rfc Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω τον εχω στα 4.4 με vcore adaptive=-0.040, μονο αυτο και η θερμοκρασια δε περναει ποτε τους 58 βαθμους, σε idle κατεβαινει 0,69 η ταση.
doommaster667 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 μάλλον κάτι πάει στραβά φίλε. ίσως η ψύχτρα σου δεν έχει τοποθετηθεί καλά. όπως και ο φίλος πιο πάνω τον έχω και εγώ μόνιμα στα 4.4GHz και full load καλοκαιριάτικα δεν έχει φτάσει ούτε τους 60 βαθμούς. και με τα φουρφούρια στο χαμηλό.
satafaka Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Κοίταξα τώρα να δω τι παίζει με θερμοκρασίες μετά και του restore defaults και χωρίς TURBO. Τρέχω από πίσω ένα βαρύ αλγόριθμο δικό μου με πολλές επαναλήψεις και πράξεις (κρατάει άπειρα) και άνοιξα παράλληλα και το steam. Έφτασε full load η cpu για κάποια στιγμή και είδα max temp 61C. Καλά δεν είναι? Έχει και αρκετή ζέστη στο δωμάτιο.
skopelmix Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Φίλε μου αγόρασες 4790Κ και Ζ97 για να κλοκάρεις και εσύ έκανες downclock,τι κλειστό turbo?δεν καταλαβαίνω πραγματικά,γιατι τόσα λεφτά πεταμένα?Για να βγάζει 4,6 στο cpu-z με 1,325v προφανώς κάποιος τον είχε κλοκάρει μέσω ez-tuning που σημαίνει υψηλά ρεύματα και adaptive mode για να έχουν στην Αsus το κεφαλί τους ήσυχο απο crashes.Kαλα έκανες που γύρισες σε bios default αφού απο oc δεν κατέχεις,βάλε και στα power options των windows balance να ρίχνει τα ρολόγια και τα ρεύματα χαμηλά σε IDLE και άσε τα stress test σε θερμοκρασίες δωματίου καλοκαιρίατικα με την 212 evo,η ψύκτρα αυτή δεν είναι για oc σε θερμοκρασίες Ελλάδος αλλά Ισλανδίας.Και ενεργοποίησε το turbo να δουλεύει ο ι7-4790κ στοκ τουλάχιστον,γιατί γελάνε μέχρι και οι FX-9590 με μαμα ψύκτρα
AETOLOFITIS Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 με ανοιχτο turbo ριχνει πολυ ρευμα. το καλυτερο για εμενα θα ηταν να βαλει ενα 1.1 καρφωτο και να δει με τι ταχυτητα ειναι σταθερος. π.χ. εμενα ειναι σταθερος στα 4.3 σε στοκ ρυθμισεις ειχα 1.250 και ταχυτητα 4.2 οταν χρησιμοποιουσα πανω απο 2 πυρηνες. 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Skopelmix οι 9590 δεν έχουν μαμά ψύκτρα, λόγω του υψηλού ποσοστού θερμότητας που εκλύουν και της υψηλής τους κατανάλωσης, που οφείλεται στον υψηλό χρονισμό τους και την αντίστοιχη τιμή ρεύματος η οποία είναι ήδη αρκετά ψηλή από το εργοστάσιο προς αποφυγή δυσλειτουργίας του επεξεργαστή σε πλήρες φορτίο. Η λύση του Αετολοφίτη είναι καλύτερη, ωστόσο πρέπει να γίνει κατανοητό πως η evo είναι κάτι παραπάνω από αρκετή για στοκ 4790k με κλειστό turbo ειδικά με τις τωρινές θερμοκρασίες, για κάτι ψηλότερο είναι λίγη απλά. Κάναμε δοκιμές σε μηχάνημα φίλου με z97 pro gamer και 4690k στα 4.3 και με 1.080v στο aida64 μετά από μια ώρα stress είχε χτυπήσει 75αρι με την 212 evo και σημεωτέον πως το s340 του είχε πολύ καλό αερισμό, 2 140αρια να βάζουν, ένα 120αρι να βγάζει από πάνω και ένα 120αρι να βγάζει πίσω. 4
BabisTs Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 πρέπει να γίνει κατανοητό πως η evo είναι κάτι παραπάνω από αρκετή για στοκ 4790k με κλειστό turbo ειδικά με τις τωρινές θερμοκρασίες, για κάτι ψηλότερο είναι λίγη απλά. Σωστός o multi!!! 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Σωστός o multi!!! Εμ τι μπρίκια κολλάμε ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα