pinelakias Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια σας παιδιά. Θέλω την γνώμη σας. Θέλω να αγοράσω καινούριο pc γιατί αυτό που χρησιμοποιώ τώρα δεν αντέχει να έχει ανοιχτό hearthstone και bsplayer και chrome. Μόνο με αυτά κολλάει το σύμπαν. Case: Thermaltake Chaser MK-I Black Windowed CPU: Intel Core I5 4690K GPU: GeForce GTX 970 (Gigabyte) RAM: G.Skill Aegis 16GB DDR3 1600MHz MOBO: ASUS Maximus VII Hard Drive: Western Digital Black Caviar 1TB SSD: Samsung 850 EVO 250GB Cooler: Corsair Hydro Series H75 PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 Keyboard: Logitech Orion Spark Mouse: Logitech Daedalus Apex Mousepad: Logitech G440 Headset: Razer Kraken Monitor: BenQRL2455HM Το PC το θέλω για gaming όπως βλέπετε. Θα το αγοράζω κομμάτι-κομμάτι. Άμα έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο build (πιο οικονομικό), ενημερώστε με. Φέτος θα ξαναδώσω πανελλήνιες, οπότε τα έξοδα μου θα μειωθούν σημαντικά και θα μπορώ να κρατήσω μερικά χρήματα στην άκρη, μιας και πρέπει να είμαι συνέχεια φροντιστήριο-γυμναστήριο-διάβασμα.
skopelmix Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 H γνώμη μου είναι αυτή: i) Το ποσό που διαθέτουμε: ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : http://www.insomnia....-για-αρχάριους/ ) iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: 1
pinelakias Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 skopelmix, sorry, δεν σας έδωσα να καταλάβετε. Το hardware που έχω δώσει είναι αυτό που θέλω να φτιάξω. Ρωτάω άμα βλέπετε κάτι που θα μπορούσα να αλλάξω με κάποιο άλλο κομμάτι σχετικά πιο φτηνό. OC λογικά θα κάνω στην GPU. Οι αγορές δεν χρειάζεται να γίνουν από ένα κατάστημα.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 βαριεσαι μια εσυ βαριομαστε 10 εμεις...θες την γνωμη μας?συμορφωσου με τους κανονισμους του Insomnia,Θα μ πεις μα ρε φιλε μια γνωμη ζηταω ενα ναι η ενα οχι και εγω σου απανταω δεν ξερω τι να σου πω γτ μ λες θες heartstone και chrome και μου φτιαχνεις PC τν 1500ευρο! με 500 εισαι καλα! για αυτο σε παρακαλω συμπληρωσε την φορμα και οταν λες gaming pc γραψε και τι παιχνιδια παιζεις (οχι Lol κ Dota...ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ απαιτητικα!αλλιως την 970 τι την θες?για ν λες οτι την εχεις...?) 2
TheELF Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Ρωτάω άμα βλέπετε κάτι που θα μπορούσα να αλλάξω με κάποιο άλλο κομμάτι σχετικά πιο φτηνό. Αν το μόνο που θες είναι «ανοιχτό hearthstone και bsplayer και chrome» προφανώς και υπάρχουν ποιο φτηνά πράγματα. 1
pano Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 ?συμορφωσου με τους κανονισμους του Insomnia, Παρεκτρέπεσαι,αυτοί είναι οι κανονισμοί http://www.insomnia.gr/forum-19/announcement-13-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82/που έπρεπε να τους διαβάσεις όταν γράφτηκες. 1
kougi Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Θα συμφωνησω με τους απο πανω, καλυτερα γραψε ακριβως την χρηση που κανεις προς το παρον και την χρηση που σκοπευεις να κανεις στο μελλον. Αν εισαι pc enthusiast και απλα γουσταρεις να εχεις ακριβα ποιοτικα κομματια δεν ειναι κατακριτεο, γραψ'το ομως για να μην προσπαθουν τα παιδια να σου προτεινουν vfm επιλογες. Προφανως και υπαρχει κατι (πολυ) πιο οικονομικο απο την δικη σου συνθεση, chrome + bs + hearthstone μπορεις να τα τρεχεις και με 500€. 1
pinelakias Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 i) Το ποσό που διαθέτουμε: Θα χρησιμοποιήσω περίπου 1200-1600 για όλο το πακέτο, εκτός από monitor. Από το pc που έχω αυτή τη στιγμή δεν θα κρατήσω τίποτα. Άρα χρειάζομαι από CPU μέχρι και ποντίκι. ii) Tη χρήση του υπολογιστή Το PC θα το χρησιμοποιώ για games του στυλ GTA V, Mortal Kombat X, Ass. Creed., etc. iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: 0 iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Σίγουρα θα αγοράσω και οθόνη, αλλά ακόμα δεν ξέρω πια θα είναι καλή για games σε normal τιμή. Άμα έχετε να προτείνεται κάτι, να ξέρετε πως τα 1200-1600 δεν συμπεριλάμβαναν την οθόνη. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Με το νέο PC θα πάρω mouse, keyboard kai headset. Όχι ηχεία. vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Δεν χρειάζεται να αγοράσω το pc από ένα κατάστημα, αφού θα το αγοράσω κομμάτι-κομμάτι. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Την συναρμολόγηση μπορώ να την πραγματοποιήσω και εγώ. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Δεν χρειάζομαι λειτουργικό σύστημα. ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Το πιο πιθανό είναι να αναβαθμίζω τον υπολογιστή στο μέλλον. Για διπλές κάρτες γραφικών, δεν πιστεύω. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Μπορεί να κάνει το OC κάποιος γνωστός μου για εμένα, αφού εγώ δεν έχω κάνει ποτέ μου. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Μπορεί να κάνει το OC κάποιος γνωστός μου για εμένα, αφού εγώ δεν έχω κάνει ποτέ μου. Αλλά λογικά θα γίνει. xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Δεν θα κρατήσω κανένα κομμάτι από το παλιό pc. Ελπίζω τώρα να είναι καλύτερα και συγνώμη για το προηγούμενο συμβάν.
vaggelouras Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 CASE: Site: Phanteks enthoo pro 113 MB: Site: Asus z170 pro gaming 180 CPU COOLER : Site: Nepton 240 108 CPU: Site: 6600k 282 RAM : Site: Corsair vengeance 16gb ddr4 2400Mhz 118 GPU: Site: Gigabyte r9 390 8gb 362 PSU: Site: Coolermaster 750W semimodular 80+ Gold 115 SSD: Site: Crusial 250gb 94 HDD : Site: Caviar blue 1tb 56 FANS: 2x Site: Coolermaster silent 120 6 Συνολο 1434 και με τα μεταφορικα γυρω στα 1500. Με τα ρεστα παρε περιφερειακα. Παρατηρεις: Overkill το συστημα αλλα whatever, καρτα εβαλα 390 γιατι πιστευω οτι πλεον ειναι πιο vfm απο την 970.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα