Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Δεδομένα:

έχω σύνδεση DSL με ISDN και ένα MSN.

υπάρχει ένα κεφαλικό νούμερο και ένα MSN.

Ερώτηση:

αυτό που θέλω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω το κεφαλικό για τις (εισερχόμενες/εξερχόμενες) κλήσεις και το MSN για fax.

Βάζοντας ένα τηλ. κέντρο asterisk, μπορώ να το κάνω αυτό?

Το MSN θα πάει στο fax? και το κεφαλικό θα πάει στο asterisk?

Με το ένα κεφαλικό, πόσες εξερχόμενες κλήσεις θα μπορώ να κάνω μέσω του τηλεφωνικού κέντρου?

Αν θέλω να έχω 5 εσωτερικά, τα οποία να μπορούνε να κάνουνε ταυτόχρονα εξερχόμενες κλήσεις, τι επιπλέον θα πρέπει να ζητήσω από τον ΟΤΕ?

Σασ ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μπορείς να γίνει, αυτο που δεν ξερω ειναι αν μπορείς μεσα απο το κεντρο σου, οι ταυτοχρονες κλησεις που μπορείς να κανεις ειναι δυο μεσα σε αυτες ειναι και το φαξ

Δημοσ.

H isdn σου δίνει δύο κανάλια φωνής. Στο δεύτερο κανάλι φωνής εσύ βάζεις msn για fax. Αν θέλεις να καλείς και από τα δύο κανάλια βάζεις στο κέντρο και τα δύο και φτιάχνεις ringtone groups. 

Το πρώτο group θα το βάλεις όταν καλεί κάποιος στο κεφαλικό θα χτυπάει στις συσκευές που θα του ορίσεις και όταν θα καλεί κάποιος το msn θα του ορίσεις να χτυπάει στο fax.

Το πρόβλημα ποιο είναι όμως τώρα. Πες ότι μιλάει το κεντρικό. Άρα έχει δεσμεύσει το ένα κανάλι, και είναι ελεύθερο το κανάλι του fax. Άρα ο αμέσως επόμενος θα καλέσει από το msn. Όποιος σου στείλει fax εκείνη την στιγμή θα φαίνεται κατειλειμένο και δε θα το λάβεις μέχρι να αποδεσμευτεί το δεύτερο κανάλι και να ξαναστείλουν fax.

Επίσης στην αναγνώριση θα φαίνεται το msn και όποιος το καλέσει θα τον στείλει στο fax.

Για να μιλάνε 5 άτομα ταυτόχρονα και dedicated γραμμή για fax θέλεις 3 ISDN γραμμές και 1 MSN. Δηλαδή 6 κάναλια φωνής από τα οποία το ένα θα το αφοσιώσεις για το fax και τα άλλα 5 θα τα βάλεις για το τηλ. κέντρο.

Εγώ θα πρότεινα μια μέση λύση. 2 ISDN με 1 MSN. 3 κανάλια για φωνή και 1 dedicated (MSN) για το fax. 

Δημοσ.

SwAToNeR σε ευχαριστώ πολύ.

Πολύ κατατοπιστική η απάντηση σου.

Δηλαδή, οι μεγάλες εταιρίες πέρνουνε πολλές γραμμές ISDN?

και οι χρεώσεις είναι: isdn γραμμές * κόστος για κάθε μία?

Δημοσ.

Υπάρχουν 2 ειδών ISDN συνδέσεις.

Οι κοινές BRI που έχουν 2 ταυτόχρονα κανάλια επικοινωνία και οι PRI με 30 ταυτόχρονα κανάλια και φυσικά διαφορετικό πάγιο.

Δημοσ.

Ανάλογα την ανάγκη της εταιρείας πάει.

Στις 5 γραμμές κάνεις αυτό με τις isdn. Παίρνουν 3 isdn ή 2 isdn + 1 mobile gateway.

Σε μεγαλύτερα τηλ κέντρα παίρνουν PRI και στις εξερχόμενες φαίνεται και ένα νούμερο.

Επίσης ο ΟΤΕ άρχισε και δίνει VOIP νομίζω ήδη πειραματικά αλλά δεν το έχω δουλέψει με voip κέντρο και αν γίνεται σύνδεση κατευθείαν και τι ανάγκες από data θέλει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...