satafaka Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά. Έχω το pc της υπογραφής με τον 4790κ. Έχω και aftermarket ψύκτρα. Κάτι όμως με τρώει και με τις θερμοκρασίες δεν είμαι και πάρα πολύ ευχαριστημένος (όχι ότι υπάρχει πρόβλημα). Σε κάτι test με το Prime παλαιότερα έφτανε και τους 100. Ξέρω ότι είναι καλοκαίρι και έχω θερμοκρασία δωματίου κοντά στους 25 τώρα με θερμοκρασία cpu κοντά στα 35, νομίζω είναι καλά. Anyway, είπα να ανοίξω cpu-z να ρίξω μια ματιά, μαζί με το HMonitor και είδα Core Voltage 1.325 και MHz 4400-4600 περίπου. Δεν έχω κάνει overclock και το pc το πήρα συναρμολογημένο από το e-shop. Νομίζω ότι η cpu πρέπει να παίζει στα 4.0MHz και Turbo 4.4MHz. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά περί overclock κτλπ παρά μόνο όσα διαβάζω γύρω γύρω για να περνάει η ώρα και δεν έχω κάνει κιόλας, παρά μόνο για τις RAM με το XMP. Επισυνάπτω και τις φωτογραφίες να δείτε. Βλέπετε κάτι περίεργο? Είναι εντάξει Voltage, MHz, Θερμοκρασίες κτλπ? Νομίζω κάτι συμβαίνει αλλά είμαι και ψιλο άσχετος για να καταλάβω. Ευχαριστώ.
AETOLOFITIS Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Ειμαι σιγουρος οτι απλα ανεβηκε το core clock με ρευμα στο Auto. Μαλλον εσυ το πειραξες. αλλιως στο eshop δεν την παλευουν. εμενα στο 1.325 δεν μπορει ουτε η 240 nepton Να τον κρατησει σε θερμοκρασιες. πανε στο bios Και βαλτο στο 44 ή 42 το ρευμα θα πεσει σε φυσιολογικα επιπεδα και το ιδιο και οι θερμοκρασιες σου. το καλυτερο βεβαια ειναι να κανεις ενα restore default και να πανε ολα στοκ. μην χρησιμοποιεις xmp και μην δινεις πανω απο 1.5v στις μνημες γιατι διαβασα πως δεν κανει καλο στους haswell.
TRILOBYTER Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Ασχετο αλλα πως γινεται ο 4790κ να ειναι τοσο θερμος? Ο g3258 ακομα και με 5ghz πανω απο 80-82 βαθμους δε παει σε στρες, με θερμοκρασια δωματιου τους 28-30 βαθμους παρακαλω.
satafaka Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 το καλυτερο βεβαια ειναι να κανεις ενα restore default και να πανε ολα στοκ. μην χρησιμοποιεις xmp και μην δινεις πανω απο 1.5v στις μνημες γιατι διαβασα πως δεν κανει καλο στους haswell. Μόλις πήγα έκανα restore to default και το Voltage το βλέπω 1.231V και κοντά στα 4.4MHz. Βάζω και screenshot για να το δεις. Κάναμε τίποτα τώρα? Sorry αλλά δεν το κατέχω πολύ το άθλημα! Ασχετο αλλα πως γινεται ο 4790κ να ειναι τοσο θερμος? Ο g3258 ακομα και με 5ghz πανω απο 80-82 βαθμους δε παει σε στρες, με θερμοκρασια δωματιου τους 28-30 βαθμους παρακαλω. Να σου πω την αλήθεια μου μιας που δεν ξέρω πολλά πολλά, περίμενα λιγάκι χαμηλότερες, λόγω και της ψύκτρας ίσως, αλλά δεν νομίζω να είναι πρόβλημα. Τώρα μετά το restore, οι θερμοκρασίες είναι περίπου ίδιες με πριν... ίσως να πέσανε 1-2 βαθμούς...
NT1G Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Ασχετο αλλα πως γινεται ο 4790κ να ειναι τοσο θερμος? Ο g3258 ακομα και με 5ghz πανω απο 80-82 βαθμους δε παει σε στρες, με θερμοκρασια δωματιου τους 28-30 βαθμους παρακαλω. Μάλλον γιατί έχει 2 πυρήνες λιγότερους, χωρίς HT και το 40% της cache του i7. 5
satafaka Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Βλέπω το Core Speed να παίζει συνέχεια ανάμεσα σε 4297MHz - 4397MHz και έχω μόνο τον Chrome και το CPU-z ανοιχτό. Τι διάολο συμβαίνει? Στο TURBO μόνο δεν θα έπρεπε να φτάνει τόσο? Voltage σχεδόν σταθερά 1.231V με ψιλοπτώσεις σε 1.133V.
TRILOBYTER Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Μάλλον γιατί έχει 2 πυρήνες λιγότερους, χωρίς HT και το 40% της cache του i7. Σωστο, αλλα δεν θα επρεπε η ιντελ να τα εχει σκεφτει ολα αυτα... Υποτιθεται οτι βγαλανε τον 4790κ γιατι ο 4770κ ηταν μαπα ξερωγω..
AETOLOFITIS Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Βλέπω το Core Speed να παίζει συνέχεια ανάμεσα σε 4297MHz - 4397MHz και έχω μόνο τον Chrome και το CPU-z ανοιχτό. Τι διάολο συμβαίνει? Στο TURBO μόνο δεν θα έπρεπε να φτάνει τόσο? Voltage σχεδόν σταθερά 1.231V με ψιλοπτώσεις σε 1.133V. Λοιπον. Απο ρευμα τοσο επρεπε να εχεις. Και εμενα με το turbo ανοιχτο τοσο ειχα. Το turbo ειναι μονιμα ανοιχτο και ετσι δειχνει το 4.4 στοκ ειναι στα 4 η cpu. οταν αρχισεις να δουλευεις πανω απο 2 πυρηνες θα πεφτει στο 4.2. Ειχα και εγω χαλια θερμοκρασιες πριν βλαω την υδροψυξη και εκανα ττο εξης. Πηγα στο bios και εκλεισα το turbo. Το ρευμα επεσε στο 1.072 οποτε οι θερμοκρασιες μου ηταν αριστες.δεν αξιζει να το εχεις ανοιχτο γιατι τσαμπα σου ταλαιπωρει το τσιπακι για 200 hz σε load. Μετα εβαλα καρφωτο ρευμα στο 1.1 και το εβαλα στα 4.2 και ετσι το εχω μονιμα μιας και ο 4790κ δεν καταλαβαινει τιποτα. Για εμενα μην το φησεις ανοιχτο το turbo. Με 1.231 που λες ανετα θα παιζεις σε υψηλοτερες συχνοτητες οταν ασχοληθεις. 2
TEOKOS Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Βάλε στα power option των windows την επιλογή balanced
satafaka Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Λοιπον. Απο ρευμα τοσο επρεπε να εχεις. Και εμενα με το turbo ανοιχτο τοσο ειχα.Το turbo ειναι μονιμα ανοιχτο και ετσι δειχνει το 4.4 στοκ ειναι στα 4 η cpu. οταν αρχισεις να δουλευεις πανω απο 2 πυρηνες θα πεφτει στο 4.2. Ειχα και εγω χαλια θερμοκρασιες πριν βλαω την υδροψυξη και εκανα ττο εξης. Πηγα στο bios και εκλεισα το turbo. Το ρευμα επεσε στο 1.072 οποτε οι θερμοκρασιες μου ηταν αριστες.δεν αξιζει να το εχεις ανοιχτο γιατι τσαμπα σου ταλαιπωρει το τσιπακι για 200 hz σε load. Μετα εβαλα καρφωτο ρευμα στο 1.1 και το εβαλα στα 4.2 και ετσι το εχω μονιμα μιας και ο 4790κ δεν καταλαβαινει τιποτα.Για εμενα μην το φησεις ανοιχτο το turbo. Με 1.231 που λες ανετα θα παιζεις σε υψηλοτερες συχνοτητες οταν ασχοληθεις. Το έκλεισα το TURBO φίλε μου και τώρα είναι στο 1.044V και κοντά στα 4MHz. Δεν πείραξα τίποτα τίποτα άλλο μιας που προς το παρόν δεν θέλω μα ασχοληθώ με OC. Βέβαια οι θερμοκρασίες πάλι κοντά στα 35-38 είναι. Πίστευα ότι θα έπεφτε κοντά στους 30. Βάλε στα power option των windows την επιλογή balanced Αν θυμάμε καλά στο BIOS μετά το restore defaults μου έγραφε Normal (μπορεί και balanced) στο power option.
Kosvog20 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 εμενα χωρις να κανω κατι ειναι 34-35 σε στρες φτανω 72-75 σε παιχνιδι 50-55 με custom υδροψυξη. με μαμα ψυξη επαιζα παιχνιδι με 95-100 βαθμους αλλα ποτε δεν εκλεισε απο θερμοκρασια ο σκυλος λιγες μερες μεχρι να κανω την υδρο ηταν ετσι !! 1.199 δουλευει εμενα ολα αυτοματα msi gaming 7 4.7 παω με 1,275 temps 80-85 στρες
AETOLOFITIS Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Αν τρεξεις prime θα δεις οτι εισαι πολυ καλα απο θερμοκρασιες. Αν εχεις παλι υψηλες τοτε μαλλον κατι δεν μπηκε σωστα απο ψυχτρα παστα. Πρεπει να εχεις καλο κομματι γιια oc.
NT1G Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Σωστο, αλλα δεν θα επρεπε η ιντελ να τα εχει σκεφτει ολα αυτα... Υποτιθεται οτι βγαλανε τον 4790κ γιατι ο 4770κ ηταν μαπα ξερωγω.. Τα έχει σκεφτεί. Η αλλαγή χαρακτηριστικών μόνο για 2 μοντέλα Κ που είναι ελάχιστο ποσοστό στις συνολικές πωλήσεις της, απλά δεν δικαιολογείται.
satafaka Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 εμενα χωρις να κανω κατι ειναι 34-35 σε στρες φτανω 72-75 σε παιχνιδι 50-55 με custom υδροψυξη. με μαμα ψυξη επαιζα παιχνιδι με 95-100 βαθμους αλλα ποτε δεν εκλεισε απο θερμοκρασια ο σκυλος λιγες μερες μεχρι να κανω την υδρο ηταν ετσι !! 1.199 δουλευει εμενα ολα αυτοματα msi gaming 7 4.7 παω με 1,275 temps 80-85 στρες Και εγώ λίγο που το είδα χθες βράδυ με την RR 212 EVO στο idle κάπου εκεί έπαιζε στους 35. Για games ή για stress δεν ξέρω δεν πρόλαβα να δοκιμάσω. Που να είχα και την στοκ επάνω δηλαδή... Ήξερα ότι από θερμοκρασίες δεν τα σπάει ο 4790κ αλλά θα μπορούσε και καλύτερα!
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Αν ήταν 4 mhz ο i7 ούτε windows δεν θα φόρτωνε , 4 ghz είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα