6db.
poulinos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 αν η γραμμη σου ειναι μια χαρα θα παιξεις και μια χαρα fast path.επισης και Firmware update στο Netgear.στην ουσια δεν υπαρχει -5 αλλα ναι κατι επηρεαζει την γραμμη σου και σου ριχνει το Margin παρα πολυ.αυτο δημιουργει errors αρα μεγαλωνει και το Ping και οταν εισαι Fast path που δεν γινεται καμια διορθωση απλα χανεις τον συγχρονισμο.ναι με fast path και συγχρονισμο πιο χαμηλα με καποιο Profile μπορει να επαιζε.πχ ο οτε δινει 9 Margin δεν δινει 6.η Hol δινει 6 αλλα μονο σε Interleave.σε fast σου λενε 11 .απο default εχουν 11 interleave.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα